Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

tundub nagu autojuhid arvavad, et tsiklimehed selliste ilmadega ei sõida. Eile oli 4-5 korda selline napp pääsemine, kus keegi keeras ette, eest läbi või tahtis rida vahetada minu peale. Olge ettevaatlikud!
Lihtsalt on vähem valgust väljas kui suvel, seetõttu jäävad väiksemad objektid veelgi rohkem nähtamatuks kui nad suvise päiksepaistega on. Tsikliga sõites tuleb nagunii kogu aeg arvestada, et sa oled nähtamatu, sügisesel ajal seda enam.

Abiks on kindlasti silmatorkavad riided, tsikli sõidutuledest ei piisa nähtavaks tegemiseks. Ise kannan eredat helkurvesti sõites, käin igapäevaselt läbi Tallinna linna tsikliga tööl ning seni pole veel juhtunud, et autojuht keeraks mulle julmalt ette, sest ta ei näinud mind (ptüi-ptüi-ptüi).

Mõuki

Lugemata postitus Postitas Mõuki »

sang kirjutas:

Lihtsalt on vähem valgust väljas kui suvel, seetõttu jäävad väiksemad objektid veelgi rohkem nähtamatuks kui nad suvise päiksepaistega on. Tsikliga sõites tuleb nagunii kogu aeg arvestada, et sa oled nähtamatu, sügisesel ajal seda enam.

Abiks on kindlasti silmatorkavad riided, tsikli sõidutuledest ei piisa nähtavaks tegemiseks. Ise kannan eredat helkurvesti sõites, käin igapäevaselt läbi Tallinna linna tsikliga tööl ning seni pole veel juhtunud, et autojuht keeraks mulle julmalt ette, sest ta ei näinud mind (ptüi-ptüi-ptüi).
Ka ma käisin igal hommikul rattaga tööle, helkurvesti ei kandnud. Ette keeranud tüdrukutega rääkides, selgus, et nad nägid mind küll, kuid arvasid, et jõuavad eest läbi. Ma sõitsin 45-50 kilomeetrit tunnis. Selles mõttes ei aita alati ka helkurvest, kui kogenematu juht teise liiklusvahendi roolis. Aga abi on sellest vestist kindlasti. Välistab vähemalt osad juhtumid. :)

Aga jah. See, mis sind ei tapa teeb vigaseks ja vigadest õpitakse. Ma igaljuhul otsin tasapisi juba uut ratast. Kõigile liiklejatele turvalist teed ja nael kummi!
Küsija suu pihta ma ei löö!
________
FJ 1100 -->Kawasaki GPZ 1100

diio2

Lugemata postitus Postitas diio2 »

http://www.postimees.ee/091006/esileht/krimi/222347.php

Kas seal siis tõesti nii kitsas, et ei mahtunud ära ?
Või oskab keegi kommenteerida seda lugu?
... life begins @ 1000 cm3 (996cm3)
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

diio2 kirjutas:
http://www.postimees.ee/091006/esileht/krimi/222347.php

Kas seal siis tõesti nii kitsas, et ei mahtunud ära ?
Kommenteerida ei oska, aga minuarust annab osalise vastuse autojuhi sünniaasta(1938), puhas spekulatsioon muidugi..
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

N kirjutas:
Nongrata kirjutas:
Kuidas sa oma ratta terveks saad? Kas kindlustus suunab sind kuskile remonditöökotta või maksab jupid kinni või mismoodi.
Rattale tuli miski pamper järele ja viis minema.
N, kas see on sinu ratas?
http://www.romu.ee/soidukid_avarii.php? ... k&uid=3660
Kasutaja avatar

N

Lugemata postitus Postitas N »

mella kirjutas:
Näeb väga sedamoodi väja küll
Kotkapojad, TM, http://www.kotkapojad.ee
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

http://www.epl.ee/artikkel/359037

Igaühel võib juhtuda...
Head paranemist.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

spinna kirjutas:
http://www.epl.ee/artikkel/359037

Igaühel võib juhtuda...
Head paranemist.
Juhtub muidugi, aga ega sellepärast ei pea hakkama BS-i suust välja ajama - "ka sellises raskes situatsioonis ei mõelnud riikikogulane enda elu ja tervise säästimisele vaid asus kartmatult tegevusse teel hämmingusse sattunud metsaelaniku elu päästmiseks ...".

