Kui kaua tohib rolleriga järjest sõita?

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Teema algataja
IguanaDuet

Kui kaua tohib rolleriga järjest sõita?

Lugemata postitus Postitas IguanaDuet »

Vabandan tõesti kui see teema on olnud üleval. Ise otsisin siis kahjuks ei leidnud midagi selle kohta. Tahtsin täpsemalt küsida seda ,et kui pikka otsa tohin sõita 125cc 4t mootoriga mis on õhkjahutus? Plaanin minna ükspäev Türilt - Viljandi koos mõndade semudega. Kui lasen rahulikus umbes 90km/h siis millal peaks peatuse tegema ,et mootor saaks puhata ja kui kaua? Kuna ei taha rolleri mootorit õhtale lasta.
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Re: Kui kaua tohib rolleriga järjest sõita?

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

IguanaDuet kirjutas:
Plaanin minna ükspäev Türilt - Viljandi koos mõndade semudega. Kui lasen rahulikus umbes 90km/h siis millal peaks peatuse tegema ,et mootor saaks puhata ja kui kaua?
Kuskil enne Riiga jõumist oleks tark üks tankimispeatus ju teha...

Teema algataja
IguanaDuet

Re: Kui kaua tohib rolleriga järjest sõita?

oldmoped kirjutas:
IguanaDuet kirjutas:
Plaanin minna ükspäev Türilt - Viljandi koos mõndade semudega. Kui lasen rahulikus umbes 90km/h siis millal peaks peatuse tegema ,et mootor saaks puhata ja kui kaua?
Kuskil enne Riiga jõumist oleks tark üks tankimispeatus ju teha...
Ega ma sul Riiga ei sõida :D
Võiks olla teemakohane vastus . . .
Kasutaja avatar

sander
Tsikkel: Husqvarna

Lugemata postitus Postitas sander »

Täiesti teemakohane vastus. Sõidad kaua bensiini on! Mitte midagi ei juhtu!

Teema algataja
Ra17

Lugemata postitus Postitas Ra17 »

2 variant on see et sõidad kuni mootor kokku jookseb ! :wack:

Teema algataja
IguanaDuet

Tänud ;)

Eks arvestan teie vastustega siis.

Teema algataja
zobs

Lugemata postitus Postitas zobs »

midagi ei saa juhtuda... sa ju sõidad tuul puhub vastu sulle.. ventilaator puhub õhku... sõida nii palju kui vaja.
Kasutaja avatar

terall

Lugemata postitus Postitas terall »

Lihtne ja loogiline - sõidad niikaua, kuni temperatuuri andur punase tule põlema lööb :D

Teema algataja
IguanaDuet

terall kirjutas:
Lihtne ja loogiline - sõidad niikaua, kuni temperatuuri andur punase tule põlema lööb :D
Seda tuleb jälgida tõesti. Aga lihtsalt kõik need andurid veits valetavad. Ei taha erilist koormust tekitada lihtsalt mootorile. Siis mõtlesin ,et kui pikk vahemaa on see mis veel eriti mootorit rikkuma ei hakka.
Viimati muutis IguanaDuet, 27 Mai 2007, 23:25, muudetud 1 kord kokku.

Robskar

Lugemata postitus Postitas Robskar »

IguanaDuet kirjutas:
terall kirjutas:
Tõesti seda tuleb jälgida tõesti. Aga lihtsalt kõik need andurid veits valetavad. Ei taha erilist koormust tekitada lihtsalt mootorile. Siis mõtlesin ,et kui pikk vahemaa on see mis veel eriti mootorit rikkuma ei hakka.

Õhk jahutus, kust sa selle temp. anduri võlusid?
Kunagi sõber tuli tartust põlva ~40km 50cc pegoutiga ( õhkjahutus) gaas põhjas, midagi ei juhtund.
Ise oleme tartus käind, ja alati tagasi tulles suht normaalse hooga, sest ei viitsi uimerdada. Eelmine kord oli küll päris õhtu, ja külmem oli, aga sõber oli peal, ja tulime pmst järjest 70-80km/h tartust põlva, ja midagi ei juhtunud. 50cc masin mul.
Kasutaja avatar

Taurivi

Lugemata postitus Postitas Taurivi »

Ise sõitsin Põlvast Pärnusse cpiga.
Mitte midagi ei juhtunud, vahest sai ka puhkepeatuseid tehtud.
Vahemaa oli 260km,.

Teema algataja
IguanaDuet

to Taurivi : Arusaadav jah ,et eriti ei viitsi rolluga sõita 260km järjest. Päris korralik sõit oli sul igastahes. Kaua sõitsid ja mitmene cpi oli?

to Robskar : Nii ,et ma lasen vabalt kolmveerand gaasiga järjest Viljandi ja ma võin kindel olla ,et rolluga ei juhtu midagi. Mõttetu ju lasta rolleriga täis gaasiga kui nii kiiresti ei tohi isegi autod sellel teel sõita :D Muidugi paljud asjad on keelatud aga ikkagist peab vahest neid rikkuma. Ma ei taha halba eeskuju anda aga kes meist tänapäeval poleks rikkunud seadusi? :D
Kasutaja avatar

Taurivi

Kõik oli originaal, 45 km/h lasin :lol:

Teema algataja
IguanaDuet

Taurivi kirjutas:

Sa oled ikka kuradima segane ! :D
Kaua siis kokku koos peatustega sõitsid?
No oma pool päeva ikka ära? :P

Teema algataja
gerry111

Lugemata postitus Postitas gerry111 »

Minu juhendis oli kirjas, et iga tunni aja järel teha mingi paus.

