motokross ja mootorsaan
Moderaator: Moded
-
diamont
Teema algataja
motokross ja mootorsaan
läksin siis oma ühe tuttavaga vaidlema, kas motokross on mootorsaani krossist raskem?! Ma ei tea paljud teist on mootorsaaniga võistelnud, kuid tean väita, et ega see kerge pole, samuti peab füüsist jätkuma. Nimelt mu tuttav väidab ilma et ta ise oleks mootorsaaniga kimanud, et 1 h mootorsaaniga võrdub 10 min krossiga kihutada. Ehk keegi leidub, kes saaks midagigi selle kohta kommenteerida... ja oma kogemustest rääkida..
-
kõrtsmikumolu
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
-
Hexor
Teema algataja
-
Rain
Teema algataja
Rakvere rada on selles kontekstis võrreldav. Sõidetakse talvel nii saani kui tsikliga. Ise ei ole paraku saani sel rajal proovinud kuid tsikliga on talvel kindlasti kergem sõita, valdavalt liivane rajapõhi on külmunud ja kõva.
Koormust annavad eeskätt kiirendamisel-pidurdamisel mõjuvad jõud (võrdle tsikli ja saani kiirendust ja pidurdusmaad). Üks koormusenäitaja võiks olla ka see mitu % sa rajast riistapuu seljas püsti oled. Krossitsikliga sõites puutub tagumik sadulat vaid siledamast kurvist väljatulekul.
Ning ei maksa unustada et saan seisab ise püsti! Ma saan juba pulsi üles juba siis kui pean soojaks sõidetud nelari üles tõstma ja käima lööma. Sõitmisest me ei räägigi. Sõber pani hobiklassi sõidul pulsimõõtja enne starti lenksu peale ja stoppas sõidust tulles alles bussi juures. Keskmine pulsikiirus oli 185. Kutt igati sportlik ja normkaalus.
Koormust annavad eeskätt kiirendamisel-pidurdamisel mõjuvad jõud (võrdle tsikli ja saani kiirendust ja pidurdusmaad). Üks koormusenäitaja võiks olla ka see mitu % sa rajast riistapuu seljas püsti oled. Krossitsikliga sõites puutub tagumik sadulat vaid siledamast kurvist väljatulekul.
Ning ei maksa unustada et saan seisab ise püsti! Ma saan juba pulsi üles juba siis kui pean soojaks sõidetud nelari üles tõstma ja käima lööma. Sõitmisest me ei räägigi. Sõber pani hobiklassi sõidul pulsimõõtja enne starti lenksu peale ja stoppas sõidust tulles alles bussi juures. Keskmine pulsikiirus oli 185. Kutt igati sportlik ja normkaalus.
ise sõidan guad raceriga ja võin öelda et 10 minutit guadiga võtab mind rohkem higile kui ikka 10 minutit krossikaga sõittu ...
saaniga kogemused on aga ei oska analüüsida.
saaniga kogemused on aga ei oska analüüsida.
derbi senda drd limited
BEST
www.rate.ee/users/rosin12
kymco punane
/cpi hussar/rieju smx 125 sm/isa vw touareg 3.6/suzuki lt-r 450/ayr ktm-quad. 525-540./ can-am renegade 800 efi
BEST
www.rate.ee/users/rosin12
kymco punane
Siin keegi mainis paksu lund.
Saanikrossil ei ole paksu lumega mitte midagi tegemist.
Ise ütleks samuti et saanikross on ikkagist raskem , kelk on raske ja õhuhüpped ning kurvide läbimine praktiliselt vastu maad olles kallutanud on ikka raskem veidi. See minu arvamus kuid nad võivad ka võrded olla, aga see on küll jama jutt et 10min motokrossi on võrdne 1h saanikrossi.
Ise ütleks samuti et saanikross on ikkagist raskem , kelk on raske ja õhuhüpped ning kurvide läbimine praktiliselt vastu maad olles kallutanud on ikka raskem veidi. See minu arvamus kuid nad võivad ka võrded olla, aga see on küll jama jutt et 10min motokrossi on võrdne 1h saanikrossi.
Vabandan, et teemast mööda. Soetaks randmele kinnituva pulsilugeja aga millise? Kas peale Polari on veel midagi, mis osta kannatab?Rain kirjutas:Sõber pani hobiklassi sõidul pulsimõõtja enne starti lenksu peale ja stoppas sõidust tulles alles bussi juures. Keskmine pulsikiirus oli 185.