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Kasutaja avatar

HeitiKender

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

muide, aga mõelge nendele kriitilistele situatsioonidele kus ise olete olnud. Minu jaoks ei ole teele sattunud metssiga mitte potentsiaalne praad vaid süütu metsanotsu kes kogemata vales kohas. Olles kas auto või tsikliga, on meie reaktsioon pigem looma säästev. Olles jala ning kohtudes karuga, on meie reaktsioon kindlasti ennast säästev :)
Ning: Hockenheimi ringrajal kõige kiiremas kurvis (kurv 4, u 280km/h) jooksis jänes üle tee ning kuigi mu aju fikseeris ainult "oi, jänes", oli mu esmane emotsioon ikkagi see, et ma ei oleks tahtnud pikkkõrva alla ajada. Alles peale seda tuli vaimusilmas ette pilt kus ma lohisen uljalt rajapiirete poole.
Üks asi on olla seal situatsioonis, teine asi on istuda mugavas tugitoolis - esmased reaktsioonid on erinevad.
Kasutaja avatar

borx
Tsikkel: Midnight Star 1900A
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas borx »

Heitekender kirjutas:muide, aga mõelge nendele kriitilistele situatsioonidele kus ise olete olnud. Minu jaoks ei ole teele sattunud metssiga mitte potentsiaalne praad vaid süütu metsanotsu kes kogemata vales kohas. Olles kas auto või tsikliga, on meie reaktsioon pigem looma säästev. Olles jala ning kohtudes karuga, on meie reaktsioon kindlasti ennast säästev Smile

süütu või mitte aga kui säästa kas ennast või metslooma siis igal juhul ennast. Kindlasti ei ole juhi reaktsioon alateadlikult looma säästev- pigem on see püüd kokkupõrget vältida ja terve nahaga situatsioonist välja tulla, olgu takistus inimene, loom või puu...

terv.
Alar11
Alar

K-125 1951; IŽ-350 1949; IŽ-350 1950; IŽ-56 1957; IŽ-56K 1957; IŽ-56 1958; IŽ-56 1959

stonefree

Lugemata postitus Postitas stonefree »

HeitiKender kirjutas:
muide, aga mõelge nendele kriitilistele situatsioonidele kus ise olete olnud. Minu jaoks ei ole teele sattunud metssiga mitte potentsiaalne praad vaid süütu metsanotsu kes kogemata vales kohas. Olles kas auto või tsikliga, on meie reaktsioon pigem looma säästev. Olles jala ning kohtudes karuga, on meie reaktsioon kindlasti ennast säästev :)
Ning: Hockenheimi ringrajal kõige kiiremas kurvis (kurv 4, u 280km/h) jooksis jänes üle tee ning kuigi mu aju fikseeris ainult "oi, jänes", oli mu esmane emotsioon ikkagi see, et ma ei oleks tahtnud pikkkõrva alla ajada. Alles peale seda tuli vaimusilmas ette pilt kus ma lohisen uljalt rajapiirete poole.
Üks asi on olla seal situatsioonis, teine asi on istuda mugavas tugitoolis - esmased reaktsioonid on erinevad.
Reaktsioon on ju lihtsalt selles, et vältida ohtu(otsasõitu). Ja see pole mitte sama mis dalailaamalik soov neljajalgseid säästa (lol)
ZX-9R. Vahel sõidan kiiresti aga rullnokk ei ole :)
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

