Tsiklisõit kui füüsiline trenn
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Tsiklisõit kui füüsiline trenn
Kas on keegi mõelnud palju ta kaloreid/kilosid kaotab tsiklisõidul?
Mis arvate motikasõidu kasulikkusest füüsilisele vormile?

-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Ma arvan, et kõikse rohkem sõltub tsikli tüübist, millega sõita.
Krossirajal sõitmine on tõeline pingutus, koguaeg keel vestil.
Endurokaga mööda kergemaid ja raskemaid metsateid on ka päris pingutav.
Asfaldi peal on rassimist palju vähem ja seda sorti rattad ka siis kulutavad vähem energiat.
Lõppkokkuvõtteks, mida sportlikum ratas, seda suurem füüsiline koormus:)
PS. Enamus energiakadu tuleb keha kiirest jahtumisest sõidutuulega.
Asfaldi peal on rassimist palju vähem ja seda sorti rattad ka siis kulutavad vähem energiat.
-
Teema algataja
Eks see ringraja nühkimine on muidugi üks suur ja lõõgastav puhkus. Enne rajalt maha tulemist valatakse ennast veega üle ja tehakse väsinud nägusid, et tegijatena paistadavidsoniharald kirjutas:Ma arvan, et kõikse rohkem sõltub tsikli tüübist, millega sõita.

Ratta olemuse ja füüsilise koormuse vahele ei saa nagu ka mingit seost tuua. Gixxeriga võib rahulikult põristada ja Jawaga võib kuskil metsas maadelda nii, et kiiver tilgub. Ehk mida sportlikum sõidustiil, seda suurem koormus.
Olts@vaatab nüüd kuidas MotoGP-l lõdvalt finishisse veeretakse

Minuarust ütles Tanel Leok ühes kirjatükis, et tema ei saa ühegi treeninguga (jõusaal, ujumine, jooks jne) oma pulssi nii kõrgeks kui krossirajal. Arvata on, et ega ringrajal ka mingi puhkus pole, kuid usun, et koormus ajaühikule pole kindlasti see mis krossirajal. Vaadake kasvõi sõitude ajalist kestvust.
SAQU
WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
WR400F
saqu - nii mõtleb ainult inimene, kes pole kordagi ringrada sõitnud 
Baigi kohta ei julge kommenteerida, kuid supermoto võtab samamoodi läbi kui korralik maastikusõit. St need 10-15 ringi oled täiesti läbi.
Mis aga algsesse küsimusse puutub - Normaalkiirustel ja -vahemaadega tsikliga tänavasõidu tegemine füüsisele positiivsemas suunas ei mõju.

Baigi kohta ei julge kommenteerida, kuid supermoto võtab samamoodi läbi kui korralik maastikusõit. St need 10-15 ringi oled täiesti läbi.
Mis aga algsesse küsimusse puutub - Normaalkiirustel ja -vahemaadega tsikliga tänavasõidu tegemine füüsisele positiivsemas suunas ei mõju.
Usun et see kui läbi keegi on ja kui palju kaloreid sõidutrenniga kulutab sõltub ikka eelkõige füüsilisest vormist...ühe jaoks on 10 ringi sm rajal tohutu pingutus, teise jaoks on see alles soojendus enne krossirajale minekut...kuid kindel on see et rinkamehel krossirajal on raskem kui krossimehel ükskõik mis asfalt kattega rajal
Krossimehed just mingid äpud ei ole ja oma füüsilisega suudaksid tegusid teha rohkematel aladel kui algul paistab!

SM
OT: Sul on õigus selle kohapealt, et ma ei ole ringrada sõitnud.saqu - nii mõtleb ainult inimene, kes pole kordagi ringrada sõitnud
Aga ma rääkisin ka koormusest ajaühikule, krossi sõidetakse siin vist tavaliselt mingi 18-20min+2 ringi või midagi sarnast. MotoGP 40-50 min. Mõtle loogiliselt, kui nad rabeleksid samuti nagu krossiratta seljas, oleks neil ka võistlused raudselt lühemad. Ja üldse ei anna võrrelda koormusi niisuguste võistlustega, nagu on 6. aprillil Tankodroomil, kui sa ise ka sinna ikka lähed, saad teada ja võrrelda supermotoga.

