Tsiklisõit kui füüsiline trenn

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Teema algataja
riceboy

Tsiklisõit kui füüsiline trenn

Lugemata postitus Postitas riceboy »

Kas on keegi mõelnud palju ta kaloreid/kilosid kaotab tsiklisõidul? :D

Mis arvate motikasõidu kasulikkusest füüsilisele vormile?
Kasutaja avatar

Laur
Tsikkel: VTX1800R
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Laur »

Kaloritel kindlalt parem minek kui jätad stop nuppu sisse ja siis üritad päevläbi oma motikat käima nügida, jõudu!
M.O.T.T
If you want to make God laugh, tell him your future plans

project

Lugemata postitus Postitas project »

Ei võta ta miskit maha. Aga regulaarse lükkamisega vb tõesti oleks mingi effekt.

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Ma arvan, et kõikse rohkem sõltub tsikli tüübist, millega sõita.

Krossirajal sõitmine on tõeline pingutus, koguaeg keel vestil.

Endurokaga mööda kergemaid ja raskemaid metsateid on ka päris pingutav.

Asfaldi peal on rassimist palju vähem ja seda sorti rattad ka siis kulutavad vähem energiat.

Lõppkokkuvõtteks, mida sportlikum ratas, seda suurem füüsiline koormus:)

PS. Enamus energiakadu tuleb keha kiirest jahtumisest sõidutuulega.

Teema algataja
Paranoid

Lugemata postitus Postitas Paranoid »

Kasutaja avatar

Olts

Lugemata postitus Postitas Olts »

davidsoniharald kirjutas:
Ma arvan, et kõikse rohkem sõltub tsikli tüübist, millega sõita.

Krossirajal sõitmine on tõeline pingutus, koguaeg keel vestil.

Endurokaga mööda kergemaid ja raskemaid metsateid on ka päris pingutav.

Asfaldi peal on rassimist palju vähem ja seda sorti rattad ka siis kulutavad vähem energiat.

Lõppkokkuvõtteks, mida sportlikum ratas, seda suurem füüsiline koormus:)

PS. Enamus energiakadu tuleb keha kiirest jahtumisest sõidutuulega.
Eks see ringraja nühkimine on muidugi üks suur ja lõõgastav puhkus. Enne rajalt maha tulemist valatakse ennast veega üle ja tehakse väsinud nägusid, et tegijatena paista :wack:

Ratta olemuse ja füüsilise koormuse vahele ei saa nagu ka mingit seost tuua. Gixxeriga võib rahulikult põristada ja Jawaga võib kuskil metsas maadelda nii, et kiiver tilgub. Ehk mida sportlikum sõidustiil, seda suurem koormus.

Olts@vaatab nüüd kuidas MotoGP-l lõdvalt finishisse veeretakse :)
Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

Minuarust ütles Tanel Leok ühes kirjatükis, et tema ei saa ühegi treeninguga (jõusaal, ujumine, jooks jne) oma pulssi nii kõrgeks kui krossirajal. Arvata on, et ega ringrajal ka mingi puhkus pole, kuid usun, et koormus ajaühikule pole kindlasti see mis krossirajal. Vaadake kasvõi sõitude ajalist kestvust.
SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

saqu - nii mõtleb ainult inimene, kes pole kordagi ringrada sõitnud ;)

Baigi kohta ei julge kommenteerida, kuid supermoto võtab samamoodi läbi kui korralik maastikusõit. St need 10-15 ringi oled täiesti läbi.

Mis aga algsesse küsimusse puutub - Normaalkiirustel ja -vahemaadega tsikliga tänavasõidu tegemine füüsisele positiivsemas suunas ei mõju.
Kasutaja avatar

WR

Lugemata postitus Postitas WR »