Teema algataja
IguanaDuet

gerry111 kirjutas:
Minu juhendis oli kirjas, et iga tunni aja järel teha mingi paus.
ega kui ma Türilt - Viljandi sõidan siis nii või naa teen peatusi. Olen ise ju kahjuks suitsetaja .
Kasutaja avatar

Sääse racing
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Sääse racing »

Kui suitsumees,siis jah võid ju peatusi teha.
Aga sellisel lühikesel sõidul nagu Türi-Viljandi selleks mingit otsest vajadust küll pole.Kui just tankima ei pea.
Ise sõitsin kõikide piirajatega(ka sissesõidu omedega)tuttuue 50 cc rolleriga pideva kiirusega 35-40 km/h Haapsalu-Tallinn-Räpina-Tallinn eelmise aasta suvel.Ainukesed peatused olid tankimise peatused.Bents sisse ja kohe edasi.Haapsalu-Tallinn-Räpina ots võttis pea pideva sõiduna ca. 11 tundi aega :D .
mopopede

Teema algataja
J00N@$14

Lugemata postitus Postitas J00N@$14 »

aga siis peaks saama ju 2 taktilise 50cc lasta ka kolmveerand gaasiga pikemaid otsi? Plaan oleks minna tallinnast-pärnu rolludega
Kasutaja avatar

Mix
Tsikkel: tsiklit netu.

Lugemata postitus Postitas Mix »

J00N@$14 kirjutas:
aga siis peaks saama ju 2 taktilise 50cc lasta ka kolmveerand gaasiga pikemaid otsi? Plaan oleks minna tallinnast-pärnu rolludega
Oehh... no millest siis seniajani jutt on olnud?! Muidugi võid sõita mistahes vahemaa oma rolluga, mopeediga või millega iganes, sõltumata töötaktide arvust või kubatuurist. Eestimaa on nii pisikene, et siin ei ole ületamatuid vahemaid mistahes pisimootoriga sõidukile. Ainult sina ise koos oma treenimata tagumikuga oled piirajaks. Enamus neist sõidukitest on kasutusel märksa palavamates piirkondades ja pikema aja jooksul aastast - ja peavad ka vastu. Lõpmata-suurel Venemaalgi on viiekümnekuubistega tehtud kõrberetkesid, matkatud Siberist Mongooliasse ja keskvenemaalt Krimmi... kõik elatakse üle. Teie siin arutate paari suurema eestimaa linna vahet sõimist, kui ei-tea-mis keerulist kangelastegu. Samas kui siinset foorumit lugeda, siis ise te ei jõua ära kiita oma rollerite tehnilist taset ja head minekut. Krt! Veel neli-viis aastat tagasi, kui olin aktiivne 50cc Zidi kasutaja, sõitsin erinevatel suvedel huvi- ja lõbupärast terve Eesti mandriosa oma võrriga läbi. Aasta 2000 suvel oli aga põhjust regulaarselt kaks korda nädalas läbida 130 km vahemaa ja kordagi ei tulnud mõttessegi, et jätaks minemata või planeeriks kella-aja varasemaks, sest "äkki juhtub teel midagi".
-
Kasutaja avatar

Taurivi

IguanaDuet kirjutas:
Taurivi kirjutas:

Sa oled ikka kuradima segane ! :D
Kaua siis kokku koos peatustega sõitsid?
No oma pool päeva ikka ära? :P
5 tundi sõitsin.

Teema algataja
IguanaDuet

Mix kirjutas:
J00N@$14 kirjutas:
Oehh... no millest siis seniajani jutt on olnud?! Muidugi võid sõita mistahes vahemaa oma rolluga, mopeediga või millega iganes, sõltumata töötaktide arvust või kubatuurist. Eestimaa on nii pisikene, et siin ei ole ületamatuid vahemaid mistahes pisimootoriga sõidukile. Ainult sina ise koos oma treenimata tagumikuga oled piirajaks. Enamus neist sõidukitest on kasutusel märksa palavamates piirkondades ja pikema aja jooksul aastast - ja peavad ka vastu. Lõpmata-suurel Venemaalgi on viiekümnekuubistega tehtud kõrberetkesid, matkatud Siberist Mongooliasse ja keskvenemaalt Krimmi... kõik elatakse üle. Teie siin arutate paari suurema eestimaa linna vahet sõimist, kui ei-tea-mis keerulist kangelastegu. Samas kui siinset foorumit lugeda, siis ise te ei jõua ära kiita oma rollerite tehnilist taset ja head minekut. Krt! Veel neli-viis aastat tagasi, kui olin aktiivne 50cc Zidi kasutaja, sõitsin erinevatel suvedel huvi- ja lõbupärast terve Eesti mandriosa oma võrriga läbi. Aasta 2000 suvel oli aga põhjust regulaarselt kaks korda nädalas läbida 130 km vahemaa ja kordagi ei tulnud mõttessegi, et jätaks minemata või planeeriks kella-aja varasemaks, sest "äkki juhtub teel midagi".
-
Suuremad tänud targa info eest ;) Nii ,et nüüd hakkavad õiged tripid alles pihta ja värki ;) Aga ennem on tark ju küsida kui isa pole kindel. Alati on hea kui saad oma küsimusele targa vastuse nagu ma sain sinu käest ;) Tõesti suuremad tänud.

