ikka väga algaja :)

Neiu, preili, proua, miss, madam... alafoorum moto- (ja ka mittemoto-) teemalisteks küsimusteks, arvamusteks ja teadaanneteks vaid ja ainult naistele. Eranditult.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
  • teemasid võivad alustada ainult naised
  • naised küsivad/arvavad/räägivad kuidas oskavad, mehed vastavad siis kui midagi asjalikku on öelda,
  • rumalaid küsimusi pole olemas,
  • meeste algatatud teemad leiavad siin kiire lõpu

Teema algataja
Lilleke

ikka väga algaja :)

Lugemata postitus Postitas Lilleke »

HIljuti tekkis suur huvi tsiklite vastu ning plaan on ka A kategooria load teha. Kuid oleks üks küsimus, et kas pisike kasv võib takistuseks olla? olen nimelt ainult 156 cm pikk neiu (20 a). Olen siiani ainult rollerit natuke juhtinud kuid ei kujuta ette kas saaksin hakkama endast mitu korda raskema tsikliga :roll: või on see siiski võimalik? :P
Kasutaja avatar

Salvo Kelk

Re: ikka väga algaja :)

Lugemata postitus Postitas Salvo Kelk »

Lilleke kirjutas:
HIljuti tekkis suur huvi tsiklite vastu ning plaan on ka A kategooria load teha. Kuid oleks üks küsimus, et kas pisike kasv võib takistuseks olla? olen nimelt ainult 156 cm pikk neiu (20 a). Olen siiani ainult rollerit natuke juhtinud kuid ei kujuta ette kas saaksin hakkama endast mitu korda raskema tsikliga :roll: või on see siiski võimalik? :P
Suurima osa määrab siiski see, mis jääb kiivri sisse nii, et anna aga tuld.
The two rules for success are:
1: Never tell them everything you know.
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

minu elukaaslane on sama mõõtu. Kimab nagu vana mees. Vaata endale lihtsalt mingi madalam ratas. Kui ikka väga tahad, saad kõigega sõidetud :)

motokas
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

marks1
Tsikkel: intruder vzr1800

Lugemata postitus Postitas marks1 »

kasv nüüd küll mingi määrav asi ei ole. tuleb lihtsalt vastava raamiga ratas valida.
en500/ intruder vl 1500lc/ intruder 1800vzr
Kasutaja avatar

lynxitar
Tsikkel: Honda VT600C Shadow

Lugemata postitus Postitas lynxitar »

Üks sõber ütles tabavalt: kui sõidad pole pikkusel enam tähtsust. Nii ongi. Probleem võib tekkida foori all seismisega ja seda ka ainult juhul kui on kõrge ratas, millelt mõlemad jalad korraga maha ei ulatu. Mina oma 160 kasvuga teen küll fooride all kenasid baleriinitrikke...ikka varvastel ja ühelepoole ja taiselepoole tippides. Muidugi kui trikid selged, siis saab ka nii, et üks jalg vaid maha ja teine toetub rattale. Põhiline on siis ikka valida milline maha panna ja selle valikuga ikka kiirelt hakkama saada :lol:
Kooli minnes oli mul sama kartus, mis sul. Praegu aga tundub, et saab peagi eksamile:)
Julge pealehakkamine on pool, kui mitte terve võit!

polecat
Tsikkel: Yamaha XJ 600s

Lugemata postitus Postitas polecat »

Lillekesele: ka minu poolt vaid julgustussõnad. olen ise ka lühike, aga mitte nii lühike ( 164) ja teen praegu A kat. lube. Põdesin samamoodi, aga kui autokooli helistasin, siis julgustati ikka kohale ilmuma. Minu sõiduõpeteja ütles, et on õpetanud minust lühemaidki neiusid sõitma :D
ma nüüd küll ei ole mingi asjatundja, aga mulle väga meeldis Yamaha Diversioniga sõita, hea pisike ja kerge ratas :wink: (see on siiski algaja neiu arvamus, loodetavasti mehed nüüd ei naera välja, aga kui siiski on selle ratta kaitseks või laituseks midagi öelda, siis loen hea meelega).

