Järvevana ülesõit, vol ...?

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

t*** värdjad suunasid jälle suure paraadi mööda järvevana. no kus kurat mõistus oli? piki peapekki tuleks paar korda selle idee generaatorile anda. kuldkalamälu on vist asja nimi.

mina lugesin kokku 7 - 8 kukkumist ning härra leino või eino võiks ka veitsa oma mokka koomal hoida (väidetavalt ütles ta pärast bikersi ees, et need, kes kukkusid, võiks uuesti lube tegema minna). mõni inimene on sündinud tropina, midagi pole teha :evil:

aga noh, kus tegijaid, seal nägijaid, loomulikult lendasin ma teistkaudu järvevanale ette ja jäin huviga toimuvat ootama. siinkohal peaks ise natuke nuhelda saama, sest vajutasin kaameral vale nuppu ja enamus kukkumistest jäi peale lindistamata :( oleks olnud hea materjal linnale saata...

bikeri paraad oli lühike ja konkreetne - ühesõnaga super!

Bud
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Bud »

OT aga olen tahtnud ammu kangesti teada saada...
seletage palun vanale lollile, et kuidas on seal järvevana ülesõidul võimalik käna panna? olen proovinud nii hea kui kurjaga, kuid pole mul see veel õnnestunud.
Võrdluseks tooks näiteks Kohila ülesõidu. See ka ju kõva kraadi all sõidu suuna suhtes ja lisaks neid rööpa paare 4 või 5, aga ülesõiduga saadakse kenasti hakkama. Pole neid rööpaid seal järvevanal ligidalt uurinud, ehk on need miskit pidi teistsugused?
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

See Järvevana ülesõit tuleks tsiklisõidu eksami kohustuslikku kavasse panna :twisted: . No andke andeks, kaua võib selle kallal hädaldada. Selline ühe koha müstifitseerimine on absurdne.
Võtke heaks või pange pahaks, aga mina olen Leinoga samal arvamusel ...

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Kasutaja avatar

417
Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc

Lugemata postitus Postitas 417 »

kris. kirjutas:
See Järvevana ülesõit tuleks tsiklisõidu eksami kohustuslikku kavasse panna :twisted: . No andke andeks, kaua võib selle kallal hädaldada. Selline ühe koha müstifitseerimine on absurdne.

terv
Kris.

nõustun kuid selle vahega - järvevana ülesõidust peaks kõik ja erineva ilmaga ja kiirusega üle sõitma , aga seda kogenud mootoratturi juhendamisel. See on ju ainult üks pisike olukord millega puutub kokku mootorattur ja see tuleb ära kogeda et teaks kuidas käituda.
Hälvik mootorratturhiir Zamundast
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

kris. kirjutas:

terv
Kris.
Paraadi eesmärk ei olnud ju sõiduoskuse kontroll või olen millegist valesti aru saanud?? Õppimiseks siiski teine koht ja teine üritus.
Kasutaja avatar

kris.

ishijupp kirjutas:
Paraadi eesmärk ei olnud ju sõiduoskuse kontroll või olen millegist valesti aru saanud?? Õppimiseks siiski teine koht ja teine üritus.
Küsimus oli selles hädaldamises mis iga kord lahti läheb, kui mõni mootorrattur on sunnitud Järvevana ülesõitu läbima. Nõustun sellega, et paraadil ei ole võimalik enda poolt soovitud trajektoori ning kiirust valida jne. aga tehke endale lõpuks tuttavaks see koht. Ei ole seal midagi NII jubedat. Varsti ongi, et juba sellele "kurikuulsale" kohale lähenedes hakkab süda põksuma, jalg värisema, mõistus keeldub töötamast ja ... (crash) .

terv
Kris.
Riding with a King!
Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

Pakun, et igal aastal on ca 20% esmakordseid osavõtjaid, kes ohust ei pruugi teada midagi- selleaastane paraad oli ka mulle esimene. Ja vaatamata sellele, et olen nimetet ülesõitu läbinud ilma probleemideta kümneid kordi ja pole andnud endale arugi, et midagi võiks seal ohtlikku olla, just paraadil jooksis ka minul esiratas oma teed ...
EDIT: tsekkasin järele foorumi postitused sõnale "järvevana", aga ei leidnud huntigi... Samas see ratta rööpasse sattumine oli niivõrd ootamatu... kas keegi seletaks lahti selle ülesõidu fenomeni? Sel korral oli korv küljes, aga mingi aeg lasen sel suvel ka soolona, siis oleks hea teada ;)
Kasutaja avatar

kris.

