Signalisatsioon kaherattalisele

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Teema algataja
freewind

Signalisatsioon kaherattalisele

Lugemata postitus Postitas freewind »

Tere

Oskate soovitada, mida panna? Ja kust saab? Käed ei ole just tasku külge kasvanud, saaks lihtsama aparatuuri korral ise ka hakkama, kindlam on siiski paigaldada lasta. Ja ülelüldse, kas signal on sügav mõtte, st kas toimib peletavalt ja saab ennast turvalisemalt tunda?
Kasutaja avatar

Hans
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hans »

Oskame ikka soovitada - kasuta otsingut :wack:
V-MAX
Kasutaja avatar

raudpats
Tsikkel: CB450N, tonnine Virago

Lugemata postitus Postitas raudpats »

KKO (Kasuta Kurat Otsingut ) :p
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=6362
We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
Kasutaja avatar

nitse

Lugemata postitus Postitas nitse »

Eelmisel rattal oli mul peal Defa. Töötas normaalselt, aga häiris väga, et iga kord kui süüte välja keerasid, läks ise automaatselt peale. Sellele rattale panin Genmax Vigilanti (autoalarm tegelikult) http://www.code.ee/?area=products&type=1&id=60 millele lisatud kallutusnadur. Puldilt kenasti näha erinevad märgid, kui eemaldatakse jalg, avatakse esimene sadul, teine sadul, reageerib kaldeandur või siis löögiandur. 3500.- paigaldas selle A-Sound Järve Keskuse alumises parklas. Eriti meeldib, et pult on kahepoolse sidega ja ka pult hakkab taskus piuksuma, kui keegi ratast näpib. Sobib siis, kui ise näiteks nurgataga kohvikus istud. Loomulikult pole alarm selline asi, millele lootes võid ratta vabalt kuhugi välja seisma jätta, aga väike lisaturvalisus niisama uudistajate ja näppijate ees on ta kindlasti.
eksid sõber, sellist paska siin sadat lehte küll ei teki. :mrgreen:
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

nitse kirjutas:
Eelmisel rattal oli mul peal Defa. Töötas normaalselt, aga häiris väga, et iga kord kui süüte välja keerasid, läks ise automaatselt peale. Sellele rattale panin Genmax Vigilanti (autoalarm tegelikult)
Selle Genmaxi kohta pole kusagil kirjas, palju ta võtab voolu seistes ja valves. JA see on tsikli puhul ülioluline näitaja, kui iga päev ei sõida. Piipariga pult on hea küll, kuid kolakas ja nõuab patareide vahetust suht tihti. Lisaks on see 600m raadiust kahtlane. Jablotroni oma ei võtnud korralikult WTC maja teisele küljelegi, kui auto parklas oli.

Defa kasuks räägib veekindel pulk võtme küljes ning hoiureziimis üliväike tarve. Plokk on ka pisike, kuid pole veekindel.
Kui sul on pulk võtme küljes ja õige paigaldus, ei lähe masin signa alla, kui võtme lukku jätad.

Ah, lugege ise
http://www.pm.ee/bikehelp/artiklid/alarmitest.html
Kasutaja avatar

Jannes
Tsikkel: R1200R -17
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Jannes »

mella kirjutas:
Defa kasuks räägib veekindel pulk võtme küljes ning hoiureziimis üliväike tarve. Plokk on ka pisike, kuid pole veekindel.
Kui sul on pulk võtme küljes ja õige paigaldus, ei lähe masin signa alla, kui võtme lukku jätad.

