Hälvik-autojuhid

Teema algataja
cyber

Lugemata postitus Postitas cyber »

riceboy kirjutas:
Huvitav areng teemas kus paljud soovitasid mul vähemalt +10 sõita et ühtlases voolus püsida või mis :)
Usu usu mõttetut propagandat.

Juba füüsikalistel põhjustel on politseil sellist "puktuaalset järelvalvet" raske saavutada:
1. Stalkeri (radar) viga on linnakiirusel 5km/h maanteekiirusel 7km/h
2. Marksman LTI 20-20 (laser) viga on linnakiirusel 3km/h
3. Mõõtes tee äärest on nurk 10-20 kraadi, koosiinusviga seega linnakiirusel ca. 1-2km/h maanteekiirusel 2-5km/h
4. Laser on maanteel ebamugav, kuna mõõdab lähemalt kui 300m, seega ei jõua politseinik sõidukit aegsasti peatada. Samuti ei saa seda kasutada liikuvas patrullis.
5. Sinu spidomeeter näitab 1-2km/h (oleneb kui kulunud rehvid all on) rohkem kui kiirus tegelikult on.

Seega võib maanteel 100% turvaliselt lasta +10km/h, kuna politseil ei ole mingit võimalust sellist kiiruseületamist vettpidevalt tõestada.
Linnas on liiklusvooluga kaasa sõites praktiliselt garanteeritud, et kui kuskil eespool peaks ment tee ääres passima, siis liigub ka vool sellevõrra aeglasemalt.

Keda huvitab kiirusemõõtmise füüsika, siis lugege seda maakeelset teksti:
http://www.pqletajad.ee/artiklid/kiirusm66t/index.html

Aga tegelikult ma ei viitsi rohkem sel teemal jahuda. Kui keegi otsib oma tegevusele õigustust, siis ta tavaliselt selle ka leiab.
Ma jään oma arvamuse juurde, et üldisest liiklusvoolust aeglasemalt sõitmine on ohtlik. Keegi ei keela Sul hambad ristis 50km/h sõita, aga ära tule siis foorumisse nutma, et teised liiklejad Sind selle eest oksa tõmmata üritavad.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”