ishijupp kirjutas:
EDIT: tsekkasin järele foorumi postitused sõnale "järvevana", aga ei leidnud huntigi... Samas see ratta rööpasse sattumine oli niivõrd ootamatu... kas keegi seletaks lahti selle ülesõidu fenomeni? Sel korral oli korv küljes, aga mingi aeg lasen sel suvel ka soolona, siis oleks hea teada ;)
Otsing ei tööta vist hetkel ...
Ka asfaldil sõites tunned, kuidas esiratas ei liigu sirgelt vaid "otsib" kohta kust kergem läbida oleks. No vot seal ülesõidus, kui kiirus piisavalt suur ei ole, "leiab" ta et küljepeale on lihtsam liikuda kui otse ja ... edasist juba teate.
Et selline lihtsakoeline seletus. Keegi võiks nüüd mõned jõu vektorid ka juurde joonistada :twisted: .

terv
Kris.
Riding with a King!
Kasutaja avatar

Villem
Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Villem »

No aga need teadjamad mehed, kes seal ei kuku võiks nüüd seletada, kuidas seda ülesõitu läbima peab, et mitte kukkuda.
Kasutaja avatar

Laur
Tsikkel: VTX1800R
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Laur »

Kas väga suur kiirus, väga risti üle rööbaste või lihtsalt seekord vedas.
M.O.T.T
If you want to make God laugh, tell him your future plans
Kasutaja avatar

Sääse racing
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Sääse racing »

Ega jah,harjutamine teeb meistriks.
Mul näiteks õnnestus peale ca.200 kordset probleemideta Järvevana ületamist alles kõhuli käia :D .
Enne sõitsin mustriga rehviga,aga näe vanaiinime loll pani peaaegu slicki alla ja kohe ilusa saltoga üle lenksu sellili :oops: .Suht nõme kukkumine oli,sest puruks ei õnnestunud isegi midagi kukkuda :wink: .
Tegin siis kohe veel ühe lolli vea.
Nimelt jäid kohe kõrval seisma päris kenad preilnad oma autoga ja küsisid,ega ma viga saanud.Oleks loll võinud vähe jutuotsagi üles võtta,aga kuna mul jäi kukerpalli lüües isegi mootor käima,siis panin kohe hoobilt edasi.Fa..ing hero :D .
Viimati muutis Sääse racing, 01 Mai 2007, 00:07, muudetud 1 kord kokku.
mopopede
Kasutaja avatar

pritsu
Tsikkel: TDM 850
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas pritsu »

Villem kirjutas:
No aga need teadjamad mehed, kes seal ei kuku võiks nüüd seletada, kuidas seda ülesõitu läbima peab, et mitte kukkuda.
Rööbastega risti, gaasi juurde.
Õigekirjaoskus massidesse!

Ihv

Lugemata postitus Postitas Ihv »

ka vast paarsada korda ikka seda ülesõitu ületanud ja pole üldse mitte kõige ohtlikum koht tallinnas - kui see aga ootamatult tuleb ja ka sõidukogemus ei ole aastate pikkune siis ei maksa kukkumise üle tõesti imestada.

eelmine suvi oli mul seal õnnelik napikas - paduvihmaga jäin korraks peeglisse vaatama (tagasõitev auto oli liiga lähedal) ja suutsin ära unustada need rööpad..järgmisel hetkel oli esiratas rööpas korraks kinni ja tagaratas libises ettepoole...kuidagi ma midagi tegin ja vastu keerasin ning väga väike hetk hiljem olin jälle ilusti sõidujoonel ja kiiruski oli vaid 50 pealt 30 peale langenud :P toimunust on meeles vaid silmanurgast pilt (ratas väga tugevasti kaldus) kuidas tagaolev auto on juba meetri kaugusel (kukkudes oleks ilmselt üle sõitnud)...võttis ikka olemise jahedaks küll :roll:

kohvikslastudklapipesa

Lugemata postitus Postitas kohvikslastudklapipesa »

Hoia rööbastega võimalikult risti ja kiirust vähemalt 40 km/h. Ükskõik kumma ära jätad... ikka saad ilusti üle. Kui aga lihtsalt poolseisma jääd või otse rööpasse sõidad siis süüdi oled ise. Sinu pärast ei hakka keegi neid rööpaid remontima.
Lühidalt, pritsuga nõus.

