>50cc jne.

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Teema algataja
Roby

Lugemata postitus Postitas Roby »

jahhh 50-nene....70-seks tehtud ,aga see pole tähtis..

air

Lugemata postitus Postitas air »

No kuidas sa siis mainimata olla saaksid...
Viimati muutis air, 06 Mär 2006, 14:59, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Roby kirjutas:
jahhh 50-nene....70-seks tehtud ,aga see pole tähtis..
Rõõmustan neid eputajaid, et momendil tegelen sellega, et kirjutan projekti, et hakata tegema koostööd politseiga, koostamaks igasuguste spetsiifiliste visuaalsel teel eristatavate tunnuste andmebaasi, välja selgitamaks kõiki illegaalseid vähegi võimalikke bigbored ja tuned rollereid ja mopeede liikluses - tuuning silindrite ja summutite markeeringud ja välised tunnused, cdi piirajate tüübid ja asukohad eri mudelitel jne jne
Ei ole küll mingi eriline seaduste kohapealt juuksekarva lõhkiajaja... aga kuidagi peab ju ka ausate mopeedurite ja rollerdajate mainet kaitsma, et ei hakataks osade jobude pärast kõiki ahistama... ja selline absurdne pidev eputamine ja kirjutamine, et egas lollid võmmid nagunii miskit kuskil aru ei saa käib lihtsalt pinda.
hälvik

V1asa7

Lugemata postitus Postitas V1asa7 »

Selles on sul õigus,et mingite jobude pärast hakataks kõiki ahistama.Aga ma eriti ei usu et sa ise noorena seadust ei eiranud ega proovinud enda mopeedi või tsiklit kiiremaks teha
Kasutaja avatar

saqants

Lugemata postitus Postitas saqants »

V1asa7 kirjutas:
Selles on sul õigus,et mingite jobude pärast hakataks kõiki ahistama.Aga ma eriti ei usu et sa ise noorena seadust ei eiranud ega proovinud enda mopeedi või tsiklit kiiremaks teha
sellised ajad on enamustel olnud;) see oli noorus,aga jah,endale kah eriti ei meeldi tüübid,kellele emme issi ostavad rolleri ja lasevad seda tuunima hakata kah pealekauba,niiigi sõiduoskused puuduvad paljudel,
Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

Asi on juba väga OT läinud, tõstan teema pooleks

See, mis ja kelle raha eest midagi tehakse ei ole oluline.
Samuti olen ma kõigi karburaatorites ja väljalasketorustikus asuvate piiravate seibide põhimõttline vastane, kuna need segavad mootori normaalseid tööreziime. Aga laske palun mopeedidel ikkagi jääda mopeedideks - st <50cc. See, kas masin on võimeline sõitma 45, 55 või 60kmh ei olegi ju oluline, kui kasutajal on piisavalt kainet mõistust, et jääda enamvähem mõistuse ja seduse piirdesse - enamus autosid ja mootorrattaid on võimelised sõitma 160-250kmh... egas sellepärast seda nendega ei pea siis tänaval tegema... aga rollerite puhul kahjuks see loogika ja enesekontroll lihtsalt enamus juhtudel ei kehti ja niikaua, kui puudub oht kontrolliks ja masinast kohesest ilmajäämiseks ei teki seda kahjuks kah. Samuti ei teki seda niikaua, kui ei ole kõigil Eestis müüdavatel rolleritel, mis on tehasest kas 70 või 125cc, olemas tüübikinnitust arvelevõtmiseks vaid lihtsalt müüja müüb tuima näoga veel samas reklaamides juurde, et meilt saab vinge 125cc rolleri mis näeb välja kui 50cc ja maksab kah samavähe...ja ostja ostab, kisub klepsud maha ja sõidab tuima näoga... ja pole väga suurt ohtugi, et sellest mingi jama tuleks. Ja siis, seoses kõige selle suure anarhiaga jõutaksegi sinnamaani, et hakatakse vastu võtma igasuguseid kahtlaseid seaduseid.
Aga kõlbavad täiesti kasutada ka olemasolevad, lihtsalt kontrollimehanism nende täitmise üle tuleb paika saada.
Teine kurb asi asja juures on see, et igasuguse seaduse koostamine, vastuvõtmine ja kontroll täitmise üle eeldab ikkagi teema täielikku valdamist... vabandust, kui kedagi eesti suurtest ja tunnustatud liiklusspetsialistidest alahindan, aga suure tõenäosusega ei ole mopeediteemaga neist keegi absoluutselt kursis. Ei ajaloolise järjepidevusega, ei kõigi erinevate viimase 50 aasta jooksul eesti territooriumil mopeedide ja abimootoriga jalgrataste kohta kehtinud sedusepunktide egas ka momendil erinevates euroopa liidu riikides kehtivate või lähiriikides kehtinud mopeediseadustega. Meie ainus reaalne võimalus on teha kõik meist sõltuv, et lollus võidule ei pääseks.

