Soovitusi ja tähelepanekuid sõidueksamiks!!
Moderaator: Moded
-
mart665
Teema algataja - Postitusi: 57
- Tsikkel: Honda vfr 800 fi
Soovitusi ja tähelepanekuid sõidueksamiks!!
Tere. Homme lähen tegema tsikli sõidueksamit. Ainult linnasõit. Saan täis A. Olen palju sõitnud aga hirmus närv on sees. Palukski teadjamate käest veel abi, mida eriti silmas pidada ja muid tähelepanekuid, et mitte mõne lolli apsuga alt minna. 
-
arx805
- Tsikkel: Suzuki Hayabusa `08
- Kontakt:
Oluline on ka jälgida kas sa oled ühesuunalisel või kahesuunalisel teel. Pea pööramine on jah üks olulisemaid asju. Nad peavad taga autos nägema, et sa ikka vaatasid ja kiiver liikus. Lisaks enda sõidueksamist mäletan, et üks noormees kukkus läbi, kuna sõitis saateautost lihtsalt eest ära ja ei saanud enam midagi aru kuhu ta minema peab. Kui saatemasin jääb foori punase tule taha ja sina said läbi, siis leia koht tee servas pane suund sisse ja oota saateauto ära.
Kuna raadiosaatja ragiseb vahel siis kuula tähelepanelikult kuhu sul keerata paluti.
Ära närvelda ja kiirust ületa ega muud soovitust polegi.
Kuna raadiosaatja ragiseb vahel siis kuula tähelepanelikult kuhu sul keerata paluti.
Ära närvelda ja kiirust ületa ega muud soovitust polegi.
1. Jalakäijad üle tee, kui vabatahtlikult ei lähe pead isegi ta üle tee tassima
2. Sõida äärmises sõidurajas, muidu hakkavad mölisema, et takistad liiklust.
3. Ära sõida vilkuva rohelisega üle, saavad pahaseks kui teisele poole foori jäävad.
4. Täida LE-d
Kõik need punktid(peale 4 muidugi) on sellised mida tuleks ainult eksamil täita, muidu sõida ikka normaalselt ja ära pidurda
2. Sõida äärmises sõidurajas, muidu hakkavad mölisema, et takistad liiklust.
3. Ära sõida vilkuva rohelisega üle, saavad pahaseks kui teisele poole foori jäävad.
4. Täida LE-d
Kõik need punktid(peale 4 muidugi) on sellised mida tuleks ainult eksamil täita, muidu sõida ikka normaalselt ja ära pidurda
ZX-9R. Vahel sõidan kiiresti aga rullnokk ei ole 
Ma olin ka jube närvis enne eksamit, sest olin sõitnud tõesti ainult sõidutundides ja eksami ning viimaste sõidutundide vahele oli ka pea kuu aega jäänud. Närvi aitas rahustada eksami vastuvõtjaga rääkimine. Tundus küll jube kuri kiilakas onu, aga kui jutupeale saime, siis oli ta väga sümpaatne ja hull naljamees. Tegin eksami kõige viimasena, et näha mismoodi teisi piinatakse. Aga polnudki midagi hullu, sain ilusti esimese korraga läbi. Sealjuures läbikukkujaid oli 50%.
-
Jannes
- Tsikkel: R1200R -17
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
"Jube kuri kiilakas onu", e. teisisõnu Igor? Mul oli sama elamus kunagi B-kat'i tehes, üllatuseks oli platsieksami sooritamine temaga ülimeeldiv.nos kirjutas:Ma olin ka jube närvis enne eksamit, /.../Närvi aitas rahustada eksami vastuvõtjaga rääkimine. Tundus küll jube kuri kiilakas onu, aga kui jutupeale saime, siis oli ta väga sümpaatne ja hull naljamees. /.../
Tegelikult on kõik eksaminaatorid, kellega mina olen suhelnud, ülinormaalsed - ole vaid ise normaalne!
Aga teemasse - kõike, mida siin mainiti, tasub tõena võtta ja neid juhiseid järgides leiad varsti, et oled eksami edukalt sooritanud.
Head põrumist!
