ATV- Head ja vead

Moderaator: Moded

srboy

Lugemata postitus Postitas srboy »

Alati ei peagi ATV-d ostma. Näiteks isegi Eestis ehitab üks mees praegu atv-d kuid kui vaadata viimase postituse kuupäeva siis vist seda enam edasi ei ehitata. http://www.impact.pri.ee/atv/

oma_jope

Lugemata postitus Postitas oma_jope »

makuke kirjutas:
nagu ma mainisin siis atv konksule on lubatud toetada umbes 60kg ainult.. palgiveoks on seda vähe.
nagu mina juba mainisin, võib palgiveokäru olla 2-teljeline. Sel juhul ei toetata konksule üldse midagi. Palgiveost veel, et käru teljevahe võiks olla paari käeliigutusega muudetav.
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas makuke »

Vaadake, pmst saab mingi dsiibiga ka metsast puid vedada, kui võimalik. Küsimus on mugavuses ja sobivuses. Paljud arvavad, et ka atv on kõva lume lükkamis masin. Ei ole, selline niru, et annab olla. Aga igal inimesel on erinev arvamus ja kui ise kogemust ei ole siis tekibki vahel vale arvamus asjadest.
Raielangul sõit on atvga sellepärast halb, et seal on niipalju suhtkoht õrnu osi, mis tugevam oks võib vigastada ja remondi eest küsitakse kõva pappi. Mingid kummilutid (rataste ja reduktori ühenduskohtades) maksavad juba 1k tk ja neid on atvl 8.. Seda ma ei väida, et tööd ei sa teha. Saab aga ei maksa üle pingutada erinevate rakenduste külgearetamisega. sellise kergelt sulalume lükkamine on täielik Bullshit.. isegi 4 veoga ei jõua atv väikest valligi lükata. Nii, et tehke oma valik aga mina valiks töö tegemiseks ikka traktori.
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

Lugemata postitus Postitas Pikk »

makuke kirjutas:
Paljud arvavad, et ka atv on kõva lume lükkamis masin. Ei ole, selline niru, et annab olla.
Mis krdi jutt see nüüd on????

Meil kodus lükatakse lund juba mitmendat hooaega murutraktoriga, millelt talvehooajaks niiduk maha monteeritud, ketid ratastel ja sahk ees. Pole probleeme ei udu- ega sulalumega.

makuke jahtub nüüd maha ja rohkem rumalat juttu ei aja.
Kes mett teeb, see mett sööb!

bilabong

Lugemata postitus Postitas bilabong »

Ma suht nõustun Pikk'i jutuga ja põhjenduseks toon need videod ja ütlen et neid vaadates on tunne tõesti et lumelükkamine on atv-ga lust

http://www.temper.ee/IMGP1039.AVI
http://www.temper.ee/IMGP1038.AVI
http://www.temper.ee/IMGP1041.AVI
http://ziimu.risk.ee/stuff/rolleri%20pildid/ --> minu roller (Pildid on kasutaja r1s7o tehtud//respect)
Kasutaja avatar

hannes
Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S

Lugemata postitus Postitas hannes »

oldmoped kirjutas:
Eks see rohkem paljus maitse asi ole kah. Ma just kaalun seda, et olemasolevate väiketraktorite asendajaks osta endale ATV.
Halepõllundusega ma eriti ei tegele ning käru taga puid ja kive vedada, kände sikutada, lund lükata, lohistit ja rulli vedada saab sellega tunduvalt mõnusamalt... kui sellele veel kuidagi niiduki kah külge saaks, et metsaradasid puhtaks niita...
Just-just, seda niidukivärki olen ma ka mõelnud. Kuskilt jäi silma lahendus, kus ATV sabas veeti justkui muruniidukit. Kahe tera ja omaette bensumootoriga seadeldist. Tegelikult on normaalse ATV mootoril piisavalt rammu, et ennast koos juhi ja niidukiga edasi liigutada ning sealjuures ka niiduki terasid ringi ajada. Aga võta näpust, pole seda niiduki ringiajamise võimalust.
Miskit käru, plaati ehk minupärast kasvõi kultivaatorit saab ilmselt vedada päris eduliselt.

Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!

Kasutaja avatar

makuke

bilabong kirjutas:
Ma suht nõustun Pikk'i jutuga ja põhjenduseks toon need videod ja ütlen et neid vaadates on tunne tõesti et lumelükkamine on atv-ga lust

Vaata neid kohti, kus nad ka lükkavad. Juhi oma tähelepanu sellel, et nad lükkavad teeääri ainult. nagu selle sahaga paksemasse lumme minna siis on puuks nagu öeda. Aga teemapüstitaja ei soovinud teada atv lumelükkamisvõimest, vaid kuidas atv metsas töötaks. Nii, et teeks jälle mõned postitused teemasse enne kui asi jälle ära kisub :P aga ok mina olen enda arvamused avaldanud ja kui kellegile ei meeldi need siis las arvad teisiti.
Kasutaja avatar

LähmeSõidame

....

