Õnnetused mootorratastega
Ma juba varemgi mõtlesin, aga olles nüüd seda ka Ekspressist lugenud: mida krdit sa kihutad, kui oled vähese kogemusega?!? Ma sinu asemel nii palju ei räägiks, praegu jääb küll mulje, et sinu "tihendiga" küll kõik päris korras pole.aivo_ kirjutas:Arvasin, et ei pea siia teemasse kirjutama aga näed... Ütlen kohe ära, et olen külaltki vähese sõidukogemusega tänaseks olen siis kukkunud 2 korda. Esimene jalakäija kiirusel esiratta kruusal alt ära pidurdanud. Teisel korral jalakäija elu säästnud ja 80km/h kiiruselt mootorratta külili pidurdanud. Ühe korra sooritatud 80km/h(suudsin muidugi maha ka pidurdada kuigi palju) kiiruselt tagant otsasõit autokolonnis liikudes ning püsti jäädes ja hiljaaegu siis (08.07.07) hoitud ära lauskokkupõrge vastutuleva autoga kiiruselt 140km/h. Kus vastutulev auto lihtsalt vastassuunda kaldus ilma, et ta oleks sooritanud möödasõitu või möödunud mõnest takistusest teel. Peale viimast juhtumist tuli sõita parempoolsele teepervele ja mul õnnestus 140km/h kiiruse juures lahtisel killustikul oma sõidu traektoori jätkata ning püsti jääda.
Miks ma seda kirjutan? Viimase situatsiooni puhul ma nagu polekski milleski süüdi liikusin oma sõidurajas. Aga võtanäpust liikumiskiirus oli liigsuur kruusal liikumiseks. Järelikult osa süüd ka minu oma.
Ühe sõnaga liiklus nagu abielu kui lahutamiseks läheb ei ole ainult üks süüdi vaid mõlemad. Kui palju see täpselt protsendiliselt jaotub on teine teema.
Ühest kuldaväärt raamatust, mida paljud siit foorumist ka lugenud, lause "ohuolukorras mis ka ei jutuks võitle alati lõpuni"
Ohutut liiklemist ja analüüsivõimet kõigile.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.