Rihm on katki?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Rihm on katki?
Täna siis sõitsin B09 rolleriga mööda suurt teed, kiirusega umbes 65km /h. Järsku hakkas ta aeglasemaks minema, ja hääl tuli hoopis teine. Kui seisma jäin, siis enam edasi ei liikunud. Käima läheb, kui gaasi annan, siis hakkab mingi imelik hääl. Niisiis mõtlesin, et kett on maas, aga kuna rolleril ketti pole, siis peaks olema midagi rihmaga. Ise ei ole eriline spetsialist, ja veel suht noor kah, et ei teagi ise, kus rihm asub. Äkki selgitaksite mulle, kas see on ikka rihmaviga? Uut rihma mul küll osta kuskilt ei ole. Tradilos, sealt, kus ma selle rolleri ostsin, maksab rihm 455 krooni. See on ikka väga palju rihma kohta. 4x võtavad vahelt, sealt ma ei osta, on kellegil pakkuda? Esialgu tahaks teada, kus rihm asub, kas seal, kus on see vändalöömiskoht?
Palun aitamist!
Palun aitamist!

Rihm asub jah seal variaatori kaane all, seal kus on käimalöömis vänt...
Kui gaasi anda kas siis pöörded lähevad ilusti üles? Kui ei ja rihm korras siis ma kahtlustan ,et sul sumpale villatükk või midagi muud ette läinud mis blokeerib gaasidel väljumist. Tühikäigul suudab gaase välja lasta kuid pöörete tõustes mitte. Proovi sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] leegitoru küljest korraks lahti võtta ja siis proovida.
Kui gaasi anda kas siis pöörded lähevad ilusti üles? Kui ei ja rihm korras siis ma kahtlustan ,et sul sumpale villatükk või midagi muud ette läinud mis blokeerib gaasidel väljumist. Tühikäigul suudab gaase välja lasta kuid pöörete tõustes mitte. Proovi sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] leegitoru küljest korraks lahti võtta ja siis proovida.

Aprilia RST 1000 Futura
Minuarust vägagi mõtetu teema kas rihm on katki, keera paar polti maha ja saad teada selleks et pea eraldi teemat tegema.
Suzuki Katana AY 50 di tech.
Kjataana
Et kontrollida kas rihm on terve tee nii:
http://www.scooter-freaks.nl/techcenter ... elli_1.jpg
Keera lahti kõik vajalikud kruvid et variaatori kaan pealt ära saada,
ja kui kaane pealt ära saad siis ongi kohe näha.
Nägema peaksid midagi taolist:
http://www.scooter-freaks.nl/techcenter ... elli_2.jpg
EDIT: Teemaalgatajal on B09 roller,Microgrupp seda rollerit ei müü (vähemalt kodulehel pole kirjas)
http://www.scooter-freaks.nl/techcenter ... elli_1.jpg
Keera lahti kõik vajalikud kruvid et variaatori kaan pealt ära saada,
ja kui kaane pealt ära saad siis ongi kohe näha.
Nägema peaksid midagi taolist:
http://www.scooter-freaks.nl/techcenter ... elli_2.jpg
EDIT: Teemaalgatajal on B09 roller,Microgrupp seda rollerit ei müü (vähemalt kodulehel pole kirjas)
-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
- Kontakt:
B 09-le on Microgrupil kõik varuosad olemas.
Ootan täpsemat infot mida täpsemalt vaja on. Omast kogemusest ütlen, et tavaliselt rihma purunedes jääb mootor ilusti käima, puudub ainult vedu, tihti pole isegi erilist häält kuulda. Aga siin kurdab omanik veo sujuvat kadu ja lisandunud imelikku häält (tõsiküll, seda müra võib põhjustada variaatorikojas olevad rihmajäänused). Variaatorikaas tuleb lihtsalt maha võtta ja ongi kohe näha kas asi on rihmas või tuleb edasi otsida.
Ootan täpsemat infot mida täpsemalt vaja on. Omast kogemusest ütlen, et tavaliselt rihma purunedes jääb mootor ilusti käima, puudub ainult vedu, tihti pole isegi erilist häält kuulda. Aga siin kurdab omanik veo sujuvat kadu ja lisandunud imelikku häält (tõsiküll, seda müra võib põhjustada variaatorikojas olevad rihmajäänused). Variaatorikaas tuleb lihtsalt maha võtta ja ongi kohe näha kas asi on rihmas või tuleb edasi otsida.