P.S. vastuseks ühele eespool küsijale - olen loomulikult teinud elus palju igasuguseid jamasid.
2 rattalise mootoriga liiklusvahendiga hakkasin linnavahel igapäevaselt sõitma alates kuuendast eluaastast. Olen elu jooksul sõitnud radadel võidu või niisama enda lõbuks nii 2- , 3- kui ka 4rattaliste sõidukitega. Olen läbi põdenud ka perioodi, kus maanteel 160-220kmh oli normaalne sõidukiirus... aga sellele kõigele vaatamata ei taha, et lollide inimeste pärast hakataks tegeme veel lollimaid seaduseid.
hälvik

air

Lugemata postitus Postitas air »

Ausaltöeldes oleks see väga loll kui sa politseile sellist infot annaksid, see pole sinu asigi millega teised tegelevad, oled küll mode jah tee midagi muud.
Kasutaja avatar

hevylboy

eem

Lugemata postitus Postitas hevylboy »

ja ei tahaks uskuda, et see ka adminile meeldib... sest ma usun et paljud rollerimehed kustutaks siis lihtsalt kasutajad ära ja saadaks selle foorumi pikalt.. kui sa hakkaksid mingit jama siin meile korraladma..
Yamaha Neo's :)

raiq

Lugemata postitus Postitas raiq »

To: air, hevylboy, sinisalo - Teil vist jäänud lugemata teema
"Uued reeglid".
To: oldmoped, tubli, ammu oleks aeg see anarhija lõpetada.
Ise pooldan ka rolleritele kohustusliku reg. nr. olemasolu,
ülevaatust ja kindlustust.
Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

Et te valesti aru ei saaks - jutt ei ole mitte sellest, millised rollerid kellelgi siin foorumis on, vaid politseinike väljaõppest, et nad tunneksid ära keelatult tuunitud rollereid ja mopeede.

Aga nendele, kes väga hoolsalt oma masinatega siin eputavad - ei soovita teil ära unustada sellist pisiasja, et antud foorum on täiesti avalik koht ja vaba kõigile lugemiseks... ja miks te arvate, et ka isikud, kes teid kontrollima peaksid, seda ei loe?
hälvik

Raptor

Lugemata postitus Postitas Raptor »

OT, aga anarhia kirjutatakse ilma j-ita.

See, et politesile sellist infot jagatakse, on ju hea. Ega siis kellegi peale vaevalt otse kaebama hakatakse ning teie tuunig taburetide peale näpuga näidata. Lihtsalt, kui vahele jääte, siis on ebaõnn. Seega tuleb hakata arvestama sellega, et politsei teab rohkem, kui arvatagi oskate. :twisted:
Kasutaja avatar

ken100

Lugemata postitus Postitas ken100 »

Minu meelest võiks siiski jälgida sõidustiili mitte niiväga tehnilist poolt.
Mitte, et sõidad rahulikult ja siis järsku peab politseinik kinni ja teatab tähtsa näoga, et see peaks nüüd olema sport summuti ja tuleb hakkata trahve maksma.