Usun et see kui läbi keegi on ja kui palju kaloreid sõidutrenniga kulutab sõltub ikka eelkõige füüsilisest vormist...ühe jaoks on 10 ringi sm rajal tohutu pingutus, teise jaoks on see alles soojendus enne krossirajale minekut...kuid kindel on see et rinkamehel krossirajal on raskem kui krossimehel ükskõik mis asfalt kattega rajal ;) Krossimehed just mingid äpud ei ole ja oma füüsilisega suudaksid tegusid teha rohkematel aladel kui algul paistab!
SM
Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

saqu - nii mõtleb ainult inimene, kes pole kordagi ringrada sõitnud
OT: Sul on õigus selle kohapealt, et ma ei ole ringrada sõitnud.
Aga ma rääkisin ka koormusest ajaühikule, krossi sõidetakse siin vist tavaliselt mingi 18-20min+2 ringi või midagi sarnast. MotoGP 40-50 min. Mõtle loogiliselt, kui nad rabeleksid samuti nagu krossiratta seljas, oleks neil ka võistlused raudselt lühemad. Ja üldse ei anna võrrelda koormusi niisuguste võistlustega, nagu on 6. aprillil Tankodroomil, kui sa ise ka sinna ikka lähed, saad teada ja võrrelda supermotoga. :D Tunnistan, et mina ei ole veel füüsiliselt valmis selleks, võibolla sügisel.... :oops:
SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

mella

Huvitav, kuidas keskmine krossisõitja rodeohärja või -simulaatori seljas hakkama saaks?
Kasutaja avatar

Gringo
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Gringo »

mella kirjutas:
saqu - nii mõtleb ainult inimene, kes pole kordagi ringrada sõitnud ;)
Üldjuhul iga krossimees on sõitnud vähe jäärada mis meenutab füüsiliselt enam rinkat kui krossi. Sealt võib võrdluse teha millise ringi peal ennem keel suust välja kukub.
Kasutaja avatar

HeitiKender

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

Ma arvan, et siinkohal tasub meenutada, mida ütles Valentino Rossi, vaadates krossi: "Teil on raskem!"
Ja minu arust on kross ja ringrada kaks suht erinevat distsipliini mis mõõdavad inimest erinevate nurkade alt.
Kasutaja avatar

Habanero

Lugemata postitus Postitas Habanero »

Kas on keegi mõelnud palju ta kaloreid/kilosid kaotab tsiklisõidul? Very Happy

Mis arvate motikasõidu kasulikkusest füüsilisele vormile?
Vali teaduslik lähenemine. Pane pulsokas peale ja testi ära. Pakun välja, et algajatel on pulss üle 80% maksimaalsest. Edasijõudnutel ja ka mujal aktiivselt sportivatel jääb see 70-80% vahele. Vägev trenn on see igatahes ja loogiline on, et 600-700kcal kulub sul tunnis kindlasti. See siis u 1/4 sinu päevasest kulust.

Järgmisel nädalavahetusel tulen ise ka rajale ja panen pulsoka peale, saab näha.

http://www.polar.fi
Kui sa ei higista, pole piisavalt kuum.

ON: Husqvarna TE 610IE
OLI: Honda XRV "Africa Twin", Husqvarna SM 570R

davidsoniharald
Kontakt:

Kaks päeva järjest endurokaga mööda kõiksugu teid mütatud. Pärast eilset suurt müttamist olid täna hommikul lihased ikka korralikult kanged:) Üldfüüsilise trenni puudus!!! Sai siis hommikul kohe selle peale mindud lihaseid pehmeks sõitma - korralik metsarada, kus tuleb ikka vahepeal ratast kah natuke edasi sõi tagasi nügida. Puhta märjaks võttis:)

Trenni kui palju 8)
Kasutaja avatar

mella

Habanero kirjutas:
Vali teaduslik lähenemine. Pane pulsokas peale ja testi ära. Pakun välja, et algajatel on pulss üle 80% maksimaalsest. Edasijõudnutel ja ka mujal aktiivselt sportivatel jääb see 70-80% vahele.
Ootoot, puhtalt pulsiga ei saa küll mitte midagi teada. Ka mittemillegi tegemine võib pulsi üles ajada. Adrenaliin näiteks.
Lisaks tuleb maksimaalse pulsi teadmiseks enne see tuvastada ;)

Ma just mõtlen, et küll mul on ikka kõva trenn, kui Ebay pakkumisel pulss üles viskab ;) on keegi mõõtnud?

kõrtsmikumolu
Tsikkel: HusaBerg
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kõrtsmikumolu »

Pulsi mõõtmisel on omad nipid, tuleb jälgida kumba vereringe pealt mõõdad. Meestel on ju teadupärast väike ja suur vereringe, mis elavad kumbki oma elu...

