Läbisõidunäit kilomeetrid/miilid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
andryy
Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 4 korda

Läbisõidunäit kilomeetrid/miilid

Lugemata postitus Postitas andryy »

Ostsin endale Tartu Motodepoost Hondat.Silti peal oli kirjas,et läbisõit 27000 KM!!! Ja aasta 1998,mõtlesi,et üsna väike läbisõit ja ostsin ära,spidokas tal näitab miilides. Hiljem kui hakkasin vaatama,et sööb kuidagi palju selgus,et läbisõitu näidik on miilides ja need 27000 on hoopis umbes 43000 km.
Läksin Motodepoosse ja rääkisin seda juttu ära.Nemad vastasid,et nend andmebaas ei lase miilides sisse lüüa ja,et läbisõitulugeja ei pea kindlalt olema km/mp,ja nemad ei teadnud ja ei saa sellega midagi teha :(
Kas on mõtted seda asja edasi ajada ja kuidas?
Viimati muutis andryy, 05 Juul 2007, 09:21, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Miks sa seda asja siis üldse ajada tahad? 1998 aasta ratta kohta on 40+ tuhat km täiesti OK.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

nagu vanarahvas ütleb: " sissesõit on tehtud". Nüüd istu sanga ja küta edasi. See 40k ei tee rattale midagi.

motokas
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

Teema algataja
andryy

Pettunud olen :?
Easy Rider & Iron Butt
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

andryy kirjutas:
Pettunud olen :?
Milles? Kas rattal on midagi viga?
Ostad endale sõiduvahendeid läbisõidu järgi?
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

pritsu
Tsikkel: TDM 850

Lugemata postitus Postitas pritsu »

Mida Sa tahad edasi ajada? Et kas said petta või edaspidi näitaks km?
Õigekirjaoskus massidesse!
Kasutaja avatar

spinna

Kas seda siis ostmise hetkel ei saanud tuvastada? Ja kui ratas on ok, siis mis seal ikka vahet.

Tegelikult lugesin juba välja, et spidokas näitab miile, seega tegemist natuke oma kogenematusega ka. Spido ja odomeeter näitavad tavaliselt ikka samu ühikuid.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

spinna kirjutas:
Kas seda siis ostmise hetkel ei saanud tuvastada? Ja kui ratas on ok, siis mis seal ikka vahet.

Tegelikult lugesin juba välja, et spidokas näitab miile, seega tegemist natuke oma kogenematusega ka. Spido ja odomeeter näitavad tavaliselt ikka samu ühikuid.
spidol on reeglina km'id ka. Odo on küll miilides jah.

Sa võid käia depoo romulas uurimas kas neil on äkki km-idega kellasid pakkuda ja äkki saad ära vahetada.
Aga kui sa ostu hetkel seda ei vaadand siis takkajärgi on ka minumeelest imelik õiendama minna.

motokas
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

paarn
Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
Kontakt:

Re: Läbisõidunäit kilomeetrid/miilid

Lugemata postitus Postitas paarn »

andryy kirjutas:
Ostsin endale Tartu Motodepoost Hondat.Hiljem kui hakkasin vaatama,et sööb kuidagi palju selgus,et läbisõitu näidik on miilides ja need 27000 on hoopis umbes 43000 km.
Eks see ole ikka ostjas ka sutsu kinni, kui ei jaga ära kas kiiruse näidik näitab miile või km-eid, aga 16000 km ees või taga, ma ei usu et seal mingit vahet on. Mu rattal tõenäeoliselt 172 000 ees, kärab küll.
Küll aga ta ei söö mul mitte midagi, ainult joob, kõik mis sisse kallan joob ära. ;)

Tervitustega
Päärn
Moto-orineteerumine: http://www.villamoto.ee
Kasutaja avatar

Teema algataja
andryy

Kui ma nüüd tahan müüa siis läbisõit on palju suurem ja hind väiksem.
Easy Rider & Iron Butt
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Kasutaja avatar

spinna

See söögiisu probleem võib tuleneda hoopis sellest, et ratast on tuunitud. Kui on avataril olev, siis tundub, et tal miskine sportsumps äkki? Ja kui sumps juba on ja kui see on paigaldatud pädevate inimeste poolt, siis ilmselt ka õhufiltrid ja karburaatoridki muudetud. Sealt see isuke võibki tulla.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Teema algataja
andryy

