Yamaha XJ600S Diversion

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
MarekM
Tsikkel: old oilboiler
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 16 korda

Yamaha XJ600S Diversion

Lugemata postitus Postitas MarekM »

Tere, minu näol on siis tegu uustulnukaga siin foorumis ja peatselt ka mootorrattalubadeomanik :lol: . Soov siis ka hankida endale sõiduriist, ning pilk jäi Motodepoo kodulehel järgmisele isendile: http://www.motodepoo.ee/details.php?id=8397&grupp=112
Miks just see? Sest tundub et tema hinna- aastaarvu suhe on täitsa soodne. Kas keegi austatud kaasfoorumlastest teab midagi rääkida antud margist? Ehk antud isendistki? Minu näol on siis tegu algaja sõidumehega, kelle sõidukogemus piirdub õppesõidu ja vahest nooremana ka mõne Jawaga tehtud sõiduga :oops: . Onsee ratas algajale hea? Olen ise veidi üle 100 kilo pikem noorhärra, sõidaksin üksi ja enamasti asfaldil, võibolla nädalas ka 20 km kruusa, aga see on ka kõik. Niiet mida austatud ja kogenud isikud räägivad?
Ahjaa, kui paikapidav on kuulujutt Motodepoost, mida ma paari isiku suust kuulnud olen, nimelt nagu kipuks enamiku rataste mootorid suht "kohvid" olema. On see siis reaalne, või lihtlabane BS? Motodepoo kõvaks plussiks oleks aga nende poolt pakutav liising, mis paneb keskmise sissetulekuga tisleri kõrvu kikitama :D

Parandus. selle postitamise järel läks ratas müüki. sellest ka mittetöötav link
Viimati muutis MarekM, 23 Aug 2007, 21:17, muudetud 1 kord kokku.
フーリガン

Rene

Lugemata postitus Postitas Rene »

Kasuta otsingut!!! Antud mudelist on siin korduvalt ja palju juttu olnud.

james

Lugemata postitus Postitas james »

mul on olnud sihuke 98.aasta isend(naked versioon aga vahet pole) ja arvan et algajale on see väga hea ratas.kerge ja hea juhitavusega.ainult et kui sa siuke suurem vend oled võib see äkki väikeseks jääda aga eks seda peab ise proovima selga istudes.
Kasutaja avatar

pritsu
Tsikkel: TDM 850
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas pritsu »

Ratas algajale loodud. Rattast palju-palju siin juttu olnud. Aga mis mootorid on kohvid? Enamiku rataste? Mis mõttes? Nende dünotesti tasub uskuda. Mingid investeeringud pead tahest tahtmata tegema. Turvalisem vast osta ikka eraisiku käest. Ise ka üle 100 kg ja pean tunnistama, et ehedat sõidurõõmu oligi taolise rattaga kõigest kuu-paar, juba oli vaja kangemat.
Õigekirjaoskus massidesse!
Kasutaja avatar

kiidrockk

Lugemata postitus Postitas kiidrockk »

minu teooria ja praktika on see, et iga kasutatud tehnika müümise juures on mingi "aga"- ikka on arvatavasti piinatud punases, midagi juba otsakorral, midagi vajab vahetamist, mingi kopsu/matsu saanud jne...

kui müüdav kaup oleks nii super ja korras nagu müüa väidab siis miks ta üldse seda müüb (ja kui ongi mingi reaalne põhjus siis ega puudusi ei näidata välja ja/või esitletakse kui vähe tähtsatena !!!!! ) ?

ja lõpetuseks EI suuda mitte ükski ekspert ilma juppideks võtmata midagi kindlat öelda !!

eriti soovitan "emotsioonsete" ostude puhul võtta otsustamiseks rohkem aega/mõtlemis (jälgida turgu vähemalt aasta enne ostu sooritamist!) , ja kui müüakse kellelegi teisele siis ilmselt ei olnud see pill sulle mõeldud.

10K võid arvestada sellesse rattasse või mistahes sarnasesse kinlalt aasta jooksul kulutamisega.
life is what you make of it....
Kasutaja avatar

RainR

Lugemata postitus Postitas RainR »

Kuna sinu link ei toimi hetkel, siis eeldan , et tegemist on selle 1993 aasta isendiga ehk siis : http://www.motodepoo.ee/details.php?id=8393&grupp=112

Sõber ostis sama ratta, 1994 aasta ja läbisõit mingi 35 000km eraisiku käest hinnaga 18 000 vist.

