kokkupõrge, kes on süüdi?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
kokkupõrge, kes on süüdi?
Oli selline olukord, et sõitsime sõpradega ujuma 3 rolluga ja olime kohal 1. peatuse juures pidime minema 3-ndasse peatusesse. Ja siis see kutt kes ees sõitsi pani pidureid, lasi suuna sisse ja jäi seisma keset teed, valmistus pröödeks. Minule tuli see üllatuseks, ei jõudnud enam pidurdada, kuna ta seisis keset teed, siis ei saanud paremalt läbi minna ja pidin minema vastasuuna vööndisesse, et mõõda sõita. Olin juba poole rolluga temast mõõdas, kui ta äkki põõras, pani mulle sisse. Minu rollul ei juhtund midagi tema rollul tuli värv maha, külje peegel läks, ja sumps teeb võrri häält.
Imo tema süü ka, et põõramise ajal tahapeeglisse ei vaadanud. Ja see´, et ta 1. peatusesse tahtis minna selle nad olid leppind kokku 5 min enne minekut kui mind polnud seal ja mina ei teadnud arvestada seda.
Nüüd mingi probla, et süüdistab mind ja käsib maksta. Mis teie arvate kui kogenumad sõitjad sellest olukorrast.
Imo tema süü ka, et põõramise ajal tahapeeglisse ei vaadanud. Ja see´, et ta 1. peatusesse tahtis minna selle nad olid leppind kokku 5 min enne minekut kui mind polnud seal ja mina ei teadnud arvestada seda.
Nüüd mingi probla, et süüdistab mind ja käsib maksta. Mis teie arvate kui kogenumad sõitjad sellest olukorrast.

-
Sinu süü muidugi, endaga juhtus sarnane asi...
Aga mitte minu süül ja sooritasin vasak pööret, üritas sisekurvist mööduda ja pani sisse küljepealt. 30kmh tsoonis 40kmh ja mina sõitsin 10kmh koos teistega...
Aga mitte minu süül ja sooritasin vasak pööret, üritas sisekurvist mööduda ja pani sisse küljepealt. 30kmh tsoonis 40kmh ja mina sõitsin 10kmh koos teistega...
Viimati muutis shadows, 13 Juul 2006, 00:57, muudetud 1 kord kokku.
ise asi teemap eaks olema kas eessõitjal pidurituli töötas;)Raigo kirjutas:Ja siis see kutt kes ees sõitsi pani pidureid, lasi suuna sisse ja jäi seisma keset teed, valmistus pröödeks.
Kui tehakse vasakpööret,siis viimane asi,mida teha, on sooritada möödasõitu vasakult. + väike pikivahe .
Ehk siis edu.ee
Võib ka tema süüdi olla juhul kui sina hakkasid temast mööda sõitma enne kui ta juba sooritas vasakut pööret. Reegel on see et pead tagant tuleva möödasõitja läbi laskma enne kui pöörde sooritad. Juhul kui eesolev sõiduk juba pööret sooritab, siis mööda sõita ei tohi. Autokoolist õppisin. Sina aga ei sooritanud möödasõitu vaid möödusid temast lühikese pikivahe või tähelepanematuse pärast. Antud juhul oli arvatavasti süüdi sinu tähelepanematus ning veel see et sa ei hoidnud õiget pikivahet.
-
Teema algataja
Mul oli autoga täpselt sama olukord. Buss jokutas teel ja tegin möödasõitu. Siis ta hakkas tegema vasakpööret ja oleks mulle sisse keeranud, ma üritasin samasse tänavasse sisse keerata kuhu tema, aga ei keeranud välja ja sõtsin tee perves olevasse kivisse. Tüüp ei olnud nõus süüga ja kutsus politsei. Politsei ütles, et muidugi on süüdi vasakpöörde tegija, kuna pööret tehes pead veenduma, et sinust ei tehta möödasõitu. Tüüp maksis mu puruks sõidetud tule kinni.
Sinul on küll natuke teine situatsioon. Sa tegid hädapidurdust.Ja kas selles kohas oli üldse möödasõit lubatud.
Kui sa sellise jutuga lähed, et tegid hädapidurdust, siis oled rauselt ise süüdi.
Seal pole mingit vahet, mis peatused kokku on lepitud
Ega siis kõik autod linnas pole kokku leppinud kuhu keegi läheb. Pikivahet tuleb hoida.
Endal oli nädal tagasi selline situatsioon, et sõitsin maanteel ja roller sõitis tee ääres ja järsku otsustas ta teha vasakpööret. Palju ei puudunud, et oleksin ta surnuks sõitnud. 100% oleks tema süüdi jäänud.
Sinu puhul on aga sama asi, et näiteks oleksid keeranud vastassuuna vööndisse ja oleksid autoga kokku põrganud kes vastu tuleb. Ikka ju sina süüdi, peab ju arvestama eessõitvate masinatega ja PIKIVAHEGA.
Sinul on küll natuke teine situatsioon. Sa tegid hädapidurdust.Ja kas selles kohas oli üldse möödasõit lubatud.
Kui sa sellise jutuga lähed, et tegid hädapidurdust, siis oled rauselt ise süüdi.
Seal pole mingit vahet, mis peatused kokku on lepitud

