miks eestis kasutatud rollereid nii kallilt müüakse

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Teema algataja
mlp

miks eestis kasutatud rollereid nii kallilt müüakse

Lugemata postitus Postitas mlp »

näiteks aprilia sri saaks saksamaalt 13 tuhandega vabalt kätte või yamaha tzr50 või isegi aprilia rs125 20000.- :roll:

Pohlakas

Lugemata postitus Postitas Pohlakas »

Eks need asjad ole jah ülehinnatud, kuid kui tuuakse rollereid müümise eesmärgil, siis lihtsalt peab millegist kasumi ka saama.
Yamaha Aerox|Vjatka Elektron 150ccm|
Kasutaja avatar

JohnDoe

Lugemata postitus Postitas JohnDoe »

:) sest mõned jopakad neid ostavad nii kallilt!!!
Elukooli õpilane
pole just viiemees! :)
VEOKITE VARUOSAD!

Käin meeleldi mülkas! :)
56 940 571
Omal poolearuline IZ planeta 350ccm krutitud ja puuritud ning kontaktivaba. -kärnadega! `65a.
... rääkimata JAWA`dest
Kasutaja avatar

sulu13
Tsikkel: SV1000S

.

Lugemata postitus Postitas sulu13 »

Aga palun, too siis Saksast! :wink: Lisa sinna juurde veel toomiskulud ja kui üle 50cc ratas, siis veel kindlustus jne :roll:
Suzuki RG 80- Aprilia RS 50- Aprilia RS125- Aprilia RS125- Honda RS125- Derbi Senda 125 SM- KTM 525EXC- Kawasaki ZX6R- Honda CBR600RR- KTM 620 SC SM- KTM 660 LC4- Suzuki GSX-R1000- Honda CBR600RR- Yamaha R6- Yamaha R1- Suzuki SV1000S
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Hinnad sõltuvad ikkagi pakkumise ja nõudluse vahekorrast. Küll need kunagi ka langevad - märgatavalt siis, kui massiliselt hakatakse ostma juba järgmisi uusi rollereid ja vanad rollerid kohalikul turul teisele või kolmandale kasutusringile lähevad ja sellega korralik järelturg tekib.
Teiseks hakkab hinda mõjutama ka see, kui roller jõuab eputamisstaatusest tarbeeseme staatusesse - sellega seoses tekib inimestel suurem valik, kas osta uus odavklassi roller või kasutatud brändikas. Sinnamaani, kui rollerikasutajate enamus on 14-15 aastased kelle jaoks on lisaks põhjaneoonile, lexus style tagatuledele ja sportsumpale on eluliselt oluline vaid rolleri mark ja see, et see ei oleks "lahjem mudel" kui sõbral ... hoiabki see kuulsate nimede/mudelite isegi suvaliste rontide järelturu hinnad üle igasuguse mõistuse kõrgel.
Ja niimoodi veetaksegi momendil saksa/belgia/hollandi kuulutuslehtede ja romulate päritolu odavalt kättesaadud rollereid siia ja müüakse umbes 1,5 -2x hinnaga edasi... kuna inimesed on lihtsalt nõus neid sellise hinnaga ostma. Täpselt sama seis, nagu oli autoturul 5-10 ja mootorrattaturul 3 aastat tagasi.
hälvik

Teema algataja
sklipnot

Lugemata postitus Postitas sklipnot »

Ma arvan, et toomise kulu on suht kallis, kui näiteks roller tuua Hollandist või Saksast, siis sa pead ju sinna sõitma, trantspordi kulu + rolleri hind, niiet kusagil 13K maksva rolleri saad umbes 17K-18K, aga kui tuuakse hulgi siis ka odavam...

Teema algataja
loogish

Lugemata postitus Postitas loogish »

Arvatavasti sellepärast, et Eestis on pakkumine väike, aga tahtjaid palju. Saksas on müüjaid vääga palju ning oma rolleri müümiseks tuleb teistest odavamalt müüa. Nii see hind seal alla lähebki =)

Teema algataja
Eric

Lugemata postitus Postitas Eric »

tohin ma ka võtan sõna!Kõik on suhteline mis on kallis mis odav näiteks mina kasutatud asja ei osta ja see et mul roller on ei mul mitte eputamise jaoks vaid lihtsalt A...B sõitmiseks (suvel).See et kasutatud rollerid kallid on tõsi seni kuni turgu on siis võib ka hind küsida!

