Tsiklisõit kui füüsiline trenn

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

WR

Lugemata postitus Postitas WR »

Ja sina üritad väita et sul läks arvuti taga pulss 92% oma maksimumist ? ? ? Kindel et leheks oli ebay ja ainult istusid ja jälgisid ? ? ? :lol: :lol: :lol:
SM
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

WR kirjutas:
Ja sina üritad väita et sul läks arvuti taga pulss 92% oma maksimumist ? ? ? Kindel et leheks oli ebay ja ainult istusid ja jälgisid ? ? ? :lol: :lol: :lol:
Jah, Ebay, eelviimane tehing, mõõdetud 1min peale oksjoni lõppu 30 sekundi jooksul ja korrutatud 2-ga, kuna enne ei tulnud pähe telefoni pealt stoprit käivitada.

10 min enne seda olin tulnud trepist 3 korrust ja istunud diivanil, läpakas süles ;) Ma lihtsalt naljaviluks mõõtsin.

selle 100% arvutasin Habanero valemist.

Muude lehtede peale mul pulss üldse ei reageeri, kui sa sellele vihjasid :P

-Tomm

Lugemata postitus Postitas -Tomm »

Ühinen veelkord kogu koori väitega. Pulsi järgi on võimalik arvestada kulutatud kaloreid. Tõsi ta on, selline süsteem keha rasvasisaldust ei arvesta ja seega ei ole tulemused täpsed. Küll on aga võimalik saada andmed piisava ligilähedusega (vähemalt harju keskmist tüüpi inimesel).

Kui pulss arvuti ees on 170, siis täpselt niipalju ka kaloreid läheb. Ainuke asi on see, et pelgalt istudes arvuti ees pulss iialgi sinnamaani ei lähe. Mida iganes siis parasjagu sealt ka tuleks :). Ma paneks küll kasti õlut vahele, et mella arvuti ees oma pulssi 170 peale ei saa :).
Kasutaja avatar

WR

Lugemata postitus Postitas WR »

-Tomm ajab jummala õiget juttu...kui pulss 170 siis pole vahet mida teed kaloreid kulub ikka samapalju...aga mella sa lase südant kontrollida kui arvuti taga läheb pulss 170 kanti siis võib ainuüksi käies (viimase oksjoni tulemusi mõttes mõlgutades) saba anda.
Kurat ma nagu vähe uuema väljalaskeaastaga ja ei ole väga trenni kus pulss 170 ja plus oleks....sellest ka minu imestus ;)
SM
Kasutaja avatar

Karupoiss
Tsikkel: Z750

Lugemata postitus Postitas Karupoiss »

Mina olen 19, tegelenud pikamaajooksuga.
Kui on pikema distantsi treening, siis alguses on võimalik 5-6 km mul joosta nii, et pulss üle 130 ei lähe, kuid kui teen ligi 7-10 km jooksu keskmise tempoga, siis on tavaline u 160 lööki minutis. Maksimaalseks olen võtnud omale 200 ja juba natukenegi kiirema jooksuga saavutan 180 löögi taseme. Sealt edasi pole pikal distantsil kaugeltki soovitav.

WR, ma ei tea, mis alaga sa tegeled, et 170 ei tule. Natukenegi kiiremate liigutustega sport peaks seda tegema. Võibolla on sul muidugi lihtsalt väga hästi treenitud süda ning pulss sinna ei küündi. See on ainult kasulik. Minul on muidugi vastupidi endal ka. Pulss tõuseb suhteliselt kiiresti, ka rahuolekus on u 80-90 lööki tavaline. 50 suudan väga harva saavutada.

Pulsikellade kohalt niipalju, et need, mis ei ole ühendatud sammulugeja või ratta spidoga, tavaliselt siiski ainult umbkaudselt näitavad.
Kawasaki Z-fighter

Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!
Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Esiteks - ma õlut ei joo, niiet täitsa savi, kuhu sa selle kastitäie õlut pistad ;)
Teiseks - ma olen päris tõsiselt kooliajal sporti teinud ning mingi aimdus pulsimõõtmisest peaks olema. Kui me ikka samas süsteemis mõõdame (lööki minutis). Treeningutel on olnud pulss selline, et treener kontrollis ka igaks juhuks üle, ega valesti lugenud. ja kõvasti kõrgem kui siinkirjutatud ;)
Kolmandaks - ma tahaks näha, kuidas sa mul ilma põhjuseta adrekapulsi üles saad enne mulle olulist oksjonit ;)
Neljandaks - mul ausaltöelda täitsa savi, mida sa arvad. Tõestae endale eseda kuidagi teistmoodi.

WR, sulle mõlgutamiseks - mis neid kaloreid kulutab? Südamelihas ainult või?
Sinu teooria järgi küll, sest vahet pole, kas saad pulsi üles adrekalaksust või sama kaua kestvast sprindist, kalorikulu on sama. Teised lihased ju enam kalorikulu juurde ei anna. On ju nii?
Või siis te pole kunagi ehmatanud või selle järel tundnud, et süda taob? Kas see tähendab meeletut kalorikulu? Kas südamelihas suudab sama pulsi juures kulutada sama koguse kaloreid, mis teises olukorras kogu keha lihaskond?
Kasutaja avatar

harrastaja

Lugemata postitus Postitas harrastaja »

2006 alguses olin korralikult 100+ kaalus, kevadel hakkasin sõitma ja tänaseks on 89. kas see nüüd kõik sõitmise tulemus on, ei usu aga kaudselt seotud kindlasti. olen kõiksugused saiakesed, friikartulid, seapekid ja öösel söömise kõrvale jätnud kuna seakerega oli nac kehv tunne sõita.

ainult sõitmine füüsilist vormi väga vist ei arenda, vaja ikka muidu ka liigutada. selle aasta algusest olen üritanud iga päev midagi teha, kas 3-4 km jooksu või 1 km ujumist. muidu tervise mõttes ka kasulik - vererõhk on normi läinud, jaksab rohkem, tuju parem jne.
ZX10R '12
KX250F '14

Teema algataja
M.K.