Ah, lugege ise
http://www.pm.ee/bikehelp/artiklid/alarmitest.html
Mella, see alarmitest on alati olnud väga abiks tekst, kuid on keegi teist äkki mõelnud väikesele update'ile? Palju vett peaks olema merre voolanud ja muudatusi toimunud.
Mulle iseenesest sümpatiseeris GT971, lisaks ka transpondervõti olemas... http://www.autoalarm.ee/index.php?motoalarmid
Sui generis
Kasutaja avatar

nitse

Lugemata postitus Postitas nitse »

Ma ei püüagi väita, et üks on parem kui teine või vastupidi. Ma lihtsalt tahtsin vaheldust ja mulle meeldib see, et kui ratas akna all häiresse läheb, siis hakkab ka toas piiksuma ning sa näed puldilt, milline sõlm oli häire põhjustajaks. Usun täiesti, et see 600m võib olla kusagil veekogu kohal ideaaltingimustes ja reaalselt suurte majade vahel on see võibolla 5 korda väiksem.

Kaks nädalat on mul ratas seisnud ja akule tunda pole olnud. Ja kui mu ratas peaks suvel järjest üle 2 nädala seisma, siis pole mu ratast üldse ju vaja. Ning puldi sisse käib tavaline AAA patarei, neid võin ka vabalt kasvõi korra kuus vahetada. Seega Mella su miinusargumendid on minu jaoks tüüpilise bikeri padjaklubi roti mõtetu virin :twisted: :twisted: :twisted:
eksid sõber, sellist paska siin sadat lehte küll ei teki. :mrgreen:
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

nitse kirjutas:
Eelmisel rattal oli mul peal Defa. Töötas normaalselt, aga häiris väga, et iga kord kui süüte välja keerasid, läks ise automaatselt peale.
Enamus alarmidel peaks saama seda funktsiooni välja lülitada ... Defa kohta küll kindlalt väita ei saa.

terv
Kris.@Gemini
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!

Teema algataja
naxxur

Lugemata postitus Postitas naxxur »

Sai ka rattale signalisatsioon ostetud . Mõtlesin ise paigaldada , aga jäin nati jänni. Ehk oskab keegi aidata ja ütleb kuhu tuleks need juhtmed ühendada.

1.Blue/Red : Relay N/C pin to CDI wire (To Key)
2.Blue/White : Relay N/O pin (polarity same as CDI)
3.Blue : Relay COM pin to CDI wire (To motorcycle)

Tänud
Kasutaja avatar

mella

naxxur kirjutas:
1.Blue/Red : Relay N/C pin to CDI wire (To Key)
2.Blue/White : Relay N/O pin (polarity same as CDI)
3.Blue : Relay COM pin to CDI wire (To motorcycle)

Tänud
Kas kusagil on ka kirjas, mis funktsiooni need juhtmed peavad täitma?

Kirjade järgi tundub, nagu peaks immobilisaatori ahel olema, kuid sulgudes olev on küll väga segane jutt.

Kui see on immoahel, siis:
3 on relee ühine - sinna läheb üks katkestatava ahela juhe, 1 on relee normaalselt suletud kontakt, sinna peaks minema katkestatava ahela teine juhe.

Teema algataja
naxxur

Lugemata postitus Postitas naxxur »

Nende juhtmete kohta kahjuks rohkem juttu ei ole .Peab vist kuskilt töökojast õnne proovima , ehk oskab seal keegi midagi öelda .

Teema algataja
UrcsR6

Lugemata postitus Postitas UrcsR6 »

Annaks sulle ühe spetsialisti numbri, mu hea sõber. On paljudele mootorratastele signasid pannud. Ehk ta teab peastki.
Margo (Tallinnas-Pääskülas) 5092156
Kasutaja avatar

mella

mis juhtmed sa üldse külge juba panid? ja kas immo on üldse peal?

Ega neil larmidel palju ju leiutada pole..
+, -, süütejuhe, suunakate juhtmed, pasun, immo.

