Deltade tippkiirused.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Sarge

Deltade tippkiirused.

Lugemata postitus Postitas Sarge »

No deltade sõbrad. Tahaks teada palju kellegi delta sisse võtab ?
Endal delta tippkiiruseks 56 km/h, sileda maa peal... õrnalt oli mäkke. Mõõdetud oli 125cm3 rolleri kõrval.
Aastat ei tea, aga väga vana...

Teema algataja
burner

Lugemata postitus Postitas burner »

See 56 võib osutuda sul tegelikult 45-50 sest iga rolleri spido paneb natuke mäkra.
Aasta tagasi endal delta, millel läks kahekesi peal olles spido lõppu, aga tunde järgi ütled, et 50 oli ikka sees, mis minumeelest delta kohta kõva sõna :D!Delta oli lihtsalt korralik ja ei midagi muud tehtud.
Enamus deltasid on ju rondid, mis liiguvad 35-40 ja omanikud luiskavad tippkiirusele otsa :evil: .
Ma pakun, et kui VÄGA Hästi teha, siis on deltast võimalik 70-80 km/h kätte saada, iseasi kas see ära tasub. :twisted:
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas makuke »

minu delta läks delta orig. spido järgi 50 välja.
Kasutaja avatar

ken100

Lugemata postitus Postitas ken100 »

Mu delta läks 70km/h välja aga 2 aasta pärast uuesti mõõtes sain aint 60km/h.
Ei teagi, mis seal forseeritud oli, ostes oligi selline juba.

Teema algataja
zanner

Lugemata postitus Postitas zanner »

minu oma läks 65 auto sõitis kõrval

Robskar

Lugemata postitus Postitas Robskar »

burner kirjutas:
Ma pakun, et kui VÄGA Hästi teha, siis on deltast võimalik 70-80 km/h kätte saada, iseasi kas see ära tasub. :twisted:
Sama ,nagu aeroxist pigistada 130-160km/h =P.

Ernst

Lugemata postitus Postitas Ernst »

ken100 kirjutas:
Mu delta läks 70km/h välja aga 2 aasta pärast uuesti mõõtes sain aint 60km/h.
Ei teagi, mis seal forseeritud oli, ostes oligi selline juba.
minu oma läks 65 auto sõitis kõrval

Mul läks lennuki kõrval vahest 200 ka.
Aprilia 05 Street
Kasutaja avatar

masto

Lugemata postitus Postitas masto »

40 50 ikka tuleb ära
tähtis on v6it mitte osav6tt
Kasutaja avatar

masto

40 50 ikka tuleb ära

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

Ei viitsiks siin teemas tegelt kommenteerida aga kuna homsest hakkab väike puhkus siis naudin elu ja räägin .... :)

Delta ehk siis selle mootor V-50 on võimalik niimoodi käima panna, et te isegi oma märgades unenägudes ei suuda seda ette kujutada.
Tippkiirustest. No ma ei oska seda tõesti öelda palju sealt välja oleks pigistanud aga sellises seades millega kannatas krossirajal sõita ja millega pill läks teise käiguga gaasi andes tagarattasse venitas mingi 75 km/h välja, ehk siis mitte ei venitanud vaid see tuli üsna kiiresti. Lisaks veel et pill võis olla kaalult raskemgi kui tavaline Delta sest all olid 19 tolli rattad, päris amordid, raam oli ümber ehitatud täiesti jne.
Võrdluseks mineku kohta võin tuua, et see 50cc käis väga palju paremini ja kiiremini edasi kui standard 125 minsk. Ja väga kõvad pillid ( mida oli vist kogu baltikumi peal kolm-neli) lätlastel olid võimelised 125 CZ-tidega krossirajal võidu sõitma. Tõsi need polnud enam nn. Deltad vaid võrrimootori baasil ehitatud hübriidid.

