Mootorrataste manualid (vananenud, kuni -2013)

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

gl1500se kirjutas:
Rem manuali tellimisel kaalusin ka: et ka s Haynes või Clymer...

No kuna Haynes teada tuntud brand ning Clymerist polud kuulnud, siis tellisin Haynesi... Pidi katma mudelit 1988-2000a.
Väga pealiskaudne ja vilets... :(
Ma kah olin valiku ees. Kuna Haynes-i autode manuaale olin näinud, siis teadsin, et see just kõige parem pole. Käisin veel igaks juhuks raamatukogus ja lehitsesin kõrvuti Clymeri ja Haynes-i manuaale (erinevatele tsiklitele, aga see polegi tähtis). Valisin Clymeri, kuna see tundus pisut asjalikum ja sisaldas pisut rohkem jooniseid ja vähem fotosid, mida ma võin ise ka vahetult tsikli pealt vaadata.

Kui kätte sain, siis pidin pettuma :-( Esiteks on ta ikkagi ka üsna pealiskaudne. Aga mis kõige kurvem, siis konkreetselt minu manuaal katab GSX-R750-1100 86-87 ja Katana 600 88-96 (Katana 600 = GSX600F Euroopas). Ja siis ülesehitus on nii, et raamat on gixxeritest ja viimane peatükk sisaldab kõike, mis GSX600F korral teistmoodi on. Väga ebamugav on kasutada teda niimoodi :cry:

Ainus mis mind lohutab, on see, et Haynes on mul pdf kujul ka olemas, nii et vajadusel saan ka seda vaadata. Kokkuvõttes võin öelda, et võta üks ja viska teist. Samas kui üldse midagi pole, siis on veel palju hullem, seega väga nuriseda ka ei või.
Joel

Mine “Teenused ja abi”