Metsas sõitmine ehk kus tohib off-roadi teha ja kus mitte.

ollo

Lugemata postitus Postitas ollo »

triplekix kirjutas:
davidsoniharald kirjutas:
Minu eelmisest postist võis jääda mulje, et ERAVALDUSE märgi alt sisse sõites ei jõua ma kuhugi. Tegelikult aga kõne all olev tee LÄBIB seda eravaldust. Seega võin mööda seda ikkagi sõita?
Kui tee LÄBIB eramaad, siis see ei ole eratee.
Veel on nii, et kui tee hooldaja on vald, linn vms, siis samuti pole tegu erateega.
Tee võib vabalt ka sel juhul olla eratee. Mulle lähedalseisvad kodanikud on näiteks just sellise reha otsas, et vald müüs nende naabrile maha tüki maad, mille peal oli muuhulgas ka nende majani viiv tee (aastakümneid vana, mitte mingi värske tee) ja jättis müügil tegemata märke teeservituudi kohta. Tee uus omanik läks teekasutajatega tülli mingil mõttetul teemal, mis ei puuduta üldse teed, ja otsustas tee kinni panna. Paraku on se ainuke tee, mis minu tuttavate majani viib... neil on küll suur krunt (hektareid) ja nende krundi teisele küljele on ligipääs nö. "avalikult teelt" olemas, seega kõik on justkui JOKK, ainult et sealt avalikult teelt nende maja juurde pääsemine on hetkel roomikuteta suht võimatu. Sarnaseid kohtulahendeid on mõned olemas ja praegu paistab, et polegi muud võimalust, kui uus tee ehitada, heal juhul saab kohus sundida praeguse tee omanikku seda niikaua lahti hoidma, kui uus tee valmis saab. Parim lahendus oleks muidugi naabriga kokkuleppele saada, maksta kasvõi mingi rahaühik ja seada teeosale servituut (kasutusõigus), aga see eeldab kokkuleppe saavutamist, mida vaimselt ebastabiilsete inimestega on üsna keeruline saavutada.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”