25kW piirangust vabanemine

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
bassimees

25kW piirangust vabanemine

Lugemata postitus Postitas bassimees »

Käisn just Põlva ARK-is küsimas, mida ma tegema peaks, et 25 kW piirangust vabaneda. Õeldi, et vaja arsti tõendit ja autokooli tunnistust. Jama on selles, et koolis sai käidud 9 aastat tagasi ja tunnistust ei suuda üles leida. Autokoolil kah ei ole enam andmeid alles. Kas kellelgi on sarnaseid kogemusi teiste linnadega? Jama küll, kui selle pärast uuesti kooli peab minema.
Kasutaja avatar

rolex
Tsikkel: Suzuki 1400

Lugemata postitus Postitas rolex »

Sina ära mine arki vaid autokooli ytle et tahad vabaneda piirangust vajadusel võta yks proovisõit koos õpetajaga tuleb kasuks nii ratta tundma õppimisel kui mõne eeskirja parandamisel mis ununenud samuti leiad vigu mida võibolla tihti liikluses teed... soovitan see tuleb kasuks. Mina käitusin nii, et läksin autokooli tegin linnas proovisõidu samuti lasin endale teha platsisõitu seda küll aga sult ei nõuta ark-is leppisin sõidueksami aja kokku ja kogu lugu enne pidi ära käima fotograafi juures ja tegema uuesti arstlik komisjon kaasa võtta kehtiv juhiluba , edu sulle. Aga autokooli uuesti läbi küll tegema ei pea.
tasa ja targu
Kasutaja avatar

uhh
Tsikkel: Roadsmith HDST HD™ Trike

Lugemata postitus Postitas uhh »

Võib-olla on sellest juba kuskil juttu olnud, aga kuna teema juba üles võetud on:
Kui juhtub miskit sellist, et "suure" A eksamil läbi kukud, ega siis ometi olemasolevaid kategooriaid ära ei võeta?
Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Loff »

uhh kirjutas:
Võib-olla on sellest juba kuskil juttu olnud, aga kuna teema juba üles võetud on:
Kui juhtub miskit sellist, et "suure" A eksamil läbi kukud, ega siis ometi olemasolevaid kategooriaid ära ei võeta?

ei võeta.
https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Kasutaja avatar

rolex

Ei võeta jah sedasi vastati ka mulle Aides pärnus aga seepärast ma rõhutasin et võtke proovisõit saate natukenegi lihvida enne eksamit oma sõidukogemusi ja leida vigu mida teete liikluses. Mina tegin esmased load samuti 9 aastat tagasi ja sõitsin vahepeal väiksemate ratastega ning olin üllatunud kui leidsin, et on paar pisikest viga millele autokooli õpetaja tähelepanu juhtis. Keegi ei taha ju eksamist läbi kukkuda pigem võta juba paar tundi rohkem õppesõitu saad enesekindlust ja kogemusi juurde.
tasa ja targu

Teema algataja
bassimees

Asi selles, et ARKi eksamile minnes peab mul olema koolitunnistus (mida mul pole alles). Kui ma autokoolis paar sõidutundi võtan, siis selle eest mulle veel vaevalt uut tunnistust antakse.

wake

Lugemata postitus Postitas wake »

Kas sa küsisid mingi tädi käest seal? Mine küsi uuesti, mida tegelikult vaja on. Sul on ju A piiranguga olemas, milleks seda tunnistust veel vaja. Ja seda ei öeldud, et on vaja teha sõidueksami teine järk?

Teema algataja
bassimees

Tädi ütles, et on vaja koolitunnistus või vähemalt koolitunnistuse numbrit. Neil seal vist mingi lahter selle jaoks, ja kui see tühi on, ei lase edasi tegutseda.
Aga ma uurin, äkki on võimalik see number ARKi arhiivist kätte saada.
Ja ikka vaja täiendav eksam teha, aga eksamile ei saa registreerida ilma selle numbrita.

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

Loll jutt. Sul on vaja teha ainult linnasõidueksam ja selleks on sul vaja arstitõendit. Mingit autokoolitunnistust pole küll vaja.

olli
Tsikkel: BMW F650GS

Lugemata postitus Postitas olli »

Siller kirjutas:
Loll jutt. Sul on vaja teha ainult linnasõidueksam ja selleks on sul vaja arstitõendit. Mingit autokoolitunnistust pole küll vaja.
Neid "paberlubasid", mis kohe pärast eksamit kätte antakse, on vaja tõesti. Samuti on seal kirjas kogu info autokooli kohta. Selle asja nimi on siis 'Mootorsõidukijuhi koolituskursuse tunnistus'.

Lauri23

Lugemata postitus Postitas Lauri23 »

Natuke teemast mööda aga kuidas tomimub A1pealt A2 peale üleminek. Ehk siis 11kw pealt 25kw peale.

kill

Re: 25kW piirangust vabanemine

Lugemata postitus Postitas kill »

bassimees kirjutas:
Käisn just Põlva ARK-is küsimas, mida ma tegema peaks, et 25 kW piirangust vabaneda. Õeldi, et vaja arsti tõendit ja autokooli tunnistust. Jama on selles, et koolis sai käidud 9 aastat tagasi ja tunnistust ei suuda üles leida. Autokoolil kah ei ole enam andmeid alles. Kas kellelgi on sarnaseid kogemusi teiste linnadega? Jama küll, kui selle pärast uuesti kooli peab minema.
vaja: arstitõend, mis pole väljastatud rohkem kui 2 aastat tagasi, kehtiv juhiluba.
Autokooli tunnistust EI OLE vaja, isegi mitte tunnistuse numbrit.
Sooritada tuleb sõidueksami teine järk ehk linnasõit.
Lauri23 kirjutas:
Natuke teemast mööda aga kuidas tomimub A1pealt A2 peale üleminek. Ehk siis 11kw pealt 25kw peale.
Täpselt samamoodi. Vanus peab 18 täis olema.