Teema algataja
MuFFinS

Lugemata postitus Postitas MuFFinS »

sõidsin pärnust rapla kardirajale ja sealt tallinnasse peatusi polnud :)

gangsta

Lugemata postitus Postitas gangsta »

5 x 45km/h =225:D OK mis ma nokin. Mina sõitsin täna oma 50cc baasilt ehitatud rsiga 120km maha ja sellest 80km kahekesi.

Teema algataja
IguanaDuet

Nonii,

käisime täna siis Viljandi tripil ära ;)
Kõik rollerid jäid ellu ja kõik laabus hästi.
Sõitsime kuskil 150km maha ja sellest minul oli üks peal koguaeg.
Teistel olid veits lahjemad pillid ja sellepärast nemad üksinda.

Teema algataja
dieselboy

Lugemata postitus Postitas dieselboy »

Norm,minul ka kirjas seda et peale igast tunniajalist jutti s6itu tuleks 10-15minutit puhata lasta:)
noh ja nii kaua läheb ühe rahuliku suitsu tegemiseks :lol:
Ise kah jahm suitsetaja,ja kõige pikem trip mis oli oli mingi ~60Km.
Kasutaja avatar

non-smoking

Lugemata postitus Postitas non-smoking »

No olen sõitnud Viljandist-Karksinuia seal tankisin ja ajasin omi asju 10min siis sõitsin ühe joruga sealt Pärnusse, kus lasin veel paaki lisa ning seejärel sõitsin otse Tallinnasse. Järgmisel päeval Tallinnast Rapla ja Türi kaudu Viljandisse.
Masin oli 50cc õhkjahutus piirajad eemaldatud läks 65km/h 7500pööret.
Kogu aeg sõitsin gaas põhjas, sest masin ei suutnud eriti kõrgeid pöördeid saavutada.

Kui madalal pöördeil sõita siis ei kulu ka kolvirõngad teab mis kiirelt.
Kuluma hakkavad just pikalt ühtlasel kiirusel sõites variaatori esimesed taldrikud.

reinhold5

Lugemata postitus Postitas reinhold5 »

Küsimus kõigile rollerimatkajatele: kas te maanteel jalgu ei jää? Ei karda, et mõni rullnokk tagant sisse paneb? Või on teil nii tuunitud masinad, et näitate autodele vaid tagatulesid?

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

reinhold5 kirjutas:
Küsimus kõigile rollerimatkajatele: kas te maanteel jalgu ei jää? Ei karda, et mõni rullnokk tagant sisse paneb? Või on teil nii tuunitud masinad, et näitate autodele vaid tagatulesid?

Rääkides siia juurde. Siis mõnda aega tagasi, tulin Haapsalu poolt Keila poole ja oli juba väljas ka pime. Sõidan edasi lubatud piirkiirusega, kui näen et mingi auto uimerdab ees, sõidan edasi, vaatan et hoopis rollerid KESET teed sõidavad. Ohtlik teile endale, ma arvan. Proovige mitte nii riskantselt sõita.
Kasutaja avatar

sulu13
Tsikkel: SV1000S

Lugemata postitus Postitas sulu13 »

gangsta kirjutas:
5 x 45km/h =225:D OK mis ma nokin. Mina sõitsin täna oma 50cc baasilt ehitatud rsiga 120km maha ja sellest 80km kahekesi.

Ma sõitsin Rs 50 (80cc) Pärnust Tartu ühe jutiga- umbes 180 km :wink: Ja ainuke koht kus jala maha panin, oli Viljandi foori taga :D
Suzuki RG 80- Aprilia RS 50- Aprilia RS125- Aprilia RS125- Honda RS125- Derbi Senda 125 SM- KTM 525EXC- Kawasaki ZX6R- Honda CBR600RR- KTM 620 SC SM- KTM 660 LC4- Suzuki GSX-R1000- Honda CBR600RR- Yamaha R6- Yamaha R1- Suzuki SV1000S

Teema algataja
faithinchaos

Lugemata postitus Postitas faithinchaos »

no täpselt nii kaua kuni tuleb mõte, et ei taha eriti rolleripede olla.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”