Endal oli nädal tagasi selline situatsioon, et sõitsin maanteel ja roller sõitis tee ääres ja järsku otsustas ta teha vasakpööret. Palju ei puudunud, et oleksin ta surnuks sõitnud. 100% oleks tema süüdi jäänud.
Sinu puhul on aga sama asi, et näiteks oleksid keeranud vastassuuna vööndisse ja oleksid autoga kokku põrganud kes vastu tuleb. Ikka ju sina süüdi, peab ju arvestama eessõitvate masinatega ja PIKIVAHEGA.
-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
huvitav ,et kui kitsal teel sõideti ,et suudetud rollerist mööda põigata näiteks vasakult ?
Kindlustus tõlgendaks seda kui mõlemi süü ja maksaks 50/50 kinni.
Süüdi tegelikult on ka see kes vasakult mööda sõitis sest kui sa juba nägid ,et pani suuna sisse ja tahtis keerata vasakule siis enam sa ei tohi temast teha mööda sõitu. Seega ise tunnistasid oma süü üles.
Teise venna süü on ,et ei veendunud manöövri ohutuses ja ma arvan ,et ta ei paiknenud vasakul pool teed ,et sa ei suutnud temast paremalt mööda põigata.
Kindlustus tõlgendaks seda kui mõlemi süü ja maksaks 50/50 kinni.
Süüdi tegelikult on ka see kes vasakult mööda sõitis sest kui sa juba nägid ,et pani suuna sisse ja tahtis keerata vasakule siis enam sa ei tohi temast teha mööda sõitu. Seega ise tunnistasid oma süü üles.
Teise venna süü on ,et ei veendunud manöövri ohutuses ja ma arvan ,et ta ei paiknenud vasakul pool teed ,et sa ei suutnud temast paremalt mööda põigata.
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
Fifti sixti oportijuuniti! Peatus 1. ja peatus 3 mõlemad süüdi, pluss veel mina ka, et ma teid varem turvaliselt pehmesse kraavi ei ramminud. t*** ärge ronige tänavatele palun, te ei oska ju veel kirjutadagi, ega oma teksti läbi lugeda, veelvähem olete te LE-st midagi kuulnud 

eksid sõber, sellist paska siin sadat lehte küll ei teki. 

