Endurod metsaradadele (Harjumaa)

Siia siis kõik krossi ja enduroga seonduv.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 328 korda
Tänatud: 432 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

[quote="racerx"]To mx77:

Ma olen üsna tihti krossikaga "teid" ületanud.
Täna stardin ka sinu maja juurest, kui sa just kell 18.00 trenni ei kavatse minna ja mind saba peale võtta :)

Nelari paagiga endurotades.... mingi 70 kilti peaks välaj vedama kui sa just tühja ei gaasita. Pead ei anna aga umbes nii.
Kaks takti saab 7.5 liitriga mingi 50-60 kilti vist. Ma väga täpselt pole riksinud mõõta. Koormust on võrreldes krossiga vähe ja peenega lased.

Kust minu maja juurest ja millist saba peale võtmise abi sul vaja on? Kas koos rattaga?
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Raitz kirjutas:
Edit: Mella saab ilmselt 100% aru kus on mõistlik ja kus mitte olla, aga milleks ajada sellist hülge möla?
Sest ma ei saa aru, mida te kisute fleimi? Ilmselgelt me ei ole need, kes pärnus luiteid künnavad. Pildi järgi tundus Karm ja kompanii olema..
Ja traktorijutule vastuseks - jutt oli REOSTAMISEST mitte sõitmisest. Vahet pole, kas reostatakse eramaal või riigimetsas.
Kasutaja avatar

mella

K2bi kirjutas:
ma rääkisin ju algusest peale, et mis selles halba onkui tsiklist mööda laudteed söidab mitte mülkkas. rohelised on nii rumalad et ei sa ise ka aru mida nad tahavad vöi mitte.
Tegelikult on vahe. Teade, kes need mehed on, sõitnuks nad laudteel nagu oleks käsk see pooleks saagida :P Ja see pole enam küll ilus tegu.

toniskipper

Lugemata postitus Postitas toniskipper »

to JohnDoe: oled sa mõelnud mitu miljonit silti peaks panema metsaveertele ja igale sihile et neid märgataks ? Kuigi jah oma kandis olen selle teema ka ylessevõtnud ning arvatavalt varsti saab ka suur osa metsateid ja endiseid sihte märgistatud.
Kasutaja avatar

mella

mx77 kirjutas:
Kuulge parem vaidlemise asemel. Need vennad kes Yamu WR-ga või siis KTM EXC-ga käisid - öelge, kas saite ühe paagitäiega hakkama või tankisite ka kuskil. Ja veel, kas marsruut on selline, et väikese riskiga saaks ka krossirattga osaleda? Ma mõtlen just suurematel teedel sõitmist või ületamist. Väiksemad teed on poogen.
WR võttis tallinn-prillimäe otsal piki gaasitrassi 3L
Kasutaja avatar

JohnDoe

Lugemata postitus Postitas JohnDoe »

toniskipper kirjutas:
to JohnDoe: oled sa mõelnud mitu miljonit silti peaks panema metsaveertele ja igale sihile et neid märgataks ? Kuigi jah oma kandis olen selle teema ka ylessevõtnud ning arvatavalt varsti saab ka suur osa metsateid ja endiseid sihte märgistatud.
Olen mõtelnud sellele ja ka sellele kui palju selliste lankidepealt pappi on tulnud ja seal tegematta tööd on olnud langi igasse nurka või langile suubuva tee juurde lihtsalt kile sees olev või noh kui on viitsimist siis ka püsi märk ülesse panna pole ju probleem selliste summade kõrval.
olgu neid vaja siis kasvõi 1 või kümme ühele langile. see mitte ainult ei hoiata mootorsõiduki juhte vaid ka jalakäiaid kes lankidel pahaimamata tuterdavad!
Elukooli õpilane
pole just viiemees! :)
VEOKITE VARUOSAD!