Saab ju stoc masinaga ka täiesti edukalt liiklus reegleid rikkuda.

Lauri23

Lugemata postitus Postitas Lauri23 »

Kui juba sellist juttu ajate siis võiks ju tegelikult üldse teha seaduse mis lubab alates 16 eluaastast sõita rolleriga mis on 50 kuubine a liigub ~80. Nendel 14 aastastel pole absoluutselt mõistust peas, niipalju kui mina neid näinud olen. 16 siis oleks hea ju, lube pole sõidad rolleriga, load on sõidad 125 kuubise rattaga. Ise sõitsin rolleriga ka enne natuke üle lubatud kiiruse kuni vahele jäin. Nüüd mõistust niipalju et üle 60km/h eriti ei liigu. Paneksin hea meelega 50 kuubise silindri tagasi aga sellega vahetamisega on tükk tegemist. Sõidan siis 70 kuubisega aga mõistusega. Naguinii varsti autolubasid tegema, peab siis mootorratta load ka tegema.

-Goofy-

Lugemata postitus Postitas -Goofy- »

Aga tegelikult mis vahet sel on kas roller on tuunitud või ei ole.......Peasi et see juht peaks kinni liiklus reeglitest ja ei ületaks kiirust. Või kuidas?
Kasutaja avatar

hevylboy

ggr

Lugemata postitus Postitas hevylboy »

ma mõtlengi, et siin hakkab lambist keegi näpuga näitama ja meile jamasid keerama... :x ja see, et politsei teab tunningust jne. võib ju kah olla... aga sellep. jah ei peaks kohe trahve kirjutama juhul, kui just kiirust ei ületa... :evil:
Yamaha Neo's :)

-Goofy-

Lugemata postitus Postitas -Goofy- »

Mõnel on äkki lihtsalt pugemis tuju peale tulnud :twisted:
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Re: ggr

Lugemata postitus Postitas Kirs »

hevylboy kirjutas:
ma mõtlengi, et siin hakkab lambist keegi näpuga näitama ja meile jamasid keerama... :x ja see, et politsei teab tunningust jne. võib ju kah olla... aga sellep. jah ei peaks kohe trahve kirjutama juhul, kui just kiirust ei ületa... :evil:
Just just, nüüd on juba sinu Neoś e pilt igas politsejaoskonnas ja patrullautodes üles riputatud :twisted:
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Re: eem

Lugemata postitus Postitas Primo »

hevylboy kirjutas:
ja ei tahaks uskuda, et see ka adminile meeldib... sest ma usun et paljud rollerimehed kustutaks siis lihtsalt kasutajad ära ja saadaks selle foorumi pikalt.. kui sa hakkaksid mingit jama siin meile korraladma..
Mõni aeg tagasi oli siin arutlusel rollerifoorumi saatus - siis oli küll palju kisa.
Või nüüd on siis rollerdajad sinu arvates ükskõikseks muutunud?
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

Re: ggr

hevylboy kirjutas:
paljud rollerimehed kustutaks siis lihtsalt kasutajad ära ja saadaks selle foorumi pikalt..
Ausõna, keegi ei hoia kinni! ...eriti inimesi, kes loetud teksti sisust ja taustsüsteemist aru ei saa ja lihtsalt lahmima kukuvad.
hevylboy kirjutas:
ma mõtlengi, et siin hakkab lambist keegi näpuga näitama ja meile jamasid keerama.
Jamasid korraldate endale ainult ise! Näpuga ei ole kellegi peale näidatud ega ei kavatseta seda kunagi teha kah... aga see, kes kõige kõvemini karjub ja tunneb ennast puudutatuna olevat, näitab kah miskit... eriti veel siis, kui tal tuuningjuppide müügikoha reklaam signatuuris on.
hälvik

b0neb0y

Lugemata postitus Postitas b0neb0y »

natuke mõttetu pole mingi mentide talla lakkuja olla?
ega kui ma tänaval 60km/h lasen ja sportsumps peal, ei hakka nad seda lahti kiskuma ja vaatama mis mul veel on..
To oldmoped: sul on ka ikka päris head fantaasiad
Kasutaja avatar

hellish

Lugemata postitus Postitas hellish »

Oldmoped mina kaeba endasuguste peale. Mingi hull hoog peale tulnud nüüd.