Teema algataja
bassimees

Need, kes hiljuti on koolis käinud, nende andmed on arvutis sees. Aga kuna 98 ndal aastal (kui ma koolis käisin) arvutid veel igal pool moes polnud, siis minu andmeid sealt ei leitud ja õeldi, et pean tooma tunnistuse.

Teema algataja
Ryndor

Lugemata postitus Postitas Ryndor »

No kui Põlvas ikka vastu punnivad, eks mine siis Tartusse või Võrru, sest just nii need asjad käivadki.....arstitõend, linnasõit ja load käes :wink:

proton

Lugemata postitus Postitas proton »

Kui teha oma tsikliga, kas siis võib kohe minna ARKi, st ei pea kuidagi autokooli kaudu seda tegema?

Teema algataja
Ryndor

Lugemata postitus Postitas Ryndor »

Ei autokooli pole ju küll vaja, sul on ju mootorratta juhtimisõigus olemas, ainult piirang on kuni 25 kw, et sellest vabaneda võta võimsam ratas kaasa ja mine ARK-i. (mu sõber tegi just sellise toimingu sügisel ära, kui kahtled veel siis küsi ise ES-i kaudu....kasutaja: mammyt )
Kasutaja avatar

rolex

Ärge minge jah autokooli saate veel targaks kah! Ja sellest ei piisa kui võtad võimsama ratta kaasa kui 25kw sellel peab paberites vähemalt 35kw olema. Juhul kui sul on ratas üle 35kw, leiad sahtlist raadiosaatjaga kiivri või suudetakse ark-is sulle suuliselt tänavakaupa ette õelda kust kuhu sõita siis lase aga käia. Aga mida mina sellest tean ma maalt ja hobusega, linnamehed ju palju kõvemad tegijad.
tasa ja targu

Teema algataja
KUMM

Lugemata postitus Postitas KUMM »

Ma käisin see kolmapäev Tallinna ARG-is sama asja tegemas, ehk 25kw piirangu kaotamist ja pidin kaasa võtma ainult arstitõendi. Keegi ei uurinud mis autokoolis ma käisin ega küsinud autokooli tunnistust. Arstitõendiga on veel see asi, et kui sul on C D E katekooriad lisaks siis pead sa nende katekooriate arstitõendi võtma, muidu kaotatakse uute juhilubade pealt need ära. (Ma ei osanud selle peale algul mõelda ja pidin selle pärast kaks korda ARG-i vahet sõitma :D )

Teema algataja
spec

Lugemata postitus Postitas spec »

bassimees kirjutas:
Tädi ütles, et on vaja koolitunnistus või vähemalt koolitunnistuse numbrit. Neil seal vist mingi lahter selle jaoks, ja kui see tühi on, ei lase edasi tegutseda.
No nii lolli juttu pole ikka tükk aega juba kuulnud. Proovi sealsamas äkki rääkida mõne kõrgema tegelasega. Kuidagi ikka saab...

Mulle öeldi alguses näiteks, et teooriaeksamile tuleb registreeruda hiljemalt päev varem ja nemad oma süsteemis seda muuta ei saa. Ja kui nad mind oma süsteemi sisse ei kanna, siis ei luba arvuti mul eksamit ka teha... jne jne...
Lõpuks sain kohaliku kontori juhi jutule, kes ütles et see on täiesti loll jutt. Pani mu nime kirja, nagu ma oleks eile ennast ära reganud, printis selle registreerunute paberi uuesti välja ja sain eksamile. Ma olen kindel, et sinu situatsiooni saab sarnaselt lahendada :)

wake

Lugemata postitus Postitas wake »

Enda rahustuseks helista näiteks Tartu ARKi või kuhugi mujale ja küsi järgi, mida vaja on. Siis mine Põlva ARKi ja ütle, et sealt öeldi, et vaja ainult seda ja seda. Tädi natuke aega otsib kuskilt midagi ja pobiseb omaette, et jah, Teil oli õigus. Sama probleemiga sama asi - sõidueksam 3. aprillil.

Teema algataja
bassimees

Ma sain nüüd oma asja korda. Leiti arhiivist mu vana lubade taotlus üles. Niipalju sain aru, et ikkagi on seda tunnistuse numbrit vaja. Tavaliselt on see arvutis juba olemas ja siis ei küsita.

Igatahes tänud kõigile, kolmapäeval eksamile :D
Kasutaja avatar

valka
Tsikkel: Kawasaki Vulcan VN750

Lugemata postitus Postitas valka »

huvitav, ARK-i enda lehel pole kusagil 25kw piirangust juttu... Käisin eelmine kuu B-kat lõppastet tegemas ja sealt öeldi, et see A2 on tegelikult ARK-i leiutis ja liiklusseaduses seda pole. Uute lubade peal on mul märgitud 2 mootorratast, niiet ma ei teagi, kas mul on A2 või A3. :?
ARK-i sõidukite kategooriad: http://www.ark.ee/atp/?id=273
Riga 12 - Dnepr MT10 -75 - Kawasaki VN750
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”