Jannes
Sui generis
väidetavalt jägitavat ka järgmisi asju eksamisõidul (sulgudes seletus, milles jama:
- peatumisel liikluse käigus jäta eelmise autoga pikivahet 3-4 meetrit. Kui lähed liiga sappa, siis võidakse seda lugeda liiklusohtliku olukorra tekitamiseks ("aga mis siis oleks saanud, kui eessõitja oleks meetrike tagasi vajunud?")
- näita suunda igal võimalikul juhul, ka ümberpõikel takistusest oma sõidurea piires ("järsk ettehoiatuseta manööver ehmatab ülejäänud liiklejaid")
ärge mind süüdistage nende näidete paikapidamatuses või liikluseeskirjadele mittevastavuses, niimoodi hoiatati ühes Tallinna autokoolis.
- peatumisel liikluse käigus jäta eelmise autoga pikivahet 3-4 meetrit. Kui lähed liiga sappa, siis võidakse seda lugeda liiklusohtliku olukorra tekitamiseks ("aga mis siis oleks saanud, kui eessõitja oleks meetrike tagasi vajunud?")
- näita suunda igal võimalikul juhul, ka ümberpõikel takistusest oma sõidurea piires ("järsk ettehoiatuseta manööver ehmatab ülejäänud liiklejaid")
ärge mind süüdistage nende näidete paikapidamatuses või liikluseeskirjadele mittevastavuses, niimoodi hoiatati ühes Tallinna autokoolis.
-
fishbone
- Tsikkel: Emmaljunga Mondial Duo Combi '
eksam
tervist
Eelmise aasta eksamist mäletan järgmist:
1. Eksamineerija sundis A-kati tsiklit sõitma väiksemas kastis kui selle tsikli jaoks ettenähtud...
2. Mõtlesin enne platsi - mille kuradi pärast seda vaja on
3. Kui tehtud sain siis oli selline tunne, et tõuse lendu
4. TLN arki tagasi sõites maapoolt lähenedes jälgi märke ja kiirust...
saab seal sind läbi kukutada kiirusega ja paremakäe reegiliga (see on eksamiplatsi ja sõidukite tehnokuudi vahel)
5. Valmistu küsimuseks: Kas oskate siit ARK-i sõita ? Noogutage kui oskate. Ja siis mõtle läbi kuidas ja kustkaudu ...
Edu soovides!
Jaan staaz 1 aasta
Eelmise aasta eksamist mäletan järgmist:
1. Eksamineerija sundis A-kati tsiklit sõitma väiksemas kastis kui selle tsikli jaoks ettenähtud...
2. Mõtlesin enne platsi - mille kuradi pärast seda vaja on
3. Kui tehtud sain siis oli selline tunne, et tõuse lendu
4. TLN arki tagasi sõites maapoolt lähenedes jälgi märke ja kiirust...
saab seal sind läbi kukutada kiirusega ja paremakäe reegiliga (see on eksamiplatsi ja sõidukite tehnokuudi vahel)
5. Valmistu küsimuseks: Kas oskate siit ARK-i sõita ? Noogutage kui oskate. Ja siis mõtle läbi kuidas ja kustkaudu ...
Edu soovides!
Jaan staaz 1 aasta
Delta-->Yamaha XT600 '92-->Honda Varadero XL1000V '01-->Emmaljunga Mondial Duo Combi '11
-
retro
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 31 korda
- Kontakt:
(fishbone nimekirja jätkuks)
6. kui ARK-i ees end parklasse ära pargid, ära sõida üle valgete pidevjoonte, vaid lähene boksile ikka avatud poolelt. ka olevat sõiduõpetaja sõnul läinud sõidu lõpetajad suurest õnnest hooletuks ja külje maha pannud liiga kiiresti boksi sõites ja siis järsult pidurdades. jõle nõme on eksami viimasel meetril läbi kukkuda.
kui tunned, et oled teinud omaarust fataalse vea, säilita külma närvi - sa ei pruugi olla veel läbi kukkunud. ise suretasin suure närviga kohe esimese elemendi - platsisõidu tõusuga - tsikli korra välja. õnneks viimaseks veaks see jäigi.