Siiani olnud kulutused on hooldus ( õli ja filtri vahetus, amordi simmerid ) , siis vahetatud kett ja mõlemad hammasrattad. Kokku see läinud maksma ca. 5000 krooni.

Bensupaak oli alt roostes ning hakkas läbi tilkuma, kuid selle remondi tegime ise. Üldiselt ei ole ka probleem hooldust ise teha, kuid esimesel korral lasi siiski spetsialistidel seda teha.

Rohkem ratas raha küsinud pole ning omanik on rahul. Esimeseks rattaks väga hea - kerge, mitte liiga võimas ning enamvähem heade piduritega. Sõltuvalt inimesest, mõni tahab kiiremini uut ja võimsamat, teine aga mitte.

Tippkiiruseks proovitud 190, kuid seal enivei sõita ei taha/tohi. Nii et normaalsetel lubatud kiirustel liigub täitsa võimekalt. Kruusal samuti sõidetud ning kannatab sõita küll, kuna all on tal suhteliselt kitsas rehv ja ei teki "kuullaagritel libisemist".
Kasutaja avatar

Divikas
Tsikkel: XLV 750R, CRF 300L
Tänatud: 49 korda

Lugemata postitus Postitas Divikas »

Talvel Motodepoost ostetud 600-ne 98 a. Diversion on selle suvega kulgenud üle 12000 km. Peale õli ja filtri olen vahetanud veel armatuurlaua pirni :P Kuna kummid olid kohe üsna läbi, siis sai peale 7000 km sõitu uued ostetud aga see vist ei lähe arvesse. Kummid ikka kuluvad kui sõidad.
Eelmisest sõiduriistast (Jawa) oli jäänud 29 aastane auk kogemustesse ja pean ütlema, et Divi oli ainuõige ost. Mõne teise rattaga oleks ammu külg maas olnud. Sellega olen sõitnud igasugustes tingimustes, must jää, lausvihmas, kruusateed, freesitud asfalt , oma lollusi valede sõiduvõtetega ei hakka mainimagi. Ja tänu sellele püsti jäänud, et sellel rattal on omadus hoiatama hakata enne kui asi väga hulluks läheb. Annab ikka päris selgelt märku, et võta kiirus maha. Üle 120-nega sõites muutub kuidagi "kergeks" ja mugav tunne kaob. 100-110 on väga muhe. Enne seda on tüüpiline vibra sees, kuskil kiirusel 90 (pöörded 4000)
Kasutatud asja ostmine on õnneloos nagunii aga kui guugeldada viitsid siis selle rattamargi kohta positiivseid arvamusi leiad rohkem kui negatiivset.
http://motoreisid-motoreisid.blogspot.com/
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024, Rumeenia 2025
Kasutaja avatar

Teema algataja
MarekM

tänud vastajatele

Vabanduseks ütleks niipalju, et kasutades otsingut, ei leidnud ma teemasi, ja ei ole veel kõiki teemasi jõudnud läbi vaadata. Motodepoost ma uurisin 1997 aasta isendit, mille hind oli 35000. see See et sinna investeerida tuleb on loomulik. plaan olekski see ost sooritada tegelikult talvel, siis oleks hea rahulik teda nn putitada (kummid jne.) ma kujutan ette, et praeguste ilmadega pigem sõidaks, niipalju kui veel mustrit on kummis :D . Aga kõlama jäi ka arvamus, nagu jääks see ratas minu massiga persoonile väikeseks. mis oleks austatud kaasfoorumlaste pakutud alternatiiv? hind võiks jääda 35000 ja mida uuem seda parem :D
フーリガン

matcho
Tsikkel: hetkel rattatu

Lugemata postitus Postitas matcho »

sai vennale toodud just üks selline ... (mina tõin ära sest tal pole veel lubasid ) minuarust meenutas natuke võrri (kitsas tagarehv ja mootorit pole nagu ollagi .. kerge ka teine ). aga eks se ole ka harjumis asi ... edasi astus muidu päris tublisti .
arvan et jääb sulle natu väikseks , ma ise nõks üle 90-ne kilo ja mulle tundus et ratas on liiga pisike kanni all ... sadul oli harjumatult kitsas.

mine kohale proovi ja siis ise tead ka mida ostad .