-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Roller (auto, bike, mis iganes) on peatunud telgjoonel, suund sisse lülitatud ja ootab vasakpöörde võimalust, seejärel alustab pööret ning sina uhad talle täiega sisse. No mis võimalus on teda süüdistada avariis???
Tegelikult on sellised postitused harivad- liikluseeskirjadest pole halli hunti aimugi, aga liigeldakse (loe: tehakse kõikvõimalikke lollusi) ka südalinnas. Ime siis, et rollerimehi nende tehtud lolluste pärast ei kiruta!
Tegelikult on sellised postitused harivad- liikluseeskirjadest pole halli hunti aimugi, aga liigeldakse (loe: tehakse kõikvõimalikke lollusi) ka südalinnas. Ime siis, et rollerimehi nende tehtud lolluste pärast ei kiruta!
No kuulge...tegelased....
pikkivahe on asja nimi
tagantjärele pole ilmselt suurt midagi teha, oleksid võinud kohapeal politse kohale kutsuda ja siis asja ära klaarida lasta, kui sõbrad omavahel kaubale ei saa.....
inimlikult oleks süü 50/50 äkki, samas sõites pead sa pidevalt sellega arvestama, et äkki eesliikujal tekib näiteks tehniline rike mille tulemusena sõiduk jääb seisma - sellele ju ka ei othi otsa panna...
Ma ei tea antud olukorda kuid üldiselt te rollumehed sõidade pundis olematu pikkivahega...a'la 1-2 meetrit - et ikka kindlast äkkipidruduse korral sõbrale tagant sisse kütta.
pikkivahe on asja nimi
tagantjärele pole ilmselt suurt midagi teha, oleksid võinud kohapeal politse kohale kutsuda ja siis asja ära klaarida lasta, kui sõbrad omavahel kaubale ei saa.....
inimlikult oleks süü 50/50 äkki, samas sõites pead sa pidevalt sellega arvestama, et äkki eesliikujal tekib näiteks tehniline rike mille tulemusena sõiduk jääb seisma - sellele ju ka ei othi otsa panna...
Ma ei tea antud olukorda kuid üldiselt te rollumehed sõidade pundis olematu pikkivahega...a'la 1-2 meetrit - et ikka kindlast äkkipidruduse korral sõbrale tagant sisse kütta.
-
- Kontakt:
Ehhh, jätke oma peeglisse vaatamise jutt! See sama mõtetu kui süüdistada rohelise tulega ristmikule sõitnud juhti selles, et ei näinud punasega ristmikule sõitnud juhti, kes talle sisse põrutas! Vasakpööret alustanud sõidukist (ümber reastunud, suund sees jne) EI TOHI vasakult mööda sõita ja kogu moos!
-
- Kontakt:
Re: kokkupõrge, kes on süüdi?
Eeldan, et peatumiseks kulus mingi aeg ja tagumisel rolleril ei olnud viimased 5 km suund sisse lülitatudalmighty kirjutas:jäi seisma keset teed, valmistus pröödeks. Minule tuli see üllatuseks, ei jõudnud enam pidurdada, kuna ta seisis keset teed,

Aegu tagasi oli omal autoga analoogne avarii, jäin õigeks.
Kui sõidad tagant sisse - oli väike pikkivahe ja jääd süüdi.
Kui oled möödasõidul ja sõidad küljepealt sisse jääb vasakpöörde sooritaja süüdi.
Kui ütled, et sõitsid vastassuunda otsasõidu vältimiseks, tähendab oli pikkivahe väike ja sina süüdi.
Siit moraal: Oleks pidanud kohe ütlema, et sina sooritasid möödasõitu kui tema ettekeeras ja mis tuli seal põles või ei põlenud ei oma tähtsust (suunatuli on informatiivne ja ei anna õigust manöövri teostamiseks ja peab ka teatud aja enne manöövrit põlema mille tõestamiseks peavad olema tunnistajad) ning oleks ise õige mees olnud.
Kui sõidad tagant sisse - oli väike pikkivahe ja jääd süüdi.
Kui oled möödasõidul ja sõidad küljepealt sisse jääb vasakpöörde sooritaja süüdi.
Kui ütled, et sõitsid vastassuunda otsasõidu vältimiseks, tähendab oli pikkivahe väike ja sina süüdi.
Siit moraal: Oleks pidanud kohe ütlema, et sina sooritasid möödasõitu kui tema ettekeeras ja mis tuli seal põles või ei põlenud ei oma tähtsust (suunatuli on informatiivne ja ei anna õigust manöövri teostamiseks ja peab ka teatud aja enne manöövrit põlema mille tõestamiseks peavad olema tunnistajad) ning oleks ise õige mees olnud.
-
Teema algataja
oleks paremalt mõõda läinud, aga ei saanud, oleks otse kraavi sõitnud (siis ehk oleks ise ka mahakandmisele läinud) ja ennem näidatakse suunda kui tehakse põõre
mitte ei jääda seisma ja ei panda suunda sisse
.
ja ümberreastumisest rääkida... Siis oli 2 suunaline tee(1 ühelepoole teine teiselepoole) siis kui ta jääb keset teed ei saagi ma muud teha kui sisse sõita vist..