retro@kah aastase staazhiga
6. kui ARK-i ees end parklasse ära pargid, ära sõida üle valgete pidevjoonte, vaid lähene boksile ikka avatud poolelt. ka olevat sõiduõpetaja sõnul läinud sõidu lõpetajad suurest õnnest hooletuks ja külje maha pannud liiga kiiresti boksi sõites ja siis järsult pidurdades. jõle nõme on eksami viimasel meetril läbi kukkuda.
kui tunned, et oled teinud omaarust fataalse vea, säilita külma närvi - sa ei pruugi olla veel läbi kukkunud. ise suretasin suure närviga kohe esimese elemendi - platsisõidu tõusuga - tsikli korra välja. õnneks viimaseks veaks see jäigi.
retro@kah aastase staazhiga
-
Whitebalance
- Kontakt:
:D
Ära neid kahtlasi tänavaid unusta tallinnas ja pärnu mnt äärset vasakpööret. Vaata märke ja ole kõrvaltänavatel tähelepanelik. Ise magasin ühe 30 märgi maha mingi teetööd olid ja nii ma esimene kord läbi kukkusingi.. Vaata kui teetööd on siis alati 30. Ja vaata märke ja ära unusta vasakule keeratakse vasakust äärest paremale paremast sellega ka nääguti, et ikka päris ääres pidi olema. Lase sõbral või teistel enem teha kui närvi jagub saad taga autos passida ja vaadata teise vigu ja eksamineerijaga juttu ajada.
-
TDM
- Tsikkel: TDM 850 3VD, CRF250L, Gas280
mul sõiduõpetaja ütles veel seda, et kui lähened ristmikule on kasulik näidata esi piduriga eksamineerijale pidurituld, see näitab, et oled valmis pidurdama enne ristmiku, kui keegi tulema satub.
Ja see trikk on ka hea kui sa ei ole ristmiku lähenedes kindel kas oled peateel või kõrvalteel.
Ja jalgade töö pidi tagant autost hästi näha olema(kui käigueblaga pusid)
Ja see trikk on ka hea kui sa ei ole ristmiku lähenedes kindel kas oled peateel või kõrvalteel.
Ja jalgade töö pidi tagant autost hästi näha olema(kui käigueblaga pusid)
Ei midagi . . . peale tuule!
-
amakas
nii,a kas siis eksamit ei arvestata kui puudub nö. turvavarustus?kiivrist piisab vei?Riik Teatab:2.2. Eksamimootorratas:2) mootorrattaga sõidueksami andmisel peab eksamineeritaval seljas olema eredavärviline valgustpeegeldav vest, turvariietus ja ta peab kasutama nõuetekohast turvavarustust.ma nüüd hästi ei saand jälile riigiteatajast milline see kohustuslik turvariietus on?
-
SectumSempra
amakas kirjutas:ma nüüd hästi ei saand jälile riigiteatajast milline see kohustuslik turvariietus on?
Nööriga padjad ette ja taha kinni siduda ning kiivri peale tõmba ka mingi lina ümber, kui kukud, jääd sina terveks ja samuti ka kiiver, mille üle eksamineerija(d) rõõmu tunnevad.
Tglt ma arvan, et mingi kaitsmed, nagu krossisõitjatel, või ma ei tea ka, pole ise neid kandnud.
-
tytarlaps
Endal täna karmjas kogemus - kuna linnasõitu alustades eksamineerija PTT nupu käsitlemise tõttu kadusid lause algused ära ("vasakule ära keerata" asemel kostus mu kõrvu vaid "... ära keerata), siis leppisin ma selle karmi teadmisega, et umbes kogu eksamisõidu poole pealt enam miskit kõrvu ei kostnud. Jälgisin siis peeglist, et kuhu taga sõitev saateauto reastub ja suunda näitab ning käitusin vastavalt. Tagantjärgitarkusena oleksin ikka pidanud aru saama, et miski jama ja seisma jääma ning selgitama, et milles asi. Jõudes tagasi ark juurde ja kiivrit ära võttes sain selgust - lällari juhe oli kiivri küljest lahti tulnud. Vähemalt tehtud sain selle eksami 
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.