Lugemata postitus Postitas LähmeSõidame »

tasase maa peal lund ajada pole probleemi. Ja teedel, aga kui juba ebatasane jne siis pea võimatu
RS 125

Kasjok
Tsikkel: YZ450F

Lugemata postitus Postitas Kasjok »

Jah tasasel pinnasel pole häda midagi. Kohalikud lükkavad oma ATVga talvel jäärada sisse järve peale ning see toimib vägagi kiiresti.
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten” - Benjamin Franklin
Uudishimu tapab

bilabong

Lugemata postitus Postitas bilabong »

makuke kirjutas:
bilabong kirjutas:

Vaata neid kohti, kus nad ka lükkavad. Juhi oma tähelepanu sellel, et nad lükkavad teeääri ainult. nagu selle sahaga paksemasse lumme minna siis on puuks nagu öeda. Aga teemapüstitaja ei soovinud teada atv lumelükkamisvõimest, vaid kuidas atv metsas töötaks. Nii, et teeks jälle mõned postitused teemasse enne kui asi jälle ära kisub :P aga ok mina olen enda arvamused avaldanud ja kui kellegile ei meeldi need siis las arvad teisiti.

Vaadates esimest kahte videot siis seda küll et nad lükkavad teeääri, kolmas on aga midagi muud.....

Aga nüüd ma olen vait
http://ziimu.risk.ee/stuff/rolleri%20pildid/ --> minu roller (Pildid on kasutaja r1s7o tehtud//respect)

srboy

Lugemata postitus Postitas srboy »

hannes kirjutas:
oldmoped kirjutas:
Eks see rohkem paljus maitse asi ole kah. Ma just kaalun seda, et olemasolevate väiketraktorite asendajaks osta endale ATV.
Halepõllundusega ma eriti ei tegele ning käru taga puid ja kive vedada, kände sikutada, lund lükata, lohistit ja rulli vedada saab sellega tunduvalt mõnusamalt... kui sellele veel kuidagi niiduki kah külge saaks, et metsaradasid puhtaks niita...
Just-just, seda niidukivärki olen ma ka mõelnud. Kuskilt jäi silma lahendus, kus ATV sabas veeti justkui muruniidukit. Kahe tera ja omaette bensumootoriga seadeldist. Tegelikult on normaalse ATV mootoril piisavalt rammu, et ennast koos juhi ja niidukiga edasi liigutada ning sealjuures ka niiduki terasid ringi ajada. Aga võta näpust, pole seda niiduki ringiajamise võimalust.
Miskit käru, plaati ehk minupärast kasvõi kultivaatorit saab ilmselt vedada päris eduliselt.
Selline niiduk on räiesti olmas. Mina nägin suvel Pärnus Reiu puhkekeskuse juures üht atv niidukit müügis. Niidukil on enda bensiinimootor seega on vaja ainult kinnitusi. Kuid ilmselt sellest erilist kasu ikkagi ei ole, sest oluliselt kiiremini sa ikkagi sõita ei tohi, kui murutraktoriga. Aga kui atv olemas siis oleks küll üsna hea variant. See niiduk, mis reius müügil oli käis atv ees. Hinda enam ei mäleta aga igastahes mootor oli Honda toodang ja vist oli 3 teralise niidukiga.
Kasutaja avatar

harrastaja

Lugemata postitus Postitas harrastaja »

kallid sõbrad, minu tagasihoidliku arusaama atv'st kui lõbusõidukist olete nüüd küll täiega ümber lükanud..
ZX10R '12
KX250F '14
Kasutaja avatar

makuke

Selline muruniiduk on Veldis ka suvel müüa, 26k vms oli hind. Kuid mina ei näe sellel erilist mõtet sest sellega on väga halb manööverdada ja 26k eest saab juba murutraktori.
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

makuke kirjutas:
Kuid mina ei näe sellel erilist mõtet sest sellega on väga halb manööverdada ja 26k eest saab juba murutraktori.
Asja mõte oleks just selles, et ei peaks järjest garaazi suuremaks ehitama ja omama igaks tööks omaette sõidukit. Mul momendil on lattniidukiga MF, millega lasen metsaradasid puhtaks ja hoovis pikemaks kasvanud rohtu. Siis käin veel majaümbruse B&S pisikese rootormuruniidukiga üle. Igasuguseid agregaate ja suuremat käru vean väiketraktoriga. Madal käru käib MF'itaga. Lumesahk on väiketraktoril. Nüüd õnnestus just hankida ka MF'i ette käiv lumepuhur ja õnneks ei pidanudki hakkama selleks omaette spetsiaalset liikurmasinat ostma. Puid metsast välja sikutan vastavalt ligimahtumisele.
Lihtsalt tekib tahtmine omada ühte normaalset masinat, millega saaks kõik asjad mugavalt tehtud ja samas oleks see kõik veel piisavalt fun, et ei tekkiks töötegemise tunnet.
Ja toonitan veelkord, et tegu ei ole põllumajandustootmisega ega ka talupidamisega vaid lihtsalt oma elamises nokitsemisega ja 12hektarilise koduhoovi korrashoiuga ning sinna igasugune erinevate traktorite soetamine on sama mis osta veoauto selleks, et poest laupäevane söögikott koju tuua.

