Sidur ei lahuta
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja
Sidur ei lahuta
-
Teema algataja
-
Teema algataja
ka minu rattal on lenksu küljes juhtmed. aga kui need ühendust ei saa siis ei lähe üldse ratas tööle.
küsiks kohe siia juurde, et kui niimoodi ägedamalt kiirendada 2.käiguga, siis hakkas nagu ratas korraks-paariks-kolmeks taktiks vahele jätma. Nagu ei saaks bensiini korralikult peale. Kas tegu on karburaatori ummistusega või veel mõne muu teguriga?
tänud vastuste eest
-
Teema algataja
Mul ER 500, mootor EN500-ga peaks sama olema. Mul ka sama probleem. Ühe ööga kleepub kinni. Iga hommik enne sõitma minemist tuleb lahti lükata. Ei usu, et Jaapani insenerid selle hommikuseks treeninguks kavandasid. On kellegil konkreetse probleemi lahendamiseks mingit nõuannet?Kas oskab keegi õelda mis põhjustab seda kinni kleepumist. Ok. 3 kuud seismist on pikk aeg. Mul aga probleem et piisab öisest õues seismisest, kui käik sees, sidur all käivitamisel tahab 10cm edasi kõigepealt sõita, siis lahutab alles siduri ja paneb ratta käima. Rattaks EN500.
-
Teema algataja
Mul ER 500, mootor EN500-ga peaks sama olema. Mul ka sama probleem. Ühe ööga kleepub kinni. Iga hommik enne sõitma minemist tuleb lahti lükata. Ei usu, et Jaapani insenerid selle hommikuseks treeninguks kavandasid. On kellegil konkreetse probleemi lahendamiseks mingit nõuannet?Kas oskab keegi õelda mis põhjustab seda kinni kleepumist. Ok. 3 kuud seismist on pikk aeg. Mul aga probleem et piisab öisest õues seismisest, kui käik sees, sidur all käivitamisel tahab 10cm edasi kõigepealt sõita, siis lahutab alles siduri ja paneb ratta käima. Rattaks EN500.
-
Teema algataja
Kui ratas on pikemat aega seisnud ja pärast seda sidur kinni- seda võib lugeda niivõrd-kuivõrd normaalseks, aga ühe ööga kinni kleepumist minu meelest küll ei saa. Mul oli enne Jawa 634, see võis seista mitu kuud, nii et sidur kinni ei kleepunud kuigi sees oli tavaline diiselõli. Usun, et 1999 aasta masinaga sellist probleemi küll ei tohiks olla.Peale seismist lase tal ikka kolm-neli minti kohapeal tiksuda, et õli soojeneks ja vaba käiguga lahuta paar korda sidurit, et saaks tiba õli vahele. Eks märgsiduri efektiivust mõjutab kogemuse põhjal õli viskoossus. Paksema õliga on see algne perutamine külma mootoriga vähe karmim, kuna õli uimaselt ringi venib. Nii, et lase soojaks ja käiku pane ka vähe rahulikumalt sisse ja ei kao ta käest kuhugi:)
kuna viimati õli vahetasid? Kuna viimati pesuõliga läbi uhusid? Mis õli kasutad?Mul ER 500, mootor EN500-ga peaks sama olema. Mul ka sama probleem. Ühe ööga kleepub kinni. Iga hommik enne sõitma minemist tuleb lahti lükata. Ei usu, et Jaapani insenerid selle hommikuseks treeninguks kavandasid. On kellegil konkreetse probleemi lahendamiseks mingit nõuannet?
-
Teema algataja
Banditi sidur
Selline probleem siis.
vahetasin Banditil (98a. 1200S) sidurikettad, vahekettad ja õli. Peale vahetust sidur enam ei lahuta. Tegemist õlisiduriga.
Alguses ei saanud ka käivitada kuna selleks peab siduriheebli alla vajutama. Miski jama oli seal, kuid see probleem lahenes õhutamise ja siduriõli vahetusega e. ratas käima läheb ja ilma sidurita on ka kõik käigud olemas. Õhutamine on tehtud hoolikalt ja siduri silinder töötab.
Üks tähelepanek on, et varras, millega siduri silinder surve sidurile edasi annab ei toimi vist korralikult. Oli justkui pisut kinni ning siduri silinder läks justkui ilma takistuseta maksimaalselt välja ja surus juba selle peal olevat plekist katet. Varda liigutamisel hakkas kergelt edasi-tagasi käima ca 15 mm ulatuses.
Kas võib olla, et sidurikorvi välja võttes ja kettaid vahetades jäi seal miskit tagasi panemisel valesse asendisse ning siduri silindri surve ei jõua vajalikku kohta? Manuaali järgi ei ole võimalikku häiret seal suutnud tuvastada.
Või võib olla küsimus selles, et ketaste tagasipanekul jäid nad liialt tugeva surve alla?
Igal juhul tänulik igasuguse abi ja nõu eest.
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
Re: Banditi sidur
Bladyhell kirjutas:Selline probleem siis.
Ega miskit üle ei kippunud jääma
Re: Banditi sidur
piloot kirjutas:Bladyhell kirjutas:Selline probleem siis.
