Tsikleid puudutav liikluseeskiri ?

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Mnjah. Mitte küll suurelt, aga kindlalt läbi kukkunud.
Minu viimane (kordus)eksam oli 1994 (numbrita sõit. Toona oli selline värk, et ostsin mingi vana romu, mis registreeriti Raplas, aga öeldi, et numbri annavad kätte, kui on ülevaatusel käidud. Küsimusele, kuidas ma ülevaatusele saan, vastati, et treileril. Ilma numbrita aga ma mujal kui Raplas ülevaatusele ei saanud ju. Kuivõrd nimetet teenus maksnuks sellel vahemaal rohkem, kui see auto, sõitsin ikkagi ise. No ja korjati ära). Tegelikult suhtun skeptiliselt sellesse süsteemi, kus palju vastuseid on õigeid. Üheltpoolt jah, peensusteni peab eeskiri selge olema. Teisalt aga jääb sisse kõva subjektiivne faktor. Oli mul küsimus, et kui pikk on juhi reageerimisaeg (kuidagi nii, et kui kiirelt fikseerub pilk). Valikvastused: 0,1 sek, 0,3 sek, jne kuni vist 3 sekundini, mingi 6 varianti. Põrnitsesin siis vaheldumisi pastakat ja lauanurka, otsustasin, et (vist) 0,6 sekundit. Ja panin siis õigeks ka kõik pikemad ajad. Et kui fikseerub 0,6-ga küllap fikseerub siis ka 3 sekundiga. Ja sain kohe 3 viga. Kusjuures see 0,6 osutus õigeks. Läbi ma sain, sest rohkem vigu ei olnud. Aga sellest miilitsaloogikast ei saa ma siiamaani aru. Nagu ka sellest, missugune on selliste küsimuste ajalooline tähtsus liikluses, eriti võrreldes liiklust tõeliselt puudutavate küsimustega.
Näib, et nüüd on siiski mingi teadmiste olulisuse hierarhia paika pandud?

PS! Ägedamatele tundelistele kriitikutele - ma EI propageeri mingil juhul liikluskultuuritust ega eeskirjade eiramist.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”