Ennem kui avastasin,et ta näitab miilides mõttlesin,et sööb umbes 10/100 :? nüüd siis umbes 7.5/100 nii,et sellega kõik korras.Summuti Micron karbonist muud ei tea.
Easy Rider & Iron Butt
Kasutaja avatar

CB500

andryy kirjutas:
ei midagi isiklikku, aga sellise jutuga ostja saadaks ma viisakalt...
Krt, millal lõppeb see idiootne läbisõidu järgi autode/tsiklite ostmine? :wack:
nagu ajupesu oleks tehtud eestlastele.
Kasutaja avatar

Teema algataja
andryy

CB500 kirjutas:
andryy kirjutas:
ei midagi isiklikku, aga sellise jutuga ostja saadaks ma viisakalt...
Kui sa ostad endale ratta aga ei tea kauaks siis pead arvestama sellega,et pead maha müüma teda ka.
Easy Rider & Iron Butt
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

ma arvan, et sõida ja ära põe.
Kasutaja avatar

CB500

andryy kirjutas:
Kui sa ostad endale ratta aga ei tea kauaks siis pead arvestama sellega,et pead maha müüma teda ka.
Sinu mainitud läbisõidud erinevad nii vähe, et iga mõistusega ostja jaoks ei ole see argument.
Kasutaja avatar

pritsu
Tsikkel: TDM 850

Lugemata postitus Postitas pritsu »

Pihelgas kirjutas:
ma arvan, et sõida ja ära põe.
Ega Sul muud üle jäägi. Ehkki depoo poolt parandamist vajav apsakas ka. Andmete kohta valetamine (eksitamine) kliendile pole ju ilus. Loodetavasti tahtmatu näpukas.
Õigekirjaoskus massidesse!
Kasutaja avatar

maru

Lugemata postitus Postitas maru »

40000 pole tsiklile mitte miskit.mu oma ratal oli 63000 kui ostsin 1999a ja ei nurise,muidugi kulu osad tuleb ikka vahetada sellest ei pääse
jawa->yamaha 600 xj->yamaha 600 fazer -suzuki marauder 800
sõidan ja ei mölise
Kasutaja avatar

fotek

Lugemata postitus Postitas fotek »

eheh, panevad miilides näidu ja ütlevad, et polnud võimalik seda peast kilomeetriteks arvutada või, kes seda lapsejuttu usub
andryy kirjutas:
Nemad vastasid,et nend andmebaas ei lase miilides sisse lüüa ja,et läbisõitulugeja ei pea kindlalt olema km/mp,ja nemad ei teadnud ja ei saa sellega midagi teha :(
Siim

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

fotek kirjutas:
eheh, panevad miilides näidu ja ütlevad, et polnud võimalik seda peast kilomeetriteks arvutada või, kes seda lapsejuttu usub
Käsi ei tõusnud kirjutama... :twisted:
Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!

intz
Tsikkel: V POWAA
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas intz »

Uh, üllatavad vastused. Justkui jääb mulje, et "Tubli, motodepoo! Lase aga samas vaimus edasi." Enam kui kümnest kommenteerijast kõigest kaks arvasid, et motodepoo ka just parimat palet ei näidanud. Ja see andmebaasi piirangu jutt on tõesti naeruväärne.

Muidu üldiselt nõus, et eks peab ikka enne ise ka põhjalikumalt üle kontrollima ja läbisõit pole ka veel kõik jne.. aga seda suhtumist siin lugedes jääb mulje, et müüja võib ilma mureta samamoodi "näpukaid" edasi teha, kui ainult üks kümnest kraaksub ja ülejäänud tal selle eest näo täis sõimavad.

Mul senimaani oli arvamus, et ehk diileri juurest saab ka uus ja täiesti kogenematu tsiklihuviline (nagu näiteks mina) endale ilma abita mõistliku kauba. Aga paistab, et ei ole põrmugi etem kui eraisikult osta. Minu õnneks on mul vähemalt keegi käepärast võtta, kui ostma vaja minna :)

Ärge nüüd liiga kurjast seda juttu ka võtke, lihtsalt uustulnuka arvamusavaldus
Kasutaja avatar

Teema algataja
andryy

Ega ma suurt ei kurda.Rattas sõidab ja viga pole.Aga nemad võiks kas või mingi soodust teha sellepeale,olen seal pidev klient.
Easy Rider & Iron Butt
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

no mu ratas nätab ka miilides, so what? mobile.de -s oli kah spido näit 44500km kuigi tegelikult oli see miilides. Kah asi, pilt spidost näitas, et see tegelane siiski kõike miilides arvestab.