Ega miskit üle ei kippunud jääma
See oli esimene mõte küll, kuna tavaliselt jääb asjade kokkupanekul peotäis juppe üle. Kuid miskit üle siiski ei jäänud. Tundub, et sidurisilindrist ei jõua varda kaudu jõud sidurisse. ma ei suuda manuaalist välja lugeda, et millele ja kuidas see varras siduris surve edasi annab.
Teistest teemadest olen ka mõne asja üles korjanud, seega plaanin täan homme uuesti lahti võtta asja. Kas ketaste liigne survestamine võib olla minu probleem? Nimelt sai see ketaste komplekt vanaga võrreldes suurema surve alla.
Ootan endiselt mõtteid.
Ma mõtlen seda, et uued sidurikettad on äkki paksemad (kulumata) ja vahest on vaja nüüd lahutusmehanismi reguleerida, et surveketas eemale tõugata ja sidur lahutada? Ehk siis, varras vms jääb lühikeseks? Muidugi tunnistan, et ei ole kursis konkreetse tsikli siduri ehitusega, aga kui ma enda endisele liikurile (ärge parem kommenteerige ) ühe siduriketta lisasin (6 asemel 7, nagu olema pidi), siis pidin ka pärast millegagi surveplaati ketastest eemale tõukavat varrast sama palju kompenseerima.
Re
Millega sa seda varrast siis kompenseerisid ja oma probleemi lahendasid?
Ma kisun täna selle siduri uuesti lahti ja mõõdan ja vaatan kõik uuesti üle. Aga, et jama on kuidagi selles vardas - olen ka ise sellel arvamusel. Peab olema mingi lollilt lihtne häda, mille kõrvaldamine peaks olema kerge. Aga selliste lollide ja lihtsate hädade avastamine on omaette teadus
Minul oli asi sedasi, et varras käis läbi käigukasti võlli, ketitähikut katva kaane sees oli siis seda tõukav mehanism ja varda teine ots tõukas surveplaati. Varras koosnes kahest osast, millel oli kuul vahel. Alguses proovisin reguleerkruvist asja järgi aidata, aga väheks jäi, sidur vedas julmalt kaasa. Suskasin teise kuuli veel vahele, näppisin asja reguleerkruvidest paika ja asi töötas.
Ma ei tea, kuidas Banditi sidur täpselt toimib, aga arvan siiski, et ka seal on mingisugused reguleerimiseks mõeldud kruvid-poldid olemas.
Soovin edu.
Re.
Esimene osa probleemist käes. Varras, mis annab siduri silindri surve edasi surveplaadile oli kõver ja ei käinud vabalt. Surveplaat ei surunud seda tagasi ja kui surus, siis võimalik, et ka silindrist mööda. Kõver oli ta peenema ja jämedama osa ühenduskohast e. eraldiseisvalt mõlemad osas sirged, kui koos nurga all.
Teine hüpotees on, et varras jäi lisaks lühikeseks, et oma töö uute ketastega ära teha.
Panin selle varda pildid ka üles http://picasaweb.google.com/Bladyhell/S ... 1264708226
hetkel tuleb siis uus tellida, kuid kas keegi on kunagi midagi sellist ise valmistada lasknud? Näiteks nii, et saaks varda pikkust vastavalt vajadusele reguleerida?
P.S. see suur veel, et varras on hetkel ka kahe osa ühenduskohast pooleks
EDIT: pagan, aga kas keegi oskab ütelda, kas see varras peab olema ülepea ühes tükis? Skeemi järgi on kahes osas (vähemasti selliselt tellitav). Kui panna sinna kuul vahele ning kokku tagasi, kas siis võiks asi lahendatud olla.
paar küsimust
Kas keegi oskab mulle kirjeldada, et kui palju peaks siduri lahutamisel surveplaat liikuma? Kas selline eelnev kontroll enne lõplikku kaante ja õlide tagasi panekut on piisav kui lülitan käigu sisse ja proovin kas lahutatud siduriga tagaratas liigub vabalt või ei?
Re
ducatist kirjutas:Proovi,nii peab sidur hästi lahutama.Õliga läheb asi pisut tihedamaks.
Proovisin, surveplaat liigub, kui mitte väga vabalt, pigem raskelt. Kuid see võib ka uute siduriketaste süü olla. Mida sa "hästi" all mõtled - kas olukorda kus tagaratas liigub sama vabalt nagu vabakäiguga?
Ok, ise arvasin ka seda. Testin veel ka lükates.
Hetkel tundub, et sain probleemile jälile ja asi hakkab tööle. Nimelt pingutasin ketaste vahetamisel vedrud nii kõvasti ära, et sidur ei jõudnud kettaid lahti suruda. nüüd tegin asja pisut nö leebemaks ja hakkab juba looma. hea külg on asjal see, et sidurit võin nüüd kinnisilmi kokku ja lahti võtta
-
- Tsikkel: VN 1500 MS
- Tänatud: 2 korda
Bladyhell
Nimelt pingutasin ketaste vahetamisel vedrud nii kõvasti ära, et sidur ei jõudnud kettaid lahti suruda....
Ei pruugi küll sama näitaja olla, kuid VX-le annab manual sidurivedrude pingutamise jõuks 11...13 Nm. Dünamomeetrilise võtmega kõiki vedrusid ühtlaselt pingutades ei ole karta, et mõni vedru jääb nõrgem ja sidur mingi nurga all korvi kulutama hakkab.
Et siis väike OT selles teemas.
IZ->...->VX 800..->VN 1500 MS
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.