Mis bike sobiks naisele?

Neiu, preili, proua, miss, madam... alafoorum moto- (ja ka mittemoto-) teemalisteks küsimusteks, arvamusteks ja teadaanneteks vaid ja ainult naistele. Eranditult.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
  • teemasid võivad alustada ainult naised
  • naised küsivad/arvavad/räägivad kuidas oskavad, mehed vastavad siis kui midagi asjalikku on öelda,
  • rumalaid küsimusi pole olemas,
  • meeste algatatud teemad leiavad siin kiire lõpu
Kasutaja avatar

Steelrider
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Steelrider »

Minu käsitlus põhineb osaliselt eeldusel, et sõitma õppija tunneb piisavalt liiklust (omab B-kategooria lube).
Õppimise esimene faas ongi pühendatud masina käsitsemisele, tunnetamisele, tema riugastega toime tulemisele. Kui ka tujuka masina valitsemine temalt enam tähelepanu koondamist ei nõua, siis on aeg minna edasi- õppida efektiivseid sõiduvõtteid, selleks sobib juba lihtsamini käsitsetav masin, kuigi ka siin on kiusatus kasutada mõnda kiviaegset monstrumit- kiirused on väiksemad ja masin vigade suhtes mitte eriti tolerantne- tagavedrustuseta Iž-350 on ebatasases kurvis külili, samal ajal kui mõne rahuliku touringuga ei tarvitse ohtu tajudagi. Mida rohkem valusaid või piirilähedasi kogemusi algõppe ajal on, seda väiksem on tõenäosus, et neid hiljem lihtsast kogenematusest tehakse (on vahe, kas tsikkel läheb alt tihedas autokolonnis sõites järvevana ülesõidul või tühjal vaiksel metsavahel, kas kiirusel 70 või 25).
Viimane faas on sõitmine liikluses- autosõidukogemuste ning omandatud tsiklisõiduoskuse ühildamine. Või oskuste arendamine ringrajal (krossirajal), nii kuidas kellelgi soovi on.
K-750 1962, K-750M 1968, M-62 1963, Suzuki GSX-R 600 K3

http://www.expressmoto.ee
Mehe majakaks eluteel ei pea olema v**t, vaid ruuduline lipp.
Kasutaja avatar

HeitiKender

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

Vaidlustes sünnib ..... vaadete erinevus :)

Mina viiksin just esimesena inimese ringrajale. Sõidutehnika. Kõigepealt õppida õigesti sõitma ja siis lisada kiirus. Ringrada on vaieldamatult kõige ohutum koht. Ka täiesti algajale.
Treening peab olema võimalikult lihtne, et kinnistuksid põhitõed.

Iz-350 näide on väga hea, kuid kui inimene mitte kunagi ei istu millegi vanema kui 2005 pilli peale, on see eluohtliku õpetuse läbitegemine küsitav :)
Vana ja riukaliku pilli õppimisel õpime käsitlema seda ühte vana ja riukalikku pilli. Kui eesmärk on edaspidi sõita just selle pilliga, siis on tegu erijuhuga - igat riista tuleb veidi täpsemalt õppida.
Kasutaja avatar

Steelrider
Kontakt:

Inimesele tuleb anda võimalus oma elu ohtu panemata vigu teha, steriilsetes tingimustes sõitma õppides satutakse piiri lähedale suurtel kiirustel ja ootamatult. Kogenematu rattur ei tarvitse ette kujutadagi, kuidas võib mõjuda märja ilma korral pikirööbas, kui ta on saanud selle teadmise enne liiklusesse minekut ning kukkunud väikesel kiirusel, võib see päästa paljugi.
Ok, Hr Kenderi käsitlus sobib miljonärile, kui see õpilane kukub oma 2006 aasta pilli pilbasteks, maksab mõnedkümned tuhanded või ostab uue, vaesem inimene seda endale lubada ei saa vaid sõidab Uralil silindripea küljest ära, maksab uue eest poes 1000 krooni, õpib lisaks selgeks klapivahede reguleerimise ning sõidab jälle.
Pigem on siin küsimus siis maailmavaates ning rahakotis, lõpptulemus võib olla ligilähedane (välja arvatud siis see, et minu õpilane oskab sõita Urali ja IZ'iga, hr Kenderi oma mitte . :P )

Kasutaja avatar

HeitiKender

Oeh. Ma nüüd küll ei tea kuidas jutt raha peale läks aga las siis olgu.