No ok, kui nüüd peenutseda, siis oleks ju võinud depoo tõesti märkustesse lisada, et odomeeter miilides, aga ju nad ei tulnud selle peale lihtsalt, või läks meelest, neil kah tööd omajagu ja tähtsamaid probleeme. Mina siin küll nüüd erilist pahatahtlikust kuskil ei näe.

Ja noh see number, mis nüüd odol on, küll turuväärtust ei morjenda eriti...
Kuidas alati tahaks ropendada nende kuulutuste peale, et läbisõit 16k, kett ja hammasrattad vahetatud, mootor õli ei võta :wack:
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

CB500 kirjutas:
andryy kirjutas:
Sinu mainitud läbisõidud erinevad nii vähe, et iga mõistusega ostja jaoks ei ole see argument.
Mõni vend ei sõidagi aastas rohkem kui paar tuhat km, tema jaoks on vahe pea 10 aasta jagu.
Muud tegelased kirjutas:
Sõim teemal "ise oled loll"
No c'mon, kui palju te ise matsu rabasite, kui esimese ratta ostsite? Sittagi te ei rabanud. Ei teadnud, kust august õligi välja lasta, miilidest ja km vahe vaatamisest rääkimata.

Mul kulus mingi aasta ja 30 000 km kogemust kokku 3 erineva rattaga enne, kui julgesin arvata, et ma üldse midagi ratastest tean.

Depoo jutt on alati olnud, et nende käest ostetud rattad on kenasti üle vaadatud ja seega kindlad ostud. Krt, kahekordne vahe läbisõidul on ikka väga karm möödapanek. Seega ei tasu neid nüüd 100% õigeteks meesteks pidada. Mu sõbra Depoost ostetud R6 jahutusvedeliku paak oli tilgatumaks tühi ja käiguka tihendi vahelt pihtus õli nii, et gondel must - see ei saanud märkamata jääda, sest ega nad ometi läikimalöödud tsiklit ilma seda kordagi testisõitmata ostnud. Seega teevad ka sealsed jorsid kohati paska. Ning, püha müristus, vedelikud peaks ju ometi üle vaatama ja ära vahetama.

Teeninduskvaliteedi nimel tasub tüüpide suunas sõrme vibutada ning loota, et poisid edaspidi lippu longu ei lase. Me kõik õpime vigadest.

Andryy - kui mina oleksin rattaga rahul, võtaksin antud tõika kasuliku õppetunnina. Kui sinu joks on nüüd ratas oluliselt oma väärtuses kaotanud, võid ju sama papi eest tagasi müüa ja mingi muu pilli asemele osta. Ära unusta, et on olemas ka kohake nimega tarbijakaitse, kui antud vallas konsultatsiooni vajad.

harimal

Raitz kirjutas:
Kuidas alati tahaks ropendada nende kuulutuste peale, et läbisõit 16k, kett ja hammasrattad vahetatud, mootor õli ei võta :wack:
Oot.. mis sellistel kuulutustel viga on? :lol: Ok, ise pole ma sellist kunagi kirjutanud, aga oleneb ju puhtalt ratta tüübist ning selle senisest kasutusalast, mida juurde kirjutatakse. Krossikatel muud ei tehtagi, kui kistakse pilbasteks ja vahetatakse iga krdi jupi aja tagant tükke. Samuti ei taha ma uskuda, et Velt juurest ostetud rinkatsikkel samas koosseisus on, mis ta 16k tagasi oli ;)

harimal

CB500 kirjutas:
Eeh.. sa siis väidad, et 20k läbisõitu siia-sinna ei tee rattale midagi?

Ok, kui pensionäri moodi törtsutada, ratast kogu aeg puhtana hoida ja vahatada, päikese kätte mitte jätta, siis ehk peavad kulujupid tõesti tilk kauem vastu, aga muidu läheb ju seljakoti jagu nänni 20k peale vahetusse.

Ok, kui sul on silma ja kogemust, siis võib-olla tõesti oskad ratta ostmisel ise näha ning küsida, mis vahetatud ja mis mitte.

Kui aga kogemus puudub ja küsida ei oska, siis on ju pepu majas, kui avastad ühel hetkel, et amordid, tihendid, voolikud, klotsid, tross või paar, jmt nodi läbi. Agressiivse sõidu puhul käiguka ja siduri jupid. Krt, algaja ei oska arvata, kas rattal üldse õhufiltergi pärast esmast ostmist vahetatud.

