!tehtud! - eksam ma mõtlen :)
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Punane Roller
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 2 korda
LENATK kirjutas:Õnnitlused! Mulle meenutasid Nõva/Haapsalu kandi smurfid hiljaaegu, et A-kat 4-nda eritingimusega (</=25kW) ei tohiks 750-ga sõita niiet ka mul sügisel veel eksam ees.
smurf võrdub kodanikuga, kes hoolitseb mõne inimese eluea pikenemise eest kes minusuguse eest pensioni välja teeniks...
tee,vastuta,jne....
ja ilma õnnitlusteta....seadused ei ole alati rikkumiseks
täpsem sopapritsimine on oodatud ES-iga
Ilusa ja punase rolleri omanik...sain kah lammaste seast huntide sekka 
Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.

Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.
Uusi lube kohe kätte ei saa - neid tehakse umbes pool nädalat. Mina ootasin kolm päeva. Siiski ma ei saa praegu täpselt aru, kas sul on tsikli juhtimisõigus peatatud või alles lähed eksamile neid tegema? Esimese variandi kohta ma ei oska öelda. Aga kui alles lube teed, siis saad oma juhtimisõigust kontrollida X-Tee'st. Seal kuvatakse olemasolevaid kategooriaid - kui load on tegemisel, siis ei ole seal selle kohta ühtegi märget, seega tegelikult sõita ei tohi. Kui load on ARK kontoris sind ootamas kuvatakse "load kätteandmata" vms, seega politsei seda vähemalt arvutist näeb. Kui seal nii kirjas on, siis võid kohe neile kontorisse järgi minna. Hiljem on seal tekst "kätteantud".417 kirjutas:aga huvitav kas ma saan uued load kohe kätte või pean ootama milla valmivad - mul on juhtimisõigus ajutiselt peatatud ja mingeid koole ega platsisõitu ega linnasõitu tegema ei pea.
Loogiliselt võttes peaksin omama ju sõiduõigust vahetult peale arki uksest väljaastumist (juhul kui sooritan eksami )
Tegelikult ikkagi kohe sõita ei tohi - on ju seadus, et load peavad taskus olema koos teh.passi ja kindlustusega. Kuni arvutis märget pole, et need sind ootavad, ei saa ka politsei seda kontrollida.
Kawasaki Z-fighter
Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!
Väike täpsustus. Trahvi ei saanud vaid tõesti tehti lihtsalt hoiatus, et sellise loaga ei tohi sõita. Kuna A-kat eksamist on juba mitu head aastat möödas siis ausalt öeldes olin selle 4nda eritingimuse unustanud. Müts maha Haapsalu politsei ees, et ainult hoiatusega piirduti. Omaette teema on see kas bürokraatlik pisidetail väärib karistamist?Alex kirjutas:LENATK kirjutas:Õnnitlused! Mulle meenutasid Nõva/Haapsalu kandi smurfid hiljaaegu, et A-kat 4-nda eritingimusega (</=25kW) ei tohiks 750-ga sõita niiet ka mul sügisel veel eksam ees.
smurf võrdub kodanikuga, kes hoolitseb mõne inimese eluea pikenemise eest kes minusuguse eest pensioni välja teeniks...
tee,vastuta,jne....
ja ilma õnnitlusteta....seadused ei ole alati rikkumiseks
täpsem sopapritsimine on oodatud ES-iga
"Aga mitte sellest ei tahtnud ma täna rääkida..."

Tegin eile A-kategooria ARKi sõidueksamit. Loomulikult oli pabin suur, aga nüüd järele mõeldes, ei olnud asi üldse nii hull. Eksamineerija rääkis algul jutu ära, mis süsteemiga kõik platsi harjutused järjest ära teed. Kui see korras, oli linnasõit. Kõige rohkem kartsin Tallina ringe, kus kohati puuduvad teejooned. Kuid ka linnasõit oli lihtne, kõigest 15 minutit. Ja ongi tehtud.
-
Siis pääsesid linnas lihtsalt. Ma sain kogu raha eest, kõvasti üle 30 minuti.Kristel kirjutas:Tegin eile A-kategooria ARKi sõidueksamit. Loomulikult oli pabin suur, aga nüüd järele mõeldes, ei olnud asi üldse nii hull. Eksamineerija rääkis algul jutu ära, mis süsteemiga kõik platsi harjutused järjest ära teed. Kui see korras, oli linnasõit. Kõige rohkem kartsin Tallina ringe, kus kohati puuduvad teejooned. Kuid ka linnasõit oli lihtne, kõigest 15 minutit. Ja ongi tehtud.

