Rollerihundid liikluses
Moderaator: Moded
mca15 kirjutas:Kas kollase tulega ristmikule sõit on keelatud?
Jah
Ei
Vastasin loomulikult ''Jah''
Õige vastus oli ''Ei''
Kood: Vali kõik
Ümartuledega foor
Tuled tähendavad järgmist:
roheline lubab liikuda;
roheline vilkuv lubab liikuda, kuid teatab peatsest kollase tule süttimisest;
kollane keelab liikuda; peatumiseks ettenähtud kohast tohib edasi sõita vaid juhul, kui seal peatumine on ilma liiklust ohustamata võimatu; kui tuli süttib hetkel, mil juht on ristmikul või ülekäigurajal, tuleb liikumist jätkata;
punane keelab liikuda;
punane ja kollane korraga keelavad liikuda ja teatavad peatsest rohelise tule süttimisest.
Täna siis Tartus riiamäel sõbraga autoga sai ka testitud siis kuidas rollerihundid reageerivad väiksele noomiminsele. Nimelt lipsasid siis ka punasega läbi ja ületasid kiirust. Järgmise voori taga jäid siis seisma ja tulin autost välja ja ütlesin, et nii ei tehta särki värki ja esimene asi mind saadeti kohe pu***, okei õnneks ise roolis ei olnud vaid sõber oleks paar õlut veel ära joonud oleks sellise asja eest jalaga selga andnud!
Täiesti vastik suhtumine, kui veel peaksin selliseid nägema siis hoidku luu ja nahk
!

Täiesti vastik suhtumine, kui veel peaksin selliseid nägema siis hoidku luu ja nahk

-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
näita mulle seda kohta kus on kirjas,et see on keelatud!!raitonrait2 kirjutas:on kaherealine s'idutee, st mõlemal pool on 2 rida, ja 2 bussi sõidavad kõrvuti, ja bike lipsab sealt vahelt läbisepp kirjutas:näita mulle seadust kus see on keelatudraitonrait2 kirjutas:no ma olen korduvalt näind kuidas biki vend kahe kõrvuti sõitva lliini bussi vahelt läbi laseb
-
- Mode
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Kogu sellest kriitikast ei peaks ennast kõik rollerihundid segada laskma. Ma saan aru, et see on väga raske, sest iga rikkumuse eest "rivistatakse" kõik üles, aga siiski - siinsete kasutajate hulgas on enamus kindlasti näiteks kiivriga liiklejad ja teie peaksite kuuluma just nende poole peale, kes ka ise mõnele tropile liikluses selgitustööd võiksite teha.
Ja palve suurte rataste omanikele: ärge tulge siia rolleri poole peale ja lubage kõike segi peksta, kui on keegi idioot ette jäänud. Ülejäänud pole selles süüdi. Teeme rahulikult asjad selgeks.
Mõelge ise - kuidas tunneks end iga rattur, kui mõni autojuht teeks üles teema, kus lubaks kõigil bikeritel näod segi peksta
Ja palve suurte rataste omanikele: ärge tulge siia rolleri poole peale ja lubage kõike segi peksta, kui on keegi idioot ette jäänud. Ülejäänud pole selles süüdi. Teeme rahulikult asjad selgeks.
Mõelge ise - kuidas tunneks end iga rattur, kui mõni autojuht teeks üles teema, kus lubaks kõigil bikeritel näod segi peksta

