oleks vaja rehvi vahetada!

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
Remzu

oleks vaja rehvi vahetada!

Lugemata postitus Postitas Remzu »

Tagumine rehv vajaks hirmsasti vahetust, aga õnnetuseks on päris pikad järjekorrad kohtades, mida mina tean.

Äkki oskate soovitada mõnda asutust, kus saaks lähimas tulevikus rehvile vahetust teha.
Tänud!

Teema algataja
jan666

Lugemata postitus Postitas jan666 »

Framente Tondi tänaval.
Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korke »

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood
http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.

Kasutaja avatar

paarn
Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas paarn »

Uuri neid linke, müüjad peaksid ka vahetamisega hakkama saama.
Vianor ja Oscarrehvid peaksid ka asjadega hakkama saama. Kui otsingusse rehvid lükkad, leiad veel mõne koha.

http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?hig ... id&t=13964
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?hig ... vid&t=5892
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?hig ... vid&t=8445
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?hig ... id&t=16437

Paljud autorehvide vahetajad saavad sellega hakkama.
Moto-orineteerumine: http://www.villamoto.ee
Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

STREETMOTO vahetab rehve alates aprilli algusest. Korralik nailonkatetega rehvipink, mis ei jäta veljele kriipse-kraapse ja muid "iludusi" ja viisakas dünaamiline tasakaalustuspink. Hetkel toimub vahetus vaid meetodil - võtad ratta ise alt ära ja tood vaehtusse või meetodil tood ratta õhtul kohele ja järgm hommik saad kätte.

Ootetööna ratta montaazi ja demontaazi kohapeal ei toimu. Loomulikult kehtib reegel: Ostad rehvi StreetMotost, siis on vahetus koos tasakaalustamisega tasuta. Hetkel järjekordi EI OLE!
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Kasutaja avatar

Kameeleon

Lugemata postitus Postitas Kameeleon »

rääkisin just oscar rahvid meestega järjekorda pole homme hommikul võetakse mu ratas pukki ise krutivad maha ja peale. 106 eeku pluss äravõtmine ja pealepanemine
Timex käekellad Bikeri raffale hea hinnaga
Kontakt: www.watches.ee
kari@jewelry.ee
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

pärnu kummimehes tasakaalustuspink ka olemas kenasti.
Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

WR

Lugemata postitus Postitas WR »

Padjaklubi mis padjaklubi noh...mis kuramuse rehvivahetus punkte siin otsida, mis seal siis ise ei ole ära teha...alles eile sai ise tagarehv ümber tõstetud ja see kordub juba lähipäevil...15min ja valmis (see koos alt ära võtmise ja tagasi alla panemisega) ;)
SM
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

WR kirjutas:
Padjaklubi mis padjaklubi noh...mis kuramuse rehvivahetus punkte siin otsida, mis seal siis ise ei ole ära teha...alles eile sai ise tagarehv ümber tõstetud ja see kordub juba lähipäevil...15min ja valmis (see koos alt ära võtmise ja tagasi alla panemisega) ;)
sheff, siis sõidan sinu õue peale edaspidi :)
Aga mulle meeldib.

Teema algataja
Remzu

Tänud neile, kes head nõu andsid!

Ja sellistele nagu tegelane WR, loe teksti, võid ka täht haaval veerida ja mõne käest nõugi küsida millise tulemuse need sõnad kokku võiks anda. Kui ma oleks tahtnud ise rehvi vahetama hakata, siis ma oleks küsinud täpsemaid juhtnööre kuidas ratas alt ära saada jne.
Ära hakka esinema! Ma olen sinu üle päris uhke, et sa oskad rehvi vahetada. Teen presidendile ettepaneku sulle medal anda - ja diplomi.