Ringteed on jah kohutavad kui nad on joonimata. Aga palju õnne sulle!

Selle vastu aitab, kui need korralikult autoga (ja mõttega) läbi sõita. Lisaks on veel võimalik ca 90 eegu eest osta brozhüür tallinna ringristmike liiklusskeemide kohta. Müügil peaks see olema kindlasti autokoolides ja õppesõiduplatsidel. Mujal -- ei tea.Kristel kirjutas:Kõige rohkem kartsin Tallina ringe, kus kohati puuduvad teejooned.
Nojaa, kui sa alles sel esmaspäeval eksamit tegemas käisid, vaatasid nad, et kõva motomees Kender on juba pikka aega pildil olnud, aga näed -- teeb eksamit meil alles. Eks nad siis peedistasid sind täie raha eestHeitiKender kirjutas:Siis pääsesid linnas lihtsalt. Ma sain kogu raha eest, kõvasti üle 30 minuti.![]()

Viimati muutis scryth, 25 Aug 2006, 11:07, muudetud 1 kord kokku.
kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
keegi kindlasti oskab.oma_jope kirjutas:[
mina ka aru ei saa, miks peab teooriaeksamiks liikluskindlustuse seadust pähe õppima. Ei ole ju liikluses mingit kasu sellest, kui tead, et mis kahjud kellele korvatakse. Või oskab keegi põhjendada?
mina leidsin tänases haiges liikluses lisa aega ning lugesin kogu liikluskindlustus seaduse läbi.
Aga minu arvates peaksid sa ikkagi teadma, et juhul kui õnnetuses, mis juhtub sinu sõidukiga on süüdi vastaspool, kelleks osutub jalakäija, roller, telefonipost või jalgratas ei ole sul mingit õigust pappi saada - eriti tigedaks ajab see rolleri osa.
Teiseks pole paha teada saada, et ravikulud korvab kindlustus - meie riigi sotsiaalsüsteem küll maksab need alul mats kinni ja nõuab pärast kindlustuselt välja, aga see pole muide igalpool nii.
ei jookse see kindlustus osa küll mööda külgi maha

ma sain Pärnus ka eksameid kogu raha eest

Aga mulle meeldib.
-
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
kun a vene ajal olid kahed load korraga ( tegelikult ei tohtinud olla)käes "a" kat eraldi ja "b,c" eraldi siis ringivahetama minnes vaikisin a kati maha et( krt teab mix ?) Hiljem kui tuli välja et probleemi polekski olnud läksin ümbervahetama aga olin napika pool aastat hiljaks jäänud.Kästi koolid ja kõik eksamid uueti teha.Karupoiss kirjutas:417 kirjutas:Uusi lube kohe kätte ei saa - neid tehakse umbes pool nädalat. Mina ootasin kolm päeva. Siiski ma ei saa praegu täpselt aru, kas sul on tsikli juhtimisõigus peatatud või alles lähed eksamile neid tegema? Esimese variandi kohta ma ei oska öelda. .
Hiljaaegu aga selgus et seadus lubab juhtimisõiguse ära võtta ainult kohtu kaudu ja seetõttu vaadeldakse minu olukorda nii; "juhtimisõigus ajutiselt peatatud" ja pärast pikka konsulteerimist jne leiti et pean sooritama ainult teooria eksami ja siis õigus taastatakse
Hälvik mootorratturhiir Zamundast
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
Ah et sul selline pull lugu.417 kirjutas:Karupoiss kirjutas:kun a vene ajal olid kahed load korraga ( tegelikult ei tohtinud olla)käes "a" kat eraldi ja "b,c" eraldi siis ringivahetama minnes vaikisin a kati maha et( krt teab mix ?) Hiljem kui tuli välja et probleemi polekski olnud läksin ümbervahetama aga olin napika pool aastat hiljaks jäänud.Kästi koolid ja kõik eksamid uueti teha.417 kirjutas:Uusi lube kohe kätte ei saa - neid tehakse umbes pool nädalat. Mina ootasin kolm päeva. Siiski ma ei saa praegu täpselt aru, kas sul on tsikli juhtimisõigus peatatud või alles lähed eksamile neid tegema? Esimese variandi kohta ma ei oska öelda. .
Hiljaaegu aga selgus et seadus lubab juhtimisõiguse ära võtta ainult kohtu kaudu ja seetõttu vaadeldakse minu olukorda nii; "juhtimisõigus ajutiselt peatatud" ja pärast pikka konsulteerimist jne leiti et pean sooritama ainult teooria eksami ja siis õigus taastatakse