ja ümberreastumisest rääkida... Siis oli 2 suunaline tee(1 ühelepoole teine teiselepoole) siis kui ta jääb keset teed ei saagi ma muud teha kui sisse sõita vist..

No on ikka kuradi loogika!!!almighty kirjutas:...siis kui ta jääb keset teed ei saagi ma muud teha kui sisse sõita vist..
Veelkord: Kiirusele vastavalt hoitud pikivahe (selle puudumine) on sinu häda nimi. Kes kurat sul käskis teisel seljas sõitta!? Vinge mees oled süüdistama, et seisma jäi vale koha peal, et suunda näitas valesti, et pööras valesti, et kunagi varem oli üldse lepitud kokku teise kohta sõita etc. etc.
Sina olid ju sangas ja ei saanud pidama. Reaalses liikluses on tuhat ja üks põhjust, miks eessõitja võib peatuda või olla sunnitud ootamatult suunda muutma (oma sõidurea piires isegi ilma suunda näitamata!), ja tagaliikuja kohustus on tagada eesliikuja turvalisus, mitte talle selga ajada ja veel jonnida ka, et vaat tema tegi esimesena.
-
- Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 50 korda
kas see mitte maantee kohta ei käi. pole 100% kindel, aga mu meelest ristmikul ei tohi üldse möödasõitu teha.stop kirjutas:Juht kes sööritab vasakpööret peab veenduma, et samal ajal ei tee keegi temast möödasõituishijupp kirjutas:Vasakpööret alustanud sõidukist (ümber reastunud, suund sees jne) EI TOHI vasakult mööda sõita ja kogu moos!
edit: Raigo oli kiirem
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Mina võin seda rääkida et ma olin siis selle poisil taga (almighty-l)
ja ma arvan et asi on nii kõik olid seal teepeal nii ekstaasis et keegi ei jaganud matsu ära et kes mida teeb....See vend kes meie ees oli (sita käulaga) ta oli nii õnnelik ja ta nagunii enne seda mingi tiirutas ja keerutas jne.... ta läks natuke meist ette ja mina ja almighty-ga mõtlesime et ta ootab meid ära kuna jäi suht seisma siis me mõtlesime et lähme mõõda ja kuni olime tema kõrval nägin kuidas lükati suunakas sisse ja ja hakkas kohe keerama (pole selja taha vaadanud)...
Endal jäi jalg kahe rolleri vahele ja pole meil muud midagi juhtunud..
Ma arvan et see oli ikke selle kahtlase kuti süü kuna olin ise seal matsus sees ja arvan et tean paremini
ja ma arvan et asi on nii kõik olid seal teepeal nii ekstaasis et keegi ei jaganud matsu ära et kes mida teeb....See vend kes meie ees oli (sita käulaga) ta oli nii õnnelik ja ta nagunii enne seda mingi tiirutas ja keerutas jne.... ta läks natuke meist ette ja mina ja almighty-ga mõtlesime et ta ootab meid ära kuna jäi suht seisma siis me mõtlesime et lähme mõõda ja kuni olime tema kõrval nägin kuidas lükati suunakas sisse ja ja hakkas kohe keerama (pole selja taha vaadanud)...
Endal jäi jalg kahe rolleri vahele ja pole meil muud midagi juhtunud..

Ma arvan et see oli ikke selle kahtlase kuti süü kuna olin ise seal matsus sees ja arvan et tean paremini