Zidist

Lugemata postitus Postitas Zidist »

Kas ma sain õigesti aru, et rattad peavad olema rööbastega risti nagu ka mujal ülesõitudel kuid erinevus teistega on selles, et seal peab kiirus olema suur?
Kasutaja avatar

Dillinger

Lugemata postitus Postitas Dillinger »

miks see ratas nii teeb... järeljooksu tõttu.
Aja poolviltu ratas kõnnitee äärelt vaikselt alla - peaks näha olema miks ta keerab. Rööbas on see sõber kes teiselt poolt veel serva ka vastu ulatab.

risti sõidab äärekivist kergesti üles aga 45 kraadi all... noh, kõvema gaasiga ikka saab ka.
Aeglane. Aga 102 kw rulli all ootamas.
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

enne rööpaid keera esiratas kergeks gaasiga!
kui lendad sealt sajaga yle,siis sa ei saa aru ka,et olex yle raudtee sõitnud.
pole vaja uimerdada 20kmh seal ylesõidul. muidugi saab sealt väixema kiirusega ka yle,aga ikka peab enne rööpaid kiirendama,et nina olex hästi kerge.
vähemalt mina yletan seda kohta nii ja pole kordagi tundnud mingit ohtu seal.
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

Lugemata postitus Postitas Pikk »

saarlase stiilinäide
Kes mett teeb, see mett sööb!

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Piipz kirjutas:
t*** värdjad suunasid jälle suure paraadi mööda järvevana. no kus kurat mõistus oli? piki peapekki tuleks paar korda selle idee generaatorile anda. kuldkalamälu on vist asja nimi.

mina lugesin kokku 7 - 8 kukkumist ning härra leino või eino võiks ka veitsa oma mokka koomal hoida (väidetavalt ütles ta pärast bikersi ees, et need, kes kukkusid, võiks uuesti lube tegema minna). mõni inimene on sündinud tropina, midagi pole teha :evil:

aga noh, kus tegijaid, seal nägijaid, loomulikult lendasin ma teistkaudu järvevanale ette ja jäin huviga toimuvat ootama. siinkohal peaks ise natuke nuhelda saama, sest vajutasin kaameral vale nuppu ja enamus kukkumistest jäi peale lindistamata :( oleks olnud hea materjal linnale saata...

bikeri paraad oli lühike ja konkreetne - ühesõnaga super!
olen härra Leinoga või Einoga 101% nõus.
no t*** kui sa ei oska üle raudtee sõita, siis mida sa ronid ratta selga??
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

Cado
Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Cado »

Olen sellega täiesti nõus ,et hoogu juurde risti rööbastega aga arvan ka ,et suur põhjus peitub juba mäekõrguses hirmus.
:twisted:
See on nagu mõnel 13 reede kardab nii hirmsalt ,et plähmerdab päev otsa. :lol:

Ei tasu ka nii krampis kätega lenksu hoida ratas hakkab siis imelikult käituma.
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00

Lugemata postitus Postitas Primo »

Ma siiski arvan, et Piipzul pole probleemi selle koha ületamisega - ta pigem räägib kellegi teise nimel.
Ja kõik on ikka NIIIIIIIII kõvad sõidumehed :!:
Challenge the Adventure.Ride The World

U79

Lugemata postitus Postitas U79 »

Ma lisaksin juurde, et kuiva ilmaga pole erilist muret aga just tartu poolt linna sõites on just vihmase, niiske ja jaheda ilmaga ülesõit ohtlik. Õlisegune vesi ja muu kõnts muudavad rööpad väga libedaks ja ainuke mõistlik lahendus on tõepoolest niivõrd kuivõrd seal autodevoolus üldse risti üle sõita saab ja mitte väga gaasi anda, kuna hoogsal kiirendamisel võib just tagumine ratas hakata eelistama libedal rööpal liuglemist. Eriti just slickimate rehvide puhul kujuneb see probleemiks.Eks siin tulebki erimeelsusi nii öelda sõiduoskuse jms. üle. Kui robustne muster ja rehvi laius eriti ei võimalda kukkuda, siis ei maksa väga seletada ühti.
Lenksu otse hoida ja kiirus vähemeat 20 km/h ja peaks sõltumata ratta tüübist olema üsna head lootused üle saada.
Kasutaja avatar

