saksa motika järgi

ollo

Lugemata postitus Postitas ollo »

Mul on eilne kogemus arvelevõtmisest, aga mitte omal jalal tulekust. Arvelevõtt polnud mingi probleem, kui selleks kulunud aeg välja arvata. Vaja läks liikurit ennast, Saksa teh.passi, ostumüügilepingut, riigilõivu (1000+300 EEK) maksmist tõendavaid pabereid ja oma näopildiga ID kaarti. Registreerimiseelse ülevaatuse tegin Sauel, läks tubli tunnike aega. Ei leitud täielikku VIN-koodi, siis ei saanud etiketile ligi (gondel ees), ülevaatuse akti tehti 2 korda (esimesel oli võimsus vale)... a tehtud ta sai.
Edasised paberid ajasin Tallinnas, koos ooteajaga 45 minutit, ei mingeid küsimusi. Ratast polnd sinna enam muidugi vaja venitada.
Mingeid käibe-, tolli-, aktsiisi- jm. maksasid/kopsusid ei küsinud keegi (mida oli ka arvata, ma oleks ikka väga kuri olnud, kui oleks küsitud :lol: ).

Omal jalal tuleku kohta arvan (ei tea :?: ), et transiitnumbrid on siiski vajalikud. Asi selles, et siin arvelevõtmiseks peab aparaat olema enne lähteriigi registrist kustutatud, aga registrist kustutatud aparaadiga liiklemine ei kuulu enamuses riikides väga seaduslike tegevuste hulka. Transiitnumbritega kaasneb ka see oh-nii-vajalik kindlustus, milleta liiklemine samuti väga legaalne ei ole. Ehk, põhimõtteliselt võib juhtuda, et jõuad ka registrist kustutatud rattaga Eestisse, kui numbrid alles ja küljes, aga nimetatud tegevuse seaduslikkuses ma kahtlen sügavalt.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”