Mida teeksite kui näete alkojoobes autojuhti?

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

tfr
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

saqu kirjutas:
No teise inimese vara ei tohiks küll rikkuda, kuid ise vast torgiks jobes kodanike auto rehvid läbi sellises olukorras.
Ja misosas on rehvide läbitorkamine vähem vara rikkumine kui stangesse mõlgi sõitmine? Stange värvimine maksab üldjuhul 1500-2000 krooni, samas minu auto all olevad rehvid on ~3500kr/tk ja pole kaugeltki kõige kallimad (17" aint).
0,5 promilli puhul on sama karistus kui 1,5 või 3 promilli puhul?
Meie hetkeseadusandlusega loetakse 0,21 kuni 0,5 promilli jääknähtudeks. 0,51 ja edasi on juba joove ja karmimalt karistatav.
TransAlp '02

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere

Lugemata postitus Postitas petz »

enamik õnnetusi juhtub ikka kainete juhtidega. no kes on siis ohtlikumad, kas joobes juhid, või kained juhid. juua täis peaga sõiduki juhtimist ei poolda, ja purjus juhi sõidukit lõhkuma hakata ka ei tohiks. kusjuures on tulnud ette olukordi kus olen takistanud raskelt joobes oleva juhi sõidu jätkamist mitmel erineval viisil.need on olnud ikkagi olukorrad,kus mees ei suuda enam masinat eriti teel hoida.
Kasutaja avatar

tfr

Lugemata postitus Postitas tfr »

petz61 kirjutas:
enamik õnnetusi juhtub ikka kainete juhtidega. no kes on siis ohtlikumad, kas joobes juhid, või kained juhid.
See on hea näide sellisest anekdoodiloogikast. :)

Erineva statistika kohaselt moodustab joobes juhtide osakaal kõigist juhtidest 1-2%. Ehk siis igast 100 tänava peal sõitvast juhist on 1 või 2 purjus.

Nüüd, avariides on joobes juhtide osakaal vist mingi ~20%. Selle anekdoodiloogika järgi võib ju öelda, et kui 80% avariidest tehakse kaine peaga, siis järelikult on purjus peaga sõitmine paljuy ohutum :)

Aga reaalsus on ikkagi see, et kui joobes juhte on 2% ja joobes juhtide osakaal avariides on 20%, siis on joobes juht 10x tõenäolisemalt avariisse sattumas kui kaine.
TransAlp '02
Kasutaja avatar

Freaksmart
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Freaksmart »

Nägin kord ühte 3 seeria bemmi kelle juht oli minu arust kohe kindlasti narko või alkoholi joobes. Haarasin kohe telefoni pihku ning 110. Pandi ootele. Kuna ise olin autoga liikumas ning BMW oli ka liikumas siis peale 3 minutilist ootamist loobusin asjast kuna selle ajaga võis bemm juba kes teab kus olla. Elagu Eesti Politsei hädanumber 110.
Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)

susin

Lugemata postitus Postitas susin »

Nojah, eks neid roolijoodikuid ole nähtud maanteel küll. Kuid politsei meetodid roolijoodikute tabamiseks on pisut kummalised. Ilmselt enamus roolijoodikuid tabatakse kas reidide ajal või siis õnnestuse tajajärjel. Ma olen helistanud politseile vist oma 10 korda nähes roolijoodikut maanteel enda ees, sõitnud järgi ja siis samal ajal politseile helistanud, Paraku on tulemus 0. Ei no saan aru, et kiire neil ja patrulle vähe ja aega pole jne. See suurt ei tekita enam huvi helistada.

Eks ma helistan tegelkult edaspidi ka lootes mingit reaktsiooni näha:)

ats97

Lugemata postitus Postitas ats97 »

Paar aastat tagasi sai sõidetud Pärnust Tallinna poole, kui ette jäi VÄGA vingerdav ja ilmselgetl joobes juhiga auto. Helistasime kohe 110 ja paluti peale seletamist sellele sõidukile järgneda, et patrullid on teel. Aega läks, kuid patrullid jõudsid kohale - 3tk erinevalt poolt. Väga eeskujulik politseitöö - kiidusõnad!
................

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Mina olen samuti politsei kutsunud, kui selgelt purjus juhi poolt juhitud autot liikumas näen. Öelnud auto numbri ja liikumissuuna. Tõsi, märkamatult järgneda on ka hea, kui aega on. Ma arvan, et kõige enam on sellest kasu tollele roolijoodikule endale, kes seetõttu ehk ellu jääb...

