Vajaks infot - mida vaadatakse esmaülevaatusel ?

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
bash
Kontakt:

Vajaks infot - mida vaadatakse esmaülevaatusel ?

Lugemata postitus Postitas bash »

Värk selline, et sai ratas saksast toodud (YZF 750R) ja juppideks laiali võetud. Küsimus olekski, mida nad seal täpselt uurivad, mis ma külge peaks keerama uuesti ?

Nad vist vaatavad VIN koodi jm. numbreid mis mul seal on, tuldede E tähistust (kas ka suunatuldede ?), sumpasüsteeme vist uurivad, et oleks 4in1 ja sumpa mudelinimetus ?? (lihtsalt sellest järeldan, et saksa passis on sellest juttu) Gondleid tahavad külge ? Spidokas, tahhokas ? Ja kas nad panevad käima ka ja uurivad tulede töökorda vms. ??

Igasugune info oleks kasuks ja nii kiiresti kui võimalik. Hea oleks tänase õhtu jooksul.
Just enjoy ... nothing less, nothing more

notlikeme

Lugemata postitus Postitas notlikeme »

võib nii minna, et päss kõnnib tiiru ümber ratta ja vaatab, et tuled põleks. lõpuks vihjab ehk arstipaki vajalikkusele ja kõik;)
kui jutt käib muidugi tüv-ist...
Kasutaja avatar

efendi
Mode
Tsikkel: KTM
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas efendi »

Mina oma DR800 näitasin Tallinna ARKs nii, et sõitsin sisse ja onu vaatas ratast, tegi tiiru ümber ja kutsus mu boksi, kirjutas paberid valmis andis mu kätte. Selleks ajaks oli ARK juba töö lõpetanud, mina sõitsin koju. Hommikul ratas käru peale ja Saue ARKsse - seal kirjutati number väljaja võeti asi arvele ja siis sõitsin ülevaatust tegema (see toimus ka sauel, seal õppesõiduplatsi kõrval oli mu meelest siuke angaar või asi) seal vaadati kas tuled põlevad, suunad toimivad, kästi käima panna kah korraks ja löödi tempel sisse - kogu muusika
i am not totally useless, i can be used as a bad example.

Kes mett teeb, see mett sööb!

siim118

Lugemata postitus Postitas siim118 »

Mina tõin kah saksast uue rollu(102 ccm) , mis mahtus ilusti dziipi ära. Otse saksast sai mindud kohe arki, rollu veel sees. Siis tuli mingi vend välja, vaatas vin tähise üle. Ei tahtnud ta häält kuulda ega teada, kas pidurid töötavad. Rollut ma dziipist välja võtma ei pidanud. Peale seda sai mindud majakesse ja saingi paberid ning numbri kätte

Kuna sul on mootorratas, siis uurivad arvatavasti rohkem.

Seda välja ei lugenud kas on kasutatud või uus, kuid et on juppideks võetud, siis eeldan, et on kasutatud?

Hr.Nõel
Tsikkel: Päris mitu...
Tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

kulla bash.ma juba ühe korra olen sulle asjade käiku seletanud.kuna avaldad soovi siis kordamine on tarkuse ema.
esmasel nn.tolli ülevaatusel kontrollitakse ainult VIN koodi.saad numbrid -ämbrid kätte ,seejärel lähed tava ülevaatusele.kuna sul ümberehitus pooleli siis venita raam sinna ARK,i.las tsekkavad üle ja padavai koju ehitama.kui asi valmis siismine tavaülevaatusele.toimugu see kasvõi aasta pärast.

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

notlikeme kirjutas:
võib nii minna, et päss kõnnib tiiru ümber ratta ja vaatab, et tuled põleks. lõpuks vihjab ehk arstipaki vajalikkusele ja kõik;)
kui jutt käib muidugi tüv-ist...
ei käi :D

tegemist on ülevaatusega,kus kontrollitakse ratta mõõdud,kere numbrid jne jne. Et saaks rattale dokumendid vormistada.

Minu gixxefil mõõdeti kõrgus,kontrolliti kerenumbrid ja kõik
Kasutaja avatar

Sturm
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Sturm »

Minu YZF750R-l mõõdeti Saue ARK-s pikkus kõrgus ja laius lenksust, vaadati eelmiste dokumentide alusel raami ja mootori numbrit ning oligi kõik.