Lugemata postitus Postitas M.K. »

biker.ee-le kohaselt kommenteerivad tsiklisõidu nõudeid füüsisele ja tsiklisõidu koormust põhiliselt need, kes pole väga kursis :D

Mis aga puudutab pulssi ja kilokaloreid, siis võtmesõna on hapnik
Kasutaja avatar

Habanero

Lugemata postitus Postitas Habanero »

mella kirjutas:
WR, sulle mõlgutamiseks - mis neid kaloreid kulutab? Südamelihas ainult või?
Sinu teooria järgi küll, sest vahet pole, kas saad pulsi üles adrekalaksust või sama kaua kestvast sprindist, kalorikulu on sama. Teised lihased ju enam kalorikulu juurde ei anna. On ju nii?
Või siis te pole kunagi ehmatanud või selle järel tundnud, et süda taob? Kas see tähendab meeletut kalorikulu? Kas südamelihas suudab sama pulsi juures kulutada sama koguse kaloreid, mis teises olukorras kogu keha lihaskond?
Mella, arvesta sellega samuti, et adrenaliini tootmiseks ja muude elektrokeemiliste protsesside läbiviimiseks kulutab keha märkimisväärses suuruses energiat. Süda aga on väga hea indikaator nende protsesside mõõtmiseks.
-Tomm kirjutas:
Ühinen veelkord kogu koori väitega. Pulsi järgi on võimalik arvestada kulutatud kaloreid. Tõsi ta on, selline süsteem keha rasvasisaldust ei arvesta ja seega ei ole tulemused täpsed. Küll on aga võimalik saada andmed piisava ligilähedusega (vähemalt harju keskmist tüüpi inimesel).
Rasvasisaldust jah ei mõõda aga headesse pulsokatesse on võimalik sisse märkida keha hapniku põletamise kiirus. See on rasvastel ja vähemtreentiud inimestel märgatavalt madalam, kui treenitud inimestel.

Selge on see, et pulsokas ei anna 100% täpsust, kuid tegu on siiski väga ligilähedaste tulemustega. Kes tahab vaielda vaielgu. Mina soovitaksin elusolendite anatoomia läbilugemist ja muud tehnilist kirjandust elusolendite keha elektrokeemiliste protsesside ja nende mõõtmise kohta.

Ja kõigile, kes 170 pulssi pole ammu saanud - jookske täiega mäkke :)
Kui sa ei higista, pole piisavalt kuum.

ON: Husqvarna TE 610IE
OLI: Honda XRV "Africa Twin", Husqvarna SM 570R
Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

M.K. kirjutas:
biker.ee-le kohaselt kommenteerivad tsiklisõidu nõudeid füüsisele ja tsiklisõidu koormust põhiliselt need, kes pole väga kursis :D

Mis aga puudutab pulssi ja kilokaloreid, siis võtmesõna on hapnik
Ja millisesse kategooriasse nagu ennast liigitad? :D
SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

Loomulikult teeb tsiklisõit füüsilist paremaks.
Selleks et normaalselt sõita on vajalik ennast pidevalt treenida ja vormis hoida.
Sõit ise kui pidada silmas erinevaid motodistsipliine on alati füüsiliselt kurnav, mõni rohkem mõni vähem. Palju loeb ka sõidustiilist ja sellest kui palju on tarvis end parasjagu pingutada, ehk siis kui näiteks Toomas Triisa sõidaks minuga võidu oleks see talle koogi järel käimine, samuti ei pingutaks ka mina sest olukord on ilmselgelt lootusetu.
Kõik on suhteline seega.

Kilogrammidest. Iga kevad kui olen tsikli selga hüpanud on esimese kahe nädala 4-7 kilo ( oleneb palju talvel kogunud :) ) kadunud.

Mella püstitas rodeosimulaatori küsimuse ja oma kogemusest ühe sarnase aparaadiga arvan, et normaalne krossimees püsib seal niikaua seljas kui tal ühekorra kopa ette viskab sellest tolamängimisest.
Ehk siis igavus väsitab enne kui see aparaat.

Pulsi koha pealt kaasa rääkida ei oska.
Pingutuse koha pealt... mul on kunagi kuuma ilmaga nii võhmale võtnud Valga krossil et tõmbas hetkeks pildi eest. Muu spordiga samalaadset pingutust ma sooritada ei suuda, küsimus võib olla ka tahtmises muidugi.
Kasutaja avatar

toim

Lugemata postitus Postitas toim »

kalorid hakkavad kiiremini kuluma siis kui hakkad kiiremini hingama. Adrenaliin ajab pulsi küll väga kiiresti üles ja siis on keha justkui kiiresti valmis raskekemaks füüsiliseks pingutuseks. Kindlasti põleb kaloreid mõnevõrra rohkem kui lihtsalt istudes, aga kindlasti vähem kui hingeldades ja higi valades sportides.
Sõltuvalt inimesest ajab adrenaliini üles väga erinevad asjad ju - näiteks benji hüpe, tähtis eksam, pokker suurte panustega, "reisipalavik" vms.
Adrenaliinist tingitud pulsi tõus küll südamehaigusele ei tohiks viidata.
CRF250R
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”