Caberg'i kiivrid

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Teema algataja
square

Caberg'i kiivrid

Lugemata postitus Postitas square »

Kas kusagi Eestis müüakse ka Cabergi toodangut. Huvitab Justissimo - avatava lõuaga mudel. Selle kohta on küll netist vastakaid arvamusi lugeda. Ühed ütlevad, et kui müra vähem oleks siis oleks päris hea kiiver ja teised räägivad, et väga hea vaikne. Go figure. Otsing foorumist ja netis ei andnud ka mingeid tulemusi.

Olen enamus motopoode Tallinnas läbi kamminud aga sobivaid (xxl), avatava lõuaga, kiivreid on väga vähe. Ainsana on pähe mahtunud Lazeri toodangust Revolution ja Granville.
R65RT
Kasutaja avatar

saabastegakass
Tsikkel: Ducati ST2 "Kati"

Lugemata postitus Postitas saabastegakass »

ega hetkel vist müüdagi
Võimalik variant lätis

Selle tuulemüraga on nagu on. Siin mõjutab suuresti ka ratas - nimelt kuhu tuuleklaas (kui on) õhu suunab.
Minu diversandi tuuleklaas oskab näiteks õhuvoolu täpselt kiivri alla suunata ja sellest tulenevalt on tuulemüra nii suur, et kõrvatropid on absoluutselt kohustuslikud - ilma nendeta ei kuule omaenese mõtteid ka.
Ilma tuuleklaasita sõites on asi ikka palju vaiksem.

Isegi sedasama Cabergi kunagi uurinud, a kuna kohapeal poodi pole, kus proovida saaks, ostsin lõpeks ühe teise avatava lõuaosaga kiivri.

Leiutaja

Lugemata postitus Postitas Leiutaja »

saabastegakass kirjutas:
ega hetkel vist müüdagi
Võimalik variant lätis

Minu diversandi tuuleklaas oskab näiteks õhuvoolu täpselt kiivri alla suunata ja sellest tulenevalt on tuulemüra nii suur, et kõrvatropid on absoluutselt kohustuslikud - ilma nendeta ei kuule omaenese mõtteid ka.
Minu Caberg J1 (JustOne) kiivril on suurelt kirjas "silent-design", mis tähendab antud juhul samuti seda, et sõita saab vaid kõrvatroppidega :twisted:

Teema algataja
square

Re: Caberg'i kiivrid

Lugemata postitus Postitas square »

square kirjutas:
Olen enamus motopoode Tallinnas läbi kamminud aga sobivaid (xxl), avatava lõuaga, kiivreid on väga vähe.
Teema võib lukku panna. Kiiver leitud - küll mitte Caberg.
R65RT
Kasutaja avatar

kolka28

Lugemata postitus Postitas kolka28 »

kui keegi peaks juhuslikult otsingut kasutama, siis caberg kiivreid toob maale ja müüb tartus lõunakeskuses autoring.
Kasutaja avatar

valka
Tsikkel: Kawasaki Vulcan VN750

Re: Caberg'i kiivrid

Lugemata postitus Postitas valka »

square kirjutas:
Kas kusagi Eestis müüakse ka Cabergi toodangut. Huvitab Justissimo - avatava lõuaga mudel. Selle kohta on küll netist vastakaid arvamusi lugeda. Ühed ütlevad, et kui müra vähem oleks siis oleks päris hea kiiver ja teised räägivad, et väga hea vaikne. Go figure. Otsing foorumist ja netis ei andnud ka mingeid tulemusi.

Olen enamus motopoode Tallinnas läbi kamminud aga sobivaid (xxl), avatava lõuaga, kiivreid on väga vähe. Ainsana on pähe mahtunud Lazeri toodangust Revolution ja Granville.
Cabergi tooteid saab osta Tartus Lõunakeskuse Autoringist. Sain sealt endale Justissimo GT (XL) ja olen väga rahul. Kiiver tundub peas turvaline ja mõnus. Lõuakaitse liigub sujuvalt, nagu ka päikesevisiir. Aerodünaamika on hea (vähemalt minu tuuleklaasita rattaga) ning maanteekiirustel pole probleemi pead nii palju kui kael võimaldab paremale-vasakule keerata. Õhutsirkulatsioon toimib ka väga hästi, otseselt kusagilt peale ei puhu aga alati on õhk värske ja kiiver ventileeritud. Samuti tuleb kiita standardvarustuses uduvastast visiiri, mis toimib väga hästi. Lisaks on kiivrile olemas sinihamba peakomplekt. Ainus mis selle kiivri juures häiris oli vaikne vilin kiirustel 60-100km/h, mis tekib pealmise õhutusava suletud olekus. Kuid samas palju sa suvel ikka luugid kinni sõidad 8)

Autoringi viide
Justissimo (non GT) ülevaade. Enamus öeldust kehtib ka GT kohta.
Riga 12 - Dnepr MT10 -75 - Kawasaki VN750
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”