Käin meeleldi mülkas! :)
56 940 571
Omal poolearuline IZ planeta 350ccm krutitud ja puuritud ning kontaktivaba. -kärnadega! `65a.
... rääkimata JAWA`dest
Kasutaja avatar

madka
Tsikkel: kx250f

Lugemata postitus Postitas madka »

mx77 kirjutas:
Kuulge parem vaidlemise asemel. Need vennad kes Yamu WR-ga või siis KTM EXC-ga käisid - öelge, kas saite ühe paagitäiega hakkama või tankisite ka kuskil. Ja veel, kas marsruut on selline, et väikese riskiga saaks ka krossirattga osaleda? Ma mõtlen just suurematel teedel sõitmist või ületamist. Väiksemad teed on poogen.
Mina oma 250'ga (paak 8L) saan miski 100 km sõita ja siiani olen ainult korra pidanud reservi kasutama nendel metsatrippidel.
Ja eks alati saab marsruudi sisse planeerida ka bensuka külastuse.
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

OK, siis hakkab asi huvitavaks kiskuma. Minu kogemus favor off-roadil on ca 1 tund ja 20 minutit ühe paagiga. sellepärast küsisin.
Kasutaja avatar

mella

kui meil sõiduaeg oli 6h ja 60km, siis kogu aeg ei väänatud (aidati raskemaid) ja vahepeal oli puhkus ka tanklas. ehk siis 2,5h jooksul 3L 400ccm nelari kohta teebki enamvähem samapalju välja.
Kasutaja avatar

toim

Lugemata postitus Postitas toim »

Pühapäeval ka mingi tripi teeme, või uurime kodus seadusi?
CRF250R

-metsik-

Lugemata postitus Postitas -metsik- »

Tere metsamehed.
Laupäeval võite tripi meie üritusele teha
http://www.metsikud.ee/
ja pühapäeval tagasi :wink:
Terv.
Ints.
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Oleks ise ka pühap. käsi kui suuremaid teid välditaks. Ja õnnestuks paagitäiega ära sõita. Kas start ja finish samas kohas?

Partu

Lugemata postitus Postitas Partu »

Ehk on siit keegi täna õhtul tankokal kätt harjutamas?
Kasutaja avatar

Gre
Tsikkel: Husqvarna TE610 IE

Lugemata postitus Postitas Gre »

K2bi kirjutas:
....rohelised on nii rumalad et ei sa ise ka aru mida nad tahavad vöi mitte.:D
Tead mida nad tahavad: Et Sa oma ratta viiksid Kuusankoskisse.
Jooksid kodus viina, tõmbaksid triipu, paneksid savu ja annaksid naisele ketukat. Lastel ja noortel tuleb ka motohuvi juba eos lämmatada ja lasta neil kolada linnatänavatel, mitte rabades ja metsades, uurides mida täna süstla sisse kallata.
P.S. Mõeldes globaalsemalt "tulevikule"
K2bi kirjutas:
....ühesönaga minge persse ja mina lähen öhtul vaatan kuidas see raba elab :D
Sama siin.
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Deem, tuleks aga peab ka tööd tegema ja valgusega kipub napiks. Seitse on ju liiga hilja jõuda?
Kasutaja avatar

mella

Kas midagi on pühapäevaks juba orgunnitud?

Partu

mx77 kirjutas:
Deem, tuleks aga peab ka tööd tegema ja valgusega kipub napiks. Seitse on ju liiga hilja jõuda?
Ega hämaras puude vahel ukerdamine teab mis turvaline tegevus ole küll. Peale poolt kaheksat vast metsas enam eriti ei sõida!

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

Partu kirjutas:
Ehk on siit keegi täna õhtul tankokal kätt harjutamas?
Plaan on jah. Kui filtrid kuivaud siis peaks kella kuue paiku kohal olema.
Offroadi stardi juures.

K2bi

Lugemata postitus Postitas K2bi »

raserxj apartu kas te homme ka lähete söitma?
ehk siis 21 sept.

Partu

K2bi kirjutas:
raserxj apartu kas te homme ka lähete söitma?
ehk siis 21 sept.
Homme minek rahvuste krossile - seega minu jaoks täna viimane võimalus see nädal pisut töristada.

oma_jope

Lugemata postitus Postitas oma_jope »

mella kirjutas:
Ja traktorijutule vastuseks - jutt oli REOSTAMISEST mitte sõitmisest. Vahet pole, kas reostatakse eramaal või riigimetsas.
Mina vist olin see, kes kogemata traktoritega _reostamisest_ rääkis. SORRY. Pidasin silmas ikka metsaaluse üleskündmist, mitte heitgaase. Täpsemalt ajendas mind JohnDoe alljärgnev tekst:

"Plät kui metsa langetatakse ja veetakse välja -sellest jäävad 10 `neid kordi hullemad jäljed kui et 10-20 tsiklimeest teha suudavad." /tsitaadi lõpp/

Minu point oli see, et kui omanik oma metsa või põldu majandab ja sellega pinnast vms kahjustab siis on see tema teadlik valik ja ei vabanda mingil moel võõra metsa kahjustamist lõbusõitjate poolt.

olev

Lugemata postitus Postitas olev »

Tere. Hakkasin siis ka lõpuks liikmeks. Luban mõttetusi mitte kirjutada ja negatiivseid emotsioone mitte avaldada.