No ma usun, et sul on siiski nii, et ootad oma lube kolm päeva ja asi ants, kuna keegi valmisluba sulle laua alt võtta kahjuks ei saa.
Kawasaki Z-fighter
-
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
exab tehtud nigu sipsti - sain ka tolle legendaarse valu ja vaeva küsimuse ja tänu Kenderile teadsin vastust.
aga siis(peale pooletunnist arupidamist) selgus et linnasõit ka vaja teha ja
kasseeriti veel täiendav 830 eesti raha.
aga siis(peale pooletunnist arupidamist) selgus et linnasõit ka vaja teha ja
kasseeriti veel täiendav 830 eesti raha.
-
-
selle "valu ja vaeva " on siiani välistanud õigete vastuste hulgast kõik kellelt olen küsinudHeitiKender kirjutas:tänud lähevad omakorda edasi tüdrukule kes teoreetilisel eksamil mu kõrval A-kat küsimustele vastas ja lahkesti aitas kui nägi, et ma lolli nägu teen ja küsimust jõllitan
Mida me teeks naisteta!

ise oleksin ka raudselt välistanud
417 kirjutas:selle "valu ja vaeva " on siiani välistanud õigete vastuste hulgast kõik kellelt olen küsinudHeitiKender kirjutas:tänud lähevad omakorda edasi tüdrukule kes teoreetilisel eksamil mu kõrval A-kat küsimustele vastas ja lahkesti aitas kui nägi, et ma lolli nägu teen ja küsimust jõllitan
Mida me teeks naisteta!![]()
ise oleksin ka raudselt välistanud
Et kindlustus "tasub memme valu ja vaeva".... see küsimus sattus eelmisel nädalal ka mulle..... jõllitasin sama moodi... ja panin valesti, ehh.
Aga see oli ka ainuke vale vastus.... 50% A-katist on nüüd käes

Nüüd peab veel platsieksamil nende 2 juti vahelt aeglaselt läbi sõitma.....
Viimati muutis digger, 26 Aug 2006, 12:46, muudetud 2 korda kokku.
-
Jes jess jesss - ma ka nüüd lõpuks legaalne mootorattur.Minu ajutiselt tühistatud sõiduõigus on täies mahus taastatud.
Kuidagi rahulikum tunne kohe sõita, ei pea kellegi varju hoidma maanteel ja õhtasel ajal linnasõitu vältima
Kuidagi rahulikum tunne kohe sõita, ei pea kellegi varju hoidma maanteel ja õhtasel ajal linnasõitu vältima
ARK veebis on ju selgelt kirjas, et teooriaeksamile regamiseks pead isiklikult kohale ilmuma, kõik vajalikud dokustaadid kaasas. Kui nad on su paprid, raha ja digipildi kätte saanud siis edaspidi (kui vaja peaks olema) saad juba ka telefoni teel aja kirja panna.Siller kirjutas:Kuulsin kuskilt et ka kuskil arki lehel pidi saama eksamitele registreerida. Olen ise ka seal üpris palju ringi vaadanud aga pole kohta leidnud kust neid eksamiaegasid vaadata.
Kas keegi on seda varianti kasutanud, et teooria ühes büroos ja sõidud mõnes teises teinud? Kuidas sujus?
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 30 korda
- Kontakt:
http://www.ark.ee/atp/?id=204oma_jope kirjutas:ARK veebis on ju selgelt kirjas, et teooriaeksamile regamiseks pead isiklikult kohale ilmuma, kõik vajalikud dokustaadid kaasas. Kui nad on su paprid, raha ja digipildi kätte saanud siis edaspidi (kui vaja peaks olema) saad juba ka telefoni teel aja kirja panna.
Juhul, kui Te mingil põhjusel ei sooritanud teooriaeksamit, siis teistkordselt saab registreerida ka elektronposti aadressil tallinnaeksam@ark.ee
minu viga.retro kirjutas:http://www.ark.ee/atp/?id=204oma_jope kirjutas:...edaspidi (kui vaja peaks olema) saad juba ka telefoni teel aja kirja panna.
Juhul, kui Te mingil põhjusel ei sooritanud teooriaeksamit, siis teistkordselt saab registreerida ka elektronposti aadressil tallinnaeksam@ark.ee
(Tegelt mul (vist) õnnestus end täna telefoni teel _esimesele_ teooriaeksamile regada aga muidugi mitte Tln-s vaid ühes sellises büroos kus järtsu pole. Eks paistab.)
oma_jope kirjutas:ARK veebis on ju selgelt kirjas, et teooriaeksamile regamiseks pead isiklikult kohale ilmuma, kõik vajalikud dokustaadid kaasas. Kui nad on su paprid, raha ja digipildi kätte saanud siis edaspidi (kui vaja peaks olema) saad juba ka telefoni teel aja kirja panna.Siller kirjutas:Kuulsin kuskilt et ka kuskil arki lehel pidi saama eksamitele registreerida. Olen ise ka seal üpris palju ringi vaadanud aga pole kohta leidnud kust neid eksamiaegasid vaadata.
Kas keegi on seda varianti kasutanud, et teooria ühes büroos ja sõidud mõnes teises teinud? Kuidas sujus?