Selleks et seda saavutada :) Põhimõtteliselt ükski originaaldetail seal mootoris peale väntvõlli põskede kasutada ei kõlba. Õige mootori puhul lendab see originaalsidur ja käigukast puruks juba kohaltminnes. Siduril lendab lihtsalt korv laiali ja kettad siledaks. Käigukastil eraldub tavaliselt ketihammasratas pooleksläinud võlliga. Selline on võimsuse vahe originaaldelta ja õige "delta" vahel.
Lätis on praegu Deltade võidusõit popp teema ja tipppillid sõidavad 120-130km/h. Ja see kiirus tuleb sellise kiirendusega, et need "tuunitud" aeroxid saavutavad sarnase mineku ehk ainult kubatuuri suurendamisega, kui siiski.

Ehk siis sellise pilli ehitamiseks pakun et mingi 15 000 pluss hea mehhaanik kes selle asja ka käima paneb. Neid vist enam eriti võtta pole.
Nii et märjaks unistuseks jääbki :)

Lihtsalt korras Delta läheb aga mingi 60-65 ikka. Aga see tähendab korras, kuid see mõiste on väga varieeruv ja enamus deltatuunijaid kahjuks ei suuda seda täpselt lahti mõtestada

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

Lisaks veel.
Mis on vaja et teha deltast rakett :)

Viieavane silinder
Tehtud pea
ühe terasrõnga või ühe L-rõngaga kolb
Karbuss, minul oli omal jala mingi Bing, numbrit ei mäleta.
Jäme käigukast
Käsitööd teha ning sidur valmistada
Süüde
teine keps
Mehhaanik-tuunija kes selle kombo häälde paneb.

Pluss palju käsitööd et teha õhupuhastaja, karbussikinnitused, süüde külge aretada jne jne
Kust neid asju saab ei tea. Mingist unicmoto foorumist või jõuluvanale kirju saates :)
Kasutaja avatar

masto

kahtlane kas keegi seda teostab ka 8)

Teema algataja
burner

Robskar kirjutas:
burner kirjutas:
Sama ,nagu aeroxist pigistada 130-160km/h =P.
No Aprilia sr iga samamoodi
(ma nüüd sri omanik :twisted: )

Teema algataja
burner

makuke kirjutas:
minu delta läks delta orig. spido järgi 50 välja.
Minu endine või mõni muu? :?
Kasutaja avatar

ksenofobov
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ksenofobov »

suht lihtsalt saab delta korralikult k2ima ajada kui 2ra korjata tehasepraak: silindri sisse ja v2ljalasked viilida kolviga vastavaks, (peab j2lgima, et ei j22ks teravat serva sissepoole) keegi hea onu treib silinrsipead ehk natuke madalamaks, sidurisse pappketaste asemele metallist kettad ( ise saagisin kunagi alumiiniumplekist) karbuss on selline, et v6ib t88tada korralikult ja samas ianult pentsu v6tta. selle praaki on raskem kaotada. minul l6ppes see ehitamine niiviisi, et kuus korra vahetasin v2hemalt v2ntv6llilaagreid kui mitte karteripooli, kuna silindris k2iv pauk neile esmalt m6jus.. keegi, kes mu delta siis milalgi 2ra ostis, m66tis autoga taga s6ites miski 70 km/h .. tyrilt paidesse sain selle deltaga aga nii veerand tunniga 14km. ilma, et mootor kuumusest kahtlaselt k2ituma oleks hakanud.
Õlu ei teki ega kao vaid muutub ühest olekust teise.

skaff2

Lugemata postitus Postitas skaff2 »

endal on stella v50, mõõtsin auto kõrval, läks kahe inimesega 55 km/h
Stella v-50, Zid Activ, Husqvarna sm 125 2000
Kasutaja avatar

terall

Lugemata postitus Postitas terall »

See mis racerx kirjutas on puhas tõde. Ta ei ole esimene vend kes sellest rääkinud on, kuid kahjuks oma silm ei ole veel sellist Deltat näinud.

Enda Delta läks 45-50 km/h ikka välja :twisted:
Kasutaja avatar

agent007
Tsikkel: Honda CB400T ´80

Lugemata postitus Postitas agent007 »

terall kirjutas:
See mis racerx kirjutas on puhas tõde. Ta ei ole esimene vend kes sellest rääkinud on, kuid kahjuks oma silm ei ole veel sellist Deltat näinud.