Selline suhtumine on ka väga mööda. Oleks ikka pidand vabandust paluma või selgitama miks ta seda tegi. Eks mul on ka ilmselt juhtunud kollasega üle sõitmist jne aga kui keegi tuleks nagu pahandama siis ma arvan, et ma võtaks kohe õppust kuigi mul pole nii kiire kunagi olnud, et peaks pidevalt nii tegema.piffike kirjutas:Täna siis Tartus riiamäel sõbraga autoga sai ka testitud siis kuidas rollerihundid reageerivad väiksele noomiminsele. Nimelt lipsasid siis ka punasega läbi ja ületasid kiirust. Järgmise voori taga jäid siis seisma ja tulin autost välja ja ütlesin, et nii ei tehta särki värki ja esimene asi mind saadeti kohe pu***, okei õnneks ise roolis ei olnud vaid sõber oleks paar õlut veel ära joonud oleks sellise asja eest jalaga selga andnud!![]()
Täiesti vastik suhtumine, kui veel peaksin selliseid nägema siis hoidku luu ja nahk!
-
Teema algataja - Postitusi: 493
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Selle omakohtu eesmärk on päästa mõned kapsapead, kes muidu võiksid ilma kiivrita mööda asfalti laiali lennata. Kui piisav arv kapsapäid lendab mööda asfalti laiali, tõuseb ka avalikkus ja kõrgemad inimesed lihtsalt korraldavad aktsiooni "nüüd kotime kõiki rolleriste". Kõik vähegi kiirust ületavad rollerid saadetakse järjest ekspertiisi, Rootsi on vist lähim koht. Ja kui ekspertiisist tuleb vastus, et see roller ei vasta tehnonõuetele ja sõidab valmistajakiirusest kiiremini siis maksad omast taskust kinni kõik saatmis- ja toomiskulud (no ikka paarkümmend tuhhi miinimum) ja rollu konfiskeeritakse kui illegaalse ümberehitusega sõiduk. Jääte külmalt ilma oma tuunitud ja piirajateta rolleritest. Piisavalt kõva kisa on siis tehakse ka meile rolleriregister ja kõik hakkate kohustuslikul ülevaatusel käima ja lõpuks ostetakse ka Eestisse vajalik pink, millega kohapeal mõõta rolleri lõppkiirust. Jääte veelgi rohkem oma sõidukitest ilma. Hakatakse ka kontrollima kõige vastavust, nii summutid kui peeglid kui kiivri E tähis ja vähimagi eksimuse korral saate trahvi.milko111 kirjutas:Normaalne omakohus kogub hoogu siin
Olen kindel, et see pole ühegi mõistliku rolleristi soovunelm.
Ja nii ongi saanud "odavast noore inimese sõidukist" korralike püsikuludega igati piiratud transpordivahend...
Kõigerohkem TEIE pärast on see aktsioon ja omakohus!!!
Kurat tehke mis te teete, tehke seda nii, et kellelegi varba peale ei astu. AGA ILMA KIIVRITA AVALIKUS LIIKLUSES - SEE ON SIGADUS KÕIGI KAHERATTALISTE SUHTES!!!
Muud me ei taotlegi, kui et rolleristid käituksid mõistlikult ja kannaksid kiivrit.
Sellest teemast ajendatuna tegin ka Rolleriklubisse teema kokkutulekutel korra loomiseks - http://rolleriklubi.pri.ee/foorum/viewtopic.php?t=4193
Rahvas vötab päris hästi ideed vastu.
Rahvas vötab päris hästi ideed vastu.

edaspidi ma üritan isegi väiksel proovisõidul kiivrit kandma. Ma ei ürita vaid hakkangi ja ütlen sõpradele ja teistele, et pangu kiiver pähe. tegelt on palju neid vendi, kes arvavad endast nii proff sõitja olevat ja Teie bikerid võiksite tõesti minna mõnele reedeõhtusele rollerdajate kokkutulekule ja panna neile mõistus pähe.
NB!
Rõhutaks veel seda rolleriga sõitjatele, et kui on JALGRATTATEE siis sõitke seal, sest see on seadusega ettenähtud sõitmis koht teile ja kindlasti on siin foorumis paljusi autojuhte ning neile tahaks öelda, et nemad ei blockiks kinni jalgrattateed...
Endal palju selliseid juhtumied Vineeri juures (Pärnu mnt vms...) kus on ummikud, siis rolleriga sõidan jalgrattateel (kiirusega kusagil 40-50km/h) ning siis mingil autojuhul viskab kopa ette et keegi sõidab mööda ja keerab lihtsalt oma nina ette!!!
VEEL KORD RÕHUTAN, ET ROLLERITEGA (ehk mopeedid) PEAVAD SÕITMA JALGRATTATEEL!!!
Ja kui mõni autojuht arvab, et on kõva mees ja keerab ette mulle, siis löön lihtsalt jalaga peegi ära... Kui kõik autojuhid ja bikerid teevad omakohut rollerivendadele kes eksivad, siis rolleri vennad hakkavad sama moodi vastama teiele kui mingi vea teete...
Edu varsti pool Eestit vigased... (mitte et oleks avarii teinud vaid oma kohus on ikka tasemel meil tänapäeval)
Rõhutaks veel seda rolleriga sõitjatele, et kui on JALGRATTATEE siis sõitke seal, sest see on seadusega ettenähtud sõitmis koht teile ja kindlasti on siin foorumis paljusi autojuhte ning neile tahaks öelda, et nemad ei blockiks kinni jalgrattateed...
Endal palju selliseid juhtumied Vineeri juures (Pärnu mnt vms...) kus on ummikud, siis rolleriga sõidan jalgrattateel (kiirusega kusagil 40-50km/h) ning siis mingil autojuhul viskab kopa ette et keegi sõidab mööda ja keerab lihtsalt oma nina ette!!!
VEEL KORD RÕHUTAN, ET ROLLERITEGA (ehk mopeedid) PEAVAD SÕITMA JALGRATTATEEL!!!
Ja kui mõni autojuht arvab, et on kõva mees ja keerab ette mulle, siis löön lihtsalt jalaga peegi ära... Kui kõik autojuhid ja bikerid teevad omakohut rollerivendadele kes eksivad, siis rolleri vennad hakkavad sama moodi vastama teiele kui mingi vea teete...
Edu varsti pool Eestit vigased... (mitte et oleks avarii teinud vaid oma kohus on ikka tasemel meil tänapäeval)
-
- Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
- Kontakt:
Ära nüüd nii õhku täis ennast ka tõmba....stop kirjutas:Ja kui mõni autojuht arvab, et on kõva mees ja keerab ette mulle, siis löön lihtsalt jalaga peegi ära... Kui kõik autojuhid ja bikerid teevad omakohut rollerivendadele kes eksivad, siis rolleri vennad hakkavad sama moodi vastama teiele kui mingi vea teete...
samuti ka siis, kui kõnnitee on eraldatud pideva joonega jalgratta teest.stop kirjutas:NB! RÕHUTAN, ET ROLLERITEGA (ehk mopeedid) PEAVAD SÕITMA JALGRATTATEEL!!!
siis tegelikult peab kasutama jalgratta teed.
Justin Case

