Reageerimine ettekeeramise puhul
-
Teema algataja
Olen n6us! kui 100 palli süsteemis siis motikaga on tähelepanu koguaeg 100, autoga umbes 40. vilks peeglisse, siis k6rvale.... oo ristmik l4heneb... juba kaugelt hoog maha parem... vasak ... parem.... vasak.... ei tule kedagi..... punn p6hjaTsikkelröövel kirjutas:Mõtlen kah, et tsiklisõit on ala, kus su eesõigus ei maksa tegelikult halligi. Parem eeldada, et oled nähtamatu - siis oled vähemalt elus. Ma sõitsin 83 - 96 pidevalt tsikliga. Siis ainult autoga. Nüüd teist aastat jälle tsikliga ka. Ja kohe tunnen vahet. Autoroolis mugandud, tekib rutiin. Ja selle tõttu tähelepanu hajub ja naturaalselt, ei märka enam tsiklit. Vaatad ta'st läbi või ei viitsi piilarist mööda vaatamiseks kaela sirutada, etc. Taas kahele rattale istudes lausa tundsin, kuidas vähehaaval, aga kindlalt tulevad vanad tsikliharjumused tagasi - pidev olukorrahindamine, küljele ja taha vaatamine jne. Silm kogu aeg vilab. Ja sõidad kohe, ka autoga, ohutumalt. Ei eksi ise nii palju ja peaasi - ka sulle ei sõideta enam sisse, sest sa ei säti ise ennast liikluses sellisesse kohta.
Ehk siis - ei maksa loota, et kahel rattal õnnestub autojuhti kuidagi harida. Sättida tuleb oma sõidustiili. Tsikli värv ei tähenda mu meelest halligi. Eestpoolt seda niikuinii ei märka. Helkurvest töötab, iseäranis see roheline. Põhjus ilmselgelt selles, et seda kasutab ka politsei. Mäletan, politsei esimestel aastatel oli politseil tumesinine kombinesoon helkurribadega - polnud just eriti ere asi, aga KÕIK märkasid. Mul olid toona sellised tunked. Kogu aeg peeti politseinikuksSamas täistuli mu meelest eriti ei aita. Nägemine on selektiivne ja kui juht ikka lambist eeldab, et tsiklit pole, võib ta sellele lausa otsa vaadata ja ta ikka ei näe. Harjumuste jõud on meeletu. Roolis tuleb selle vastu võidelda.

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.