Kris., ma arvan, et oma rahulolematuse pead sa adresseerima ajakirjanikule. Oleks ju ilgelt mage kirjutada, et möödapõiget sooritanud poliitik pingutas üle - natuke draamat kulub ikka marjaks ära :D
Vaevalt, et see "ootamatult suur hirvepull" oli kevadiste valimiste avalöök, kelle Kristen Michal seal oma käega teele talutas.
kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Loomulikult toimub alalhoiuinstinkti ajel sellises situatsioonis ikka enesepäästmine. Ajakirjanduslikust lähenemisest on diskusioonid juba hoopis midagi muud :) Ja tundes seda ratturit, ei hakanud tema küll mingit loomapäästeoperatsiooni reklaamima. Kui üldse, siis viskas nalja sel teemal ja õnnetu sulesepp võttis asja tõe pähe. Et nüüd kahtlusi tõrjuda, siis hirvepulli võrdleme ikka põdraga, eks ;). Mandril neid kuuldavasti üldse ei olegi, need on saaremaale "istutatud" loomad ja kits on nede kõrval poisike. Ikka sinna väiksemat kasvu põdra kanti on need elukad ning kipuvad aeg-ajalt ka suisa 5..10 pealiste karjadena teele sadama.
Mis nüüd ajakirjanikke puudutab, siis on Mereblogis neil soovitatud lausa kursustele minna, et vältida BS juhtumeid :?
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

Minu soovitus oleks, harjutada endas mahasuruma selliseid loomapäästmise instinkte, eriti autoroolis, loomulikult juhul kui tegemist on kitsega või temast väiksema loomaga . Kui jookseb mõni kass, koer, jänes jne. üle tee, ei tohiks instinktiivselt kuhugipoole keerama hakata, vaid ainult võimalusel pidurdada. Palju on näiteid, kus inimesed on ennast vigaseks sõitnud, sellepärast, et koer jooksis üle tee :evil: Ei ole üldse mingi loomavihkaja, kuid hetkekski ei teki mul kõhklust, kas seada mõne looma pärast ohtu enda või laste (kaasreisijate) elu mingi lootusetu põikemanöövriga ja päästa loom või mitte. Sellist keeramise instinkti on muidugi raske allasuruda, aga saab seda ikka harjutada ka, suvel lendab tihti linde ootamatult üle tee, mis samuti ehmatab, siis peaks püüdma jätta käed roolil liikumatuks ja vajadusel kontrollitult pidurdama, kui on veel aega.
Mootorrattaga on vähe keerulisem, sest oleneval kiirusest, tee laiusest, teekattest jne on raske midagi üheselt head soovitada, kuid isiklikult eelistaks kokkupõrgata koeraga ennem, kui teekõrval oleva puuga. Otsesõidul, kokkupõrkel mingi koerasuuruse elukaga, on inertsist tulenevalt võimalus lohiseda kukkumisel mööda teed edasi, mis on kindlasti parem variant, kui võssa põrutada. :roll:
SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

pritsu
Tsikkel: TDM 850

Lugemata postitus Postitas pritsu »

Tänases Kanal 2 saates "Krimi" pidi pikemalt rääkima õnnetustest mootorratastega. Jääme siis ootama....

Pagan! Asjata ootasime. Sorry!
Viimati muutis pritsu, 17 Okt 2006, 20:54, muudetud 1 kord kokku.
Õigekirjaoskus massidesse!

Mait
Tsikkel: GSXR 1000

Lugemata postitus Postitas Mait »

Kuulsin ka. Jääme ootama :x
Overtake everybody!
Kasutaja avatar

kaska
Tsikkel: 900 Hornet / 650 Scrambler

Lugemata postitus Postitas kaska »

>tänases Kanal 2 saates "Krimi" pidi pikemalt rääkima õnnetustest >mootorratastega. Jääme siis ootama....
>
>Pagan! Asjata ootasime. Sorry!

Et siis ei olnud midagi ?

ei juhtunud ise nägema

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

ei olnud õnnetus mootorrattaga. saatejuht rääkis midagi joobes mopeedijuhist ja mopeedist, kuigi pilt näitas hoopis puru sõidetud rollerit.

RKsilver

Lugemata postitus Postitas RKsilver »

ongi, krt ma võtsin asjatult oma sõiduajast pool tundi maha :(

igatahes, peaks selle duty2 ära ostma 8)
Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik :)
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

petz61 kirjutas:
ei olnud õnnetus mootorrattaga. saatejuht rääkis midagi joobes mopeedijuhist ja mopeedist, kuigi pilt näitas hoopis puru sõidetud rollerit.
Lõpu poole oli ka motikalaksust veidike. Oli kuskil ringtee peal külje maha pand.

