Milline kiiver?

Kasutaja avatar

karujänes

Lugemata postitus Postitas karujänes »

Alex kirjutas:
Olen proovind ka ARAI lahtikäivat aga see oli hoopis teisest klassist mõlema mudeli head olid üheskoos) Täna ostaks ilmselt kaks korda kallima Arai (lahtikäiva)
Alex, äkki ajad kogemata mõne teise tootjaga segamini...

Arai-ga on nüüd küll tõesti selline lugu, et nad ei ole tänapäevani teinud ÜHTEGI lahtikäiva lõuaosaga kiivrit. Olen selle kohta ka lugenud erinevaid materjale ja esitanud Arai müüjatele (peamiselt soomes) vastvasisulisi küsimusi - tahtsin minagi alguses lahtikäivat kiivrit saada. Arai lühike vastus on: me ei ole kindlad sellise lahenduse turvalisuses.

Tõepoolest, Arai teeb konkreetselt ilma lõuakaareta, lahtiseid, kiivreid, aga see on ka hoopis teine toode ja seda kasutades (ostes) ei ole võimalusi mõelda nii, et kui ma kukkudes näoli maandun, siis ehk mingi asi mu nägu ikka kaitseb. Kõigile on selge, et ei kaitse ja selda enamasti arvestatakse juba ostes.

Küll aga on suur võimalus selliseks mõttekäiguks, kus ostja arvab lahtikäiva lõuaosaga kiivri turvalisusest samahästi, kui tavalisest kinnisest full-face-st. See aga ongi libastumise koht. Kui inimene ei taha omale teatud riskide olemasolu teadvustada, siis ei saa teda keegi selleks sundida. Küll aga on võtnud Arai oma ametlikuks suunaks teadvustada kõiki võimalikke riske, mis seonduvad kiivri turvalisusega, ning kasutada neid teadmisi oma toodete valmistamisel. Sellepärast pole nad ka siiani teinud ühtegi avaneva lõuaosaga mudelit.

Ja rahalises mõttes - huvitav kuipalju mootorratturitest maailmas ütleks, et lahtikäiva lõuaosaga kiiver ei ole mugav kasutada. Oletan, et väga vähesed. Mida see tähendab? Tähendab ühte väga suurt tordilõiku kiivriostjate poolt poodi toodava raha summaarsest pirukast. Arvate et Arai ei taha sellest lõigust oma osa? Kindlasti tahab!! Aga ei võta, sest pole kindel mida see endaga kaasa tuua võib.

Arai kiidulaulu lõpetuseks veel üks selline fakt: ükski Arai kiivri lõuarihmadest ei kasuta nö quick-release kinnitust. Kõik on ainult double-D pandlaga, mis on kindlasti oluliselt ebamugavam kasutada, kuid selleeest tunnustatud ja turvaline. Firma käitumine räägib iseenda eest.

Ärgu teist kellelgi olgu kunagi vaja oma kiivri turvalisust reaalselt proovile panna!

Cheers everyone! :)
KJ

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”