oltc1100
Tsikkel: R6

Lugemata postitus Postitas oltc1100 »

kurat mingid rikkurite lapsed on lihtsalt sellisel arvamusel et roller on eputamise asi, ise nad ei tunne liiklust ega oska rollerit hooldada ega remontida, vanemad annavad veel raha juurde et saaks osta tuuningjuppe jne. sõber müüs ka oma aprilia sr50 maha, ostja oli ka mingi rikas tüüp, ise ei osanud ta rolleriga sõitagi ning tüüp ei teinud proovisõitu sest ei osanud ja kui selline veel liiklusesse satub siis hoidke eest. :shock:
Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

oltc1100 kirjutas:
kurat mingid rikkurite lapsed on lihtsalt sellisel arvamusel et roller on eputamise asi, ise nad ei tunne liiklust ega oska rollerit hooldada ega remontida...
OT.
Jätaks nüüd teiste rahakotti piilumise ja inimliku kadetsemise kõrvale. See kas inimene hooldab ja remondib oma masinat ise või laseb seda kusagil teeninduses teha, on tema oma asi. Ma ei ole rikas inimene... aga oman kahtetüüpi sõidukeid - esimene kategooria on vana- ja hobisõidukid, millega ma siis tegelen ja teen kõike ise oma väikeste kätega - taastan neid, ehitan, remondin, nokitsen niisama jne. Teine kategooria on tarbesõidukid - võimalikult uued ja töökindlad, regulaarseks liikumiseks punktis A punkti B... ja ausõna, kuigi ma olen päris mitu sõidukit nullist üles ehitanud, ma ei kavatse näiteks oma tarbeauto kapotti alla vaadata, et teada saada mis seal toimub - see kõik on puhtalt teeninduse mure. Täpselt samamoodi on ka kaherattalisetaga - kellel on põhitegevus sumpade ja variaatorite vahetamine ja ledide/neooni külgetoppimine, kes lihtsalt sõidab. Ja rollerite puhul 75% nendest ümberehitajatest täpselt isegi ei teagi, mida nad teevad ja mida iga konkretne detail täpselt teeb ja kuidas töötab, nad on lihtsalt kuulnud/lugenud, et nii on hea.
Ja see mõjutab ka osaliselt turuhinda... kuna millegipärast tüünijad arvavad, et kui nad on oma rollerile 8k eest igasuguseid vidinaid pool aastat tagasi külge riputanud, siis peaks nende roller olema müügi puhul ka 8k kallim... ja ikka leidub lolle, kelle jaoks need vidinad (mis sellest, et neil juba pool eluiga läbi) ongi ostuargument ja ongi nõus maksma rohkem.
hälvik

oltc1100
Tsikkel: R6

Lugemata postitus Postitas oltc1100 »

ei noh põhimõtteliselt on ju niimoodi või mis :?: :!: ja egas ma ka mingi rikas pole. ma olen ise ka võrri, kovrovetsi ja minimopi nullist ehitanud. ma nägin mitu aastat vaeva et endale roller lõpuks osta. vaikselt ikka sebin et pappi saada. :D
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas makuke »

Kasutatud rollerid on minuarust kallid, sest need tüünijad ja muud "teadjad" arvavad, et see roller on imeasi ja sama töökindel kui auto. aga niipalju kui ma olen teemasi lugenud siis korralik delta või võrr sõidab samapalju kui roller. ok see tippkiirus pole suurem asi kuid siiski algselt ei ole mõeldud, et roller mingi kiirendus pill on. argselt oli ikka roller ehitatud tava kulgemiseks nagu olid võrrid jm vene tehnika. Väike osa rolleri omanikke küsivad isegi sõbralt/tuttavalt et ms ma oma rollu hinnaks võiks panna :S kui sellepeale sõber (sama võhik) ütleb et noo umbes nii palju, siis sellest need lakke aetud hinnad.

pang

Lugemata postitus Postitas pang »

makuke kirjutas:
...
Einstein :shock: . Mõttekäik on kohati arusaamatu, aga ega ma peagi keeniusest aru saama :)

ummy90

Lugemata postitus Postitas ummy90 »

makuke kirjutas:
Kasutatud rollerid on minuarust kallid, sest need tüünijad ja muud "teadjad" arvavad, et see roller on imeasi ja sama töökindel kui auto. aga niipalju kui ma olen teemasi lugenud siis korralik delta või võrr sõidab samapalju kui roller. ok see tippkiirus pole suurem asi kuid siiski algselt ei ole mõeldud, et roller mingi kiirendus pill on. argselt oli ikka roller ehitatud tava kulgemiseks nagu olid võrrid jm vene tehnika. Väike osa rolleri omanikke küsivad isegi sõbralt/tuttavalt et ms ma oma rollu hinnaks võiks panna :S kui sellepeale sõber (sama võhik) ütleb et noo umbes nii palju, siis sellest need lakke aetud hinnad.
ei saa sinust aru. hinnad on üles aetud sest nõudlus on väike. mida rohkem see suureneb seda rohkem kukuvad rollerite hinnad. kuna aga näiteks saksamaal on sissetulekud suuremad, siis ei ole neil kahju see odavamalt maha müüa. sama võiks küsida, et miks eestis kasutatud auotod nii kallid on? inimesed ei ole nii rikkad et saaksid lubada enda vana auto odavalt mahamüümist.

