mis on roller ja mis mopeed?
Moderaator: Moded
-
simp
Teema algataja - Postitusi: 1787
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 195 korda
mis on roller ja mis mopeed?
miks jäetakse siin foorumis peaaegu igalpool mainimatta mopeedijuhid?
Mainitakse ju ainult rollerijuhte/rollereid mis on tegelikkuses mopeedi alamliik.
Mainitakse ju ainult rollerijuhte/rollereid mis on tegelikkuses mopeedi alamliik.
-
oldmoped
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Kuna pihelga pakutud variant tundus mulle piisavalt inrigeeriv, tegin selle eraldi teemaks ära.
Ja teen ise kohe ka omaltpoolt väitlusele otsa lahti:
Sellist asja, kui roller ei ole olemas. Vastavalt mootori kubatuurile, võimsusele ja tippkiirusele on roller kas mopeed või mootorratas. Termin "roller" markeerib lihtsalt sõiduki "keretüüpi" ja on täpselt samasugune üldtefinitsioon, nagu supebike, custom, enduuro, chopper jne.
Rolleriks liigitumine eeldab üldjuhul seda, et mootor ja bensiinipaak asub juhi istumise all ja sõiduasend on "istuv".
Üldlevinult on roller tihti kaetud ka gondlitega.
Ja teen ise kohe ka omaltpoolt väitlusele otsa lahti:
Sellist asja, kui roller ei ole olemas. Vastavalt mootori kubatuurile, võimsusele ja tippkiirusele on roller kas mopeed või mootorratas. Termin "roller" markeerib lihtsalt sõiduki "keretüüpi" ja on täpselt samasugune üldtefinitsioon, nagu supebike, custom, enduuro, chopper jne.
Rolleriks liigitumine eeldab üldjuhul seda, et mootor ja bensiinipaak asub juhi istumise all ja sõiduasend on "istuv".
Üldlevinult on roller tihti kaetud ka gondlitega.
-
simp
Teema algataja - Postitusi: 1787
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 195 korda
Mina olen siiamaani alati liigitanud enamuse rollereid mopeedide alla välja arvatud need mis on üle 50cc. Tuttavatele olen üritanud selgitada et sellist asja kui "rolleriload" ja "roller" ei eksisteeri eesti LE-s kuigi keegi ei taha seda uskuda väga. Imestasin ka miks on eraldi Rollerite ja Mopeedide alateemad, roller on ju 100% mopeed kuni ta ei ole üle 50cc ja ta valmistajakiirus ei ületa 45km/h ja kui ta ei mahu nendesse piiridesse siis ta on juba mootorratas ja peaks käima ülejäänud foorumisse.
Samas minu kõige meeldejäävam kogemus oli kui ma ARK-i omale mopeedijuhiluba tegema läksin. Seal teatas lauatagune "tädi" mulle et ma vist tahan rollerilube teha.
Samas minu kõige meeldejäävam kogemus oli kui ma ARK-i omale mopeedijuhiluba tegema läksin. Seal teatas lauatagune "tädi" mulle et ma vist tahan rollerilube teha.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.