Ise veel mainisid et jätku korralikud liiklejad rahule.
Krt mis siis kui mul on sport sumps all ja muidki asju veel peal.(mõnel isegi 70ccm).
Kui nad ei ületa kiirust ja liiklevad korralikult ja peaksid siis ikka trahvi saama?

Ma saan aru kui sa teatad politseile kui näed mingeid huligaane liikluses. Sellistele viskaks ise kaika kodaratesse.
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks :D

RUNNER

Lugemata postitus Postitas RUNNER »

-Goofy- kirjutas:
Aga tegelikult mis vahet sel on kas roller on tuunitud või ei ole.......Peasi et see juht peaks kinni liiklus reeglitest ja ei ületaks kiirust. Või kuidas?
Ma olen täitsa nõus mis vahet seal on kas on tuunitud või ei ole pea asi et vaheleei jääks ja lambist kui sa kuskil pargid ja ja teistega juttu ajad ja järsku sulle mingi ment kallale tuleb et sull on sport sumpa all ja hakkab õiendama..
Loll on see kes vahele jääb..
Tuleb sõita oiges kohas õige kiirusega..
seda ma olen nõus et mopeedi load peavad olemas olema kes on 14-16aastat vanad ja isegi võivad mingid registri numbrid olla et kui reeglit rikub ja keegi numbri kirja paneb et pärast saaks kätte kuskilt registrist.
Muidu et ilma millegi tegematta sulle kallale tullakse see on ju täitsa apsurd...

DerbiPR

Lugemata postitus Postitas DerbiPR »

Oled hullult puudutatud?
Kui nad ei ületa kiirust ja liiklevad korralikult ja peaksid siis ikka trahvi saama?
Samas küsin mina sinult, kui mul on B katekoorja sõiduki juhiload ja juhin rekat, kas ma siis peaksin ikka trahvi saama?

Üldiselt võiks foorumi siiski nendest kekslemistest vähemalt puhtana hoida ja käituda vähe viisakamalt :roll: :wink:

Zidist

Lugemata postitus Postitas Zidist »

Küsimus, Miks 80% rolleritest kes mulle vastu tulevad/mööda sõidavad teevad seda lubatust kiiremini?

Kõik räägivad, et ei tee. Aga tehakse. Ja sõidetakse koos, kaks rollerit ühe rea peal, ja ühe taga veel 2 rollerit. Ehk siis kuuene punt. Ilma pikivaheta, mingid kassid/linnud/koerad jooksevad ületee ja ongi korras!

mrhull

Lugemata postitus Postitas mrhull »

Kas ühel real kõrvuti sõitmine on keelatud mootorratastel/mopeedidel?

RUNNER

Lugemata postitus Postitas RUNNER »

DerbiPR kirjutas:
Oled hullult puudutatud?
Samas küsin mina sinult, kui mul on B katekoorja sõiduki juhiload ja juhin rekat, kas ma siis peaksin ikka trahvi saama?