Esiteks, see pole minu õpetus. See on õpetus mida Keith Code on üle 25 aasta jaganud üle 100,000-le õpilasele. Kes on 99% õpituga rahul olnud ning andnud positiivset tagasisidet nii otse kui väheneneud õnnetuste näol. Ja siis muidugi nimed kes on avalikult krediteerinud teda: Wayne Rainey, Eddie Lawson, Doug Chandler, Nicky Hayden - kokku üle 10ne USA ja MM meistri. Kõik väga rikkad inimesed.

Teiseks: viimane kord kui ma vaatasin, mõjusid füüsikaseadused täpselt sama moodi vaesele ja rikkale. Tõsi, väga rikkad suutsid gravitatsiooni mõjutada ning ülirikkad suutsid valgust painutada. Aga neid on nii vähe, jätame nad vaatluse alt välja.

Kolmandaks: ringrada on minu teada ainus koht kus saab võtta riske, panemata oma elu ohtu. Nii väikestel kui suurtel kiirustel. Ringrajad (ma räägin ringradadest kus rikkad sõidavad, eks ;) ) on ehitatud turvalisust silmas pidades. Ääremärkus: Pirita ring ei ole ringrada ning ringrada on kõike muud kui steriilne. Lihtsalt sealt on eemaldatud autod. Pikivaale, seisvat vett, erinevaid teeolusid, kaldeid jne on seal küll ja küll. Ka püstirikastele mõeldud radadel, näiteks Lausitzi Eurospeedway-l. Algul ei tahetud meid sinna üldse lasta, et te tulete ju vaesest eestist ja meid peeti neegriteks (andke iroonia andeks, aga raha teema on naljakas :) )

Neljandaks: kogenematu rattur õpib pidurdamist järk-järgult pidurdusjõudu suurendades. Kogenematut ratturit instrueeritakse erinevatest teeoludest. Ikka kontrollitud kohas. Kas 2006 R1 SP või iz-350ga, vahet ei ole. Muide, kui kaasaegsel pillil tõmmata esipidurit sama tugevalt kui iz-il siis kas mitte üle lenksu ei käi? Kas siis sel puhul on kaasaegne pill erijuht ning IZ üldine tehnoloogia?
Räägitakse sõidetehnikast ja tehnoloogiast. Mitte "iziga läheb ebatasases kurvis alt ära" vaid "tundmatutes teeoludes valitakse oludele sobiv kiirus mitte ei mängita rootsi kunni". Ei ole olemas juhitamatuid pille ja liiga halbasid teeolusid ega "kaotas juhitavuse" - on olemas ebaõigelt valitud sõidukiirus (ka ebapiisav sõiduoskus taandub sellele - liiga suur kiirus oskuste suhtes).
Kõigepealt tehnoloogia - kuidas toimub juhtimine üldjuhul. Ning siis alles erijuhud - sõitmine selle ja teise pilliga, sõitmine ilma ja koos tagaamordiga. Tehnoloogia toimib samuti nagu füüsika - vaatasin veel korra üle "Mootorratta dünaamika" ning ka seal ei ole intergraalvõrrandites kuskil sees pangakonto suurust.

Väga inetu sinust, et sa tõid raha mingiks argumendiks. Raha ei õpeta ega peata kellegi õpetamist:

Mat Mladin - kuuekordne USA AMA Superbike meister, ehitas endale tsikli osadest mis teised ära viskasid. Iga sõit sõitis ta nii, et ta ei peaks kunagi minema tagasi sinna elukohta kus ta kunagi elas. Ta pidas seda loomulikuks, et tsikkel suurtel kiirustel kurvis väriseb ja rappub. Kuni keegi õpetas talle amortide seadistamist. Ehk siis tehnoloogiat.
Nicky Hayden - 2001 USA AMA Superbike meister ja hetkel MotoGP liider punktidega. Kukkus nagu hull võistlustel. Kas top 10 või pikali. Kuni veetis ühe nädalavahetuse Keith Codega ning sai 3 päeva intensiivõpet ning lihtsalt arutelu sõidutehnikate ja -tehnoloogiate üle. Praktiliselt sellest peale lõpetas ta kukkumise ning võttis 2001 tiitli.

Näiteid on ilmselt teisigi. Nagu ka näiteid kus kogu maailma raha pole inimest sõitma pannud kui puuduvad üldised sõiduoskused ja teadmised. Vaata neid kõiki kes timmivad oma pilli viimase piirini ja siis on ikka mõni käli kes poest toodud pilliga neist kiirem on.
Muide, tõestamaks just seda urali ja izi juttu, California Superbike School tegi kursused Harley Davidson eksklusiiv. Kõik toimis täpselt sama moodi ning kõik õppisid juurde. Kuni pillil on kaks ratast, tagumine vedav, esimene keeratav, niikaua on kõik üks ja sama füüsika. Tähtsad on üldteadmised, keda huvitavad erijuhud, uurib täpsemalt.