-
Teema algataja
asi oligi rihmas mis teil seal hind OnMicrogrupp kirjutas:B 09-le on Microgrupil kõik varuosad olemas.
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Selle mootori puhul ei pea maha keerama midagi, et veenduda kas rihm veel oma õiges asukohas on. Nimelt peaks(minu sama tüüpi mootoril on) olema variaatorikaane all kandiline ava. Piisab sõrme avast sisse ajamisest või kasvõi lambiga kiikamisest.krossboy kirjutas:Minuarust vägagi mõtetu teema kas rihm on katki, keera paar polti maha ja saad teada selleks et pea eraldi teemat tegema.
-
- Kontakt:
Tõepoolest on võimalik tuulutusavast kiigata kas rihma koha peal on midagi. Samas kahtlaste häälte korral soovitaks ma ikkagi need paar polti lahti keerata ja veenduda selles et need hääled ei tule variaatorist-rihmast. ühtlasi saab selle töö käigus kontrollida rihma terves ulatuses ja vajadusel puhastada ära koda rihma kulumisel sinna tekkinud sodist. NB! Ära unusta puhastamast nii esimest kui tagumist tuulutusava.holma kirjutas:Selle mootori puhul ei pea maha keerama midagi, et veenduda kas rihm veel oma õiges asukohas on. Nimelt peaks(minu sama tüüpi mootoril on) olema variaatorikaane all kandiline ava. Piisab sõrme avast sisse ajamisest või kasvõi lambiga kiikamisest.krossboy kirjutas:Minuarust vägagi mõtetu teema kas rihm on katki, keera paar polti maha ja saad teada selleks et pea eraldi teemat tegema.
Rihm Tartus 325 eek.
-
Teema algataja
Selge värk, asi oligi rihmas, vaatasin ära, ja kurat, rihm oligi 3ks suuremaks osaks lahti läinud, ise imestasin, et kudias see küll võimalik on, ta on ju nii tugevast materjalist. Selge, nüüd tuleb uus rihm otsida, kellegil on mõnda vanemat pakkuda? Tahaks hirmsasti osta mingi 100-200 eek ma arvan. Niikuinii teil on vanasid rollereid, kus on need jupid täiesti olemas.Microgrupp kirjutas:Tõepoolest on võimalik tuulutusavast kiigata kas rihma koha peal on midagi. Samas kahtlaste häälte korral soovitaks ma ikkagi need paar polti lahti keerata ja veenduda selles et need hääled ei tule variaatorist-rihmast. ühtlasi saab selle töö käigus kontrollida rihma terves ulatuses ja vajadusel puhastada ära koda rihma kulumisel sinna tekkinud sodist. NB! Ära unusta puhastamast nii esimest kui tagumist tuulutusava.holma kirjutas:Selle mootori puhul ei pea maha keerama midagi, et veenduda kas rihm veel oma õiges asukohas on. Nimelt peaks(minu sama tüüpi mootoril on) olema variaatorikaane all kandiline ava. Piisab sõrme avast sisse ajamisest või kasvõi lambiga kiikamisest.krossboy kirjutas:Minuarust vägagi mõtetu teema kas rihm on katki, keera paar polti maha ja saad teada selleks et pea eraldi teemat tegema.
Rihm Tartus 325 eek.
Microgrupp, kas te müüte ka gondlite paikapanemise mutreid? Mul enamus lahti, telliksin teilt mingi 10 tükki, kui oleks võimalik. Aitähh!
Loodame, et keegi siis müüb mulle mingi rihma. Edu!
-
- Kontakt:
Tavaliselt pannakse peale uus rihm. Kui just on kellelgi kasutatud rihm tagavaraks alles (eks ta võeti just selle pärast maha, et oli väsinud) siis uue saamiseni võib küll seda vana püksikummi peale venitada... Ükskõik kust ja mida sa ostad, siiski soovitan sul kasutatud rihma küll mitte osta. Kasutatud rihma kasuks otsustades pole mingi ime leida sind varsti jälle siit sama teemat arendamast. Kui sa nüüd Tradilost või minu käest ei osta siis pane kirja rihmamõõdud (et ikka õige asja saaksid) ja asu otsinguile. Kas sa rihma vahetamisega saad hakkama? Meil on päris mitu juhust kui klient on ostnud meilt uue rihma ja suutnud selle ka 100 km-iga puruks sõita- lihtsalt teadmatusest kuidas seda tööd teha.
