Kui mul kaassõitja selja taga istumas...

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Soojamees

Lugemata postitus Postitas Soojamees »

mõne kaassõitjaga ainult pidurdada tahakski :-) ja mis siis sellest halba on kui mõnel jälle nii pikad koivad on , et maha ulatuvad.... :lol:
Kasutaja avatar

Alex
Tsikkel: Punane Roller
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Alex »

Primo kirjutas:
gs kirjutas:
Mõnikord on seljakott tagaistmel isegi maganud.. ja niie et ei hoia kätega juhist kinni .. lihtsalt istub ja magab. ei sega ega häiri sõitmist see kuidagi.
Ja mina mõtlesin, et ma olin ainuke, kellele selline kaasreisija sattus :mrgreen: .Siinkohal ei hakka nime mainima, kuid seljakott jäi magama tagasi tulles suvisest Kaberneeme väljasõidus :twisted: .

:(
Ja see magamine polegi väga haruldane...parim näide oli Kanaaridel mööda mägiteid sõites kus kõige pikem sirge lõik oli 100m ja seal jäi mul tütar üsna sügavasti magama(neiul vanust 14 ja ta ei hoia mitte minust vaid rattast kinni)selg vastu kohvrit.Suitsu pausi aeg nägin ainult väga unist nägu selja taga ja küsimust:miks me jälle seisame?!(kuigi eelmisest pausist oli ca tunnike möödas)

nii, et on väga häid kaassõitjaid kelle olemasolu reeglina ainult pidurdades meenub kui miski vastu su kiivrit kolksatab:D
Ilusa ja punase rolleri omanik...sain kah lammaste seast huntide sekka :D
Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Ehh, kui tulime kevadel Metsikute peolt, siis naine tütrega põõnas korvis, ja poiss magas seljataga. Kuram, seal pole ju kohvrit ka kuhu toetada. Eks katsu nepriga sõita kui ühekäega hoiad tagaistujat pukis :P.
Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

Primo kirjutas:
Noh, kui ma sõidan kaasreisijaga, siis ma ei kipu rattast täit võtma :wink: ning käed (kas kinnastega või ilma) haakuvad piisavalt paagiga, et sealt kinni hoida :)
eh, tal ju sellise toorkummi või muu kleepainega paak kokku möslatud ja kaassõitja on nagu kärbes paberi küljes kinni.

Aga ka enda kogemused kaassõitjatega - lemmik kaassõitja hoidis paraja tugevusega minust kinni, kiirendades rohkem ja kurvides liikus kaasa. Isiklikult tundsin nii kõige julgemini (kaassõitja ohutust silmas pidades)
Ja kui ta kippus uniseks jääma oli seda tunda (kiiver kolksatas vastu õlga jne).
Rattast kinni hoidvate kaassõitjatega olin algul natuke ebakindel, kuid pikapeale harjusin ära. Samas igasugune info puudus, mis taga toimub. Küll aitaks sellises olukorras omavaheline raadioside.
Kasutaja avatar

HordjasK/Simo
Tsikkel: GSR600

Lugemata postitus Postitas HordjasK/Simo »

kuna praegu veel talv on, ja on suveks oodata ühte kindlat seljakotti, siis tasuks praegu võimaluse korral (sport)lumesaaniga sõitmas käia. siis saab tagumine aru, kuidas on vaja kaasa kallutada.
ses suhtes, et lumesaani on veits lihtsam tagasi tuua, kui käest hakkab minema.
kui ma tüdrukuga lumesaaniga sõitmas käisin, siis alguses ei saanudki kiiresti sõita, sest tüdruk lihtsalt istus kõvasti saani peal. aga lõpuks sai ise ka sellele pihta, et vasakus kurvis üle vasaku ja vastupidi ...

Aa, ja vennaga olen taga sõitnud. olen vennast raskem ja pikem. vennale meeldis linnas, kui ma temast kinni hoidsin ja kaasa kallutasin. maantepeal hoidsin aga tsiklist kinni.
Ahjaa, kuna vahepeal sai üsna tihedalt vennaga koos sõidetud, siis ühe korra oleksin peaaegu käiguvahetamisel 1-->2 maha lennanud, sest nagu ei hoidnud eriti kinni ja vend ka eriti rulli tagasi ei hoidnud. siis lendasid küüned vennale külge ja peale seda olen tunduvalt ettevaatlikum.

