navigatsiooniseade

Kasutaja avatar

hannes
Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas hannes »

Siin on ennegi juttu olnud, et oman navigatsioonisüsteemi, mis koosneb Garmini GPS 10 bluetooth jubinast ja HP pihuarvutist. Lisaks on Regio poolt Garmini softile kohandatud Eesti detailkaart.
Olen pihuarvutil katsetanud mitut Garmini softi. GPS-iga kaasas on GarminQue 2.6, Garmini kodukalt saab sama asja versiooni 2.9 ja siis veel Garmin Mobile XT for PocketPC. Viimane oli minu jaoks ikka täielik pettumus.
Mitte väljanägemise poolest. Kasutajaliides näeb välja nagu Zümol (ja ilmselt ka teistel sama tootja navigatsiooniseadmetel). Ka kaardipilt näeb välja oluliselt edevam. Samas funktsionaalsus ja kasutusmugavus võrreldes GarminQue 2.x versioonidega on kehvemaks läinud.
Mulle meeldib sellist kaardiga GPS lahendust kasutada pigem teadasaamiseks, kus ma parajasti olen ja vaatlemiseks, mis ümbruskonnas on. Uus soft (Mobile XT) on aga pigem navigatsiooniseadmele kohane, kus annad teekonna algus-ja lõpp-punkti ning vidin rehkendab välja tema meelest optimaalseima teekonna. Ja seda mööda siis tulebki kulgeda, ilma sealjuures midagi mõtlemata. Näiteks kaardi liigutamise funktsiooni ma ei leidnudki.
Igatahes sai täna hommikul tehtud softi downgrade.
Mingi kala oli sellel uuel softil veel, sest järjekindlalt väideti, et mul on vigane GPS-seade. Nagu tavaliselt jäi targu kommenteerimata, milles see vigane olek seisneb.
Muidu võrreldes mingi Tom-Tomi pihuarvutis kasutatava versiooniga, mida mul näha on õnnestunud, on Garmini Mobile XT üpris sarnane. Ehk siis sobib ka Tom-Tom pigem navigatsioonisüsteemiks, mida ta vist ideepolest ka on. Ja ei sobi kasutada kaardiga GPS-ina.
Lähematest plaanidest on kavas pihuarvuti natuke "kangema" vastu vahetada, tõenäoliselt HP HX4700.

Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”