Ilusat kevadet kõigile!
Kasutaja avatar

WR

Jommaijoo...ära nüüd siis pahanda kohe...lihtsalt mina olen oma lühikese elu jooksul piisavalt näinud rattureid kes käivad teeninduses ketti pingutamas ja rehve vahetatakse kaa just sellepärast rehvitöökojas et ise hakkama ei saa...aga kui sina oled meil juba nii tragi et velje saad ise kätte ratta alt siis ega see rehvi vahetuski enam kaugel pole ;) kiiret õppimist
SM
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

WR kirjutas:
Jommaijoo...ära nüüd siis pahanda kohe...lihtsalt mina olen oma lühikese elu jooksul piisavalt näinud rattureid kes käivad teeninduses ketti pingutamas ja rehve vahetatakse kaa just sellepärast rehvitöökojas et ise hakkama ei saa...aga kui sina oled meil juba nii tragi et velje saad ise kätte ratta alt siis ega see rehvi vahetuski enam kaugel pole ;) kiiret õppimist
Kui see saladus pole, siis kuidas sa koduste vahenditega neid tasakaalustad?
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi

U79

Lugemata postitus Postitas U79 »

Noh tasakaalustamine kodus pole ka miske eriline kunsttükk. Vajalik on kena horisontaalne pulk, kus saab ratast rahulikult keerutada ja kleebitavad tinaraskused ja tykike kriiti. Paned aga ratta pöörlema ja alla vajunud koha märgid ära ning kui teinekord sama märk alla vajub siis vastapoole asetad raskused jne. kordad, kuni ratas tasakaalus. Olen ise sellist vanakooli tasakaalustamist teinud küll ja noh tulemus on mu meelest ok. Saab igati tehtud.
Kasutaja avatar

WR

Pole kumbagi velge kordagi tasakaalustanud ja pole seni midagi häda olnud...eks see ole muidugi põhjustatud sellest et rehve tuleb vahetada mitte just harva ka rohkem kui kord päevas nii et selleks pole ka aega...teema algataja tegelt ju nii meeletult häbeneb nüüd, et on üks nendest kes käib teeninduses ketti pingutamas ja rehvitöökojas rehve vahetamas ;) naljamees
SM

Teema algataja
loodusevingerpuss

Lugemata postitus Postitas loodusevingerpuss »

aga milliseid tööriistu sa kasutad et velge perse ei keera
Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

hari läks punaseks...

kas siis need, kes ise oma rattal rehve ei vaheta, polegi nagu õiged mootorratturid? või mida sa WR tõestada püüad? et kui mina oma isiklikule beebile mütsikesi ise heegeldada ei suuda, et siis ma pole nagu päris ema? ei tea mis kultusmasin see mootorratas nüüd küll on, et sellel peab ise rehve vahetama, aga näiteks autojuhid, kes oma autol rehve ei vaheta on aksepteeritavad? see teeb sinult lihtsalt tubli eesti mehe, et sa ise vahetad ja möllad. aga ära eelda seda teistest.

piret@ei kavatsegi ise ühtegi rehvi vahetada.
Vahest sõidan ja teen asju.
Kasutaja avatar

WR

Minu posti idee oli see et mingi osa eesti "ägedaid" mootorrattureid ongi sellised siidikäpad kes kõige elementaarsemate asjade jaoks kaa abi vajavad ja kel pärast päevast rutska keeramist käed villis on...ei ole ma üritanud väita et see on nüüd õigem rattur kes ise rehve vahetab aga pakkusin lihtsalt välja et kuna tal sellega nii kiire oli ja kõigis töökodades olid järjekorrad siis tehku ise ära, suts ja valmis...pole mitte ülejõu käiv töö eriti meesterahvale...
PS. Piret...ega see eriti äge ei olekski kui naised ise kuskil garaaši nurgas rehve ümber lappavad nii et pigem jah jäta see teistele.
SM
Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

aga miks mootorrattur siidikäpp olla ei või? ARK jutkui selle aslusel A kati ei väljasta. las nad olla nii nagu nad tahavad. las teema autor laseb parem proffidel rehve vahetada, kui teeb ise kehvasti. küsimus oli ju konkreetne, miks solkima hakata?

