Gerdi aerox:(
Moderaator: Moded
Räägin naq asi oli! Sõitsin teepeal, vaatan, et auto hakkab tepeenrast liikuma otse. Mina siis võtan vastassuuna vööndisse, järsku keeras auto risti ette mulle. Mul oli max 10m pidurdusmaad. Brembo pidurid on aeroxitel, need on vähemalt minu masinal ülitõhusad. Masinat tunnen niipalju, et tean, kui plokki pidurdada siis pidurdusmaa pikeneb. Kõik toimus nii järsku ka , et ma ei jõudnud enam kuhugi keerata. Autojuht olex pidanud veenduma, et temataga ei ole kaasliiklejaid. Kuid seda ta ei teinud. Autol oli muide ka esistange puru, ilmselt jälle omad sõiduvead. Peale avariid ei vaevunud juht isegi mitte minujuurde tulla küsima, et kas kõik on korras. Peale kokkupõrget autoga lendasin põlvedega vastu katuse äärt. Siis kiivrga vastu katust ning maandusin jalgadele maapinnal. Seda ma ei tea kus ma puusad ära lõin. Tunnistan, et ma ei ole just rahuliku sõiduviisiga. Aga autojuht on seekord süüdi! Kohapeal olid kiirabi, politsei, avariirühm. Kiirabis vaadati mu jalad ja värgid üle, kõik oli enamvähem OK. Kuid hiljem hakkasid põlved raskelt valutama. Käisin just tartus traumapunktis, seal tehti pilt ja vataati marrastused üle. Luumurde ega mõrasid õnnex ei ole. Pühapäeval lähen uurija juurde ja hakatakse asja uurima. Tegin väikse kalkulatsiooni, remont läheb 12 000. Kui just raam ka kõver ei ole. Hetkeseisuga vajavad vahetust: esiporilaud, hark, küljekondlid, esikondel, esituli, põjakondel ja radiaator. Eks siis selgub kumma politsei süüdi tunnistab, kui minukasux siis saan rolleri korda teha aga, kui mitte siis on...
MBK Nitro 70cc 
tuuningjupid odavalt!

tuuningjupid odavalt!
Ma usun ,et tal mingi shokk on , isegi minul oli natuke ebamugav rolleriga sõita kui kuulsin selle õnnetusest. No eks mina olen ka kunagi õnnetuse üle elanud ,aga kindlasti mitte nii raske ,kerge kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] asfalti näitamise.stop kirjutas:Mul on küsimus, et kuidas Gert ennast tunneb vaimselt, kas ta julgeb veel rolleriga sõita või see avarii ehmatas teda täielikult ära?
tunnen ka kaasa...ise pidin ka ükspäev unnikusse sõitma...mingi citrön sõidis 40tsoonis 15-20km/h (ise muidugi sõitsin 50km/h roleri spidoka järgi mis arvatavasti valetab +/-5km/h
) hakkasin siis mööda sõitma(oli ühesuunaline tänav) ja auto keeras mulle järsku ette...auto ja rolleri vahe jäi umbes 5cm(jumalale tänu et rolleril head pidurid olid) ja liskas sellele tuli vanamees autost välja ja kukkus mind sõimama...oleks tal põhjust olnud keerata aga seda polnud...igaljuhul minu kommentaar nii mõningatelegi autojuhtidele oleks selline et HOIDKE VAHEMAAD ROLLERITEGA JA ÄRGE KEERAKE ETTE!!! (mitte et ma kedagi õigustaks vaid lihtsalt asi on põhimõttes ja autojuhtide ülbuses ala. minul on suurem ja võimsam masin, teen mis tahan..vat mis siis saab kui autole tuleb rekka otsa...see on sama mis auto ja rolleri suuruse vahe...)
vb jutt oli segane aga noh üritage aru saada
NB! nyyd hakake kõik kindlasti mind sõimama!

vb jutt oli segane aga noh üritage aru saada

NB! nyyd hakake kõik kindlasti mind sõimama!