Üldiselt võiks foorumi siiski nendest kekslemistest vähemalt puhtana hoida ja käituda vähe viisakamalt :roll: :wink:

seda ei saa nii võrrelda seda saaks aind nii võrrelda et sul on b klassi load ja sull on viimase tuuning malli peal subaru..
me ei sõida ju mingide 1000ccmistega ringi...

cpipower

Lugemata postitus Postitas cpipower »

Kas ühel real kõrvuti sõitmine on keelatud mootorratastel/mopeedidel?
Mootorratastel on see täiesti lubatud aga nagu selgus rolleritel mitte :!:
Viimati muutis cpipower, 06 Mär 2006, 22:41, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

Jalgratta ja mopeediga kehtib nõue, et sõiduteel tohib sõita vaid esimeses reas ja võimalikult tee parema ääre lähedal...

edit...
krt, ei leidnud seda sedusepunkti kuidagi üles, esmaselt hakkas silma vaid see, et tuleb sõita parempoolsel rajal

§ 234. Jalgratta ja mopeediga peab sõitma jalgrattateel, selle puudumisel sõidutee äärmisel parempoolsel rajal, välja arvatud käesoleva määruse § 97 kohase manöövri ajal.
Viimati muutis oldmoped, 06 Mär 2006, 22:37, muudetud 2 korda kokku.
hälvik
Kasutaja avatar

GReddy
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas GReddy »

Niisiis on kujunenud olukord välja Moded vs Kasutajad. Ma kardan kui see vaen üksteise vahel ei lõppe võib rollerifoorum siin lihtsalt välja surra ,sest moded elavad LIIGA seljas.Ma saan aru ,et see ei ole tore kui väiksed lapsed sõidavad oma rolleritega ringi 90 km/h mööda linna. Ometigi ei ole see rolleri süü vaid selle süü kes seal lenksu vahel on.Normaalne inimene suudab natuke forseeritud rolleriga ka 45km/h sõita.Pigem tehke mingi kampaania mis hoitataks vanemaid.Ei viitsi mingi modega enda komentaari üle vaielda ,sest ma kaotaks.Miks kõik rolleristid peaksid kannatama mingi lollide laste pärast?Ma ei ole siin foorumis pikka aega käinud ja oldmoped on tõesti kurjaks ja õelaks läinud nagu tema signatuuris seisab eks kõik inimesed vananedes muutuvad õelamaks , kuigi ma ise kirjutan ka kurja komentaari.Mõistliku suhtumist.
momo.
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

asi pole KUJUNENUD olukorraks moded vs. rolleristid. See olukord on juba üsna rollerifoorumi tekkimisest alates.

MOMO sa kirjutad, et kihutamises on süüdi need, kes sadula ja lenksu vahel. Kas keegi on süüdistanud rollerit kihutamises? LOOMULIKULT on asi sõitjas ja seepärast tulebki osadele kutsikatele vasta kukalt anda, et nad aru saaksid - seda kõike tehakse nende endi pärast! Ma ei ole absoluutselt huvitatud sellest, et mingi boneboy ennast mõne kalluri alla pinnalaotuseks sõidab või mõnele lapsevankrile külje pealt sisse sajab, sest nii on tema meelest äge. Muidugi mitte täpselt nii, aga ega ta enne ju aru ei saa, et äkki ta pole piisavalt mees, et võimsama aparaadiga hakkama saada? Müstiline on olukord Eestis seni, kus 14 aastased lubatakse ilma igasuguse kontrollita samasse liiklusesse, kuhu saamiseks täiskasvanud peavad mitmed eksamid sooritama ja nii oma pädevust tõestama. Seepärast nad ongi närvis, sest keegi ei taha isegi osaline olla õnnetuses, kus mõni noor tänu oma lollusele või uljusele viga või hukka saab.

Minge kurat krossi trenni ja vajutage siis niipalju, kui julgete, aga saage ühest asjast aru - see 80K tuuning ei maksa sittagi, kui te tänu oskamatusele elu lõpuni ratastoolis peate veerema.

NB! Absoluutselt ei üldista. Rollerifoorumi kasutajate hulgas on enamus neid vendi, kes asjast ammu aru saanud ja vastavalt ka käituvad. Ja kui ülejäänud ei üritagi olukorda mõista, head teed.
Suletud

Mine “Rollerid”