Rene

Re: tänud vastajatele

Lugemata postitus Postitas Rene »

marccuballa kirjutas:
Vabanduseks ütleks niipalju, et kasutades otsingut, ei leidnud ma teemasi...
Siis on kaks varianti:
1) probleem tihendis tooli ja klaviatuuri vhel ;)
2) suht s*tt vabandus, ehk nagu vanarahvas juba ütles: loll on see, kes vabandust ei leia

Muidu paari minutiga leidsin sellise valiku:
Yamaha XJ 600 N Lõpuks olemas
Arvamused Yamaha XJ 600 Diversioni kohta
yamaha xj600 r4 informatsiooni
Yamaha XJ600 `93 a
K: Yamaha xj600 (1997)
Yamaha XJ 600 Diversion vs Yamaha XJ 600 N
Yamaha XJ600 Diversioni mootoriprobleemid
Kuidas kiirendada ja sõiduvõtted Yamaha XJ 600-ga ???
Kasutaja avatar

Teema algataja
MarekM

tihendiviga

:oops: leidsin osad neist ka ise ennist :D maaeitea, mille urri pärast ma neid esialgselt ei leidnud. Vabandusi pole.

Aga mis siis oleks alternatiiv antud rattale?
フーリガン

timoriik
Tsikkel: mõned on

Lugemata postitus Postitas timoriik »

bandit 600

s3rza

Lugemata postitus Postitas s3rza »

minagi sõidan XJ600S'ga.
Algajale tõesti väga hea ratas. Võib öelda, et andestab lollid liigutused jne.
Mul 1995 aasta masin, 37 000 läbisõit. tavalised hooldused ikka teinud.
Mõniaeg tagasi sai vahetatud enamik kuluosasid.
Hooldada ka väga lihtne, lihtsasti saab ligi igalepoole.
Kui midagi täpsemalt teada tahad siis küsi. : )
Aga muide, on müüa XJ600S. ;)
http://bike.motors24.ee/Default.aspx?pa ... w&id=66340
Hind ei ole kivist. :)
Kasutaja avatar

Teema algataja
MarekM

hmm

aga liisingusse vist mainitet ratast ei saaks ma kardan. või ma eksin?
フーリガン

s3rza

Re: hmm

marccuballa kirjutas:
aga liisingusse vist mainitet ratast ei saaks ma kardan. või ma eksin?
Ei tahaks küll.
See paras jamamine ikka.
Ega sa vist ei leia ka eraisikut kes sulle liisinguga ratta müüks. :/

spec

Lugemata postitus Postitas spec »

Päris ok alternatiiv on XJ 900 S
isegi alustasin sellega, ja praegu enda oma müügis.
http://bike.motors24.ee/Default.aspx?pa ... w&id=60042

Nagu juba eelnevalt keegi mainis, jääb xj 600 mingi paari kuuga lahjaks. 900-sest peaks päris algajale ikka rohkem kui aastaks piisama.

Tegemist on suure rattaga - omades ka ise 2 m jagu kõrgust ja kaalu ligi 100, sobib asi ikka väga hästi. Igaljuhul väga töökindel ja hinnatud touring bike!
Kasutaja avatar

Teema algataja
MarekM

tänud

suured tänud vastajatele, eks ma uurin ja hindan siis veel olukorda. Eesmärk ei ole selle hooaja lõpuks n.ö. ree peale saada, vaid järgmine juba täiel rinnal ette võtta. seega on mul mõned kuud aega vaadata, ja mis salata, ka raha koguda.
フーリガン

s3rza

Re: tänud

marccuballa kirjutas:
suured tänud vastajatele, eks ma uurin ja hindan siis veel olukorda. Eesmärk ei ole selle hooaja lõpuks n.ö. ree peale saada, vaid järgmine juba täiel rinnal ette võtta. seega on mul mõned kuud aega vaadata, ja mis salata, ka raha koguda.
Eks see raha seab paljudel piirid. : )

s3rza

Üks küsimus suuremale ringile: Kas keegi xj600S'l on saalesi vahetanud?
Saaledel peaks küljepeal olema värvi märk aga ei leia seda kahjuks, ära kulunud ilmselt.
Yamaha annab saalesid mitut varianti: sinine, must, pruun, roheline, kollane.
Sain uued kätte, pruunid tellisin. Aga karvane tunne, et ei sobi hästi, liiga õhukesed. Ootan kui sõber Nm. võtme toob, siis saab kokku keerata.
Ehk on keegi teist vahetanud ja teab, mis värvi kasutanud on?
1995 aastast on masin muidu.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”