ja nüüd sujuvalt teemasse tagasi seltsimehed :)
Vahest sõidan ja teen asju.
Kasutaja avatar

piiks
Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas piiks »

ei saanud mitte lisamata jätta. mul jäi teemat lugedes lihtsalt mulje, et WR on mõtetu vend kellel ei ole isegi niipalju pappi, et oma rattal lasta rehve vahetada ja ta peab lihtsalt ise kõik musta töö ära tegema.
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

come on people.. üks sahmakas külma vihma kuluks teile krae vahele ära vist, ei maksa nüüd isiklikuks ka minna.
Mõnel meist (mootorratturitest) on lihtsalt erinevad oskused, võimalused ja teadmised erinevate tööde teostamiseks. Mõnel jälle on võimalused, oskused, teadmised ja teebki kõik ise ja samal ajal kaifib seda.
Kui näiteks ikka ei ole võimalust ise teha, siis tulebki teha lasta, simple as that. Mõnikord võibki asi taanduda pisiasjadeni, pole näiteks pukki või muud võimalust tsiklit õhku tõsta, et ratas alt võtta ja lähedki vastavasse kohta ja ütled häbenemata "poisid tehke ära", tänaval ei hakka ju tellinguid ehitama selle jaoks vms.
Ei ole üks kehvem teisest tahan ma öelda selle pika jutuga.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Selgitan väheke, et ei tekiks valet arusaama. Heeblitega rehvivahetuseoskus on igati normaalne ja mõistlik. WR - sinu jaoks nagu ka minu jaoks, kes võistlustest osa võtavad tundub igati normaalne, et rehve heeblitega kiirelt vahetatakse ja supermotos ja krossis ei tasakaalusta tõesti keegi seda, sest kiirused pole suured. Siiski on tavaratturi jaoks märgatavalt mõistlikum käia kuskil rehvitöökojas. Seda kahel põhjusel: tihti pole endal abinõusid, et bike tüüpi rattal kasvõi esiotsa turvaliselt üles tõsta nii, et sealt kõik vajaliku kola (pidurisadulad ja veel mõnel üht teist) enne ratta alt võtmist küljest saaks. Teiseks on 200+ kiirustel siiski tasakaalustust vaja.

Mina enda supermoto rattaid ka ei tasakaalusta - mõttetu aja ja rahakulu. Küll aga maanteel kasutatavaid - mõni rehv ja velg on nii kõver, et tuleb panna kuskile serva pea 60-80 g lisakaalu. Ja enamus venemate bikede velgi kipub minu kogemuse järgi olema kaheksas või muud moodi kõverad. Silmaga näha, et viskab ja raskustega saab seda veidikenegi paranada.

Ja kodusvahetajatele - kui heeblid on olemas, siis müüa on sellised plastist velje servapuksid, üle mille heebeldada, et mitte värvitud velgedelt lakki/värvi maha kraapida. Ainus, mis kodusel teel vahetuse korral on raskeim (ilma pressita), vana rehvi väljapressimine tubelessi randist. Seda eriti esirehvi korral. 17" esirehv tahab ranti löömiseks saada kohati 6-7 bar rõhku. Vähemalt supermoto velgede/rehvide korral. Tihti on ka sellist rõhku kodustes tingimustes raske saavutada.

Kokkuvõttes - täiesti maitse ja mugavuse asi, kuidas ja kus vahetada. Igaüks hindab ise oma aega, oskusi ja selle väärtust kasvõi rahas. Tegutsege ja asjast saab asja. See teema pole üksteise kallal ilkumiseks.
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Kasutaja avatar

WR

Peab vist avalikult sry ütlema...aga siiski jään ma selle juurde et mina kõigest pakkusin välja et kuna tal oli kiiresti vaja siis kõige kiiremini saab ise selle asjaga hakkama ;) ja mina olen seda teinud ja teen ka ise rahapuuduse tõttu ise kodus :(
SM

Teema algataja
Remzu

Nagu ma ütlesin, et sain omale piisavalt ideid asutustest rehvi vahetamiseks ja lõpetame vaidlemise ning ega ausalt öeldes polegi selliseid võimalusi kus rehvi ise vahetama hakata. Ega see meeletu vaidlus ei vii nagunii mitte kuhugi.
Nagu ühes vahvas multikas kord öeldi, aga seekord eesti keeles:" Elame ikka sõbralikult edasi!"

Ilusat kevade jätku kõigile!
Suletud

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”