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

no ei jõudnud lõpuni oodata, kuid tundub et eriti millestki ilma ka ei jäänud.

Rauntz

Lugemata postitus Postitas Rauntz »

Jutt oli siis ühest ratturist, kes tondi ringidel otse pannud. Ratas päris katki, kutt pikali maas, raamil. Pärast seda rääkis veel ebamäärast jama veel tsiklistide sõidustiilist.

Chevelle

Lugemata postitus Postitas Chevelle »

Aastaid tagasi sai küll jääl ja mudas minskiga külili käidud, aga neid ei nimetaks ma õnnetusteks, need olid rohkem nalja tegemised. Loogiline oli, et kiilasjääl kaua püsti ei seisa :wink:

Igatahes ainsaks pisiõnnetuseks pean esimest sõidukogemust 600se bikega. Nimelt suri ristmikul ratas välja ning ma ei jõudnud jalgu maha tagasi panna ja pikali me olimegi. :? Õnneks ei jäänud rattale ühtegi kriimu ega mõra, ainult suunatuli läks ja seegi parandati samal õhtul superliimiga. :P
Järgmisel päeval läks bike uuele omanikule ja suunatuli jäi tema vahetada... :oops:
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 88 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

Chevelle kirjutas:
Aastaid tagasi sai küll jääl ja mudas minskiga külili käidud, aga neid ei nimetaks ma õnnetusteks, need olid rohkem nalja tegemised. Loogiline oli, et kiilasjääl kaua püsti ei seisa :wink:

Igatahes ainsaks pisiõnnetuseks pean esimest sõidukogemust 600se bikega. Nimelt suri ristmikul ratas välja ning ma ei jõudnud jalgu maha tagasi panna ja pikali me olimegi. :? Õnneks ei jäänud rattale ühtegi kriimu ega mõra, ainult suunatuli läks ja seegi parandati samal õhtul superliimiga. :P
Järgmisel päeval läks bike uuele omanikule ja suunatuli jäi tema vahetada... :oops:
krt... ma juba nägin seda sinu avatari pilti kusagil... lubasid näidata pilti veel paremas varustuses :P

Chevelle

Lugemata postitus Postitas Chevelle »

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Jääme siis ootama pilte, kui selle varustusega veidi püherdanud oled :lol: .

terv
Kris.
Riding with a King!
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

Suzumen kirjutas:
kuigi siiani täielik müstifikatsioon, kuidas see võimalik saab olla, kuna kombe nahk jäi terveks aga särk alt ja nahk läinud :roll: )
Pakun, et see koht sai sul lühikese ent terava löögi. Kombe mööda asfalti ei lohisenudki, küll aga liikusid sina kombe ja kaitsmete suhtes. Suure surve all võib see päris korraliku jälje jätta. Äkki maandusidki sellele õlale?
kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

masto

Lugemata postitus Postitas masto »

Suzumen kirjutas:
kris. kirjutas:
Jääme siis ootama pilte, kui selle varustusega veidi püherdanud oled :lol: .

terv
Kris.
Jep :D Minulvõttis kukkudes isegi läbi karbon kaitsmete, nahk kombe ja pluusi õla pealt naha maha kukkudes (kuigi siiani täielik müstifikatsioon, kuidas see võimalik saab olla, kuna kombe nahk jäi terveks aga särk alt ja nahk läinud :roll: ) Asfaldi haigus on ikka väääga valus haigus :cry:
asfaldi peal kukutud põlv oli päris lõhki õnneks muud polnud
tähtis on v6it mitte osav6tt
Kasutaja avatar

rott84

Lugemata postitus Postitas rott84 »

eelmine sügis juhtus mul ka selline asi, et külgkorviga sõites võtsin kurvi vasakule ja korv tõmbas nina maha ning üle ta oligi.ise lendasin suure kaareda mitu meetrit eemale. selg annab siiani tunda.

Jozeph

Lugemata postitus Postitas Jozeph »

Sain oma veast aru ning ei häiri oma idiootsustega teid mitte kunagi!
Viimati muutis Jozeph, 20 Nov 2006, 16:12, muudetud 1 kord kokku.
Suletud

Mine “Vaba teema”