Sõitmisest kainelt/joobes

Kasutaja avatar

saqu
Postitusi: 1051
Liitunud: 30 Aug 2005, 14:05
Tsikkel: Yamaha WR400F
Asukoht: Saku

Lugemata postitus Postitas saqu »

Kift teema, kõik saavad oma moraali kirja panna.
Võtaks ka sõna natuke. Ise ei poolda seda 0,00 promilli varianti, kuna see eeldab kodanikult (kes vahest võtab) omada alkomeetrit, mis maksab sama palju kui politsei täpisalkomeeter (kunagi räägiti 14000 kr, ilmselt nüüd 5-10K krooni). Pole ju mõtet osta alkomeetrit, mis on ebatäpsem kui pollarite oma, kuna otsustatakse ju siiski politsei alkomeetri alusel (no ja vaidlustamisel ka vereanalüüsi põhjal). Ja need, kes siin jutlustavad 0,5 promilli räigest mõjust, pole ilmselt ise kunagi korralikku alkomeetrisse puhunud, et saada aimu oma vere alkoholisisalduse ja käitumise kõrvalekallete vahel. Kuni 0,5 promilli ei ole tegelikult joove, sama suurusjärgu või isegi suurema reaktsiooni aeglustumise põhjustab väsimus, tegelemine kõrvaliste asjadega (mobiil, rääkimine kõrvalistujatega, süvenemine jutusaatesse, söömine, tehniliselt mittekorras auto(kaudselt) jne). Kui puhuda AM-i kohe peale joomist, mõjutab näitu suus olevate alkoholijääkide kogus, õige hetkenäidu saab alles u. 10-15 min pärast, kui alko on verre imendumas. Sellest hetkest alates hakkab maks seda põletama. Ei mäleta täpset protsenti, kuid lõviosa alko väljutamisest jääb maksale, 1-2% väljutatakse uriiniga, natuke suurem osa hingamisega. Mingil juhul ei tuleks käesolevast postist lugeda välja õigustust joobes juhtimisele, vaid vastupidi pooldan karme meetmeid JOOBES juhtidele, kuid kuni 0,4-0,5 ei ole joove. Lihtsalt peab jääma mingi "lõtk" roolijoodiku ja normaalse kodaniku defineerimise vahele, kuna pole kõigile kättesaadavaid ja täiesti usaldusväärseid ning kõigile üheselt kehtivaid meetodeid vere alkoholisisalduse määramiseks.
Ilmselt on joobe määramiseks oluliselt parem variant USA osade osariikide meetod, kus pannakse kodanik joont mööda käima ja näppu kinnisilmi ninale toppima, nii algeline kui see ka ei tundu.
Mul endal on Alcoscan 2500 AM, mis tundub olema suhteliselt normaalne selle hinnaklassi toode ja regulaarse kalibreerimise korral ka üsna täpne (võrrelnud tulemust ka täpsemate riistadega ja pole pidanud pettuma). Seadusest tulenevalt olen enda suhtes kompromissitu, minu alkomeeter näitab 0,00 promilli kui mina sõitma lähen, aga küsimus jääb õhku, mida näitab politsei oma? Sellepärast ka ei poolda seda 0,00 varianti, sest inimesest, kes enda arvates on teinud kõik, et mitte juhtida alkoholi mõju all, võib vabalt saada nn. roolijoodik, kuna ka politsei kasutatavad (nende kõnepruugis) indikaatorseadmed võivad vabalt ka näidata punast tuld ja kui kodanik ei oska nõuda täpsemaid seadmeid või vereanalüüsi, siis ka vormistatakse see ära. Vastuseks neile, kes ei saa aru, sellest et ka 0,5 promilli võib olla piir ja arvavad, et siis hakatakse rohkem jooma ja sõitma, siis kontroll jääb ju samaks, kas on piir 0,2 või 0,5 pole vahet. Kui ületad, on karistus vältimatu. See on sama loll jutt, nagu põhjendus alkoholi müügikeelule Tallinnas alates 20.00- siis ei joo alaealised nii palju! No kurat võtaks, alaealistele ei ole kunagi tohtinud alkoholi müüa, mida siin veel keelata, seaduste täitmist tuleb KONTROLLIDA. Samuti karistatakse samaväärselt praeguse seaduse järgi 0,5 ja 3 promilli roolijoodikuid, huvitav kumb on ohtlikum? Seda tuleks samuti muuta, mida ka ilmselt tehakse. Ja tõhustada ka kontrolli, paljas paberipeal keelamine ei too tulemusi.

Viimati muutis saqu, 04 Sept 2007, 06:22, muudetud 3 korda kokku.
SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Fleim”