Eile sai suur vaev tasutud - eksam tehtud
Kuigi jah, nalja kohati sai. Eriti siis, kui eksamineerija alustas ühele kutile loengut sõiduvarustuse teemal ja jätkas u. 20 min. Aga õigus tal selleks oli - kutt tegi eksamit dzempri väel ja paljaste kätega. Lõpuks ronis autosse tagasi, õps andis vähemalt kindadki kätte:P
Mis närvidesse puutub - proovige ise teha võõra rattaga kaheksaid ja ringe
kui ikka bikega harjunud ja antakse üks õnnetu chopper kätte...
Õnneks oli eksamineerija suht ok (minuga vähemalt) ja ei keeranud väga hullult.
Kokkuvõttes - hingerahu olemas
.... ja see üks olulisemaid asju;)

Kuigi jah, nalja kohati sai. Eriti siis, kui eksamineerija alustas ühele kutile loengut sõiduvarustuse teemal ja jätkas u. 20 min. Aga õigus tal selleks oli - kutt tegi eksamit dzempri väel ja paljaste kätega. Lõpuks ronis autosse tagasi, õps andis vähemalt kindadki kätte:P
Mis närvidesse puutub - proovige ise teha võõra rattaga kaheksaid ja ringe

Kokkuvõttes - hingerahu olemas

.... ja see üks olulisemaid asju;)
endal sai ka siis 26. juuli paiku eksam sooritatud. Kui nüüd ausalt öelda, siis platsil ringe ja kaheksaid tehes jalad värisesid, see oli kõike muud kui mõnus. Linnasõidul oli ka selline tunne endal, et teen meeletult vigu, pärast eksamineerija tuli lagedalekahe pisiveaga ning oligi tehtud 
nii mõnus

nii mõnus

Jee!Ka ametlikult lubade omanik!Järjekord teooria examile oli pikk,aga meeldiv üllatus oli,Tartu Ark Büroo töötaja ei põlanud vaeva ja otsis mu numbri,helistas ja pakkus järgmiseks päevaks kohe aega,kuna keegi kukkus ära.Super meeldiv üllatus,et ametnik viitsis nii jamada üldse.
Sõidu examit tahtsin oma rattaga teha,seal oleks ka kohe olnud komistuskivi,nimelt passis 35 kw ja kuna tahtsin täis a'd siis eksamineerija jutu järgi oleks pidanud ratas olema vähemalt 37kw,aga ütles siis -ah teeme ära;) lõpp hea kõik ok.
Parimat
Sõidu examit tahtsin oma rattaga teha,seal oleks ka kohe olnud komistuskivi,nimelt passis 35 kw ja kuna tahtsin täis a'd siis eksamineerija jutu järgi oleks pidanud ratas olema vähemalt 37kw,aga ütles siis -ah teeme ära;) lõpp hea kõik ok.
Parimat
tegin siis täna Paides kõik ARK-i eksamid ühe päevaga väga normaalne asja ajamine , kiire ja mõnus.Rattad oli autokooli poolt kuid võis ka enda rattaga teha (loomulikult peab ratta kohale toimetama vastavate lubadega isik või siis kärus).
Muide soovitaks üldse Paides olevat Järva autokooli.Väga mõnusad õpetajad on seal,eriti lahe kuju oli Mait Klein.Ta tegi ikka piisavalt huumorit ja tänu sellele oli ka õppida lihtsam ei tekkinud pingeid ja ei mingi värinat ei jalgades ega kusagil mujal.