Edit: siis veel seda ka, et kui sul asi laiali on kistud, siis võib juhtuda, et jutule üldse ei võeta. Mul klubikaaslane saadeti ümberehitatud R1-ga minema ja öeldi, et pole originaalkonditsioonis. Kui Sul aga on kõik tuled viled ja peeglid ja muu seadusega kästud olemas, siis on variant, et kui vanadel on hea tuju, saad apelleerida sellele, et: ausõna-see-oligi-selline-kui-ma-ta-ostsin.
Viimati muutis Sturm, 01 Nov 2006, 19:14, muudetud 1 kord kokku.
Yamaha YZF 750 R ´94
http://www.hunta.ee
Kasutaja avatar

Hotrod
Tsikkel: vs750 chopper

Lugemata postitus Postitas Hotrod »

XJ600: sõitsin kohale..vaadati kerenumbrit, needitud lipikul andmeid, värvi ja kõik. Kui tüübikinnitust ei ole riigis, siis on pikem jutt asjaga, antud juhul aga mitte.
Real Hot Rods don't leak oil.
They mark their territory.
Kasutaja avatar

Tuuletallaja
Tsikkel: Neegrikaksik
Tänanud: 126 korda
Tänatud: 79 korda

Lugemata postitus Postitas Tuuletallaja »

Mul TransAlpiga oli nii: sõitsin kohale, briti numbrid peal, üks päss vaatas üle VIN-i, rehvide mõõdud ja kõik. Seda, kas kaugtule kaldenurk on euro või briti oma, ta ei vaadanud(ise veendusin igaks juhuks eelnevalt, et ikka õige oleks), samuti ei huvitanud tuled ega viled, pikkused ja laiused võttis arvutist mõne eelneva sama marki tsikli omad ja regatud ta oligi. Saadud Eesti number rändas sujuvalt seljakotti ja alles kodus kruvisin ta külge.
Põhimõtteliselt oleneb kõik sellest, kus ja kes su tsiklit üle vaatab, tegevus on seal tavaliselt üsna subjektiivne - "kui on s*tt tuju, siis koinin, kui hea, siis ei küsi midagi" tüüpi nimelt.
Minu jaoks on see kõik siin üks sotsiaalne eksperiment :bsmile:
Suu võib käia, mootor peab käima!
'96 XRV750
'97 XL600V
'89 Jawa 638
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

usast toodud ratastel vaadatakse tulede markeeringut, VIN koodi, rehvi mõõte ja seda, et spidol kilomeetrid oleks.
Minuarust ei pea gondleid [Motobot: õige on "gondleid"] küljes olema. Peaasi, et tuled ja VIN koos küljes oleks.

motopaks
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

Sturm kirjutas:
Edit: siis veel seda ka, et kui sul asi laiali on kistud, siis võib juhtuda, et jutule üldse ei võeta.
Registreerimiseelsele ülevaatusele tuleb esitada KOMPLEKTNE ratas... s.t. ratas peab olema avariivaba ja tulede ja viledega....
Sõida... ja ära MÖLISE!!!

kohvikslastudklapipesa

Lugemata postitus Postitas kohvikslastudklapipesa »

Sturm kirjutas:
Minu YZF750R-l mõõdeti Saue ARK-s pikkus kõrgus ja laius lenksust, vaadati eelmiste dokumentide alusel raami ja mootori numbrit ning oligi kõik.

Edit: siis veel seda ka, et kui sul asi laiali on kistud, siis võib juhtuda, et jutule üldse ei võeta. Mul klubikaaslane saadeti ümberehitatud R1-ga minema ja öeldi, et pole originaalkonditsioonis. Kui Sul aga on kõik tuled viled ja peeglid ja muu seadusega kästud olemas, siis on variant, et kui vanadel on hea tuju, saad apelleerida sellele, et: ausõna-see-oligi-selline-kui-ma-ta-ostsin.

Tegemist oli tsikliga mis remondi ja värvimise jaoks laiali katkutud. Esimene raks saadeti kohe pikalt. Teist korda uluti natsa vähem. Arvele sain siis kui sain ta sõidukorda. Peavad olema: Tuled, Peegel (peeglid), tuututaja, suunad. Ka need ei pea olema originaal. Peaasi, et kui nokkima hakkavad siis oleks E tähist näidata. Ka sportsummutiga saab arvele, kui ta just mingi isetehtud ei ole.
Samuti ei tohi olla raam silmnähtavalt kõver või laksuga. Gondleid ei PEA olema.
Mina igatahes sain oma projekti arvele nii, et radika küljes on paisupaagiks 1kg pulberkustuti hülss. Ei kobisenudki keegi...
Kasutaja avatar

Teema algataja
bash
Kontakt:

Kommionu kirjutas:
Sturm kirjutas:
Edit: siis veel seda ka, et kui sul asi laiali on kistud, siis võib juhtuda, et jutule üldse ei võeta.
Registreerimiseelsele ülevaatusele tuleb esitada KOMPLEKTNE ratas... s.t. ratas peab olema avariivaba ja tulede ja viledega....
TÄPSELT sama lause ütles mulle Saue ARK.

