Tsikli ostmine Rootsist

Kasutaja avatar

ducatu
Tsikkel: FighTLR, Scrambler (domikas)
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 62 korda

Lugemata postitus Postitas ducatu »

Tervitused eelpool kõnelejatele kes olid oma kirjapanduga abiks tsikliostul. Sai siis ka endale soetatud mootorratas mis toodud Rootsist juba jupp aega tagasi, algul sai tehtud ka registreerimiseelne ülevaatus Tallinna ARKi poolt, registreerimise huvi aga tekkis alles mõne nädala eest. Sai siis esiteks sõidetud Saue ARKi, makstud ära esmaregistreerimiseks vajalik riigilõiv 1300 krooni, täidetud vajalikud taotlused jne. Kõik läks esialgu üsna libedalt, anti isegi number välja valida. Siis aga avastas arvuti, et puudub tüübikinnituse nr. ja seetõttu polegi võimalik soovitud toimingut teostada. Saue ARKi tädid panid kaks pead kokku ja parim millega nad välja tulid oli samas, ülevaatuspunktis, töötava mehe poole pöördumise mõte. Niisiis kõigi paberitega ülevaatuspunkti, kus tetati mõne aja pärast, et kasulikum oleks sõita peamajja ehk Tallinna, nemad aidata ei oska ja ei teagi kas sellisele tsiklile on võimalik tüübikinnitusenumber saada. Rõõmsalt siis Tallinnasse, paberite ettenäitamisel lisasin veel klienditeenindajale et puudub tüübikinnituse number, tema aga, et kus on Rootsi registreerimistunnistuse kollane pool, ilma selleta ei saavat nemad üldse midagi teha, isegi mitte tüübikinnitust.
Oligi juhtunud see mille eest esimeses postituses hoiatatakse:
"(Kui tsikli tood, peavad sul olema Eestis ette näidata MÕLEMAD reg. tunnistuse osad. Nii sinine kui kollane A4. Kui rootsimees väidab, et tema "vägverket" tahab passi endale, on selline soovitus: Lasku endale teha uus reg tunnistus ENNE, kui sa järele lähed. Siis saad täita seal vastavad lahtrid ning allkirjastada kohapeal. Vastasel juhul saadab ta need Eestisse allkirjastamisele. Ka on võimaliks rootsi Vägverketil küsida ARK-st Originaalregistridokumendid endale tagasi, kuid see on jube asjaajamine ning ajakulu. Numbrid tahab rootslane kohe endale jätta. Aga mis ka ei ole, sul PEAVAD mõlemad originaaltunnistuse pooled olema. Samas, minu juhtumil tehti regtunnistuse duplikaadid peale müüki - vajalik rootslasel koos numbritega arvelt maha võtmiseks. Kuna regtunnistuse ühel osal on peal ostja andmete koht ning allkiri, peab hilisemal duplikaadi tegemisel need korra eestisse saatama või lased rootslasel oma allkirja "ära teha" )
Mina olin peale seda muidugi täiesti nõutu, et mis siis nüüd. ARKi tädi ütles, et mis muud kui nemad teevad Rootsi päringu, et kas antud mootorratas ikka on seal arvelt maha võetud, ekspordiks lubatud ja kas antakse luba meil registreerimiseks. Lisaks öeldi, et päringu kinnituse saamine võib aega võtta nädalaid ja isegi kuid ja nagu ma ühelt sõbralt kuulsin oli üks tema tuttav sellist paberit oodanud 4 kuud. See oleks tähendanud aga vähemalt ühe mootorratta kadumist meie teedelt sellel hooajal.
Mina muidugi ARKi kirjatuvide lendulaskmist ega ka lendamist ootama ei jäänud ja ajasin vajaliku paberi välja ühe päevaga. Sellest esimesest postitusest kasutasin Rootsi "vägverket"i telefoninumbrit ja imekombel sattus mulle telefoni otsa naisterahvas, kes teatas peale põgusat ingliskeelset juttu, et temaga võib ka eesti keeles rääkida. Järgmise tööpäeva hommikul oli nii minu kui ka ARKi reg.osak. juhataja e-postis vajalik kinnitus olemas. Igaks juhuks lasin endale ka faksida sama dokumendi.
Hilisema tüübikinnitusega aitas seesama asjalik Vello kelle kontakt ka esimeses postituses.
Juhuks kui kellelgi peaks olema vajadus Rootsi "vägverket"-iga eesti keeles asju ajada siis loodan, et ei keegi pahanda kui ma jätan siia kontaktid. Telefon +4619192515 ja e-post riina.uibo@vv.se

Mõne nädalataguses äripäevas oli juttu ARK-st kui kõige meelsamini pistist võtvast asutusest. Mina soovitan ausa kodanikuna aga mitte provokatsioonidele alluda ja odavamat, turvalisemat ja kiiremat teed kõigile. Nii ARK-ga suheldes kui ka maanteel tsikliga liigeldes.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”