-Tomm

Lugemata postitus Postitas -Tomm »

Kilosid/kaloreid see tsiklitrenn nüüd vaevalt väga põletab ja kui ainult sellega tegeleda, siis tervisele kasulikkus on väga kahtlane. Kui küsida ükskõik millise spordiarsti käest, siis tervisele kõige kahjulikumad on harvad, lühikesed ja suure intensiivsuga treeningud. Seega, kui pikki otsi tegevad offroadi mehed välja arvata, siis saad tsiklitreeningust kõrge pulsi ja valutavad lihased, aga kilod peaks kõik kenasti alles jääma (eriti kui arvestada seda, et intensiivse treeninguga kaasneb reeglina ka suurepärane isu).
Kasutaja avatar

Habanero

Ootoot, puhtalt pulsiga ei saa küll mitte midagi teada. Ka mittemillegi tegemine võib pulsi üles ajada. Adrenaliin näiteks.
Lisaks tuleb maksimaalse pulsi teadmiseks enne see tuvastada Wink
Mella, saab ikka küll ja see on kõige õigem viis sinu energiakulu mõõta. konsulteeri meditsiinitöötajatega, kui ei usu. Kõrge pulss kiirendab sinu vereringet ja sellega kaasneb kiirem hapniku lihasesse pumpamine. Hapnik soodustab kiiremat energia põletamist jne. Kusjuures adrenaliin on ise väga suur energiakulutaja. Adrenaliin võimaldab sinu lihastel kannatada lühiajaliselt väga suuri pingeid ja see tuleb just eelkõige kiiremast pulsist ja suuremast vere/hapnikuvahetusest. Sa hakkad ju higistama, on nii?
Mida ma oma jutuga tahtsin öelda on, et JAH pulsokaga saab 90% täpsusega oma energiakulu välja arvutada! Selleks on aga eelnevalt vaja teada, mis on sinu keha hapniku kasutuse maht. Seda saad sa kliiniliset testida. Head pulsokad oskavad seda arvestada ja energiakulu täpselt välja arvestada baseerudes just pulsile.
Maksimaalse pulsi saad ka rusikareegliga 220-SINU VANUS. Annab üsna täpse vaste, kui sa just mingit pidi füüsilise hälbega ei ole.

http://en.wikipedia.org/wiki/Basal_metabolic_rate

oma_jope

Lugemata postitus Postitas oma_jope »

-Tomm kirjutas:
Kilosid/kaloreid see tsiklitrenn nüüd vaevalt väga põletab ja kui ainult sellega tegeleda, siis tervisele kasulikkus on väga kahtlane.
mul eile tankokal kulus 750 kcal/h (elus esimest korda enduro seljas ja tempo dikteeris 10-aastane), sörkjooksul kulub 800 kcal/h ja suusatades 1000 kcal/h. Treenitus on selline "1-2 liigutamist nädalas". See on muidugi maitseasi aga nt jooks on minu jaoks nii igav, et üle 25 min (4 km) ei taha kuidagi ja isegi sellele peab end sundima. Samas 1,5h tankodroomil möödus nagu linnutiivul. Emotsionaalselt täiesti võrreldamatud tegevused.
Kronreif, Trunkenpolz ja Mattighofen ruulivad
Kasutaja avatar

mella

Habanero kirjutas:
Maksimaalse pulsi saad ka rusikareegliga 220-SINU VANUS. Annab üsna täpse vaste, kui sa just mingit pidi füüsilise hälbega ei ole.
Nii, kasutasin sinu pakutud meetodit.
Sain tulemuseks, et Ebay oksjoni lõpphetkel pakkumist tehes on mul pulss 92% umbes 2 minuti vältel.

Huvitav, kas kilokalorite põletamist saab nii diivanil lesides ka võrdsustada sama aja kestva sprindiga?
Kasutaja avatar

Habanero

mella kirjutas:
Sain tulemuseks, et Ebay oksjoni lõpphetkel pakkumist tehes on mul pulss 92% umbes 2 minuti vältel.