Indrek.Support 81

Lugemata postitus Postitas Indrek.Support 81 »

HordjasK/Simo kirjutas:
kuna praegu veel talv on, ja on suveks oodata ühte kindlat seljakotti, siis tasuks praegu võimaluse korral (sport)lumesaaniga sõitmas käia. siis saab tagumine aru, kuidas on vaja kaasa kallutada.
kui ma tüdrukuga lumesaaniga sõitmas käisin, siis alguses ei saanudki kiiresti sõita, sest tüdruk lihtsalt istus kõvasti saani peal. aga lõpuks sai ise ka sellele pihta, et vasakus kurvis üle vasaku ja vastupidi ...
Lubage algajatel ka kommenteerida.
Kogu see jutt on "bull shit". Kelgul ja rattal pole palju ühist ja (sport) kelgul eriti.
Tähtis on see, et igaüks saaks aru sellest, et juht vastutab ka kaassõitja elu eest ja sõidab vastavalt. Kaassõitja peaks olema kui meeskonna liige, kuid kui pole, siis ikkagi juht vastutab ja kui ei suuda, siis tuleks minna näiteks jõusaali talvel.
Siis mis on "seljakott"??? Seljakotti võib vedada kas siis rihmadest või seotune tsikli tahaistele. Kui me räägime kaassõitjast, siis on ta inimene, kes tuleb Teiega sõitma ja rääkige nagu asjad on, kas siis BikerBabe või BikerMan taga, mitte seljakott. Austage ka tagasõitjat, kui tahate olla tiim.

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Indrek.Support 81 kirjutas:
HordjasK/Simo kirjutas:
Lubage algajatel ka kommenteerida.
Kogu see jutt on "bull shit". Kelgul ja rattal pole palju ühist ja (sport) kelgul eriti.
Tähtis on see, et igaüks saaks aru sellest, et juht vastutab ka kaassõitja elu eest ja sõidab vastavalt. Kaassõitja peaks olema kui meeskonna liige, kuid kui pole, siis ikkagi juht vastutab ja kui ei suuda, siis tuleks minna näiteks jõusaali talvel.
Siis mis on "seljakott"??? Seljakotti võib vedada kas siis rihmadest või seotune tsikli tahaistele. Kui me räägime kaassõitjast, siis on ta inimene, kes tuleb Teiega sõitma ja rääkige nagu asjad on, kas siis BikerBabe või BikerMan taga, mitte seljakott. Austage ka tagasõitjat, kui tahate olla tiim.
Take it easy man! "Seljakott" on siinse rahva seas välja kujunenud sõbralik termin taga istuva kaassõitja kohta. Sellega ei soovita kuidagi kedagi halvustada!
Kasutaja avatar

Zombiegirl

Lugemata postitus Postitas Zombiegirl »

Et mm.. ma mõtlesin.. (kui natuke nagu seljakott), et räägin ka pisut mismoodi see asi tagaistuja jaoks kõik välja näeb/tundub.

Tsiklile istun/tulen maha siis, kui seda öeldakse, jalgu muidu maha ei pane.. sirgu ei lase jne (kui just ära hakkab surema, siis foori taga võib natsa sirutada).

Chopperitega sõites ei ole üldse mingit probleemi ega vaeva- lihtsalt istu, toeta selg vastu seljatuge... aga jalalihaseid peaks enne pisut treenima- kui on järsk pidurdus, siis selleks et mitte täie rauaga selga sõita, saab ka jalgadega end paigal hoida.

Aga bikedega... LINNAS sõites hoian ma kinni tsiklil tagant sangast.. eriti kui on palav ilm... ja jalad peavad siis alati valmis olema pidurdusteks.
Kui on külmem ilm ja kallim juht, siis hoian paagist kinni- pidurdamise puhul on väga hea... jalad saavad puhata ja käed hoiavad paigal- ei koksi kiivriga juhti ega sõida selga. Kui käed ära väsivad, siis hoian juhist kinni (ei pigista, vägista vms) puusadest, et kui midagi juhtub, siis ei sikuta tal ülevaltpoolt vööd hoides käsi lahti.

MAANTEEL sõites hoian ainult ja ainult juhist kinni ning pidurdades toetun kätega paagile ja hoian jalad tugevalt vastu jalaraudasid.

