Kohustuslik kindlustus, milline firma parim?
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 31 korda
- Kontakt:

Auto pidev kindlustus aastast 1997. Koefitsent 0.40 . Tsikkli oma ikkagi 1.20 ??? Põhjendus kindlustuse poolt täpselt sama: Uue kategooria sõidukil hakkab koefitsent jooksma 1.20st.
Eelmine aasta muuseas jäid kindlustuse päevad napilt alla nõutud 182-e ja see aasta jälle sama koefitsent. Muuseas kuni 26 aastased juhid saavad veel mingi +koefitsendi otsa ja nimetatud asukoha jura (minul Tallinn) tõttu on näiteks 3 kuu kindlustus minu 84 KW puhul 1200 eeku
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Eelmine aasta kehtis see vaid If Eesti kindlustuse puhul. Seepärast hakkasingi oma sõidukeid läbi E-Kindlustuse kindlustama. Muide, alla 21 aastastel oli veel lisakoefitsent:S
Oli selline kogemus, et auto oli Ifis kindlustatud ja kolm kuud maksis vist 377 krooni. Kui uus poliis ilmus, oli selle juures arve 522 krooni. Helistamise peale vastati, et me nüüd kasutame alla 26 aastastel lisakoefitsenti ja alla 21 aastastel lisa-lisa koetisenti

Samas räägiks veel ühest anomaaliast. Nimelt vahetasin autot ja tellitud poliisil oli riskigrupp 0,65, kuigi teiste autode kindlustamisel andis riskiks 0,56. Ei olnud kellegi näpukas ega midagi, uurisin hoolega. Liiklusõnnetusi pole ka põhjustanud. Kuna riskigrupikoefitsendi annab LKF, siis maaklerid ei osanud sellele anomaaliale mingit vastust anda. Kas tõesti on põhjus vaid selles , et julgesin endale BMW osta Fordi asemel???

Nõme see maailma vahel, mõtetute asjadega üritatakse lüpsta meid. Tavaliselt loodetakse, et inimene pimesi maksab ära mis talle ette kirjutatud justkui paratamatusest, et ju siis nii peabki olema. Siiski on mingi hulk inimesi kes ei ole nõus sellega ja nii ärgitan teidki, kallid kaassõitjad, alati uurima kuidas saaks soodsamalt, et mitte end lüpsta lasta.
-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
Päris adekvaatne see info nüüd ei ole. QBE näol on tegemist Austraalia päritolu kindlustuskontserniga, mis kuulub maailma TOP 10-sse. Nimi muutus seetõttu, et muutusid omanikud. Kuigi jah, see võtab veel aega, kui need endised töötajad seal normaalselt teenindama ja kahjusid käsitlema õpivad...Raigo kirjutas:QBE näol on tegemist siis Nordicumi uue nimega.
Nordicum Kindlustuse Eesti AS muutis ärinime
Tallinna Linnakohtu registriosakonna äriregistri 20.aprilli 2005 kandeotsusega kinnitati kindlustusseltsi uueks ärinimeks QBE Kindlustuse Eesti AS (reg.kood 10811194)
Aga jah, kasutage maaklereid! Omalt poolt soovitaksin SEB Ühisliisingu Kindlustusmaaklerit: http://www.seb.ee/files/liising/esileht/liising.htm#
Minul läbi nende näiteks 95 Hj 7 kuuks 356 krooni...
Fazer
https://www.lkf.elion.ee/pls/xlk/sysadm ... .show_form
liikluskindlustuse hinnakujundus on sarnaselt kaskole antude seltsidele vabaks
ja nad võivad sellise hinna teha nagu heaks arvavad.
-
- Tsikkel: Punane Roller
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 2 korda
Riskikoefitsent on ju omaniku...mitte aga sõiduki oma...oskab keegi seadusest vastava punkti nimetada?
alex@uudishimulik
krt...kas nüüd siis on masina põhine koefitsent?(ei saa enam mõmmigi aru)

Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.
vaata siit dokumendist:Alex kirjutas:ooot...mis ajast see uue kategooria sõiduki koefitsent 1.2 algas?Detsembris soetasin t-kati sõiduki ja selle koefitsent oli 0.4 nagu ka siiani nii tsiklitel kui ka autodel?
Riskikoefitsent on ju omaniku...mitte aga sõiduki oma...oskab keegi seadusest vastava punkti nimetada?
alex@uudishimulik
http://www.lkf.ee/download.php?id=501
Sellepärast, et liikluskindlustusseadus imeb vilinal. Seltsidel muidugi lõbu laialt -- nemad selle seaduse arvatavasti valmis treisid. Rohkem kui ühe auto omanike jaoks on tegemist täieliku mõnitamisega.
Minu viimane juhus oli auto vahetamisega.. Kunagi omasin vana audi 100t, mis jäi teise auto ostmisel seisma (leping lõpetatud, registrist maas, koefitsent oli tollel 1.2, sõitsin tolle autoga kokku vast pool aastat). Vahepeal sõitsin uue autoga (A6), koefitsent kukkus 0.4 peale.
Siis tekkis tahtmine A6 veel uuema vastu vahetada -- ostu/müügilepingud kõik olemas, kuid uus omanik (autofirma kellele A6 jätsin ja uue asemele võtsin) ei teinud kindlustust ümber oma nimele. Seega, kui mina läksin kindlustust ümber registreerima, väitis kindlustusfirma, et mul on "ootel" koefitsent 1.2 audi 100st, hoolimata sellest, et too auto pole 5 aastat liikluses osalenud ja A6 reaalselt müüdi *ENNE* uue auto ostu. Minu küsimusele, mis saab 0.4 koefitsendist, vastati, et noh, kui te vahepeal autot maha ei müü, siis teie järgmine auto saab selle 0.4.
Nii tulemusena vangerdati mu 0.4 "ootele" ja pandi täie rauaga 1.2 uuesti. Lõbus. Seletuskirja ja ostu-müügiarvetega saadeti otseselt puu taha, kuna "juriidiliselt on kõik korrektne".
Moraal: inimesed tundke seadusi, muidu üritatakse teil iga nurga peal p**se lohku tõmmata

Kui autole kindlustust pole aastas tehtud rohkem kui 182 päeva, ei vähene miski koefitsent.Olts kirjutas:Kui too Audi 100 registrist maas oli, siis on tegu mingi eksitusega, mida tõenäoliselt saab ka lahendada. Samas see suht segane jutt sealt kopeeritud, kuna koefitsendi kukkumiseks 1,2-lt 0,4-le kulub 6 aastat, mille jooksul selle Audi 100 koefitsent oleks pidanud juba kustuma.
-
- Tsikkel: Punane Roller
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 2 korda
kõik õige aga kas see ka peale seda märtsis kehtivust alustanut kehtib?Olts kirjutas:Kui omad teist sõidukit ja samal ajal uue ostad, saab uus sõiduk sama koefitsendi mis eelnevalt omatud sõidukil. Omal on see toiminud nii tsiklilt autole, kui ka vastupidi korduvalt nagu seadus ette näeb. Kui sõiduki maha müüd ja teisi sõidukeid sinu nimel pole, siis jääb müüdud sõiduki koefitsent 5-6 aastaks (täpselt ei mäleta) ootele, selle aja jooksul uue sõiduki ostmisel saad ootel oleva koefitsendi. Kui too Audi 100 registrist maas oli, siis on tegu mingi eksitusega, mida tõenäoliselt saab ka lahendada. Samas see suht segane jutt sealt kopeeritud, kuna koefitsendi kukkumiseks 1,2-lt 0,4-le kulub 6 aastat, mille jooksul selle Audi 100 koefitsent oleks pidanud juba kustuma.
Moraal: inimesed tundke seadusi, muidu üritatakse teil iga nurga peal p**se lohku tõmmata
<loeb sealt sõiduki põhist koefitsenti...mitte omaniku põhist nagu varem>

Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Siiski siiski... Vb jäi minu postituses segaseks, et ostsin endale uue auto sel ajal kui eelmine auto oli veel minu oma ja ka kindlustatud.Olts kirjutas:Kui omad teist sõidukit ja samal ajal uue ostad, saab uus sõiduk sama koefitsendi mis eelnevalt omatud sõidukil.
Ikkagi jääb õhku küsimus, miks oli BMW riskikoefitsent 0,65 samal ajal kui Fordi kindlustada üritades oli see ikkagi 0,56??? Proovisin mitu korda E-Kindlustuse kalkulaatoris ja sisestasin nii Fordi kui BMW andmed ja ikka sama jama...
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 118 korda
Koefitsient kehtib omanik-sõiduk paarile. St kui sul on 2 sõidukit, siis on täiesti võimalik olukord, et ühe koef. on 0.4 ja teisel 3.2. Teineteist nad ei mõjuta, küll aga uue sõiduki ostmise korral mõjutavad nad selle koefitsienti (kui pole kehtivat määratlust selle sõidukiliigi suhtes). Samas on ka täiesti võimalik olukord, et sul on kaks sõidukit, mõlemal koef. 0.4, siis ühe müüd maha ja teisega paned 10 korda matsu, nii et koef tõuseb 3.2 peale ja siis ostad uue sama liiki sõiduki lisaks sellele segi sõidetule ja see saab koefitsiendiks selle 0.4, mis sul määratlusena olemas oli.
Ühesõnaga täiesti f***ed up värk on kogu see asi. Tavainimese mõistus selle süsteemi loogikani ei küündi. Selleks peab ilmselt jurist olema, et mängu ilu näha