Igatahes, lilleke kui huvi on, tee ära!!!!!!
kui sul on ükskõik kus sa oled, siis ei saa sa ära eksida ;)

Ercki
Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919

Lugemata postitus Postitas Ercki »

kui sul diversion kerge tundus siis saab sust asja küll, kaalub ju see kärakas sõiduvalmilt 205-208 kilo olenevalt variatsioonist.

Sverre
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas Sverre »

Kuna uues liikluseeskirjas on tehtud mitmeid just mootorratturite gabariite puudutavaid täiendusi, oleks paslik need siinkohal ära tuua:
LE paragrahv 673, lõige 12 on öeldud, et alates 1. augustist 2007 saavad A-kategooria lube taotleda vaid need naissoost kodanikud, kes kaaluvad vähemalt 69,2 kg ja kelle pikkus on vähemalt 1.72.
Sama paragrahvi lõige 15 ütleb, et A-kategooria juhilubade taotleja jalgade siruulatus peab olema vähemalt 92 cm, mis on piisav, et tagada valgusfoori taga seisma jäädes jala mahaulatumine ka ilma kõrge kontsaga kingadeta.
LE paragrahv 799, lõige 52 sätestab, et A-kategooria lube saab taotleda vaid selline naissoo esindaja, kellel on kirjalik tõend, et ta viimase kahe aasta jooksul pole peretülide käigus lõhkunud rohkem kui 5 kg lauanõusid, kilohinnaga mitte rohkem kui 27 krooni.
LE paragrahv 954, lõige 2 määrab ära naismootorratturite poolt politseile pakutavate altkäemaksude miinimumsuuruse.
Samas lõikes määrab seadusandlus kindlaks ka naismootorratturi tüüpkaristuse, milleks saab alates 1. augustist kerge hoiatus "ilusate silmade eest".
Juhul, kui kiirust ületatakse lubatust rohkem kui 90 km/h, võidakse naismootorratturitele määrata ka keskmise raskusega hoiatus.
Keskmise raskusega hoiatuseks loetakse kaaluvahemikku 2-4 kg jääv hoiatus.
Kiiruse ületamise eest ringrajal tehakse edaspidi naismootorratturitele kirjalik hoiatus, mis antakse võistluspäeva lõpus üle diplomi kujul.

Mõtle hästi läbi, kas sa ikka vastad seaduses ettenähtule...

Teema algataja
Lilleke

Lugemata postitus Postitas Lilleke »

mul pidi peaaegu juba süda seisma jääma et misasja :lol: :lol:

Rene

Lugemata postitus Postitas Rene »

Vali vähemalt alguses mõni väiksem ratas (näiteks: suzuki gs500) ning saad hakkama küll. Kui muidugi kohe täis A kati tahad, siis pead ikka õppesõidud ja eksamid suurema rattaga tegema...

Algajale on palju abi ka jalgrattaga sõitmisest - annab tasakaalutunnetuse. Seega ei tee paha ka jalgrattaga suvalisel platsil järsemaid kurve võtta ja kallutamist harjutada.

Motopaks kirjutas:
minu elukaaslane on sama mõõtu. Kimab nagu vana mees.
See kommentaar kukkus nüüd küll natuke halvasti välja :wink:
Aga samas ega ma motokat isiklikult ei tunne ka, nii et kes teab... :twisted: (togi)
Kasutaja avatar

HeitiKender

Re: ikka väga algaja :)

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

Lilleke kirjutas:

Vaata, mis 158cm pikk tegelane võib teha:

http://www.motorbike-search-engine.co.u ... sa_06.html

Et siis ilmselt on ikka vägagi võimalik :)
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

Rene kirjutas:
Motopaks kirjutas:
minu elukaaslane on sama mõõtu. Kimab nagu vana mees.
See kommentaar kukkus nüüd küll natuke halvasti välja :wink:
Aga samas ega ma motokat isiklikult ei tunne ka, nii et kes teab... :twisted: (togi)
IRWW. No see oli ikka nii piltlikult öeldse :P

motokas
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

G-force
Tsikkel: Kawasaki
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas G-force »

[quote="Sverre"]Kuna uues liikluseeskirjas on tehtud mitmeid just mootorratturite gabariite puudutavaid täiendusi

Rohke Debelak`i uudised ka kenasti siin :P

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Ma olen 168,5 cm pikk (tean tean, see koma viis on eriti oluline :D ) . Sõidan 200kg kaaluva endurokaga, varbaotsad ulatuvad vaevu maha.