Holms
Tsikkel: VN 1500 MS
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Holms »

Kui oma tsiklit sai arvele võetud, siis ARK-i mees uuris paberite korrasolekut (Saksa müügipabereid) ja VIN koodi vastavust. Oma 20 min. läks tal miskit arvuti taga suskides, siis tuli välja ja leppisime värvis kokku, et mis värv paberitele kirja läheb. Järgneval TÜV-i ülevaatusel kontrolliti samuti VIN-i ja tulede ja pidurite toimimist ning kuulas veidi sumpast tulevat häält.
Loom kõnnib, mees sõidab
IZ->...->VX 800..->VN 1500 MS

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Igal matsil isemoodi.
Ma tõin oma looma läinud aastal bussiga Tartu ARK-sse, seal oli ruumi ja valgust ja kõik näha, aga tüüp ei teinud teist nägugi, ütles, et veereta aga välja, muidu ei tee ta midagi. Kuna oli talv, 20 kraadi külma ja kõik jääs, ei hakanud ma jamama (pole just hiiglane, ma poleks seda masinat üksinda mingi trikiga bussi tagasi saanud). Viisin ta siis koju garaaži. Ja kutsusin registrimehe KOJU. Selleks on riigilõiv 200 eeku ja moos. Tsikkel EI PEA olema sõidukorras. See värk ongi selleks, et saaks teha registritoiminguid liikumisvõimetu masinaga.
Vend tuli koju, vaatas vana passi järgi margi, VIN koodi üle. Märkis üles värvi, mõõtis mõõdud, kirjutas vajaliku vanasse passi ja palus tulla ARK-sse uue passi ja numbri järele. Kõik.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Kommionu

Tsikkelröövel kirjutas:
Selleks on riigilõiv 200 eeku ja moos.
Valetad... see teenus maksab ikka 250.- kulli
Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

muig... :) mina tõin oma esimese lääne tsikli (Honda XL 600, sama mis avataril) kolm aastat tagasi Nissan Patroli pagasiruumis Saksast ära... kes asjaga vähegi kursis, see kujutab ette, millist keberniiti peab nägema ja kuipalju tsiklit lammutama, et täiskõrge dakaripaagiga endurokas meetrikõrgusesse ruumi toppida, ühesõnaga, pagass oli paksult tsiklit täis... :D ja sellesama pagaasnikutäie mootorrattaga ma laevalt otse Tallinna arki põrutasingi... arki poiss pidi omal pea äärepealt kaela otsast ära keerama, kui VIN-koodi uksepraost tuvastada üritas... 8) ...aga tuvastatud ta sai ja keegi minult liigset liigutust ei nõudnud... sel hetkel olin ARKi teenindustasemega küll ääretult rahul... :lol: :lol:
Viimati muutis isakene, 03 Nov 2006, 11:30, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Kommionu

isakene kirjutas:
muig... :) mina tõin oma esimese lääne tsikli kolm aastat tagasi Nissan Patroli pagasiruumis Saksast ära... kes asjaga vähegi kursis, see kujutab ette
vot vott.... See oli ~ kolm aastat tagasi kui asi veel sedasi toimis... Enam ei toimi... Käisin ka ise vanasti (loe. kolm aastat tagasi) vaid raam pihus registreerimiseelset ülevaatust tegemas.... Raam oli veel postipakis ja vaid VIN kood ulatus postipakist välja :)
Kasutaja avatar

cool200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cool200 »

käies 2 päeva tagasi ark-s esmast reg. tegemas--
--mõõdeti tsikli täispikkus-laius-kõrgus-rehvimõõdud
ja siis võrreldi tulemusi arvutis ja ainuke väike paus tekkis kui vana kysis
palju kw on, tal arvutis oli teine arv(suurem) kui ma ytlesin olevat--
--jäi nii nagu ma ytlesin,
selline arvelevõtmine toimus sauel!!!

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

No valetan jah. Ja ei punastagi. :twisted:
Tõtt-öelda olin nii kindel, et 200 eeku, et lausa vaatasin järgi, palju ma siis maksin. Oligi 250. Röövlid.
Pullim lugu oli aga veel see, et kuu aega hiljem varastati mu dokumendid ja uue tehnilise passi saamiseks tuli mul uuesti ilmuda ARK-i. Ilma tehn. ülevaatuseta sõit siis. Toda ei saa ju teha, kui passi pole.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

stonefree

Lugemata postitus Postitas stonefree »

cool200 kirjutas:
käies 2 päeva tagasi ark-s esmast reg. tegemas--
--mõõdeti tsikli täispikkus-laius-kõrgus-rehvimõõdud
ja siis võrreldi tulemusi arvutis ja ainuke väike paus tekkis kui vana kysis
palju kw on, tal arvutis oli teine arv(suurem) kui ma ytlesin olevat--
--jäi nii nagu ma ytlesin,
selline arvelevõtmine toimus sauel!!!

Eriti agarad siis :roll: Tavaliselt stock pilli regamisel vaadatakse VIN koodi ja pabereid -- kogu lugu ..
ZX-9R. Vahel sõidan kiiresti aga rullnokk ei ole :)
Kasutaja avatar

Teema algataja
bash
Kontakt:

Aa, et kui kedagi huvitab siis mul vaadati:
1)pikkus, laius, kõrgus
2)rehvide laius, kõrgus, diameeter
3)suunakate olemasolu (wtf?)
4)spidokas, tahhokas ja see paneel
5)aluspükste laius, kõrgus
6)tilli pikkus, läbimõõt (kõige jämedamast kohast) jne.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”