Huvitav, kas kilokalorite põletamist saab nii diivanil lesides ka võrdsustada sama aja kestva sprindiga?
Usun, et olenevalt ebays oleva pakkumise hinnast, võib pulss sellisel tasandil olla küll. Ei usu, et 10EUR vidina peale sa väga erutud :)
Teoreetiliselt võid sa tõesti diivanil lesides kaloreid põletada. Tööd deeb sinu südamelihas ja aju. Iseasi on, kas pideva adrenaliinilaksu all pump pikalt vastu peab. See oleks nagu mootorile pidevalt Nitrot anda.

Kasutaja avatar

WR

Lugemata postitus Postitas WR »

Jommaijoo...sa ole seal arvuti taga siis ettevaatlik kui juba ebay leht tõstab pulsi nii lakke...mõni vähe kangem leht tapab maha veel...
SM

davidsoniharald
Kontakt:

mella kirjutas:
Habanero kirjutas:

Selle nimi on STRESS. Adrekas voolab täiega, kogu keha on pinges, higistad, süda taob... Ühesõnaga kogu su füüsiline keha on valmis pingutuseks mida sa reaalselt ei tee. See aga on pikas perspektiivis väga ohtlik, sest süda töötab "piiraja lähedal", kuid ilma koormuseta. Nagu tsikligagi tühja paugutades. Pärast sellist pingutust tunned ka füüsilist väsimust ja energiat kulub ka korralikult, kuid närvid jäävad pingesse ja pärast on vaja kuidagi lõdvestuda.

"Ärimehed, kes ei tea kuidas muredega võidelda, surevad noorelt." Dr.Alexis Carrel

Maohaavad ja südamehaigused on sellise "boostingu" tagajärg pikas perspektiivis. Lühikeses perspektiivis aga ei tee nad tervele inimesele midagi.

Nii et hoidke ennast kallid pingelise töö tegijad :) Käige õhtuti närve lõdvestamas (NB! Mitte välja elamas liikluses) tsikliga:)

-Tomm

Lugemata postitus Postitas -Tomm »

mella kirjutas:
Habanero kirjutas:

Hmm, Mella peaks olema kolmkümmend viis. Seega oli tema pulss ebay oksjoni lõppedes 170 kahe minuti jooksul. See tähendab, et mella süda on kas täiesti haige või siis on tegemist kõige suurema ebay fänniga, keda maailm näinud on :) . Ja kui see tõesti nii oli, siis pidid organismis need kalorid ikka täiega lendama. Kuigi samas, kahe minuti jooksul jõuab neid kulutada mingi ühe saiaampsu jagu. Nii, et ärge selle ebay värginduse peale oma igapäevaseid söögiharjumusi väga muutke :)
Kasutaja avatar

mella

Habanero, pulssi ei tõsta mitte vidina hind vaid pakkumisprotsess kui selline ;)

Kes siin aga mu südamehaigust või ebayfännlust diagnoosis, on paraku mõlema jalaga ämbris ;) Üks oluline põhjus, miks organism võib koormusi taluda, jäi paraku pakkumata :D

Niiet lootus mind varsti südamehaiguse diagnoosiga kastis näha jääb tõenäoliselt täitumata :P
Kasutaja avatar

simp
Tsikkel: sv1000n
Tänanud: 122 korda
Tänatud: 192 korda

Lugemata postitus Postitas simp »

mella kirjutas:

Lisaks tuleb maksimaalse pulsi teadmiseks enne see tuvastada ;)
uuemad ja targemad polarid suudavad ju ka kalorite kulutamist välja mõelda? nt see jooksuanduri/rattaspidoga varjant :)
Kasutaja avatar

ural
Tsikkel: Bläku

Lugemata postitus Postitas ural »

Enamus pulsokaid näitab kalorikulutust.
Kasutaja avatar

mella

Kas kõik kooris üritavad väita, et ma põletan kodus 2 min arvuti taga istudes samapalju kaloreid kui sprintides eeldusel, et pulss on sama?

Ma pakun, et teie kalorimõõtjad on arvestatud sportimisele (ehk siis ainult jooksmisele) ning arvutavad AINULT pulsi järgi. Mis tähendab, et neil pole õrna aimugi Ebaytamise kalorikulutusest :D

davidsoniharald
Kontakt:

Tõenäoliselt kulutad jah samapalju kaloreid ja kümme korda rohkem närve...

Seda peaks küsima mõnelt spordi- või üldarstilt, nemad oskavad kindla vastuse anda ma arvan :)
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”