SAQU
WR400F
WR400F
-
Vali teaduslik lähenemine. Pane pulsokas peale ja testi ära. Pakun välja, et algajatel on pulss üle 80% maksimaalsest. Edasijõudnutel ja ka mujal aktiivselt sportivatel jääb see 70-80% vahele. Vägev trenn on see igatahes ja loogiline on, et 600-700kcal kulub sul tunnis kindlasti. See siis u 1/4 sinu päevasest kulust.Kas on keegi mõelnud palju ta kaloreid/kilosid kaotab tsiklisõidul? Very Happy
Järgmisel nädalavahetusel tulen ise ka rajale ja panen pulsoka peale, saab näha.
http://www.polar.fi
Kui sa ei higista, pole piisavalt kuum.
ON: Husqvarna TE 610IE
OLI: Honda XRV "Africa Twin", Husqvarna SM 570R
-
- Kontakt:
Kaks päeva järjest endurokaga mööda kõiksugu teid mütatud. Pärast eilset suurt müttamist olid täna hommikul lihased ikka korralikult kanged:) Üldfüüsilise trenni puudus!!! Sai siis hommikul kohe selle peale mindud lihaseid pehmeks sõitma - korralik metsarada, kus tuleb ikka vahepeal ratast kah natuke edasi sõi tagasi nügida. Puhta märjaks võttis:)
Trenni kui palju
Trenni kui palju

Ootoot, puhtalt pulsiga ei saa küll mitte midagi teada. Ka mittemillegi tegemine võib pulsi üles ajada. Adrenaliin näiteks.Habanero kirjutas:Vali teaduslik lähenemine. Pane pulsokas peale ja testi ära. Pakun välja, et algajatel on pulss üle 80% maksimaalsest. Edasijõudnutel ja ka mujal aktiivselt sportivatel jääb see 70-80% vahele.
Lisaks tuleb maksimaalse pulsi teadmiseks enne see tuvastada

Ma just mõtlen, et küll mul on ikka kõva trenn, kui Ebay pakkumisel pulss üles viskab

-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Kilosid/kaloreid see tsiklitrenn nüüd vaevalt väga põletab ja kui ainult sellega tegeleda, siis tervisele kasulikkus on väga kahtlane. Kui küsida ükskõik millise spordiarsti käest, siis tervisele kõige kahjulikumad on harvad, lühikesed ja suure intensiivsuga treeningud. Seega, kui pikki otsi tegevad offroadi mehed välja arvata, siis saad tsiklitreeningust kõrge pulsi ja valutavad lihased, aga kilod peaks kõik kenasti alles jääma (eriti kui arvestada seda, et intensiivse treeninguga kaasneb reeglina ka suurepärane isu).
Mella, saab ikka küll ja see on kõige õigem viis sinu energiakulu mõõta. konsulteeri meditsiinitöötajatega, kui ei usu. Kõrge pulss kiirendab sinu vereringet ja sellega kaasneb kiirem hapniku lihasesse pumpamine. Hapnik soodustab kiiremat energia põletamist jne. Kusjuures adrenaliin on ise väga suur energiakulutaja. Adrenaliin võimaldab sinu lihastel kannatada lühiajaliselt väga suuri pingeid ja see tuleb just eelkõige kiiremast pulsist ja suuremast vere/hapnikuvahetusest. Sa hakkad ju higistama, on nii?Ootoot, puhtalt pulsiga ei saa küll mitte midagi teada. Ka mittemillegi tegemine võib pulsi üles ajada. Adrenaliin näiteks.
Lisaks tuleb maksimaalse pulsi teadmiseks enne see tuvastada Wink
Mida ma oma jutuga tahtsin öelda on, et JAH pulsokaga saab 90% täpsusega oma energiakulu välja arvutada! Selleks on aga eelnevalt vaja teada, mis on sinu keha hapniku kasutuse maht. Seda saad sa kliiniliset testida. Head pulsokad oskavad seda arvestada ja energiakulu täpselt välja arvestada baseerudes just pulsile.
Maksimaalse pulsi saad ka rusikareegliga 220-SINU VANUS. Annab üsna täpse vaste, kui sa just mingit pidi füüsilise hälbega ei ole.
http://en.wikipedia.org/wiki/Basal_metabolic_rate
mul eile tankokal kulus 750 kcal/h (elus esimest korda enduro seljas ja tempo dikteeris 10-aastane), sörkjooksul kulub 800 kcal/h ja suusatades 1000 kcal/h. Treenitus on selline "1-2 liigutamist nädalas". See on muidugi maitseasi aga nt jooks on minu jaoks nii igav, et üle 25 min (4 km) ei taha kuidagi ja isegi sellele peab end sundima. Samas 1,5h tankodroomil möödus nagu linnutiivul. Emotsionaalselt täiesti võrreldamatud tegevused.-Tomm kirjutas:Kilosid/kaloreid see tsiklitrenn nüüd vaevalt väga põletab ja kui ainult sellega tegeleda, siis tervisele kasulikkus on väga kahtlane.
Kronreif, Trunkenpolz ja Mattighofen ruulivad
Nii, kasutasin sinu pakutud meetodit.Habanero kirjutas:Maksimaalse pulsi saad ka rusikareegliga 220-SINU VANUS. Annab üsna täpse vaste, kui sa just mingit pidi füüsilise hälbega ei ole.
Sain tulemuseks, et Ebay oksjoni lõpphetkel pakkumist tehes on mul pulss 92% umbes 2 minuti vältel.
Huvitav, kas kilokalorite põletamist saab nii diivanil lesides ka võrdsustada sama aja kestva sprindiga?
Usun, et olenevalt ebays oleva pakkumise hinnast, võib pulss sellisel tasandil olla küll. Ei usu, et 10EUR vidina peale sa väga erutudmella kirjutas:Nii, kasutasin sinu pakutud meetodit.
Sain tulemuseks, et Ebay oksjoni lõpphetkel pakkumist tehes on mul pulss 92% umbes 2 minuti vältel.
Huvitav, kas kilokalorite põletamist saab nii diivanil lesides ka võrdsustada sama aja kestva sprindiga?