Pole hullu, ma ennast teistsuguse ratta seljas ei oskaks enam ettegi kujutada. Nii armsaks saanud teine :oops:

Mis puutub ratta kaalu, siis madal ja raske ratas võib oluliselt kergem tunduda, kui kõrge ja kaalult kerge. Ma tõstan kaks korda järjest oma ratta vabalt üles, kolmas kord vajab juba tõsist pingutust. Off roadi tehes ikka juhtub, eksole :) .

Kobi aga julget autokooli ja õpi korralikult sõitma, edu edaspidiseks :) .
Kasutaja avatar

fotek

Lugemata postitus Postitas fotek »

Mitmesed seeriad teed siis tavaliselt? ;)
davidsoniharald kirjutas:
Ma tõstan kaks korda järjest oma ratta vabalt üles, kolmas kord vajab juba tõsist pingutust. Off roadi tehes ikka juhtub, eksole :)
Siim
Kasutaja avatar

mumm
Tsikkel: horney Helga
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mumm »

kui on mees/vend/sõber, kellel tööriistad käes püsivad, siis on enamasti võimalik ratta raami ka nats allapoole lasta. minu õppesõidu tsiklil lasi mees raami 10 cm allapoole. ahjaa, lühidust ka alla 160 cm minulgi. diversion oli muidu kena ja mugav (sõiduasend), aga kuna laia paagiga, siis ikka väga tippima võttis foori taga. praegu sõidan honda hornetiga (mmmm, horny helga :P) ja pole mingit muret. ja no ma ei tea, säuts on ikka peris jupats, ja isegi tema tuli kroomi pealt baigile üle :D.

mumm@julgustab kah nats
väike kuri mootorrattur
Kasutaja avatar

viirastus

Lugemata postitus Postitas viirastus »

mnjah...kõigega harjub.
ma 162cm ja esimeseks rattaks on GSX-R 600-ne. nu alguses oli raske... a ei olnud nõus ka millegi muuga. bike ma tahtsin ja selle ka ostsin. peaasi et ise tead, mille sisse sa end mässid.
mina näiteks ei jõua oma ratast üles tõsta... endast üle kolme korra raskemat asja ikka ei tõsta. samas tean, et kui midagi juhtubki, ilm on täis sõpru ja vahel ka lihtsalt häid inimesi, kes aitavad. Ja viimast tean omast käest, kuna kohe alguses õnnestus ka kiisul külje maha panna (seal oli süüdi küll kruus, mitte tsikli enda suurus/kaal) keset metsa. 2 minti läks mööda ja olid inimesed juba abiks...
linnas sõiduks samamoodi - ühele küljele jääd seisma ja selle õpib ka kiiresti ära. nüüd vuran ja viimane asi millele ma mõtlen on tsikli kaal/kõrgus :twisted: .

P.S. alguses tsiklit allapoole lasta on hea mõte, kuid osade ratastega see lihtsalt ei ole võimalik. Seega mõtle välja, mis tahad ja tee ära :wink:
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

madalamaks lasta saab kõiki rattaid - mõned lihtsasti, mõned keerulisemalt, aga siiski saab

Rene

Lugemata postitus Postitas Rene »

Üks variant, kuidas sadulat madalamaks saada:
http://www.r6messagenet.com/forums/show ... hp?t=51561

Tulemus sai küll veidi nurgeline, aga kindlasti saab seda ka ilusamalt teha...
Kasutaja avatar

viirastus

Lugemata postitus Postitas viirastus »

tramm66 kirjutas:
madalamaks lasta saab kõiki rattaid - mõned lihtsasti, mõned keerulisemalt, aga siiski saab
vabanda tramm... mälu veab alt - selles oligi viimane kord ju jama - et oleks liialt keeruliseks läinud. mina millegi pärast mäletasin, nagu ei saa... kr seda teab, vanaks hakkan vist jääma :twisted:
loomulikult on sul õigus, seega vabandused minult poolt :D :D :wink:
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ainult naistele (mootorratturitele või lihtsalt huvilistele)”