natukene vaatasin:
§ 137. Pärisuunavööndis ei tohi ees sõitvast sõidukist mööduda:
1) piiratud nähtavusega teelõigul, kui pärisuunavööndi sõidurajad pole tähistatud teekattemärgistega;
2) reguleerimata ülekäigurajal;
3) aeglustusraja, teepeenra või ühissõidukipeatuskoha teelaiendi kaudu. Nõue ei kehti möödumisel sõidukist, mis on vasak- või tagasipöördel.
Niipalju suutsin ma enda teooria märkmetest välja lugeda et:
nagu sa mainisid et see auto vist siis seisi tee ääres kogu see aeg?
noh igaljuhul enne möödasõitu:
peab juht veenduma, et eessõitev auto ei ole andnud vasakut suunda.
hmm... see on huvitav:
§ 92. Juht peab andma teed järgmiselt:
1) parklast, puhkekohast, teega külgnevalt alalt, õuealalt või nende juurdesõiduteelt või pinnasteelt teele sõites – igale teel liiklejale;
siin on kah midagi:
§ 100. Pöörates ristmikevahelisel teel vasakule või tagasi, peab juht andma teed vastusõitvale ja temast möödasõidul olevale juhile.
ehk oli nähtavus piiratud, siis oleks ta ka süüdi selles:
§ 102. Tagasi pöörata ei tohi:
1) ülekäigurajal;
2) raudteeülesõidukohal;
3) piiratud nähtavusega kohas.
võibolla kõik need seadused ei käi just selle juhtumi kohta, aga niipalju ma suutsin välja lugeda. imho Gerdi jutu järgi on autojuht igati süüdlane. muidugi nüüd näeb mis saab siis ülejäänutest teguritest ehk siis Gerdi sõidukiirus ja juhtimisõigus. see võib ta täielikult süüdlaseks teha, aga eks näeb.
§ 137. Pärisuunavööndis ei tohi ees sõitvast sõidukist mööduda:
1) piiratud nähtavusega teelõigul, kui pärisuunavööndi sõidurajad pole tähistatud teekattemärgistega;
2) reguleerimata ülekäigurajal;
3) aeglustusraja, teepeenra või ühissõidukipeatuskoha teelaiendi kaudu. Nõue ei kehti möödumisel sõidukist, mis on vasak- või tagasipöördel.
Niipalju suutsin ma enda teooria märkmetest välja lugeda et:
nagu sa mainisid et see auto vist siis seisi tee ääres kogu see aeg?
noh igaljuhul enne möödasõitu:
peab juht veenduma, et eessõitev auto ei ole andnud vasakut suunda.
hmm... see on huvitav:
§ 92. Juht peab andma teed järgmiselt:
1) parklast, puhkekohast, teega külgnevalt alalt, õuealalt või nende juurdesõiduteelt või pinnasteelt teele sõites – igale teel liiklejale;
siin on kah midagi:
§ 100. Pöörates ristmikevahelisel teel vasakule või tagasi, peab juht andma teed vastusõitvale ja temast möödasõidul olevale juhile.
ehk oli nähtavus piiratud, siis oleks ta ka süüdi selles:
§ 102. Tagasi pöörata ei tohi:
1) ülekäigurajal;
2) raudteeülesõidukohal;
3) piiratud nähtavusega kohas.
võibolla kõik need seadused ei käi just selle juhtumi kohta, aga niipalju ma suutsin välja lugeda. imho Gerdi jutu järgi on autojuht igati süüdlane. muidugi nüüd näeb mis saab siis ülejäänutest teguritest ehk siis Gerdi sõidukiirus ja juhtimisõigus. see võib ta täielikult süüdlaseks teha, aga eks näeb.
mis seadust? üks seadus on koguaeg olnud ja selleks on:Gert250 kirjutas:Minult lube politsei ei küsinud, seega pole seda seadust veel aktiivsex muudetu. 15a. vana olen...
§ 230. 10–15-aastasel jalgratturil ja 14–15-aastasel mopeedijuhil peab mujal kui õuealal olema kaasas käesoleva määruse ja ohutu sõidu võtete tundmist tõendav tunnistus.

[OT]naxitrall kirjutas:......igaljuhul minu kommentaar nii mõningatelegi autojuhtidele oleks selline et HOIDKE VAHEMAAD ROLLERITEGA
issand küll ,kui tema sõidab 20km/h ja sina lähened 50 km/h. Mis ta peab normaalse pikivahe tekitamiseks su eest ära kiirendama ?
Autojuht üldjuhul rolleri lähedale ei roni ( autost on kahju), aga rollerijuhi kohta ei saaks sama öelda.
ei sõima, lihtsalt tõin väikse ebakõla välja.[/OT]
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
mina küll olen
tuli üks lugu kohe meelde.
eelmine aasta, pirital toimus mingi järjekordne mess ja liiklus oli suht umbes. sealt ka närvilised auto- mootorratta- ja rollerijuhid.
no ja siis üks rollumees pani hullu vilega autode vahelt läbi risti ja põiki (vahepeal sõitis päris põiki teed, no come on) ning pidi peaaegu otsa sõitma ühele sõiduautole, kes hakkas rida vahetama. mõlemad vajutasid pidurid blokki ja avariid ei toimunud. minule suht ootamatult hüppas rollerimees rattalt maha ja kukkus autojuhti sõimama ja kätega vehkima. autost tuli loomulikult keskmine sõrm. selle peale sai auto rollumehe käest jalaga vastu tagatuld, kolaki! tahtis siis rollumees ära lipsata, kuid siis autojuht keeras talle juba meelega ette ning rollerivend pidi pikali kukkuma. kahjuks/õnneks midagi edasi ei toimunud, sest vahepeal oli tee tühjemaks läinud ja autojuht oli targem ning tõmbas lihtsalt uttu.
rolleri sadulas muideks oli täiskasvanud mees, üle 30 kindlasti, kahjuks olin autos koos emaga, hirmus tahtmine tuli talle (rollerihundile) ojapetsi stiilis käitumisreegleid õpetada.
mul tegelikult ka ei ole rolleri/mopeedi/võrrimeeste vastu midagi, nii mõnigi sõbrapoiss veel rollu seljas, kuid sel hetkel sai vist vähemalt 20 autojuhti uue arvamuse.