Teema algataja
mlp

Lugemata postitus Postitas mlp »

kuule ummy90 sa paned küll segast
Kasutaja avatar

Al-Kharid

Lugemata postitus Postitas Al-Kharid »

miks segane?? täiesti loogiline jutt! :roll:
DiTech :ner:
Pilt

ummy90

ehk siis hinda kujundab nõudlus ja saadavus. nõudlust kujundab jõukus. saadavus aga aina suureneb ja nii ka rollerite innad kukuvad. esimeste hiinakate hinnad algasid ilusti 20k kui veel kuupalk keskmiselt oli 4-5k kanti. mida rohkem tekkis pakkujaid seda rohkem suurenes konkurents ja langes hind. sama kasutatud masinatega. oehh... siis oli roller ikka rikka mehe asi. nagu ikka näha siis näiteks saksamaal ostetakse vähe kasutatud masinaid, elujärg on selline et ei ole üle jõu käiv osta endale tutikas masin. kes seda vana siis ikka enam tahab. välismaal on siis kasutatud rolleritele nõudlus väike ja nendest lahti saamiseks tuleb hind alla lüüa sest hinnavahe on väike ja iga teine ostab selle asemel juba tutika poest. eestisse on ju palju importijaid kes toovad sisse kaupa mida välismaal ei remonditagi vaid tellitakse uued. eestisse tuues tehakse korda ja müüakse maha. stenolingi poliitika.
edit: segane vb natukene kuna pidin vahepeal ära käima ja jutu järg võis kaduda :?
Kasutaja avatar

Rollerboy
Tsikkel: Unistus Gixser 1000ne

Lugemata postitus Postitas Rollerboy »

ummy90 kirjutas:
ehk siis hinda kujundab nõudlus ja saadavus. nõudlust kujundab jõukus. saadavus aga aina suureneb ja nii ka rollerite innad kukuvad. esimeste hiinakate hinnad algasid ilusti 20k kui veel kuupalk keskmiselt oli 4-5k kanti. mida rohkem tekkis pakkujaid seda rohkem suurenes konkurents ja langes hind. sama kasutatud masinatega. oehh... siis oli roller ikka rikka mehe asi. nagu ikka näha siis näiteks saksamaal ostetakse vähe kasutatud masinaid, elujärg on selline et ei ole üle jõu käiv osta endale tutikas masin. kes seda vana siis ikka enam tahab. välismaal on siis kasutatud rolleritele nõudlus väike ja nendest lahti saamiseks tuleb hind alla lüüa sest hinnavahe on väike ja iga teine ostab selle asemel juba tutika poest. eestisse on ju palju importijaid kes toovad sisse kaupa mida välismaal ei remonditagi vaid tellitakse uued. eestisse tuues tehakse korda ja müüakse maha. stenolingi poliitika.
edit: segane vb natukene kuna pidin vahepeal ära käima ja jutu järg võis kaduda :?
Stenolingi poliitika?
Räägi kas siis uute pocketbikedega sama asi we :shock: toovad saksast ja teevad korda :shock:

ummy90

Rollerboy kirjutas:
ummy90 kirjutas:
Stenolingi poliitika?
Räägi kas siis uute pocketbikedega sama asi we :shock: toovad saksast ja teevad korda :shock:
rohkem mõtlesin sealolevaid tööriistu. btw, seal on nii uusi pocketbikesi kui ka selliseid mis garantiisse mingisse firmasse tulnud ja siis pmst minema visatud. stenolink toob eestisse. kui jälginud oled siis seal on erinevaid pocketbikesi. ostavad nad ka kaupa mis on jäänud seisma ja mis nad väga odavalt kätte saavad.

stop
Tsikkel: Aprilia
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas stop »

Eesti ja Sakasa palkasi asju ei saa võrrelda, miks keegi ei ole veel teinud teemat, et miks usas on kütus nii odav ja eestis kallis (usas kusagil 5 eesti krooni ja eestis ligi 14-15 liiter)

gangsta

Lugemata postitus Postitas gangsta »

Asi on kõik vähesuses ja teadmatuses. Esiteks: Saksamaal on rahval raha rohkem kui meil(jämadealt öeldes) kui turule tuleb uus masin siis nad ostavad selle ja müüvad vana odavalt maha kuna neile ei ole see 3-4k(Eesti kroonides õtlen) nii tähtis kui meile. Meil aga müüakse rollereid nii kallilt kui vähegi saab. Lisaks puudub suuremal osal teadmatus oma rolleri tegelikust väärtuses ja suurem osa on nii öleda ´´´tuuniad´´ kes tuunivad oma rolleri jutuga paremaks ilma, et nad aru saaks, mida räägivad.
Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

stop kirjutas:
miks usas on kütus nii odav ja eestis kallis (usas kusagil 5 eesti krooni ja eestis ligi 14-15 liiter)
0.72-0.76$ ehk üheksa-kümne krooni vahel liiter.
hälvik
Kasutaja avatar

shadows

Lugemata postitus Postitas shadows »

Lätis on üldsegist 95 liiter 0.645 ehk siis umbes 19 krooni.
Kusjuures , mis mulle oli kõige huvitavam, Statoil müüb/müüs 95-te ja 98-t sama hinnaga, ehk 0.645, paar päeva tagasi vaatasin... :)
Mülkas kinni koguaeg !