Paha on see, et kui sama masina tagasi enda nimele võtad, läheb talle ikkagi endine koefitsent. Aga vähemalt uuele masinale saab madalama koefitsendi.
Või sain ma sellest juhendist valesti aru.
-
Kui jääb kehtima, siis tuleb hoopis 0.4-se koefitsiendiga sõiduk maha müüa uue ostmise ajaks. Kui ei jää, siis ei anna see kombineerimine mingit tulemust (v.a. juhul, kui selliselt saad kõrgema koefitsiendi vangerdada väiksema võimsusega või odavamas piirkonnas registreeritud sõidukile).
nii, kopeerime olulisima osa dokumendist siia..joel kirjutas:Said jah valesti aru. Kui sa selle kallima koefitsiendiga masina maha müüd korraks, siis see koef. 3.2 läheb määratluseks, mille saab omale uus sõiduk. Aga see jääb nüüd mullegi pisut arusaamatuks, et kas selle maha müüdud sõiduki suhtes see 3.2 kaotab kehtivuse ja kui ta uuesti tagasi ostad, siis saad 0.4 ja 3.2 keskmise või siis jääb see koef. selle sõiduki suhtes kehtima ja tulemusena on sul pärast kaks sõidukit 3.2 koefitsiendiga ja üks 0.4-ga.
Kui jääb kehtima, siis tuleb hoopis 0.4-se koefitsiendiga sõiduk maha müüa uue ostmise ajaks. Kui ei jää, siis ei anna see kombineerimine mingit tulemust (v.a. juhul, kui selliselt saad kõrgema koefitsiendi vangerdada väiksema võimsusega või odavamas piirkonnas registreeritud sõidukile).
Mulle jääb segaseks lõige 2. Mida tähendab "võõrandatud sõiduki suhtes"? Et kui sul on 3 masinat ja müüd ära 1-e, siis ostetava koefitsent tuleb selle järgi, kui ostetav masin on samaliigiline myydavaga?
See on üks väga segane lõige.
18. Lepingu sõlmimisel või asumisel kindlustusvõtja kohale äsja omandatud sõiduki suhtes sõlmitud lepingus, leitakse kindlustusvõtja riskikoefitsient lepingus nimetatud sõiduki suhtes ühel alljärgneval viisil rakendades neid toodud järjekorras:
- kindlustusvõtja kehtiva riskikoefitsiendi alusel nimetatud sõiduki suhtes;
- sama sõiduki liigi määratluse alusel, mis kehtib kindlustusvõtja poolt
võõrandatud sõiduki suhtes või rendilepingu alusel punktis 19 toodud
tingimustel kindlustusvõtja poolt renditud sõiduki suhtes. Kui nimetatud
määratlusi kehtib mitu või kehtib varem leitud määratluste aritmeetiline
keskmine, võetakse aluseks määratluste aritmeetiline keskmine;
- kindlustusvõtja omandis olevate mitte välja renditud sõidukite ja
kindlustusvõtja poolt renditavate sõidukite suhtes kehtivate riskikoefitsientide
keskmisena. Rendisuhet arvestatakse siin p.19 nimetatud tingimustel;
- omistatakse kindlustusvõtja riskikoefitsiendiks nimetatud sõiduki suhtes 1,2.
-
Kui nimetatud sõidukit oled eelnevalt kindlustanud, siis saad selle järgi koefitsiendi (näiteks lähed teise kindlustusseltsi ja teed seal uue lepingu). Minule jääb ainult arusaamatuks, et kui vahepeal müün auto kellelegi teisele ja siis ostan uuesti tagasi, et kas siis see eelnev koef. kehtib või ei. Loogiline oleks, et ei kehti, aga samas selles juhendis pole midagi loogilist...18. Lepingu sõlmimisel või asumisel kindlustusvõtja kohale äsja omandatud sõiduki suhtes sõlmitud lepingus, leitakse kindlustusvõtja riskikoefitsient lepingus nimetatud sõiduki suhtes ühel alljärgneval viisil rakendades neid toodud järjekorras:
- kindlustusvõtja kehtiva riskikoefitsiendi alusel nimetatud sõiduki suhtes;
Kindlustusvõtja poolt võõrandatud sõiduk - sinu ostetud sõiduk.- sama sõiduki liigi määratluse alusel, mis kehtib kindlustusvõtja poolt
võõrandatud sõiduki suhtes või rendilepingu alusel punktis 19 toodud
tingimustel kindlustusvõtja poolt renditud sõiduki suhtes. Kui nimetatud
määratlusi kehtib mitu või kehtib varem leitud määratluste aritmeetiline
keskmine, võetakse aluseks määratluste aritmeetiline keskmine;
Kui oled eelnevalt mõne sama liiki sõiduki maha müünud, siis sellest tekkinud määratluse saad nüüd koefitsiendiks. Kui oled mitu tükki müünud, siis nende määratluste keskmise saad. Eriti haige on muidugi see, et kui ükskord on niimoodi seda keskmist arvutatud, siis see keskmine kehtib senikaua, kuni a) oled ostnud nii palju sõidukeid, kui oli määratlusi kasutusel selle keskmise arvutamisel või b) ootad 6 aastat viimase keskmise arvutamisel kasutatud määratluse tekkimisest. Ükskõik, mis tehinguid sa siis vahepeal veel teed ja palju sul teisi määratlusi vahepeal tekib.
Kui eelnevate punktide järgi ei ole võimalik koefitsienti leida (pole varem seda liiki sõidukeid olnud näiteks), siis saad kõigi omandis olevate sõidukite järgi (ükskõik mis liiki) koefitsiendi.- kindlustusvõtja omandis olevate mitte välja renditud sõidukite ja
kindlustusvõtja poolt renditavate sõidukite suhtes kehtivate riskikoefitsientide
keskmisena. Rendisuhet arvestatakse siin p.19 nimetatud tingimustel;
No ja see siis viimases hädas.- omistatakse kindlustusvõtja riskikoefitsiendiks nimetatud sõiduki suhtes 1,2.
Nii saan mina sellest aru. Aga ma pole jurist. Mumm võiks tegelt kommenteerida seda teemat vahelduseks