Enda Delta läks 45-50 km/h ikka välja :twisted:
irw ja kus su delta nüüd on? :P

taavi

Lugemata postitus Postitas taavi »

Offtopicuna ütlen, et mu võrr läheb ka kiiremini kui mõne delta siin. Võrril sain 46 km/h sisse kunagi. Deltal mis enam pole oli kiirus 55 ringis.

Teema algataja
Joann007

Lugemata postitus Postitas Joann007 »

üle 50-ne mul ei taha minna:P mingi vana saan on kah:D

Teema algataja
Heints

Lugemata postitus Postitas Heints »

kui võrr ära teha võib võtta ta isegi60 sisse
delta seevastu 70 ja peale
muidugi oleneb mootori seisukorrast
eriti hammasratastest mis on tagaratta juures, mida väiksem hammasratas seda kiirem
Kasutaja avatar

-ShadowofDeath-

Lugemata postitus Postitas -ShadowofDeath- »

Visake Deltad hargi peale ja vaadake mis siis juhtub :D
Stellal läks spidokas teisele ringile :D
Zid Pilot
Baotian Freedo 4
Stella V-50
Müüa Fiat Panda 06!

rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

Kusjuures, tavaline Riga võrr sai mul ümber tehtud, kasutades natukene nõukogude-aegset kirjandust ja isa pead, mis natukene loogikat kasutas. Ära sai tehtud nii palju:

Silindripea alt natukene maha lihvida, saavutasin lõpp-surveastmeks 9,2 (95 bensu kasutades ei julgenud rohkem laksata)
Karbuss sai ära timmitud, koonus õhku filtreerima
karbussi-karteri liitekohtadel said augud korralikult kattuma pandud
aknad tegin korda
originaalsüütemäng töötas täies hiilguses ilma tuuninguta, olles viimse peal ära häälestatud testri ja nihikuga.
väntvõll sai tsipa kergemaks tehtud (ääred maha treitud, tasakaalustada eriti ei osanud aga asi töötas suurepäraselt)
vändalaagrid said uued sisse
sumps sai eriti hästi ära puhastatud, peaaegu läikis seest teine
jõuülekande hammakad said normaalsed sisse, sai mitmete komplektide seast kaks hammakat, mis ideaalselt sobisid
siduriga ei teinud midagi... ja libisema ta ka hakkas, kui ketsi sai antud.
Taha sai võrri originaalratas ja Stella hammasratas (väiksem, noh :) )
Jalgrattaspidoga sai oma 70 km/h kätte. Seda siis, kui mina (tol ajal küll 80 kg) peal istusin. No ja ratta välimuses oli veel lisakaalu (Belarus - i esituli, neli suunatuld, tööriistakohver paagi all, peeglid). Noh, ja tee ei olnud kah kõige parem, just höövliga üle lastud kruusatee peale vihma. Olen kindel, et asfaldil ja võimalikult väikese kaalulisaga oleks rohkemgi tulnud. Ja oleks ma kah tuuletakistust vähendanud, laskudes madalale, paagi peale... 8)

EDIT: peale sellist tuuninguga "hooramist" hakkas masin ikkagi lõpuks tippkiirusel kolisema. Täpset kiirust ei oska anda, kuna spido sai sõbralt vaid prooviks laenatud. Aga jah... Oleks vaid saanud veel lõpupoole proovida...

Teema algataja
weedman

Lugemata postitus Postitas weedman »

sõbral läks 80, tal oli isetehtud väiksem tagahammakas ning suurem esihammakas.

Teema algataja
weedman

Lugemata postitus Postitas weedman »

-ShadowofDeath- kirjutas:
Visake Deltad hargi peale ja vaadake mis siis juhtub :D
Stellal läks spidokas teisele ringile :D
Mis su stellal on siis spidoka tross tagaratta küljes?
Kasutaja avatar

-ShadowofDeath-

Lugemata postitus Postitas -ShadowofDeath- »

Stellal, Deltal jms on spidoka tross mootoris, loeb kiirust esimese hammaka pealt.
Zid Pilot
Baotian Freedo 4
Stella V-50
Müüa Fiat Panda 06!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mopeedid”