Tasakaaluks ütlen, et olen näinud 2001 chopperit, mis nii sitalt USAs plasil hoitud, et nägi välja nagu vrakk - roostes ja pudenes igalt poolt, samal ajal kui paremini hoitud teise vahendaja 1994 chopper oli kui tutikas. Seega eelmiste omanike heades/halbades harjumustes kah asi kinni.
Kasutaja avatar

avenger

Lugemata postitus Postitas avenger »

mul 125cc 4t sm sõitnud ka midagi sinna 40k kantti pole teist nägugi et töötaks muudmoodi,et jooks rohkem bensiini.
käruta edasi no on ka võimalus ju spidokat tagasi keerata :ner:
derbi senda drd limited
BEST
www.rate.ee/users/rosin12
kymco punane :D/cpi hussar/rieju smx 125 sm/isa vw touareg 3.6/suzuki lt-r 450/ayr ktm-quad. 525-540./ can-am renegade 800 efi
Kasutaja avatar

CB500

harimal kirjutas:
CB500 kirjutas:
Eeh.. sa siis väidad, et 20k läbisõitu siia-sinna ei tee rattale midagi?

Ok, kui pensionäri moodi törtsutada, ratast kogu aeg puhtana hoida ja vahatada, päikese kätte mitte jätta, siis ehk peavad kulujupid tõesti tilk kauem vastu, aga muidu läheb ju seljakoti jagu nänni 20k peale vahetusse.
Kust sa selle 20k järsku võtsid, antud hekel on vahe 16k ju. Eeldusel, et ratast ei ole ainult rajal sõitmiseks kasutatud, siis ma tõesti ei usu, et 27k vs 43k jooksul selles mootoris midagi oluliselt rohkem ära sureks. Mõni tüüpviga/nõrk koht ainult võibolla (nukaketi pinguti maybe).

Mis muudesse kuluosadesse puutub, siis see on juba teine teema ja nn. jooksvast hooldusest kinni, loogish, et vajadusel peab kuluosasid vahetama, kasvõi ketti määrima (väga oluline elueale) jne. Seda ma polegi väitnud, et "osta ratas, pole mingit vahet palju üldse sõitnud on", üldine seisukord on see mis loeb(minu nägemuses) ja hooldamisest kinni. Muidugi on ka võimalus osta asju pidades tähtsaimaks läbisõitu, no mul on sellest kama, eks igaüks ise teab kui raskeks oma elu elab.

Btw, leedukad on isegi otse näkku öelnud ostjatele, kes läbisõidu pärast nurisevad, a`la "tule paari tunni pärast tagasi, siis on see number mis sulle meeldib".
Kasutaja avatar

MOTODEPOO
Kaupmees
Tänatud: 46 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas MOTODEPOO »

Väike täpsustus asja suhtes: tähelepanelik inimene, kes leiab Motodepoo kodulehelt üles lühendi "km", leiab sealt kindlasti ka teksti "spidomeetri näit", aga mitte "reaalne läbisõit". Kuna enamus müüdavatest ratastest on imporditud kasutatuna ja nende eelnev ajalugu tundmatu, siis ei ole keegi kunagi ostjale väitnud, et odomeetri näit vastab tegelikule läbisõidule. Vastupidi - alati hoiatame, et odomeeter võib näidata mida iganes, olla vahetatud jmt. Seda enam, et enamus mootorrataste odomeetreid suudab registreerida ainult max 99999 km, mille järel algab teine ring ja vahel kolmas-neljaski.
Küll aga anname iga mootorrattaga kaasa dünamomeetrimõõtmise tulemused, millest selgub mootori tegelik seisukord.
Jah, andmebaasis on väike puudujääk, mille loodame likvideerida lähiajal - kuna tegeleme 100% Euroliidust pärit mootorratastega, siis oletusväärtusena on kasutusel Euroopas kasutatav ühik kilomeeter. Miilispidoga on Euroopas umbes 1 ratas 100-st.

MD/Erik
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

andryy kirjutas:
minuarust on müümisel palju rohkem küsimusi tekitav väike läbisõit.
Ma ka aru ei saa miks seda läbisõitu vaadatakse. Autodel keritakse neid vastavalt vajadusele. Arvatavasti ratastel ka aga täpselt ei tea.

Seega, kui käima läheb ja õli sees seisab siis anna kuuma.
Ei kaitse selle jutuga müüjat vaid räägin seda Sinu rahustamiseks :)

motokas
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”