Kõige lähim näide on võtta üldhariduslikust koolist: kõigepealt tutvustatakse üldteooriat ning alles siis erijuhte. Miks peaks see mootorrattasõidus teistmoodi olema?

Kui sa tahad vaene-rikas teemal arutada siis lähme LHV foorumitesse. Kui tsiklite teemal, siis jääme siia aga sõna "raha" ei maini. Ning lõpuks, mida pidada silmas "lõpptulemuse" all?

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Teate, siin teemas ei jõuagi "õige" tulemuseni. Üks asi on masina ja mehe võimed, teine asi ka sõitja iseloom. Olen alustanud ka just "vana" rauaga, enne seda polnud võrrigagi sõitnud. Sestap algus ka ettevaatlikum, aga see-eest pole end kunagi pidanud avastamast olukorrast "peaaegu oleks püsti jäänud" kuigi "peaaegu oleks käna pannud" olukordi tuli algul ikka ette. Kiire sõit ringrajal.... krt, kiirelt sõitjaid ennegi nähtud, sõitku enne 8 korralikult ära, siis hakaku suurel kiirusel harjutama.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Steelrider
Kontakt:

Siinkohal pean käed tõstma ja tunnistama, et hr. Kenderil on õigus.
Mida ma mõtlesin raha all- seda, et ma olen saanud oma kooli M-i seljas, sest selle sain ma ühe külamehe käest nõgesepõõsast 300 krooni eest, enamaks ei olnud mul raha. Loomulikult oleks ma läinud Superbike'e kooli ja saanud õpetust tõeliste asjatundjate käest, sellisel juhul oleks mu sõiduoskused igal juhuli enamat, kui nad on praegu. Paraku- ka nüüd ei ole mul raha kasvõi üheotsa pileti jaoks californiasse, on ainult võla peale ostetud kümne aasta vanune Gixxer, mida ma loodan et ma esimesel kevadisel rajapäeval puruks ei kuku, sest peale sidumistraadi ja teibi ei ole talle pärast enam eriti midagi külge riputada.

Edit: lõpptulemus on minu nägemuse järgi see, et minu (või hr Kenderi või kellegi kolmanda) poolt õpetust saanud inimene suudab sõita ohutult, kriitilisi olukordi ette nähes, vajadusel ka kiiresti, omades seejuures täielikku kontrolli oma sõiduki üle.

Teema algataja
zariah

bike naisele

Lugemata postitus Postitas zariah »

Uut teemat ei hakanaud selleks avama.
Soov ka klubisse astuda- st A-kursused veel ees ootamas. Positiivse tulemuse puhul, kindel soov ka ratas enesele muretseda (tänava-maantee sõit) Oskustelt ikka päris algaja, pikkus 169 ja samuti naisinimene. Hinnaklass kuni 36-38k. Kõik head näpunäited teretulnud.

proton

Lugemata postitus Postitas proton »

Klassikaline soovitus ikka: GS500. Selles hinaklassis saad väga korraliku ratta ja 99% kindel ka et näppe õliseks tegema ei pea. (kui ise õli ei vaheta).
Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korke »

zx9r ? :D

nu või hayabusa

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood
http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.

Kasutaja avatar

matukas

Lugemata postitus Postitas matukas »

Korke tahab oma ratast maha müüa :)

Ratas tuleb ikka esialgu vastavalt võimetele muretseda. Keegi meist pole rinka või asfaldiässana sündinud. Kogemuste juurde tulles on võimalus endale meelepärasem tsikkel muretseda. Arvan, et proton-i soovitus võikski see algne variant olla, või siis sama klassi ratas mõnelt teiselt tootjalt.
Keep momentum
Kasutaja avatar

CB500

Re: bike naisele

Lugemata postitus Postitas CB500 »

zariah kirjutas:
Uut teemat ei hakanaud selleks avama.
Soov ka klubisse astuda- st A-kursused veel ees ootamas. Positiivse tulemuse puhul, kindel soov ka ratas enesele muretseda (tänava-maantee sõit) Oskustelt ikka päris algaja, pikkus 169 ja samuti naisinimene. Hinnaklass kuni 36-38k. Kõik head näpunäited teretulnud.
Ära lase ennast esimesel rattasoovitusel 'mootorrataste ford sierra' osta eksitada, kindlasti tee korralik kodudtöö ja uuri ka konkurente ja alternatiive.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

mufista
Tsikkel: Honda CBR

Lugemata postitus Postitas mufista »

Mina käisin messil. Zeek oli kõrval ja siis küsisin nagu naine naiselt. Miks just naine naiselt? Sest mehed vaatavad enamjaolt tsiklisõidule siiski teise pilguga.

