Kui kaua tohib rolleriga järjest sõita?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Kui kaua tohib rolleriga järjest sõita?
Vabandan tõesti kui see teema on olnud üleval. Ise otsisin siis kahjuks ei leidnud midagi selle kohta. Tahtsin täpsemalt küsida seda ,et kui pikka otsa tohin sõita 125cc 4t mootoriga mis on õhkjahutus? Plaanin minna ükspäev Türilt - Viljandi koos mõndade semudega. Kui lasen rahulikus umbes 90km/h siis millal peaks peatuse tegema ,et mootor saaks puhata ja kui kaua? Kuna ei taha rolleri mootorit õhtale lasta.
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Re: Kui kaua tohib rolleriga järjest sõita?
Kuskil enne Riiga jõumist oleks tark üks tankimispeatus ju teha...IguanaDuet kirjutas:Plaanin minna ükspäev Türilt - Viljandi koos mõndade semudega. Kui lasen rahulikus umbes 90km/h siis millal peaks peatuse tegema ,et mootor saaks puhata ja kui kaua?
-
Teema algataja
Re: Kui kaua tohib rolleriga järjest sõita?
Ega ma sul Riiga ei sõidaoldmoped kirjutas:Kuskil enne Riiga jõumist oleks tark üks tankimispeatus ju teha...IguanaDuet kirjutas:Plaanin minna ükspäev Türilt - Viljandi koos mõndade semudega. Kui lasen rahulikus umbes 90km/h siis millal peaks peatuse tegema ,et mootor saaks puhata ja kui kaua?

Võiks olla teemakohane vastus . . .
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Seda tuleb jälgida tõesti. Aga lihtsalt kõik need andurid veits valetavad. Ei taha erilist koormust tekitada lihtsalt mootorile. Siis mõtlesin ,et kui pikk vahemaa on see mis veel eriti mootorit rikkuma ei hakka.terall kirjutas:Lihtne ja loogiline - sõidad niikaua, kuni temperatuuri andur punase tule põlema lööb
Viimati muutis IguanaDuet, 27 Mai 2007, 23:25, muudetud 1 kord kokku.
IguanaDuet kirjutas:Tõesti seda tuleb jälgida tõesti. Aga lihtsalt kõik need andurid veits valetavad. Ei taha erilist koormust tekitada lihtsalt mootorile. Siis mõtlesin ,et kui pikk vahemaa on see mis veel eriti mootorit rikkuma ei hakka.terall kirjutas:Lihtne ja loogiline - sõidad niikaua, kuni temperatuuri andur punase tule põlema lööb
Õhk jahutus, kust sa selle temp. anduri võlusid?
Kunagi sõber tuli tartust põlva ~40km 50cc pegoutiga ( õhkjahutus) gaas põhjas, midagi ei juhtund.
Ise oleme tartus käind, ja alati tagasi tulles suht normaalse hooga, sest ei viitsi uimerdada. Eelmine kord oli küll päris õhtu, ja külmem oli, aga sõber oli peal, ja tulime pmst järjest 70-80km/h tartust põlva, ja midagi ei juhtunud. 50cc masin mul.
-
Teema algataja
to Taurivi : Arusaadav jah ,et eriti ei viitsi rolluga sõita 260km järjest. Päris korralik sõit oli sul igastahes. Kaua sõitsid ja mitmene cpi oli?
to Robskar : Nii ,et ma lasen vabalt kolmveerand gaasiga järjest Viljandi ja ma võin kindel olla ,et rolluga ei juhtu midagi. Mõttetu ju lasta rolleriga täis gaasiga kui nii kiiresti ei tohi isegi autod sellel teel sõita
Muidugi paljud asjad on keelatud aga ikkagist peab vahest neid rikkuma. Ma ei taha halba eeskuju anda aga kes meist tänapäeval poleks rikkunud seadusi? 
to Robskar : Nii ,et ma lasen vabalt kolmveerand gaasiga järjest Viljandi ja ma võin kindel olla ,et rolluga ei juhtu midagi. Mõttetu ju lasta rolleriga täis gaasiga kui nii kiiresti ei tohi isegi autod sellel teel sõita

-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
- Kontakt:
Kui suitsumees,siis jah võid ju peatusi teha.
Aga sellisel lühikesel sõidul nagu Türi-Viljandi selleks mingit otsest vajadust küll pole.Kui just tankima ei pea.
Ise sõitsin kõikide piirajatega(ka sissesõidu omedega)tuttuue 50 cc rolleriga pideva kiirusega 35-40 km/h Haapsalu-Tallinn-Räpina-Tallinn eelmise aasta suvel.Ainukesed peatused olid tankimise peatused.Bents sisse ja kohe edasi.Haapsalu-Tallinn-Räpina ots võttis pea pideva sõiduna ca. 11 tundi aega
.
Aga sellisel lühikesel sõidul nagu Türi-Viljandi selleks mingit otsest vajadust küll pole.Kui just tankima ei pea.
Ise sõitsin kõikide piirajatega(ka sissesõidu omedega)tuttuue 50 cc rolleriga pideva kiirusega 35-40 km/h Haapsalu-Tallinn-Räpina-Tallinn eelmise aasta suvel.Ainukesed peatused olid tankimise peatused.Bents sisse ja kohe edasi.Haapsalu-Tallinn-Räpina ots võttis pea pideva sõiduna ca. 11 tundi aega

