Rihmülekanne "häälitseb"
Moderaator: Moded
Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja
Rihmülekanne "häälitseb"
Lihtsalt rihm teeb häält. Krigiseb. Mis moel, või millega "määrida", et krigin kaoks ja rihmale liiga ei teeks. Kellel on kogemusi?
-
Re: Rihmülekanne "häälitseb"
vbolla lihtsalt ülekanne kulunud ning 'nõuab' uuendamist?Rubberoid kirjutas:Lihtsalt rihm teeb häält. Krigiseb. Mis moel, või millega "määrida", et krigin kaoks ja rihmale liiga ei teeks. Kellel on kogemusi?

The two rules for success are:
1: Never tell them everything you know.
1: Never tell them everything you know.
-
Teema algataja
Seda viga võib juhtuda ,kui õhuniiskuse protsent väga üles läheb või suisa vihma sajab. Samuti tasub vaadata, et ega mingi kõntz ei ole rihmale või rihmarattale pesa teinud.
Ja viimase võimalusena vaadata et ega rihm liiga pingul pole ja kas vedav rihmaratas veetava rattaga ühe sirge peal on. Teisisõnu, jälgi kas rihm väändes ei ole - kui on, siis rihm kipub vastu rihmaratta üht äärt suruma ja seetõttu ka krigin. Siin aitab vaid natuke timmimist, et hammasrihm kenasti keset rihmaratast jookseks.
Kogu selle toimetuse tulemusena peaks asi tunduvalt paranema.
Sõltuvalt rattast peaks rihma pinge jääma umbes, et kõige keskmisest kohast rihma surudes paindub rihm nii paar-kolm senti üles ilma erilist jõudu rakendamata. Aga kindlam manualist vaadata, et palju vaja.
Ja viimase võimalusena vaadata et ega rihm liiga pingul pole ja kas vedav rihmaratas veetava rattaga ühe sirge peal on. Teisisõnu, jälgi kas rihm väändes ei ole - kui on, siis rihm kipub vastu rihmaratta üht äärt suruma ja seetõttu ka krigin. Siin aitab vaid natuke timmimist, et hammasrihm kenasti keset rihmaratast jookseks.
Sõltuvalt rattast peaks rihma pinge jääma umbes, et kõige keskmisest kohast rihma surudes paindub rihm nii paar-kolm senti üles ilma erilist jõudu rakendamata. Aga kindlam manualist vaadata, et palju vaja.
U79 kirjutas:Seda viga võib juhtuda ,kui õhuniiskuse protsent väga üles läheb või suisa vihma sajab. Samuti tasub vaadata, et ega mingi kõntz ei ole rihmale või rihmarattale pesa teinud.
Ole hea mees ja ära palun aja inimestele niisama mingit soga kui sa ei jaga rihma pingutusest ööd ega mütsi.
Mis rattaga on tegu (aasta, mark ja mudel)?
Harley-Davidson ja Buell mootorrataste Ümberehitus
Autode ja Tsiklite transport USA'st
+372 5888 5888
fredy@fredy.ee
http://www.Fredy.ee
http://www.facebook.com/Fredy.eeDreamland
+372 5888 5888
fredy@fredy.ee
Lugupeetud Bueller toob ehk välja mu põhimõttelised möödalaskmised , miks rihm krigiseb ja eelkõige rihma pingutuse osas? Vastasel korral jääb üsna arusaaamtusk su väide, et ma ajan soga.
Minu väited põhinevad tõepoolest vaid nende väheste rataste baasil, mille rihmasid ma olen pingutanud vastavalt manualile( LS650 ; EN 500)
Ei vaidlustagi, et HD-l käib see mingi erilise raketiteaduse järgi, aga eks pane enda nägemus ka kirja?
Kindlasti omad suuremat kogemust, kuna reklaamid end kui hooldaja ja müügimehena.
Minu väited põhinevad tõepoolest vaid nende väheste rataste baasil, mille rihmasid ma olen pingutanud vastavalt manualile( LS650 ; EN 500)
Ei vaidlustagi, et HD-l käib see mingi erilise raketiteaduse järgi, aga eks pane enda nägemus ka kirja?