Viska oommeeter 1 ja 3 peale ja vaata, mida alarmi sisse-väljalülitamine nendega teeb ;)
Kasutaja avatar

-MeltDown-

Lugemata postitus Postitas -MeltDown- »

ei hakanud uut teemat tegema. Läksin täna siis uut masinat ostma ap-sse ja ennem käisin veel tondist läbi ja ostsin endale signa sealt, mõtlesin et lähen masinale järgi ja siis ehk aitavad mul signa õllerahaeest peale panna. näitan neile siis signa ja nad sellepeale et see rikub mul aku ja aju ära ja, et nemad selliseid peale ei pane.

et kas on põhjust sellist juttu ka uskuda või võib julgelt panna signa peale?
Äigrumäe MC :)

Telepoiss
Tsikkel: BMW R850R

Lugemata postitus Postitas Telepoiss »

Tere,

Seni signapaigaldusega kaks kogemust- möödunud aastal lasin suurele Yamahale paigaldada Gemel signa Veldi kaudu, töö tegi reaalselt ära Tondi Selveri kõrval Veldi poega samas hoones asuv autoteenindus.
Äärmiselt mõistlikud töötjad ning kvaliteetne signalisatioon, pult veekindel jne.

Sel aastal tellisin mugavusest CBR 600-le signapaigalduse Motodepoo kaudu.
Esimese küsimise peale tagasi ei helistatud ning töö oleks nende poolt ilmselt tegemata jäänudki, hiljem otse juhatajaga rääkides leiti aeg siiski nobedasti ning rattale paigaldati depoos müüdav nö hiina signa, millel tagasisidega pult.

Depoole teostab signapaigaldust allahanke korras Urmas, kelle suhtumisele saan anda kõrge hinnangu.
Algselt tegi ta paigaldusel väikse apsu, vool liikus signalisatsioonile veidi valesti ning seetõttu ei töötanud õigesti ei signa ega ka tsikli suunatuled.
Viga sai aga tema põhitöökohas Kostiveres (ca 20km mööda Narva mnt-d)järgmisel päeval kiiresti parandet ning seeläbi õnnestus Urmasega ka veidi lähemalt tutvuda.

Tegu on inimesega keda apsule vaatamata soovitada julgen.
Temaga saab otse ühendust telefonil 510 7305.

Paigaldatud hiina signa tagasiside funktsioon on mõneti tänuväärne, kuid pult ei ole veekindel ja välimus võrreldes Gemel-ga selgesti nadim.
Samas ei ole probleeme seni esinenud. Viimati seisis tsikkel ca 4 nädalat signa all garaazis ning käivitamisel tõrkeid ei esinend.
-Suzuki GSF 400 Bandit 1991
-Yamaha XJR 1300 1999
-Honda CBR 600 F 2003
+Honda NX 650 Dominator 1990
+BMW R 850 R 2004

isandpauk
Kaupmees

Lugemata postitus Postitas isandpauk »

Toon ise maale 2-way sidega alarme ning olen asja ka ise kevadest saadik kasutanud. Puldiga ujuma ei saa küll minna, kuid vihm ei tee asjale midagi. 2-way side täidab ideaalselt oma otstarvet, isegi kui sireeni ei kuule, siis pult teeb ikka häält ning vajadusel ka vibreerib.

Tehniline info siin: http://www.vajalik.ee/index.php?sec=shop&id=7

Paigaldust teeb Tallinnas Rene Veski, Tel. 56983171
Viimati muutis isandpauk, 18 Aug 2007, 11:36, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

mella

ma ei leia küll ühtki põhjust, miks signa peaks aju ja akut rikkuma. eeldusel, et sigbna ikka on töökorras ning ÕIGESTI paigaldatud.

Ma pakun, et tegu on jällegi pead tõstva tüüpilise AP suhtumisega. Nad kas ei viitsi suga tegelda või ei oska signat paigaldada. Pealegi, sa ju ei ostnud toda signalt nendelt ;)

Küsi, mis põhjusel peaks signa aju p* keerama?
-MeltDown- kirjutas:
ei hakanud uut teemat tegema. Läksin täna siis uut masinat ostma ap-sse ja ennem käisin veel tondist läbi ja ostsin endale signa sealt, mõtlesin et lähen masinale järgi ja siis ehk aitavad mul signa õllerahaeest peale panna. näitan neile siis signa ja nad sellepeale et see rikub mul aku ja aju ära ja, et nemad selliseid peale ei pane.