Kõige muu osas ma aga Suzumeniga nõus ei ole. Ja ühel lihtsal põhjusel - enda ja oma kaaslaste elu sellisel moel ohtu seadmine ei ole mõistlik. Liiga palju on Tallinna tänavatel liikumas kurat teab mis solki täis süstitud tonte, kes sellises situatsioonis ei pea paljuks oma naha päästmise nimel külmrelvi käiku lasta (kui mitte tulirelvi...) Alles see oli, kui mingis politseikroonikas näitas Hollyka juures nuga saanud vendi, kes mingit varast püüdma läksid. Hea oli, et kõigil eluvaim sisse jäi... Ja mille pärast? Ühe kuldketi...

Kes on hiljuti hädaabi koolitusel käinud, need peaks mäletama, et ka kannatanu päästmisel (näiteks uppuja) on reegel number 1 see, et ennast ohtu ei seaks. Muidu on pärast 2 uppunut...

Fazer
PS. Küsimus ei ole siin tõesti hirmus ega põnnama löömises. Olen isegi mõned head aastad tagasi analoogset omakohut rakendand, kuid täna ilmselt seda enam ei teeks.
PPS. Neid "kantidega" ähvardamisi küll tänapäeval tõsiselt ei maksaks võtta...

Mait
Tsikkel: GSXR 1000

Lugemata postitus Postitas Mait »

Freaksmart kirjutas:
Haarasin kohe telefoni pihku ning 110. Pandi ootele. Elagu Eesti Politsei hädanumber 110.

Endal oli samasugune probleem, tahtsin politseile teada anda ühest joobes kodanikust, kes oli kraavi sõitnud. Ei jõudnud mina seal toru otsas nii kaua passida, et oleks mingit teavet saanud edastada. Järgmine mees helistas 112 ja kõik sai ära räägitud...
Overtake everybody!

isonts
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas isonts »

eks seda suhtumist ole igasugust...mõni peab sind politsei poole pöördumise pärast konkreetseks kitseks...enamus normaalseid inimesi aga adub üsna selgelt mida tähendab joobes peaga rooli taha sattumine ja mis sellega kaasneda võib...
ise sattusin mõni nädal tagasi selisesse olukorda:
http://www.streetrace.org/foorum/viewto ... highlight=
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Ja ei maksa unustada veel edasist jagunemist:
1) mida ma teeksin purjus juhiga ... vastus mis kribatud foorumisse
2) mida ma teeksin purjus juhiga ... tegutsemine reaalses situatsioonis

Sorry see polnud mõeldud nüüd konkreetselt kellegi siinkirjutaja pihta aga karta on, et kirja pandud ja reaalses situatsiooni tegutsemise vahel haigutab suur kuristik :-(.

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!

Intruder

Lugemata postitus Postitas Intruder »

Mina ei tea mida teised teeksid, kuid siiani olen ma alati haaranud telefonitoru ja helisatnud politseisse. Nimetage mind kui tahate kitseks, või kitukaks - mul pohh, kuid täispeaga ei lenksu ega rooli EI TOHI keerata.
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Suzumen @ Kanal2 - igati respektaabel enesekontroll ja sõnavalik :D

Tonuk

Lugemata postitus Postitas Tonuk »

Äsja oli kogu teema ka Kanal 2 "Krimi" ekraanil.

0tt

Lugemata postitus Postitas 0tt »

juhtusin ka seda puht juhuslikult telekast just nägema, lugu tuli kohe tuttav ette, siis sain aru et kes ja mis räägib :)
Kasutaja avatar

Freaksmart
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Freaksmart »

Ka just nägin teemat krimist. Nüüd Suzumen`i nägu tuttav. :)
Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)
Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

Hästi tehtud, Suzumen! ... aga oleks võinud ju televaatajatele kah rõõmu teha ja mainida, et see õbluke neiu, kelle ees rusikatega veheldi, lõi tolle tolguse tuhvlitest välja! Igatahes :bsmile: :bsmile: :bsmile: sulle ja SugarCat'ile!
Muuseas- naeratus, mis sul varjuna üle näo jooksis, kõneles hoopis millegist muust kui küljeklaasist, mis käe lõhkus :roll:
Viimati muutis ishijupp, 21 Nov 2006, 20:29, muudetud 1 kord kokku.

Serengeti
Tsikkel: Z750 ; KX250F

Lugemata postitus Postitas Serengeti »

Omme võid vaadata ka tv.ee st peaks seal ka üleval olema.

etskets

Lugemata postitus Postitas etskets »

Ainuvõimalik käitumine!
Ain, ära põe..
Kasutaja avatar

piiks
Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas piiks »

tfr kirjutas:
petz61 kirjutas:
enamik õnnetusi juhtub ikka kainete juhtidega. no kes on siis ohtlikumad, kas joobes juhid, või kained juhid.
See on hea näide sellisest anekdoodiloogikast. :)

Erineva statistika kohaselt moodustab joobes juhtide osakaal kõigist juhtidest 1-2%. Ehk siis igast 100 tänava peal sõitvast juhist on 1 või 2 purjus.