Teen ettepaneku pühapäeval seda gaasitrassi teemat jätkata, mis arvate kui prooviks nüüd ringteest selle soo poole vastu sõita? :wink:

Aspelund
Tänatud: 3 korda

Mõtlemisainet....

Lugemata postitus Postitas Aspelund »

dubweiser
Tsikkel: bmw r1150 gs adventure

Lugemata postitus Postitas dubweiser »

.... siuksed looduskaitsealadel müdistajad tõmbavad kahjuks rohkem mõtlevatele metsavendadele ka häda kaela.

K2bi

ullumaja need rohelised on ikka täits lollid juu . peksavad segast j arahvas kes ei tea asjast midagi loeb ja kiiidab takka.

tehke mulle selgeks kuidas tsikkle mis söidab mööda laudteed kisub sealt NAELAD välja ?!?!?

toniskipper

Lugemata postitus Postitas toniskipper »

oeh ikka ei saa vaiki olla.

to käbi: sa tunned ju ajakirjanikke sa peaks teadma et ajakirjanduslik liialdus on täiesti tyypiline. Olen sinuga esimest korda nõus et sells artiklis on liialdusi ning kategorismi ning tegelikult teemast mitte arusaamist. Kuid kui loed seda artiklit uuesti siis ehk saad aru et see jutt käib põhiliselt just kaitsealadel väljaspool teid sõitmisest. Mis on minnuarvates ka ebanormaalne.
Ning veelkord palun ära sõima kõiki looduskaitsjaid yhe puuga lollideks.
see oleks samaväärne sellega kui keegi sõimab kõiki mootorrattureid lollideks? ning mõlemal juhul tunnen end isiklikult puudutatuna.

Rääkisin paar sõna sellest teemast inimesega kes on olnud seotud
Autode offroad keskonna tingimuste jälgimisega ning esialgu soovitaks
teil lugeda temapoolt kirjutatud meelespead autoga metsas liikujale.
Asendage sõna auto mootorrattaga ja saate ehk miskit kasulikku ja moningast mõtlemisainet.
http://vana.geopeitus.ee/lisad/looduses.html

Ning loomulikult ilusat ja turvalist metsatrippi nädalavahetusel.

tonis@uurimustöös metsas liikumise kohta mootorrattaga.

rayokas
Tsikkel: Africa Twin

Lugemata postitus Postitas rayokas »

Olen siiani kadedusega vaadanud mitmete välismaiste enduroklubide tegemiste kajastusi internetis ja on igati lahe, et ka meil hakkab midagi sarnast tekkima. Samas päris mudasse ujuma minna ei tahaks. Kevadel sai korra viimsi metsas mingit metsatraktori rada järgitud, mis lõppes ca tunnise mudavanniga kaevates üksi 180 kilost ja rabasse uppuvat tsiklit välja. Võibolla leidub veel huvilisi, kes tahaks ka veits kõvemal pinnasel kuid siiski keerulisemal maastikul kätt proovida? Näiteks on silma hakanud Kallavere taga mere ja Peterburi mnt. vahelised alad. Osa on mingid vanad fosforiidi karjäärid jms. värk. Saaks tõusudel-langustel turnida jne. Vähemalt praegu paistab piirkond olevat suht "eikellegimaa".
ka mingit erilist looduskahju on vähemalt Tsiklitega seal tekitada suht võimatu.
Ise võiks sinna minna kasvõi täna- homme õhtu poole.
Kasutaja avatar

mella

olev kirjutas:
Teen ettepaneku pühapäeval seda gaasitrassi teemat jätkata, mis arvate kui prooviks nüüd ringteest selle soo poole vastu sõita? :wink:
Järgmisel korral pidi ju liinialune täispikkuses ette võetama :P

K2bi

to tonis : tunnen küll jah . aga nad ei liialda eg alahmi vaid küsivad kui ei tea :D

ja tönis on ka loll :D

magneeto

Lugemata postitus Postitas magneeto »

liitusin just foormiga ja tuleksin ka meeleldi metsa plärtsutama, kui keegi paneks mingi konkreetse kuupäeva ja koha paika nagu selle teema alguses mehed tegid.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”