et kas on põhjust sellist juttu ka uskuda või võib julgelt panna signa peale?
Kasutaja avatar

real
Tsikkel: Yamaha XJ900, VStrom 650

Lugemata postitus Postitas real »

Kas võtme küljes tilpnemine sõidu ajal sellisele puldile halvasti ei mõju?

reinhold5

Lugemata postitus Postitas reinhold5 »

Aga öelge mulle, palun, mis on vahet sellel http://www1.autoalarm.pri.ee/index.php?2waymoto ja sellel mis müüakse http://www.vajalik.ee ?

Ercki
Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919

Lugemata postitus Postitas Ercki »

reinhold5 kirjutas:
Aga öelge mulle, palun, mis on vahet sellel http://www1.autoalarm.pri.ee/index.php?2waymoto ja sellel mis müüakse http://www.vajalik.ee ?
ega neil erilist vahet ei ole tootja on enam-vähem sama kili aga üks on odavam ja saad 2 tagasisidega pulti aga teine kallim ja saad ainult ühe.
mõningad funktsioonid on erinevad aga muidu suht sarnased. Endale panin selle odavama variandi peale panek võttis aega paar tundi, kuna tahtsin ikka head tulemust, koha leidmine kuhu peamoodul ja pasun panna on vaja hoolikalt valida eriti kui naked on. Aga töötab tõrgeteta, mind huvitas just tagasiside. Üks miinus on, nupud võiksid raskemalt käia või madalamad olla. Selle raha eest kärab küll!

Teema algataja
edz

Lugemata postitus Postitas edz »

enamus need odavamad 2-way alarmid on pärit hiinast. ning täiesti müstika kui odavad nad seal on. sama alarm mida www.vajalik.ee edasimüüb saab otse tellides kätte "ülla üllla" 32$ /tk. vahe ainult selles, et tootja miinumum kogus on 10tk. seega kui keegi tunneb huvi võib pundi kokku panna ning 10tk koos saatmis kuludega tuleks 489$

www.huatai-alarm.com
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Hinnaarvutuses ära unusta garantiifondi kulu - 10-se koguse peale minimaalselt 1-2 eksemplari. Aga muidu on selline koos tellimine igati bro idee.

terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!

reinhold5

Lugemata postitus Postitas reinhold5 »

Tegelikult kallima alarmi plussiks on see, et selle leviala on suurem. Ja see on päris oluline asi.
Kasutaja avatar

Tafka
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tafka »

Viimati muutis Tafka, 21 Aug 2007, 19:28, muudetud 1 kord kokku.
Rattatu / IBA #33754
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300

isandpauk
Kaupmees

Lugemata postitus Postitas isandpauk »

edz kirjutas:
enamus need odavamad 2-way alarmid on pärit hiinast. ning täiesti müstika kui odavad nad seal on. sama alarm mida www.vajalik.ee edasimüüb saab otse tellides kätte "ülla üllla" 32$ /tk. vahe ainult selles, et tootja miinumum kogus on 10tk. seega kui keegi tunneb huvi võib pundi kokku panna ning 10tk koos saatmis kuludega tuleks 489$

www.huatai-alarm.com

Kui nii odavalt saab, siis võtaks isegi paarkümmend tükki. Kuuldavasti pidid LCD telekad hiinas ka vaid 50$ maksma, võtaks mõne neid kah.
Möla mölaks, see eelpool loetletud hind on vaid see, millega kaup teele pannakse, mitte see millega KÄTTE saab. Selline pakk ei ole vanaema kootud sokid, mille postiljon su postkasti topib. Pakk läheb tollilattu ning enne, kui selle sealt kätte saad, peab olema kaup deklareeritud ning MAKSUD makstud. "ülla üllla" - mõnel mehel kodutöö tegemata.
Kasutaja avatar

Freaksmart
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Freaksmart »

edz kirjutas:

Kui nii odavalt saab, siis võtaks isegi paarkümmend tükki. Kuuldavasti pidid LCD telekad hiinas ka vaid 50$ maksma, võtaks mõne neid kah.
Möla mölaks, see eelpool loetletud hind on vaid see, millega kaup teele pannakse, mitte see millega KÄTTE saab. Selline pakk ei ole vanaema kootud sokid, mille postiljon su postkasti topib. Pakk läheb tollilattu ning enne, kui selle sealt kätte saad, peab olema kaup deklareeritud ning MAKSUD makstud. "ülla üllla" - mõnel mehel kodutöö tegemata.

Kas sellise pakki saatmine ei ole nagu iga teise tavalise posti saatmine, ehk saaja ei maksa mingeid makse vaid ainult saatja maksab ainult postikulusid.
Nt kui mina saadaksin praegu kellegile paki kes asub väljaspool EL`i, siis pole saajal küll muud vaeva kui postkontorisse pakile järgi minna.

Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)
Kasutaja avatar

Hans
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hans »

Freaksmart kirjutas:

Kas sellise pakki saatmine ei ole nagu iga teise tavalise posti saatmine, ehk saaja ei maksa mingeid makse vaid ainult saatja maksab ainult postikulusid.
Nt kui mina saadaksin praegu kellegile paki kes asub väljaspool EL`i, siis pole saajal küll muud vaeva kui postkontorisse pakile järgi minna.

See millised maksud tulevad/ei tule juurde kui sina saadad paki väljaspoole EL'i sõltub tolle maa reeglitest kuhu saadad.

Hiina on EL väline riik ja alates kauba deklareeritud väärtusest 45EUR (saadab eraisik) v 22EUR(saadab juriidiline isik) tulevad kõik maksud selga ja maksab saaja. Ja see kes maksab saatmiskulud on juba kokkuleppe asi.

Hans

V-MAX

Teema algataja
Simso

Lugemata postitus Postitas Simso »

Tartus täiesti olemas võimalus.
2way süsteem, displayga pult. Ei mäletagi kogu loetelu mis oli.
Aga mäletan et koos paigaldusega 2500eek, ilma 2000eek.
Korralikult paigaldatakse. Vajadusel saab kontakti ps kaudu.

taavi

Re: Signalisatsioon kaherattalisele

Lugemata postitus Postitas taavi »

Tõstatan vana teema ülesse.
Olen veidi uurinud signalisatsioone rattale ja leidnud, et eestis on two way omad veidi kallid :] . Välismaalt tellides saaks üle 30 euro ''kasumisse jääda''.
Olen vaadanud antud isendit http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MOTORCYC ... ccessories , oskab keegi midagi tarka öelda antud seade kohta, et kas hornetile näiteks kogu kupatus külge mahub (paigaldamisega loodan ise hakkama saada) või oskab keegi soovitada Eestis mõnda väärilist kahe poolset signalisatsiooni.

Edit: Ehk oskab keegi ebay'st soovitada teisi kahepoolseid.
Tänud.

Kasutaja avatar

liisa
Tsikkel: GPZ -> CBR-> FZ6S

Re: Signalisatsioon kaherattalisele

Lugemata postitus Postitas liisa »

Mida võiks pidada "reaalseks-normaalseks" tsikli signa poolt tarbitavaks vooluks? (valvestatud aga mitte kisavas olekus.)

Netist otsides on vähemalt paprite järgi ühepoolsetel märgitud kuluks ca 0.5-2 milliamprit ning kahepoolsetel 4-8mA. Kas see on helesinine unistus või täitsa reaalsed numbrid, kas keegi on endaoma tarbimist mõõtnud?
Mul manuali järgi kirjas max 6mA, reaalsus on püsivalt 20mA, mis vähemalt aku kestvuse suhtes on väga nukker. Tegemist kahepoolse signaga (mitte päris "hiinakas" aga mitte ka überkallis).

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”