Kallutades on kõige parem olla sõna otseses mõttes seljakott- sest üle ja ümbert juhi vaadates võib suuremal kiirusel peale muude ohtlike insidentide ka endal vastik hakata- tuul lendab peale. Seega vaatan ma lihtsalt otse juhile selga, olen tema lähedal ja nii liigun ma samamoodi kui ratas ja juht.
Et pikematel poistel üle õlgade vaatamiseks peaks tagaistuja end sirutama ja upitama hakkama, siis mu arust ei ole see hea soovitus.

Magama jäämisest- 1 kord elus on korraks juhtunud ja läks VÄGA napilt, et mind oleks kinnises kirstus maetud. Enam magama ei jää, olgu niitahes väsinud. Bike seljas selle asjaga nalja ei ole. Parem siis teha paus ja end bensukas värskendada limonaadiga vms. Ei pea liiklus-ja eluohtlikke trikke tegema, juhid peaksid ka sellest aru saama.

Sõnavõtt on lõppenud. Tänan.
Vastik, aga armas...
Kasutaja avatar

poison
Mode
Tsikkel: sporta 1200
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas poison »

See magamajäämine on jah üks tõsine asi - kujutage ette emmilist harakat, millel vaid kummiiste taga...vat sellise istme peal suutis mu kallis kaasa magama jääda...päästis vist see et olin ise ülirahuliku sõidustiiliga sel hetkel....kui ikka kolm korda oli juba kiivrikõks selga tuld siis oli asi naljast kaugel...naisuke ise tunnistas kah et jäin magama jah...mai akand seletama...eelmisest hooajast kummiiste kus kurat ja sissybar haraka küljes - abiks küll...ja kui teemasse rääkida siis, emmilisega pole seljakoti vedamisest üldiselt halba old...vist on vedand - kõik rjukkzakkid on tublid old :D

kitu

Lugemata postitus Postitas kitu »

kõrtsmikumolu kirjutas:
No kuulge mehed, naisu saab ju valida. Mina 120 kg, Pääminister 50kg, kallutagu kuhu tahab - mul savi :)
a kui seljakott on 120kg ja juht 50? :lol:

ise armastan taga istudes hoida kinni rattast aga see oleneb paljuski kus kohast on võimalik kinni hoida ja kui pikk on reis. Käed seljataha koolutatult ei saa ennast just eriti hästi kurvides ja kiirendusel tunda, eriti kui teekond üle 100km.. samas kui käetoed on küljepeal on väga mugav.. ja juht teab mu olemasolu väga hästi kuna istun siiski suht vastu teda ja hoian jalgadega tema lähedalt kinni. Muidugi kui on olemas küljel ja taga kohvrid on sõit tagaistujale paradiis ja kiirendused/kallutused lisavad ainult vürtsi nagu lõbustuspargis + takistavad une tekkimist;) Nagu ratsutades on kaks viisi õppida- tunnetada sadulat või hobust.. ma kipun enamasti hobust rohkem usaldama.. lihtsalt kogemused nii äärmusest äärmusesse juhtidega:)
Ise olen sõitnud nii mees kui naisjuhtide taga.. nii algajate kui proffide kui rullnokkade ja ütleks, et ka kaks proffi ei ole sõidul ühesugused ja olenevalt rattast on ka kogemused erinevad sama juhiga.. ainult seljakott peab samaks olematuks segamatuks osaks jääma igal juhul :roll:

korra elus on seest kõhedaks võtnud.. vat ei istu kui bikel taga istud ja kurvis nii kallutatakse, et sädemeid lendab.. algaja seljakotiga seda kindlasti teha ei soovitaks.. :?
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Loen ja imestam.. nimelt seda siis, et kust on alguse saanud arvamus nagu tagaistuja peaks foori taga jala maha toetama :shock: Minuarust võrdub see samaga, kui autoroolis olles jätta pidurdamine kõrvalistuja hooleks.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

max666

Lugemata postitus Postitas max666 »

Minul oli kogemus, kui 1ebakaines olekus naabrimees, kes must paarkõmend kilo raskem oli, jõudis taga järeldusele, et tema oskab paremini kallutada...kuigi kiirus väike oli, olime uppis mõlemad.....Minu meelest peaks seljakott tegema seda mida juht ütleb mitte seda, mida tema tahab.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”