Kuna täna olin pealinnast eemal, käis abikaasa

Peale tefonikõnet, kus mulle teatati, et seitsmeks kuuks maksis kindlustus 680 EEK, haarasin ärritunult toru ja asusin aru pärima, millest selline hind.
Esialgu ehmatas operaator päris ära, kui vihasel toonil küsisn, et mitu korda teil kindlustuse hinnad tõusnud on, hetk hiljem ütles, sõltuvalt kliendist 4-11%. Tegin kiire kalkulatsiooni ja ei saanud kuidagi minu poliisile märgitud summat. Väljendasin oma pahameelt, mille peale paluti oodata, mitu minutit muusikat lasti ja siis selgitusi jagama asuti.
Ühesõnaga Salva kindlustus on otsustanud, et mootorratastega on liiklusõnnetusi nii palju, et nemad ei tunnista enam erinevaid regioone (Tallinn, Jõgevamaa, Pärnumaa jne) ja alates 5. märts võetakse kõiki ühe puuga ja Tallinna koefitsendiga.
Lisaks üleüldisele mootorrataste kindlustuse hinnatõusule lisandub alla kolmekümnestele!!!!! juhtidele veel hinnale 20% . Küsisin siis, et kas nad saaksid vaadata kui kaua ma mootorrattaid kindlustanud olen, vastasid et on võimalik aga puudub vajadus. Siis sain eriti tigedaks, sest erinevaid rattaid olen kindlustanud pidevalt alates aastst 92 või 93 (ilma ühegi avariita)aga kuna natuke puudub kolmekümnest, siis käsitletakse mind kui ohtlikku liiklejat ja lajatatakse 20% noore maksu või kuidas iganes nad seda nimetavad.
Töökaaslane irvitas, et homme teeb kindlustuse ja ronib oma ühe sõidulise kogemusega 20% odavamalt ratta selga, kuna kriitiline kolmekümne piir on ületatud.. ajuvaba.
Igaks juhuks uurisin veel teistest kindlustusseltsidest, et ega nad midagi nii tobedat pole kehtestanud, vastuseks ühtne ei ja minu homne käik Salvasse tagastamaks nende poolt välja kirjutatu.
Kalkulaatori arvutuste kohaselt oli järgmise kindlustusseltsi sama perioodi makse 319 EEK.
Palju neid rattureid ilmselt pole, kes SALVA oma kindlustusseltsiks valivad.
-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 31 korda
- Kontakt:
Lihtsaim on ikkagi kasutada mingi kindlustusmaakleri teenust, kes enne uue poliisi saatmist saadab enne pakkumised, millest siis ise valida sobivaima/odavaima. Lisaks on see ka mugav - piisab netist (ja vahel ka faxist) - ei pea laua tagant tõusmagi - prindid PDF-ina saadetud poliisi välja ja pistad rahakoti vahele teiste paberite juurde.
Ja mingi aeg tagasi oli veel IF see, kes noortele (vist alla 25-stele) kõrgemat tariifi väänas.
Seniks tegin Salva poolt pakutud 680 EEK kindlustuse asemel Ergo 200 EEK kindlustuse pooleks aastaks (112 kw, 0,4 rg).
QBE-st pole siin juttugi, sry OT
aga tahtsin ära öelda

-
- Tsikkel: Suzuki GSF1200 Bandit
- Tänanud: 1 kord
- Kontakt:
kindlustused tõusvad
Kalkulaatori järgi on Kubes mul kõige kallim, Ergo näitas 481.- aga pean nüüd kuhugi kohale minema, et leping sõlmida. Eks paistab, kas saan sellise hinnaga, tädi ütles, et "noh, siis nad ei ole veel jõudnud tõsta".
Heiks
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.