Mida pead silmas gondli paikapanemise mutrite all?
-
Teema algataja
Olgu, kui ma isegi ostaksin selle rihma teilt, kas oleks mingi allahindlus mulle, ma olen suht kindel, et ei ole, aga vahet pole noh. Pealegi, elan ma teiselpool eestit, Haapsalus. Rihma pealepanemisega saan ma arvan hakkama, seal suhtkoht jõudu vaja, et see peale panna, vähemalt esmapilgul näib see nii. Gondli paikapanemise mutrite all mõtlen neid mutreid, millega neid kinni panna noh, krt, ma ei oska tõesõna seletada, noh, mutrid vms, kruvid, millega nad kinni hoiavad neid gondleid. Sorri, ei oska seletada. Tegelt ma ise arvan kah, et saan kuidagi osta selle rihma, kui te postiga saadate. Aitäh.Microgrupp kirjutas:Tavaliselt pannakse peale uus rihm. Kui just on kellelgi kasutatud rihm tagavaraks alles (eks ta võeti just selle pärast maha, et oli väsinud) siis uue saamiseni võib küll seda vana püksikummi peale venitada... Ükskõik kust ja mida sa ostad, siiski soovitan sul kasutatud rihma küll mitte osta. Kasutatud rihma kasuks otsustades pole mingi ime leida sind varsti jälle siit sama teemat arendamast. Kui sa nüüd Tradilost või minu käest ei osta siis pane kirja rihmamõõdud (et ikka õige asja saaksid) ja asu otsinguile. Kas sa rihma vahetamisega saad hakkama? Meil on päris mitu juhust kui klient on ostnud meilt uue rihma ja suutnud selle ka 100 km-iga puruks sõita- lihtsalt teadmatusest kuidas seda tööd teha.
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Kui nii üritad, siis tõesti Microgrupi jutu peale hiljem peale 100km läbimist on too sul jälle pilbasteks. Rihma pealepanekuks piisab siduri eemaldamisest. Üks mutter lahti vaja keerata. Loomulikult peab samas ka siduritrumlit kinni hoidma.Bensunäidik kirjutas:Rihma pealepanemisega saan ma arvan hakkama, seal suhtkoht jõudu vaja, et see peale panna, vähemalt esmapilgul näib see nii.
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Veame kihla, et ega sa ise kah ei ostaks sealt, kui saaksid kuskilt 2 x odavamalt.oldmoped kirjutas:Bensunäidik kirjutas:Olgu, kui ma isegi ostaksin selle rihma teilt, kas oleks mingi allahindlus mulle, ma olen suht kindel, et ei ole, aga vahet pole noh. Pealegi, elan ma teiselpool eestit, Haapsalus. quote]
Ära soiu ja kauple vaid jaluta Tradilosse.
-
- Kontakt:
Rihma hind on 325 EEK. Lisandub saatmiskulu. Ostusoovi korral annan kontonumbri kuhu kanda kokkulepitud summa, peale raha laekumist panen paki järgmine päev ELS-iga teele.
"Gondli paikapanemise mutrite all mõtlen neid mutreid, millega neid kinni panna noh, krt, ma ei oska tõesõna seletada, noh, mutrid vms, kruvid, millega nad kinni hoiavad neid gondleid. Sorri, ei oska seletada."
Nagu muinasjutus: mine sinna, eiteakuhu, too seda, eiteamida. Kui väljendusoskus vastab hindele "puudulik", siis tee kasvõi pilt ja riputa kuskile üles.
"Gondli paikapanemise mutrite all mõtlen neid mutreid, millega neid kinni panna noh, krt, ma ei oska tõesõna seletada, noh, mutrid vms, kruvid, millega nad kinni hoiavad neid gondleid. Sorri, ei oska seletada."
Nagu muinasjutus: mine sinna, eiteakuhu, too seda, eiteamida. Kui väljendusoskus vastab hindele "puudulik", siis tee kasvõi pilt ja riputa kuskile üles.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.