SYLB
Noo ega ajab ikka närvi küll kui julgete ilkuda ainult endast nooremate kallal...Säga kirjutas:Ära nüüd nii õhku täis ennast ka tõmba....stop kirjutas:Ja kui mõni autojuht arvab, et on kõva mees ja keerab ette mulle, siis löön lihtsalt jalaga peegi ära... Kui kõik autojuhid ja bikerid teevad omakohut rollerivendadele kes eksivad, siis rolleri vennad hakkavad sama moodi vastama teiele kui mingi vea teete...
Ma ei poolda ka seaduse rikkumist kuid kui keegi eksib või midagi tähele ei pane ei peab kohe omakohut tegema...
Minge tehke neile bemari vendadele omakohut kes sõidavad kesklinnast 180km/h läbi. Ei julge kuna juht võib olla musklis kiilakas vend...
Ära võta isiklikult!
Selgeks saab teha ka sõnadega...
Kui sa pead silmas "jalgratta- ja jalgteed", siis seal pole mopeediga sõitmine lubatud – vahet pole, kummal pool joont...Säga kirjutas:samuti ka siis, kui kõnnitee on eraldatud pideva joonega jalgratta teest.
kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
quote]
samuti ka siis, kui kõnnitee on eraldatud pideva joonega jalgratta teest.
Justin Case
[/quote]vastupidi siis ei tohi kasutada kui on jalakäiad ja ratturid koos ma autolehest lugesin
sõita võib ainult siis kui on eraldi jalgrattatee kus ei ole koos jalakäiatega....vot nii. Pole mõtet siin valeinformatsiooni anda pärast aetakse keegi alla siis jama kaelas
samuti ka siis, kui kõnnitee on eraldatud pideva joonega jalgratta teest.
Justin Case

Honda CB600
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Kui tee nimi ja tähistus on jalgarattatee siis ei mängi mittemingit rolli, mis kategooria tee seal kõrval asub või kuidas need omavahel eraldatud on.milko111 kirjutas:vastupidi siis ei tohi kasutada kui on jalakäiad ja ratturid koos ma autolehest lugesinsõita võib ainult siis kui on eraldi jalgrattatee kus ei ole koos jalakäiatega....vot nii.
Jalgarattateed tähistab konkreetne liiklusmärk 431

jalgratta ja mopeedijuhil on autotee kõrval samasuunalise jalgrattatee olemasolul selle kasutamine kohustuslik
igasugused muud liiklusmärgid, kus küll võib peal ka jalgrattapilti näha, ei markeeri jalgrattateed üleüldse!

P.S. igasugused "lehest lugesin" variandid ei ole just kõige targem lahendus. Vajaliku info saamiseks tuleks lugeda ikkagi liikluseeskirja ja liiklusseadust.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.