mopopede
-
Teema algataja
Oehh... no millest siis seniajani jutt on olnud?! Muidugi võid sõita mistahes vahemaa oma rolluga, mopeediga või millega iganes, sõltumata töötaktide arvust või kubatuurist. Eestimaa on nii pisikene, et siin ei ole ületamatuid vahemaid mistahes pisimootoriga sõidukile. Ainult sina ise koos oma treenimata tagumikuga oled piirajaks. Enamus neist sõidukitest on kasutusel märksa palavamates piirkondades ja pikema aja jooksul aastast - ja peavad ka vastu. Lõpmata-suurel Venemaalgi on viiekümnekuubistega tehtud kõrberetkesid, matkatud Siberist Mongooliasse ja keskvenemaalt Krimmi... kõik elatakse üle. Teie siin arutate paari suurema eestimaa linna vahet sõimist, kui ei-tea-mis keerulist kangelastegu. Samas kui siinset foorumit lugeda, siis ise te ei jõua ära kiita oma rollerite tehnilist taset ja head minekut. Krt! Veel neli-viis aastat tagasi, kui olin aktiivne 50cc Zidi kasutaja, sõitsin erinevatel suvedel huvi- ja lõbupärast terve Eesti mandriosa oma võrriga läbi. Aasta 2000 suvel oli aga põhjust regulaarselt kaks korda nädalas läbida 130 km vahemaa ja kordagi ei tulnud mõttessegi, et jätaks minemata või planeeriks kella-aja varasemaks, sest "äkki juhtub teel midagi".J00N@$14 kirjutas:aga siis peaks saama ju 2 taktilise 50cc lasta ka kolmveerand gaasiga pikemaid otsi? Plaan oleks minna tallinnast-pärnu rolludega
-
-
Teema algataja
Suuremad tänud targa info eestMix kirjutas:Oehh... no millest siis seniajani jutt on olnud?! Muidugi võid sõita mistahes vahemaa oma rolluga, mopeediga või millega iganes, sõltumata töötaktide arvust või kubatuurist. Eestimaa on nii pisikene, et siin ei ole ületamatuid vahemaid mistahes pisimootoriga sõidukile. Ainult sina ise koos oma treenimata tagumikuga oled piirajaks. Enamus neist sõidukitest on kasutusel märksa palavamates piirkondades ja pikema aja jooksul aastast - ja peavad ka vastu. Lõpmata-suurel Venemaalgi on viiekümnekuubistega tehtud kõrberetkesid, matkatud Siberist Mongooliasse ja keskvenemaalt Krimmi... kõik elatakse üle. Teie siin arutate paari suurema eestimaa linna vahet sõimist, kui ei-tea-mis keerulist kangelastegu. Samas kui siinset foorumit lugeda, siis ise te ei jõua ära kiita oma rollerite tehnilist taset ja head minekut. Krt! Veel neli-viis aastat tagasi, kui olin aktiivne 50cc Zidi kasutaja, sõitsin erinevatel suvedel huvi- ja lõbupärast terve Eesti mandriosa oma võrriga läbi. Aasta 2000 suvel oli aga põhjust regulaarselt kaks korda nädalas läbida 130 km vahemaa ja kordagi ei tulnud mõttessegi, et jätaks minemata või planeeriks kella-aja varasemaks, sest "äkki juhtub teel midagi".J00N@$14 kirjutas:aga siis peaks saama ju 2 taktilise 50cc lasta ka kolmveerand gaasiga pikemaid otsi? Plaan oleks minna tallinnast-pärnu rolludega
-

-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
No olen sõitnud Viljandist-Karksinuia seal tankisin ja ajasin omi asju 10min siis sõitsin ühe joruga sealt Pärnusse, kus lasin veel paaki lisa ning seejärel sõitsin otse Tallinnasse. Järgmisel päeval Tallinnast Rapla ja Türi kaudu Viljandisse.
Masin oli 50cc õhkjahutus piirajad eemaldatud läks 65km/h 7500pööret.
Kogu aeg sõitsin gaas põhjas, sest masin ei suutnud eriti kõrgeid pöördeid saavutada.
Kui madalal pöördeil sõita siis ei kulu ka kolvirõngad teab mis kiirelt.
Kuluma hakkavad just pikalt ühtlasel kiirusel sõites variaatori esimesed taldrikud.
Masin oli 50cc õhkjahutus piirajad eemaldatud läks 65km/h 7500pööret.
Kogu aeg sõitsin gaas põhjas, sest masin ei suutnud eriti kõrgeid pöördeid saavutada.
Kui madalal pöördeil sõita siis ei kulu ka kolvirõngad teab mis kiirelt.
Kuluma hakkavad just pikalt ühtlasel kiirusel sõites variaatori esimesed taldrikud.
reinhold5 kirjutas:Küsimus kõigile rollerimatkajatele: kas te maanteel jalgu ei jää? Ei karda, et mõni rullnokk tagant sisse paneb? Või on teil nii tuunitud masinad, et näitate autodele vaid tagatulesid?
Rääkides siia juurde. Siis mõnda aega tagasi, tulin Haapsalu poolt Keila poole ja oli juba väljas ka pime. Sõidan edasi lubatud piirkiirusega, kui näen et mingi auto uimerdab ees, sõidan edasi, vaatan et hoopis rollerid KESET teed sõidavad. Ohtlik teile endale, ma arvan. Proovige mitte nii riskantselt sõita.
gangsta kirjutas:5 x 45km/h =225:D OK mis ma nokin. Mina sõitsin täna oma 50cc baasilt ehitatud rsiga 120km maha ja sellest 80km kahekesi.
Ma sõitsin Rs 50 (80cc) Pärnust Tartu ühe jutiga- umbes 180 km

Suzuki RG 80- Aprilia RS 50- Aprilia RS125- Aprilia RS125- Honda RS125- Derbi Senda 125 SM- KTM 525EXC- Kawasaki ZX6R- Honda CBR600RR- KTM 620 SC SM- KTM 660 LC4- Suzuki GSX-R1000- Honda CBR600RR- Yamaha R6- Yamaha R1- Suzuki SV1000S
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.