Muide soovitaks üldse Paides olevat Järva autokooli.Väga mõnusad õpetajad on seal,eriti lahe kuju oli Mait Klein.Ta tegi ikka piisavalt huumorit ja tänu sellele oli ka õppida lihtsam ei tekkinud pingeid ja ei mingi värinat ei jalgades ega kusagil mujal.

Minu sõit läks ARK platsilt Akadeemiale, sealt ringliikluse kaudu Ehitajate teed pidi väikese jõnksuga Tammsaarest Kadaka teele. Sealt keerasime Laki kaudu Veskimetsa väikestele parema käe reegli järgi võetavatele ristmikutele ning Paldiski mnt kaudu mööda Ehitajatet ja Kadakat ARK-i tagasi. Paldiski mnt-l jälgiti ridade vahetamist teele välja ja tagasikeeramisel, räige oleks olnd, kui oleks sinna Järveotsa poe ringile sattunud Õismäe teel, sellet sai ikka õppesõidu ajal vist ca 15 korda üle hõõrutud, enne kui aimu hakkas saama millisest reast kuhu keerata võib 

-Suzuki GSF 400 Bandit 1991
-Yamaha XJR 1300 1999
-Honda CBR 600 F 2003
+Honda NX 650 Dominator 1990
+BMW R 850 R 2004
-Yamaha XJR 1300 1999
-Honda CBR 600 F 2003
+Honda NX 650 Dominator 1990
+BMW R 850 R 2004
ARK - Kadaka teel vasakule - üle viadukti - peale viadukti vasakule Pääsküla väikestele tänavatele (palju ühesuunalisi tänavaid ja samaliigiliste teede ristmikke) - Kivimäel Pärnu mnt-le välja vasakule Nõmme poole - Nõmmelt mäest alla mööda Ehitajate teed kuni Vilde teeni - sealt vasakule kuni Akadeemia teeni - sealt paremale kuni Kadaka teeni - seal kuni Ehitajate tee ristmikuni - sealt vasakule Ehitajate teele - Õismäele esimesele ringile - sealt Järveotsa teele kuni Akadeemia teeni - sealt paremale Kadaka teele ja tagasi ARk-i. Niisiis kolm piirkonda: Mustamäe, Õismäe, Nõmme-Pääsküla.
-
- Tsikkel: Jawa Style
Minulgi said eksamid tehtud 9 august 
Paides ja enda Jupiter 3 oli rattaks, kahkesa ajal läks küll jalg maha aga no polnd hullu. Linna sõiddu kohta ei öeldud ühtegi paha sõna.
Samas seal olevate ametnike suhtumine jätab küll sajaga soovida.
Küsimus laiale ringile, kui B kat olemas ja A sai tehtud, kas siis tsikli selga tohib istuda alles siis kui AB tähisega plastik taskus? B kati puhul anti ju mingi ajutine tunnistus, et võid sõita. Miks A puhul ei anta?

Paides ja enda Jupiter 3 oli rattaks, kahkesa ajal läks küll jalg maha aga no polnd hullu. Linna sõiddu kohta ei öeldud ühtegi paha sõna.
Samas seal olevate ametnike suhtumine jätab küll sajaga soovida.
Küsimus laiale ringile, kui B kat olemas ja A sai tehtud, kas siis tsikli selga tohib istuda alles siis kui AB tähisega plastik taskus? B kati puhul anti ju mingi ajutine tunnistus, et võid sõita. Miks A puhul ei anta?
Fazer GOO
Sellest oli siin vist kusagil juttu kah. Kui sul juba luba olemas, ei saa sulle ajutist anda, kuna sel juhul oleks sul korraga kaks sõiduõigust tõendavat dokumenti.
Kui sa B tegid, siis sul ühtegi varasemat luba olemas ei olnud, ja siis saidki. Bürokraatia on selle asja nimi.
Kui sa B tegid, siis sul ühtegi varasemat luba olemas ei olnud, ja siis saidki. Bürokraatia on selle asja nimi.
kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.