Kindlasti omad suuremat kogemust, kuna reklaamid end kui hooldaja ja müügimehena.
-
- Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
- Tänatud: 1 kord
Kindlasti tuleb järgi vaadata. Nii lõtv rihm küll olla ei tohi, see on sul keti pingutamise reegel.U79 kirjutas:Sõltuvalt rattast peaks rihma pinge jääma umbes, et kõige keskmisest kohast rihma surudes paindub rihm nii paar-kolm senti üles ilma erilist jõudu rakendamata. Aga kindlam manualist vaadata, et palju vaja.
mul siin manualist leht EN 450 seeria kohta ja väljavõte" Rihma paine (jõuga 4,5 kg jäägu vahemikku 8,5 kuni 18, 5 mm"ja EN 500 seeria kuni 12mm.
Seega mu mälu mind eriti ei petnud, et ca paar senti painet sissevajutades ongi mõnel rattal õige. Ehk niipalju pingutasin üle kui ütlesn paar- kolm senti, kuna vaevalt rihma täpse jõuga mõjutatakse. Õigem oleks öelda sentimeeter -paar mainitud rataste puhul.
Kõige õigema informatsiooni saab ikka manualist ja seda ma ka mainisin. Küsimus oli pigem siiski mitte rihma pingutamises vaid tekkivas kriginas.
Seega mu mälu mind eriti ei petnud, et ca paar senti painet sissevajutades ongi mõnel rattal õige. Ehk niipalju pingutasin üle kui ütlesn paar- kolm senti, kuna vaevalt rihma täpse jõuga mõjutatakse. Õigem oleks öelda sentimeeter -paar mainitud rataste puhul.
Kõige õigema informatsiooni saab ikka manualist ja seda ma ka mainisin. Küsimus oli pigem siiski mitte rihma pingutamises vaid tekkivas kriginas.
Viimati muutis U79, 03 Juun 2007, 11:14, muudetud 1 kord kokku.
-
Teema algataja
Nii, sain siis vastuse, milles olin Kindel juba peale sinu esimest postitust - Tegu ei ole enam tehase rattaga,Rubberoid kirjutas:HD 2005, 240 tagarehv, seega mootor natuke nihutatud. Rihm on päris pingul. Rihm jookseb peal nagu sirgelt - ei poo rihmaratta äärtest. Mõni aeg tagasi seda problat nagu polnud.
vaid rattaga millel on ise tuunitud taha lai ratas alla. Eeldan et tegu on Softailiga.
1. Tuleb vaadata kas rihma rattad on 100% ühel joonel, et ei ole spaceritega puusse pandud.
2. Tuleb veenduda et kiige võll ja ratta võll on 100% paralleelsed, selleks on lausa spets tööriist olemas
- Eestis "suured mehhaanikud" keeravad tagu ratta kasvõi 45 kraadise nurga alla et saaks rihma täpselt pulley keskele jooksma,
mis on suurim lollus mis teha annab - see võibki su krigina põhjus olla. ( nägin 2 päeva tagasi sellist ratast - eestis regullitud rihmaga).
3. Rihma pingsuse kontrollimiseks on spetsiaalne tööriist, mis on igal endast lugupidaval mehhaanikul olemas:

4. Rihma pingsus 2005 Softail mudelitel on selline:
4,5 kg-se jõuga surudes ja seisujalal seistes ilma raskuseta sadulal liigub rihm 6,4-7,9mm. Tsikkel otse ja tagurehv maast lahti on rihma pingsus 4,8-6,4 mm.
Eelpool nimetatud pingsus kehtib ainult 05 Softaili puhul.
Kui oled kõik õigesti teinud ja rihm ikka krigiseb, siis tuleb keskenduda rihmale ja rihma ratastele.
Kui ise hakkama ei saa siis helista 5888 5888 - FREDY ja vaatame mis teha annab.
Silmaga ja käega võib mõõta noksi pikkust - ülejäänud toiminguteks on tööriistad olemas

Harley-Davidson ja Buell mootorrataste Ümberehitus
+372 5888 5888
fredy@fredy.ee
+372 5888 5888
fredy@fredy.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.