Teemasse niipalju, et ma ei võtaks eriti tõsiselt mingit väidet, kui väitjal endal isiklik kogemus puudub. Aga (oma napivõitu kogemuste põhjal) nõustun nendega, kes ütlevad, et raskema riistapuuga on ka raskem sõita krossirajal.
-
Rain
Teema algataja
-
virkostein
- Tsikkel: why ze
- Tänanud: 1 kord
Polar pulsi lugeja mis on kellaga ja rihm läheb rindkere ümber see küll mingeid auke ei saa lugeda. Sama hästi kui saa jooksed siis peaks ta samme ka sul lugema ju. Kui mingite muude kohapealt kyll öelda ei oska.virkostein kirjutas:kui krossirajal pulsilugeja peale panna, kas ta siis neid lööke ei tunne mis rajalt tulevad. võib ju olla, et käid tsikliga kuskilt august läbi ja loeb seda ka südame löögiks.
Ma olen kindel et Polar on üks tuntumaid ja kvaliteetsemaid. Sellel saab jh seada pulsi ülem piiri kui ta karjuma hakkab.Rain kirjutas:Kui ostad pulsilugeja siis soeta kindlasti selline millele saad programmeerida nn. optimaalse vahemiku. Ei pea pidevalt näitu vahtima, aparaat teeb ise häält kui soovitud pulsisagedusest välja kukud.
Ega peale Polari ei oskagi soovitada.
Sellist pole kyll mõtet mis randmelt pulssi võtab. Mina soovitaks polarit.Seal läheb selline rihm nagu ümber rindkere ja südamekohalt loeb pulssi.oma_jope kirjutas:Vabandan, et teemast mööda. Soetaks randmele kinnituva pulsilugeja aga millise? Kas peale Polari on veel midagi, mis osta kannatab?Rain kirjutas:Sõber pani hobiklassi sõidul pulsimõõtja enne starti lenksu peale ja stoppas sõidust tulles alles bussi juures. Keskmine pulsikiirus oli 185.
Teemasse niipalju, et ma ei võtaks eriti tõsiselt mingit väidet, kui väitjal endal isiklik kogemus puudub. Aga (oma napivõitu kogemuste põhjal) nõustun nendega, kes ütlevad, et raskema riistapuuga on ka raskem sõita krossirajal.
Ma arvan sama sest saanil ma kardan parem tõmme kui krossikal ja saan ise ka raskem.shadows kirjutas:Siin keegi mainis paksu lund.
-
pit
Teema algataja
Võimalik et mingeid kõvasi lööke võib lugeda. Näiteks AEG oms töötab nii et hoiad näpu otsa kella peal ja siis võtab pulsi aga seda tuleb pigistada kõvasti ja see võtab aega. Ja polarist saad arvuti graafikud lasta.pit kirjutas:pulsokas võib ära lugeda tugevamaid põrkeid! endal kogemused olemas ja oman samuti polari pulsokat(vööga muidugi).. osadel kelladel näitab isegi kui sa näpuga kergelt lööd..
-
rainer89
Teema algataja
Kas sa oled suvel saaniga sõitnud ka krossirajal , et tead et krossikaga on raskem sõita kui saaniga ?rainer89 kirjutas:Ei ütleks, et need põrutused krossis ikka väga suured on, kui korralikult sõidad siis läheb asi suht sujuvalt ja pehmelt ikka.
Aga niipalju, et talvel on krossikaga kergem kui saaniga, kuid mitte oluliselt. Suvel on aga kross kõvasti raskem.
-
rainer89
Teema algataja
Mina olen mõlemaga sõitnud käed võtab küll saan kindlalt rohkem läbi sest saanil tõmme ikka parem. Aga krossikaga peab jälle rohkem sõita oskama kogemusi peab rohkem olema kui saaniga.Aerox70 kirjutas:Kas sa oled suvel saaniga sõitnud ka krossirajal , et tead et krossikaga on raskem sõita kui saaniga ?rainer89 kirjutas:Ei ütleks, et need põrutused krossis ikka väga suured on, kui korralikult sõidad siis läheb asi suht sujuvalt ja pehmelt ikka.
Aga niipalju, et talvel on krossikaga kergem kui saaniga, kuid mitte oluliselt. Suvel on aga kross kõvasti raskem.