Mõtlesin enda jaoks selgeks, mida ma tsiklilt ootan. Näiteks, et ta peaks olema kiire, mitte laguneva mootoriga, sellise kõrgusega, et ei peaks foori taga varvastel triblama, sobiva hinnaklassiga, peaks vastu pikemaid reise ja et hind ei oleks järgmine aasta kukkunud kolinal.
Messil sai istutud erinevate tsiklite selga. Proovitud, kuidas jalgevahele ka istub, loetletud plusse ja miinuseid üles ja palun väga - Honda CBR F on minu ratas. (crash)
Koduperenaine. Bitchsläpin moosilusikaga.
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

mufista kirjutas:
ja palun väga - Honda CBR F on minu ratas. (crash)
ja mis number sinna vahele käib?
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

Teema algataja
azdrid

Lugemata postitus Postitas azdrid »

..mina kui naine ja ka mitte kõige pikemat kasvu, soovitan algajale GS500, võ ER5 (kawasaki) Oma esimese hooaja sõitsin just nende ratastega ja sõiduõppimiseks väga head..samuti saab suhteliselt soodsa hinnaga kätte, hooldamine lihtne...jne. aga nyyd sõidan 600se Hornetiga ja võin öelda, et kui tõesti soov kohe midagi mis kiiremini edasi läheb, siis Horneti kohta oskan ka ainult head öelda...sõita on yli mugav, väga hästi juhitav ratas...

miinusteks loeksin vaid seda, et kaalu poolest on natsa raske ja minu pikkuse juures (164) on jalad suhteliselt kikivarvukil...
Aga sõidurõõmu pakub piisavalt!
Kasutaja avatar

Hondarebel
Tsikkel: MotoGuzzi
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hondarebel »

Ei väsi kiitmast jah

Autoring sellel aastal laisk,messil polnud ühtki uut MotoGuzzit.

Aga preilid prouad neiukesed ,tulge katsuge mu...MotoGuzziNevadat ja siis räägime edasi mugavatest ja parajatest mootorratastest.

Elust enesest:Annimatsile laekus pärast 600 km matka kergelt "väsinud" tagumikuga tsiklimees ,istus mu Guzzi selga ja ohkas... sellega sõidaks kasvõi kohe veel 600 km.

Peeter aka Hondarebel aka Basilio

Nevada pole biketõugu aga seda pole ka GS500
Think positive
Kasutaja avatar

HeitiKender

sekundeerin eelkõnelejale. Minu üks lemmik Moto Guzzi Breva V 750 peaks olema ka väga hea kandidaat nn naiste rattaks. Silmas pean eelkõige suhteliselt madalat ja mugavat istet.

Teema algataja
zariah

Lugemata postitus Postitas zariah »

CB500 kirjutas

Ära lase ennast esimesel rattasoovitusel 'mootorrataste ford sierra' osta eksitada, kindlasti tee korralik kodudtöö ja uuri ka konkurente ja alternatiive.
Sul nagu konkreetne arvamus olemas, mida millegipärast välja öelda ei taha. Kui siin ei taha, priva. Viimased 10päeva olen sukeldunud igasugustesse moto-saitidele ja aina segasemaks läeb.

Tegelikult plaan ikka oma (vähese massiga küll) tagumikutundega ise ära proovida erinevad rattad. Kindel see valiku puhul, et mõlemad jalalabad ikka korralikult maakamarat puudutaksid. Kõike ju ei jõua proovida ja kõigele ei pääse ka ligi. Ei taha veel nadist soojast sõiduajast raisata 4-6nädalat selle õige pilli otsinguks. Loomulikult olen ise see, kes ikka otsustab, et vat selle võtan.

Huvitav, millest selline arusaam, et naised rõhuvad mugavusele aga mehed nagu lepivad ka ebamugavama variandiga.

Tänud kõigile, kes viitsisid ja veel seda teevad.
Kasutaja avatar

mufista
Tsikkel: Honda CBR

Lugemata postitus Postitas mufista »

CB500 kirjutas:
mufista kirjutas:
ja palun väga - Honda CBR F on minu ratas. (crash)
ja mis number sinna vahele käib?
Miugu on 600'ne... :)
Koduperenaine. Bitchsläpin moosilusikaga.
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Ohh, äge, Muff hakkas baigitibiks :mrgreen: :mrgreen:
Challenge the Adventure.Ride The World
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ainult naistele (mootorratturitele või lihtsalt huvilistele)”