P.S. Makuke, kas sa oled selle muruniidukiga sõitnud, et ta manööverdusvõimet tead?

P.S.P.S. Tundub, et kui eestis oleks tractorpulling levinud spordiala, hakkaksid varsti paljud karjuma kui keegi tahab endale töövahendiks traktorit osta, et loll oled, traktor on ju spordivahend ja mõeldud vaid paarikümne meetri läbimiseks mudaaugus, paneel taga lohisemas ja millekski muuks pole mõeldudki.
hälvik

zod
Tänanud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas zod »

bilabong kirjutas:
Vaadates esimest kahte videot siis seda küll et nad lükkavad teeääri, kolmas on aga midagi muud.....
hetkel on traktoriks kasutada üks gaz 62'e sildadega ning russi mootoriga 4x4 monstrum. tühikaaluks vähemalt kolm tonni.
talvel äsjasadanud õhukest pehmet lumekihti (sellist nagu videos näha) saab edukalt lükata (saha laius ca 2m). Korraliku lumega pole ausaltöeldes sittagi teha - 4 ratast käivad kõik ringi ja ei midagi.
lahenduseks kas kihthaaval lükata, iga paari meetritagant hoogu võtta või mõni vundmamendiplokk peale tõsta.
ehk siis sügavalt kahtlen kas 300kg junn midagi lükkab, sama kahtlus paari tonni metsa väljaveo korral meie pehmetest metsadest. muidugi saab alati kõike teha jupi või väiksemate koguste kaupa kuid vähegi suuremalt asja ette võttes soovitaks midagi kogukamat.

edit: lisaks mudidugi jõuvõtuvõll (niiduk, lumepuhur, ...) ning hüdrosüsteem (kallutavad haagised, tõstukid, ...)
Kasutaja avatar

makuke

zod kirjutas:
bilabong kirjutas:
hetkel on traktoriks kasutada üks gaz 62'e sildadega ning russi mootoriga 4x4 monstrum. tühikaaluks vähemalt kolm tonni.
talvel äsjasadanud õhukest pehmet lumekihti (sellist nagu videos näha) saab edukalt lükata (saha laius ca 2m). Korraliku lumega pole ausaltöeldes sittagi teha - 4 ratast käivad kõik ringi ja ei midagi.
lahenduseks kas kihthaaval lükata, iga paari meetritagant hoogu võtta või mõni vundmamendiplokk peale tõsta.
ehk siis sügavalt kahtlen kas 300kg junn midagi lükkab, sama kahtlus paari tonni metsa väljaveo korral meie pehmetest metsadest. muidugi saab alati kõike teha jupi või väiksemate koguste kaupa kuid vähegi suuremalt asja ette võttes soovitaks midagi kogukamat.

edit: lisaks mudidugi jõuvõtuvõll (niiduk, lumepuhur, ...) ning hüdrosüsteem (kallutavad haagised, tõstukid, ...)
Jess ainuke inimene, kes on samal arvamusel ja teab seda omast kogemusest :P

YamahaR6

Lugemata postitus Postitas YamahaR6 »

Huvitavaks on kiskunud :lol:
Mina ütleks, et ATV on pigem koduaias ja metsas nikerdamise jaoks kui töötegemisest rääkida. Lükkad naise autole koha sisse hoovis, tood metsast mõne tuulega murdunud puu välja, tood naabri juurest kärus paar kotti kartuleid, jne. Tõsiseks töötegemisks jääb ikka väheks temast.
Ise olen näinud kuidas minu poolt eelpoolkirjeldatud töid tehti ATV- ga ja õnnestusid need hästi.
Ise kasutan lõbusõiduks ja ehk suvel vean paati sellega mere äärde kui sõbral vaja.
Kasutaja avatar

virkostein
Tsikkel: why ze
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas virkostein »

atv´ga langile okste vahele möllama pole väga soovitav minna, hakkama saab ikka, on tuldud üle langi, käru järgi ja puid täis(käru on isetehtud). samas lihtsalt puid välja vedada pole üldse probleemi läbi metsa, köiega puud järgi, vedasin ise puid u 400 meetri kauguselt tee äärde, kohati oli mingi 5-6 30cm (3 meetrised) läbimõõduga puud sabas, peale selle et puud jäid vahepeal juurika taha kinni muud probleemi ei olnud.
küttepuude veoks on ka väga mõnus, parem manööverdada kui autoga.
kui atv´l ei ole sõltumatut vedrustust siis on väga hea asju vedada, atv tagumine ots ei vaju alla kui raskemat asja sinna haakida.
metsas puid vedades ei mõelnud pilti teha, kodus on selline pilt: http://img268.imageshack.us/img268/2428/p6140068lq3.jpg
Eat your veggies, little people
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “ATV/Quad”