Nüüd, avariides on joobes juhtide osakaal vist mingi ~20%. Selle anekdoodiloogika järgi võib ju öelda, et kui 80% avariidest tehakse kaine peaga, siis järelikult on purjus peaga sõitmine paljuy ohutum :)

Aga reaalsus on ikkagi see, et kui joobes juhte on 2% ja joobes juhtide osakaal avariides on 20%, siis on joobes juht 10x tõenäolisemalt avariisse sattumas kui kaine.
Reaalsuses on 73,8% igasugusest statistikast täiesti kasutu.
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

piiks kirjutas:
Reaalsuses on 73,8% igasugusest statistikast täiesti kasutu.

Piiks, kust numbri said? :lol:
Kasutaja avatar

tali
Tsikkel: 650cc V2
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas tali »

ishijupp kirjutas:
Hästi tehtud, Suzumen! ... aga oleks võinud ju televaatajatele kah rõõmu teha ja mainida, et see õbluke neiu, kelle ees rusikatega veheldi, lõi tolle tolguse tuhvlitest välja! Igatahes :bsmile: :bsmile: :bsmile: sulle ja SugarCat'ile!
Muuseas- naeratus, mis sul varjuna üle näo jooksis, kõneles hoopis millegist muust kui küljeklaasist, mis käe lõhkus :roll:
Way to go, Suzumen. Lapsed vaatasid telekat ja kilkasid "see ju seesama mees, kes meid busaga sõidutas, laheeee!". Ja ise ma hoidsin seda juttu kuulates kõhtu kinni, roolijoodik kukkus kindlasti ise oma nina vastu kapotti lõhki ja nii mitu korda järjest (lol)

Ja ikka kõigile: TUBLIMAT KODANIKUALGATUST PÄTTIDE OHJAMISEL! Ärge laske ninnusid norgu kui patrull kümne sekundiga kohal ei ole. Tõmmake aga kella ja käige juhtimiskeskusele pinda, meid pole palju järgi jäänud, aga kes on, need kaabakaid ei salli.
18-aastane pereliige: "Äratuse helin on see n..ss, mis sul magada ei lase". :)
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Kasutaja avatar

Hondarebel
Tsikkel: MotoGuzzi
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hondarebel »

Politseinik kah inimene,saab positiivselt lahendunud olukordadest enesekindlust juurde.

Politsei kutsumisega on sama lugu kui mind vagunisaatjana raudteel (1984) õpetati : hädapidur ( call police) ja siis vaatad mis edasi.

Et kui mingi jama toimub siis politsei ongi selle jaoks olemas et lahendada.

Kuigi nali : 112 sinised poisid ööpäevaringselt enam ei kehti: naisi seal juba nii palju...

Peeter aka Hondarebel
Think positive
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Nii Krimi laekus lõpuks tv.ee -sse.

Oh neid klaasikilde ikka küll :)
Muide, Eesti motosportlased on siis nüüd "pimeduse jõude taanduma sundinud valgus" :). Positiivne.
Suzuki GSX 750 Inazuma

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

tubli Ain, teinekord ole klaasikildudega ettevaatlikum:P
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00

Lugemata postitus Postitas Primo »

Suzumen (w) (w)
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

Inz001

Lugemata postitus Postitas Inz001 »

Roolijoodikul tuleks üle kurgi kõigepealt korralikult tõmmata ja siis edasi vaadata mis saab :evil:
Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Suzu, kas sul tavaliselt ka silmad nii aeglase liikumisega on või tuli haavu desinfektsioonivedeliku 40%-lise vesilahusega tohterdada? ;)

Logitech

Lugemata postitus Postitas Logitech »

Sama juhtum vist oli täna Raportis ka? Aga jah, oleksid kõik nii julged, et selliseid asju teha. :)
Kasutaja avatar

mumm
Tsikkel: horney Helga
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mumm »

ei saa täpsustamata jätta seda va "pimedas kambris võib paljugi juhtuda, mida keegi ei näe" kuivõrd aina rohkem ja rohkem pannakse kambrite juurde/kambritesse kaamerad (korrapidaja on ka inimene, ei viitsi iga asja peale kohale joosta, kergem ju vaadata ekraanilt :P:P).

aga muidu, jah, olen helistanud politseisse, tuletõrjesse kui ikka vaja on. sest kuidas sa ikka muidu kasvõi oma "üks heategu päevas" teinekord täis saad :P

mumm@muidu vaga paheline
väike kuri mootorrattur
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

spinna kirjutas:
Muide, Eesti motosportlased on siis nüüd "pimeduse jõude taanduma sundinud valgus" :). Positiivne.
Võsa Pets oleks ikka lõpetuseks öelnud et "Vaadake ette, härrased roolijoodikud. Kui õnnetuskohalt lahkute, tulevad mootorratturid ja annavad teile peksa! ".
:twisted:

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”