Pilt
Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

Tunnen ennast juba jube lollina... igatahes ei saa sellest loogikast ja väitest aru, et rollerid on sellepärast kallid kuna rahvas on vaene... ja jään ikkagi väite juurde, et lihtsalt kohalik turg on veel stabiliseerumata ja teine-kolmas ring veel puudub.
Tuletage meelde, mis maksis 10a tagasi ford sierra...
hälvik

ummy90

oldmoped kirjutas:
Tunnen ennast juba jube lollina... igatahes ei saa sellest loogikast ja väitest aru, et rollerid on sellepärast kallid kuna rahvas on vaene....
eestis tahavad inimesed kasutatud masina eest rohkem saada, sest tegemist on suht kalli asjaga võrreldes palku. välismaal ei ole see 10k rolleri juures mingi raha. vms
Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

Aga vaene inimene ei jõua ju kallist asja osta!
Seljuhul koosneks eesti rolleripilt põhiliselt yamaha mintidest ja honda diodest.
Kõige rohkem mängib antud situatsioonis rolli ikkagi see inimlik edevus... ja kuna noorel lihtsalt peab olema just aerox või sr et teised kividega loopima ei hakkaks ja kah ikka liivakasti mängima laseks... aga tal on olemas vaid uue cpi või kymco raha... ja niimoodi õnnestubki talle müüa see kasutatud masin sama hinnaga, kui ta muidu saaks teise firma uue rolleri.
hälvik

ummy90

oldmoped kirjutas:
Aga vaene inimene ei jõua ju kallist asja osta!
Seljuhul koosneks eesti rolleripilt põhiliselt yamaha mintidest ja honda diodest.
Kõige rohkem mängib antud situatsioonis rolli ikkagi see inimlik edevus... ja kuna noorel lihtsalt peab olema just aerox või sr et teised kividega loopima ei hakkaks ja kah ikka liivakasti mängima laseks... aga tal on olemas vaid uue cpi või kymco raha... ja niimoodi õnnestubki talle müüa see kasutatud masin sama hinnaga, kui ta muidu saaks teise firma uue rolleri.
minu juures ,ängib kindlasti rolli kvaliteet. kuna ise ei ole rahuliku sõidustiiliga, siis tahaks et masin peaks natukenegi raputustee vastu. vaene inimene jõuab osta kallist asja 8) pank, liising, järelmaks. kõigele on mõeldud... iseig vaeste inimeste viimasegi raha kättesaamisele.

stop
Tsikkel: Aprilia
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas stop »

vaene inimene ostab kalli asja ja lootes, et see kestab kauem kui odav.
Liiga mage, Eesti teedel ei jää midagi terveks. :evil:

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

oldmoped kirjutas:
Tunnen ennast juba jube lollina... igatahes ei saa sellest loogikast ja väitest aru, et rollerid on sellepärast kallid kuna rahvas on vaene... ja jään ikkagi väite juurde, et lihtsalt kohalik turg on veel stabiliseerumata ja teine-kolmas ring veel puudub.
Tuletage meelde, mis maksis 10a tagasi ford sierra...
70 tuhat maksis

ja praegu maksab ta 8 tuhat ;)
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

miks mingi kallis asi on kallis? sest müüja müüb teda sellise hinnaga, mis siin keerulist on :?: pooled ju müüvad asju ainult sellepärast, et nad teenivad selle pealt raha. teine pool müüb sellepärast et tahavad vanast kraamist lahti saada, et uut asemele osta. vot seda teist poolt meil eestis esialgu napib.

ja veel nännist/riietest/asjadest; kõik see kama ostetakse näiteks saksamaalt LÕPPTARBIJALE suunatud poodidest ja pannakse samamoodi transa+kasum juurde. keegi ei viitsi ise asju kokku kraapida, lihtne on ju kuskil louise poes basketit täis klikkida. ja siis imestate, miks inimesed käivad endale välismaalt RIIDEID ostmas :wack:

ma võin ka veits ot-d veel panna: miks norra bensiin maksab eestis vähem, kui norras. Miks soomlased käivad eestis rapala lante ostmas ja miks rapalat tehakse iirimaal aga mitte soomes. :wack:
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”