Hälvik-autojuhid

intz
Tsikkel: V POWAA
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas intz »

ishijupp kirjutas:
Usun, et kuniks sa oma kriipsupealt täpset sõidustiili viljeled kõige parempoolses reas ja ei hakka tasuta liiklusreguleerijaks, pole kellegil sulle ka etteheiteid, milleks siin tatti pritsida?
Nojah, üldiselt ma üritan võimalikult vähe jalgu jääda. Ja paremas reas ikka, vägisi kuhugi kedagi blokkima loomulikult ei roni.
Mulle lihtsalt ei meeldi, et jalgu jäämise vältimiseks olen tihti sunnitud eeskirju rikkuma. Ja siis samal ajal kõik hädaldavad, et küll ikka keegi ei pea eeskirjadest kinni. Paja ja katla teema jälle.
Kellegi foorumlase (suzumen?) footeris on hea põhimõte- jõud ja mõistus käsikäes.
Kahjuks jääb tihti teine komponent puudu. Veeren (autoga) Tartus vabaga paremas reas 60kmh riia mäest alla, plaaniga parempööre Kalevile teha. Tagant pressib mingi uus pemm peale, siis õnnestub tal kuidagi kõrvalrea kaudu (ilma suundadeta loomulikult) teiste autode vahelt minu ette rebida. Mõttes vabandan tüüpi välja, et heaküll, äkki ta aimas ette, et ma tahan Kalevile pöörata ja ta ei tahtnud lihtsalt seda sekundit raisata minu taga hoogu pisut maha võttes, kui ise otse minna tahtis. Ja siis minu üllatuseks äkkpidurdus pemmimehelt, et mitte päris alla ajada ülekäigurada ületavat jalakäijat -- ehk siis tüüp keeras ise ka Kalevile (arvake, kas suunda näitas)! Imestan, et talle tagant sisse ei sõitnud ja vahtralehed olid mul vägagi nähtaval kohal. Liiklusvoolu loogika järgi oleks ma pidanud ka elueest talda andma, et mitte ohtlik olla....... ja siis sooritama äkkipdurduse selle väikse ülekäiguraja ees? Ka ohtlik ju. Ma näen ainukese võimalusena lihtsalt hoida sellistest tegelasetest võimalikult kaugele.

Ja taoline käitumine on niiiii tavaline nähtus...
See, et hädavaevu õnnetust suudad vältida, ei tähenda veel ohutust ju.
Kolm nädalat tagasi pinnatud teel, mis tänaseks on puhas kuid omab kiiruspiirangut 30- no otsige lolli, mina küll seal 30ga ei sõida, samas rahvarohkes kohas alla lubatud kiirust sõitmine on kohati hädavajalik.
No loomulikult, selleks ma ju mainisigni enne "erandeid leidub", et kohe keegi sõnasabast kinni ei haaraks ja sellist näidet ei tooks. Kui tõesti ilmaasjata on jäänud mingi 30-märk vedelema kuhugi, siis arusaadav.

PS. "Tati pritsimine" võib olla tingutud kehvadest kogemustest. Rikkusin tatikana ise reegleid, jäin auto alla (6 aastasele ei saa vist väga süüks panna, aga mõte jääb samaks). Linnas laia ja tühja sõidutee teepervel jalgrattaga kruiisiva onu sõitis ka eeskirjade rikkuja surnuks ja põgenes sündmuskohalt. Mulle sellest juba täiesti piisab.

PPS. Eile päästsin kassi elu -- sõitsin maanteel vahtralehena 90-95-ga (maantee oli üsna tühi, ei takistanud ühtegi "normaalset" liiklejat ja lasen mööda ka ilusti kui tuleb mõni sellises olukorras, ronin suht parempoolsesse kraavi). Jõudsin reageerida ja napilt napilt pidurdada/ümberpõigata, parem esiratas veeres vaat et üle kassi saba :). Kes teab, kas 110-120-ga oleks kass veel elavate kirjas olnud :P

Muide, täiesti võimalik, et kahe ratta peal ei suuda ma ka kõigest kinni pidada, kui kunagi õnnestub load+ratas saada, aga see on juba sõidunaudingu teema. Teisi ohtu seda endiselt ei kavatse.

Aga ok, peace, üldiselt muus osas mulle biker.ee rahvas väga meeldib, ei taha selle 1 asja pärast rohkem kakelda. Ilmselt olen jah noor ja naiivne veel, küll ma õpin ;). Vabandused.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”