eelmine aasta, pirital toimus mingi järjekordne mess ja liiklus oli suht umbes. sealt ka närvilised auto- mootorratta- ja rollerijuhid.
no ja siis üks rollumees pani hullu vilega autode vahelt läbi risti ja põiki (vahepeal sõitis päris põiki teed, no come on) ning pidi peaaegu otsa sõitma ühele sõiduautole, kes hakkas rida vahetama. mõlemad vajutasid pidurid blokki ja avariid ei toimunud. minule suht ootamatult hüppas rollerimees rattalt maha ja kukkus autojuhti sõimama ja kätega vehkima. autost tuli loomulikult keskmine sõrm. selle peale sai auto rollumehe käest jalaga vastu tagatuld, kolaki! tahtis siis rollumees ära lipsata, kuid siis autojuht keeras talle juba meelega ette ning rollerivend pidi pikali kukkuma. kahjuks/õnneks midagi edasi ei toimunud, sest vahepeal oli tee tühjemaks läinud ja autojuht oli targem ning tõmbas lihtsalt uttu.
rolleri sadulas muideks oli täiskasvanud mees, üle 30 kindlasti, kahjuks olin autos koos emaga, hirmus tahtmine tuli talle (rollerihundile) ojapetsi stiilis käitumisreegleid õpetada.
mul tegelikult ka ei ole rolleri/mopeedi/võrrimeeste vastu midagi, nii mõnigi sõbrapoiss veel rollu seljas, kuid sel hetkel sai vist vähemalt 20 autojuhti uue arvamuse.
Äkki autojuht olid sina (ära solvu naiivne naliPiipz kirjutas:mina küll olen![]()

Aga noh loll on palju ja üldistada ei saa. On autojuhte lolle ja ka mopijuhte.

kuna ise pealtnägija siis võin suht kindlalt öelda et gert ple süüdi kuna autojuht ei andnud kuidagi märku et hakkab manöövrit sooritama.
tunnen kaasa gerdile(ja teistele kes aitasid teda) kuna tean mida ta praegu läbi sest ta tõsiselt nägi vaeva et rollerit korda saada ja just hakkasid kõik asjad korda saama kui too auto ette keeras.
kõige rohkem soovin gerdile head paranemist
tunnen kaasa gerdile(ja teistele kes aitasid teda) kuna tean mida ta praegu läbi sest ta tõsiselt nägi vaeva et rollerit korda saada ja just hakkasid kõik asjad korda saama kui too auto ette keeras.
kõige rohkem soovin gerdile head paranemist
-
-
head paranemist sulle gert. tuli masendus peale kui sellest kuulsin. siiamaaniparim rollu millega ma kunagi sõitnud olen. sumbutaja [Motobot: õige on "summuti"] sai surma?
MBK Rocket / Aprilia SR / Gilera Runner 70ccm / MBK Nitro / Yamaha Aerox /Aprilia sr racing replica/ !!!!Aprilia Area 51!!!! / Macal
CY-50(müügiks sai ostetud) /
CY-50(müügiks sai ostetud) /
Gert
Krt sellele autojuhile tuleks peksa anda krt ta ennem õppigu autoga sõitma ja siis tulgu teistele ette keerama.
Gert ära põe sa ehitad veel selle rolleri yles ja siis me koik jalle imetleme seda:P

Gert ära põe sa ehitad veel selle rolleri yles ja siis me koik jalle imetleme seda:P

Re: Gert
Paistab et levib gertistlik usk! Olge valvel ja hoidke oma lapsed kodus.Freedo3 kirjutas:Krt sellele autojuhile tuleks peksa anda krt ta ennem õppigu autoga sõitma ja siis tulgu teistele ette keerama.![]()
Gert ära põe sa ehitad veel selle rolleri yles ja siis me koik jalle imetleme seda:P![]()
![]()
No tõesti, selline jutt kõlab ÜLI nõmedalt. Sina vist oledki see suur kohtumõistja, kes jagab otsuseid kellele vaja peksa anda ja kelle rollerit on vaja imetleda.
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten” - Benjamin Franklin
Uudishimu tapab
Uudishimu tapab
Re: Gert
Kuule kõva tegija sa oled ültse vait.. sa ei tea midagi ja sa ei tea kes see juht oligi. Sellise jutu peale võid sa ise molli saada!Freedo3 kirjutas:Krt sellele autojuhile tuleks peksa anda krt ta ennem õppigu autoga sõitma ja siis tulgu teistele ette keerama.![]()
Gert ära põe sa ehitad veel selle rolleri yles ja siis me koik jalle imetleme seda:P![]()
![]()
NSR