Mentide teadmik

stop
Tsikkel: Aprilia
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas stop »

oldmoped kirjutas:
stop kirjutas:
Kas tuunida ei anna siis seaduslikult? Tuunid 70ccm peale, siis pane asi ka ametlikult ARKi ja kui load olemas, siis keegi ei keela ju midagi teha.
Kahjuks selliseid asju ametlikult teha ei saa. Mopeedist ei tohi koduste vahenditega ehitada mootorõidukit. Antud asja ei saa mittekuidagi arvele - iseehitatud masin ei ole, tahase andmetele ei vasta, vin ja tüübikood puuduvad jne jne.
Sama probleem on ka paljudel (mitte kõigil!) eesti müüdavatel 70cc, 100cc, 125cc imelike tehaste rolleritel, neil ei ole eestis kehtivat tüübikinnitust , nad ei vasta kõigile esitatud nõuetele jne... ja selle tõttu neid maanteeliikluses kasutada ei tohi ... aga kui arvestada, et roller on ainult maantee-, mitte offroad kasutuseks mõeldud, siis järelikult ei tohiks neid ka müüa.
Seda ma ei teadnud :oops: Jälle olen veidi targem :P Aga müüa ma arvan, et võidakse ikka, sest 100% ei saa tõestada, et sa sellega ei lähe offroadi sõitma, lolle on Eestis ja üle maalima palju juu.

enne kui teema sootuks koeb küsiks veel, et oletame, et rolleril on pandud parktuli sinine ja seisan rolleriga parklas kas, siis saab politsei midagi teha (parktuli põleks nagu ainult seisu ajal, et sõites nagu ei tohi, aga seismise ajal ei tohks olla keelatud juu, vähemalt autodel ei ole.)
Sry OT pärast

Mine “Rollerid”