Cado
Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Cado »

Cado kirjutas:
Olen sellega täiesti nõus ,et hoogu juurde risti rööbastega aga arvan ka ,et suur põhjus peitub juba mäekõrguses hirmus.
:twisted:
See on nagu mõnel 13 reede kardab nii hirmsalt ,et plähmerdab päev otsa. :lol:

Ei tasu ka nii krampis kätega lenksu hoida ratas hakkab siis imelikult käituma.
Isiklikult ei ole "kõva sõidumees" ja olen täiesti nõus ,et see ülesõit on ohtlik aga pooled kohad meie tänavatest on ohtlikud!!!!!
Juttu mõte on ,et kui nii väga kardad siis tõenäosus kukkuda suureneb ikka väga oluliselt ja kergelt kiirendama peab seal igal juhul mitte ehmatama ja pidurit vajutama mida olen olen seal ise näinud ja paraku ei jäänud kaassõitja kahjuks püsti.
Kasutaja avatar

kris.

Primo kirjutas:
Ma siiski arvan, et Piipzul pole probleemi selle koha ületamisega - ta pigem räägib kellegi teise nimel.
Ja kõik on ikka NIIIIIIIII kõvad sõidumehed :!:
Ei ole kõvad, selles asi ongi. Kusjuures mina pakkusin seda koolituse värk täiesti ilma igasuguse irooniata :shock: .

terv
kris.
Riding with a King!
Kasutaja avatar

kris.

U79 kirjutas:
Kui robustne muster ja rehvi laius eriti ei võimalda kukkuda ...
Et siis mootorratastest ikka räägime? :lol:

terv
Kris.
Riding with a King!
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00

Lugemata postitus Postitas Primo »

Kris. ma ei rääkinud koolitusest :wink: , ma rääkisin sellest, et soovitatakse kohe tagasi autokooli minna ja asju :wink: .Siin foorumis neid Järvevana teemasid küll olnud ning seal olid kõik postid sisuga - "t***, mida v**u sa sinna ratta otsa ronid, kui ei oska sõita äää???"
Kui Rossi kukub rinkal, ta ka ei oska sõita vä?
Linnas pannakse pea iga päev matsu ratastega.
Autokoolide järjekorrad venivad vist aastatepikkusteks :twisted:
Challenge the Adventure.Ride The World

Hingeotsija

Lugemata postitus Postitas Hingeotsija »

Järvevana teema yle pajatamine on liiga pikaks ja laialivalguvaks muutunud.
Arvan, et enne ei muutu seal väga ohtlikul ylesõidul midagi, kui keegi esimesena ennast seal surnuks kukub.
Kasutaja avatar

Andrez
Tsikkel: KTM 990 Supermoto

Lugemata postitus Postitas Andrez »

Selle ülesõidu fenomen on eluaeg peitunud selles, et rööpapaar, mida tartu poolt tulles esmalt ületatakse, jookseb järvevanaga paraleelselt ja lisaks tee diagonaalsele ületamisele, teeb see rööpapaar tee ületamisel ka suht järsu kurvi. Kui keegi veel ei tea, siis kurvis ei ole rööpad paralleelselt maaga ja nimetatud kohas ongi nii, et rööpa esimene serv on madalam, kui tagumine ja see "imebki" esiratta rööpasse. Järgnevad rööpad tulevad linnapoolt ja kurv pea-aegu olematu. Pole ka kuulnud/näinud, et keegi tagapool kukkunud oleks. Samuti on sama diagonaal vastassuunas sõites, aga ka seal pole, vähemalt minuteada, keegi kukkunud, kuna rööpa esiservad on tagumistest kõrgemad.
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

Lugemata postitus Postitas Pikk »

Korra veel. Tehke nii ja sõit jätkub.
Kes mett teeb, see mett sööb!
Suletud

Mine “Vaba teema”