Teoreetiliselt võid sa tõesti diivanil lesides kaloreid põletada. Tööd deeb sinu südamelihas ja aju. Iseasi on, kas pideva adrenaliinilaksu all pump pikalt vastu peab. See oleks nagu mootorile pidevalt Nitrot anda.
-
- Kontakt:
Selle nimi on STRESS. Adrekas voolab täiega, kogu keha on pinges, higistad, süda taob... Ühesõnaga kogu su füüsiline keha on valmis pingutuseks mida sa reaalselt ei tee. See aga on pikas perspektiivis väga ohtlik, sest süda töötab "piiraja lähedal", kuid ilma koormuseta. Nagu tsikligagi tühja paugutades. Pärast sellist pingutust tunned ka füüsilist väsimust ja energiat kulub ka korralikult, kuid närvid jäävad pingesse ja pärast on vaja kuidagi lõdvestuda.mella kirjutas:Nii, kasutasin sinu pakutud meetodit.Habanero kirjutas:Maksimaalse pulsi saad ka rusikareegliga 220-SINU VANUS. Annab üsna täpse vaste, kui sa just mingit pidi füüsilise hälbega ei ole.
"Ärimehed, kes ei tea kuidas muredega võidelda, surevad noorelt." Dr.Alexis Carrel
Maohaavad ja südamehaigused on sellise "boostingu" tagajärg pikas perspektiivis. Lühikeses perspektiivis aga ei tee nad tervele inimesele midagi.
Nii et hoidke ennast kallid pingelise töö tegijad

Hmm, Mella peaks olema kolmkümmend viis. Seega oli tema pulss ebay oksjoni lõppedes 170 kahe minuti jooksul. See tähendab, et mella süda on kas täiesti haige või siis on tegemist kõige suurema ebay fänniga, keda maailm näinud onmella kirjutas:Nii, kasutasin sinu pakutud meetodit.Habanero kirjutas:Maksimaalse pulsi saad ka rusikareegliga 220-SINU VANUS. Annab üsna täpse vaste, kui sa just mingit pidi füüsilise hälbega ei ole.

Habanero, pulssi ei tõsta mitte vidina hind vaid pakkumisprotsess kui selline 
Kes siin aga mu südamehaigust või ebayfännlust diagnoosis, on paraku mõlema jalaga ämbris
Üks oluline põhjus, miks organism võib koormusi taluda, jäi paraku pakkumata 
Niiet lootus mind varsti südamehaiguse diagnoosiga kastis näha jääb tõenäoliselt täitumata

Kes siin aga mu südamehaigust või ebayfännlust diagnoosis, on paraku mõlema jalaga ämbris

Niiet lootus mind varsti südamehaiguse diagnoosiga kastis näha jääb tõenäoliselt täitumata

-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
uuemad ja targemad polarid suudavad ju ka kalorite kulutamist välja mõelda? nt see jooksuanduri/rattaspidoga varjantmella kirjutas:
Ootoot, puhtalt pulsiga ei saa küll mitte midagi teada. Ka mittemillegi tegemine võib pulsi üles ajada. Adrenaliin näiteks.
Lisaks tuleb maksimaalse pulsi teadmiseks enne see tuvastada

Kas kõik kooris üritavad väita, et ma põletan kodus 2 min arvuti taga istudes samapalju kaloreid kui sprintides eeldusel, et pulss on sama?
Ma pakun, et teie kalorimõõtjad on arvestatud sportimisele (ehk siis ainult jooksmisele) ning arvutavad AINULT pulsi järgi. Mis tähendab, et neil pole õrna aimugi Ebaytamise kalorikulutusest
Ma pakun, et teie kalorimõõtjad on arvestatud sportimisele (ehk siis ainult jooksmisele) ning arvutavad AINULT pulsi järgi. Mis tähendab, et neil pole õrna aimugi Ebaytamise kalorikulutusest

-
- Kontakt:
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.