Õli
Moderaator: Moded
-
- Kontakt:
Mina ütleks ikka et sina vist teed nalja, kuna kuhu see õli sealt reduktorist sul kaob, ega seal mingit hullu õli põletamist ega nii ei ole ju. Sama hea kas sa autoga vahetad iga 3000km tagant mingit käigukasti õli -- vaevalt küll. Ma usun et 10 000 ja veel pealegi on paras aeg vahetada seda sealt.ivar kirjutas:iga 10000tagant?
nalja teed või?
pigem ikka iga 1000 või 3000 tagant..(endal olen siiamaani iga 3000tagant vahetanud).
Aga samas mainin seda ka et esimene vahetus tuleks jah umbes 1500 kuni 4000 tagant, kuna siis on kulumine suurem ja eraldub rohkem saasta mis omakorda halvendab määrimis omadusi.
Malaguti Firefox F15, Piaggio Zip
Ja miks peak srolleri reduktori õli vahetama iga 1000km tagant?
ja see oleneb ka õlist mida kasutad.
Sinul võibolla teeninduse jah vahetatakse iga 3000 tagant ja teeninduse mehed teenivad.
See ei tähenda et peab nii tihti vahetama.
Ei tea kas minu rolleril, mis on üle 30 tuhande kildi läbi sõitnu, üldse vahetatud on seda õli. Eriti ma seda ei usu selleks et ükski omanik peale minu ei ole sellega erilist midagi teainud va yammu kes puhastas karpat.
Ja siiamaani roller sõidab ja midagi pole juhtunud. Miks peaks siis iga 3000 tagant vahetama?
ja see oleneb ka õlist mida kasutad.
Sinul võibolla teeninduse jah vahetatakse iga 3000 tagant ja teeninduse mehed teenivad.
See ei tähenda et peab nii tihti vahetama.
Ei tea kas minu rolleril, mis on üle 30 tuhande kildi läbi sõitnu, üldse vahetatud on seda õli. Eriti ma seda ei usu selleks et ükski omanik peale minu ei ole sellega erilist midagi teainud va yammu kes puhastas karpat.
Ja siiamaani roller sõidab ja midagi pole juhtunud. Miks peaks siis iga 3000 tagant vahetama?
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks 

-
- Kontakt:
Ma vahetasin ka alles eelmine suvi (1 korda
)viimane aeg oli,sest sealt tuli nagu hermeetik hele hall möga välja! Ma vahetasin nii nippel lahti roller külili vana jooksis kõik välja teistpidi külili ja uus sisse 

Oman ka uunikumi 1957 a http://www.u-pop.ee/autoline/car/1972/
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Helehalliks mõgaks läeb õli reeglina siis, kui on segunenud veega. Sinul soovitaks uurida, et miks ja kuidas võis selline asi juhtuda. Ilma uurimataRollerboy kirjutas:Ma vahetasin ka alles eelmine suvi (1 korda)viimane aeg oli,sest sealt tuli nagu hermeetik hele hall möga välja! Ma vahetasin nii nippel lahti roller külili vana jooksis kõik välja teistpidi külili ja uus sisse
võib midagi veel hullemat peale halli ´mõga´juhtuda. Ja sinu uue õli sissevalamisviis on ka kuidagi omapärane.

Püstiasendis siis.
mul muidex 1 nippel oligi aint kust välja lasta (selle pärast panin külili) ja samast kohast kust välja lasin panin uue sisse tõstsin püsti üle liig jooksis välja ja siis nippel peale tagasiholma kirjutas:Helehalliks mõgaks läeb õli reeglina siis, kui on segunenud veega. Sinul soovitaks uurida, et miks ja kuidas võis selline asi juhtuda. Ilma uurimataRollerboy kirjutas:Ma vahetasin ka alles eelmine suvi (1 korda)viimane aeg oli,sest sealt tuli nagu hermeetik hele hall möga välja! Ma vahetasin nii nippel lahti roller külili vana jooksis kõik välja teistpidi külili ja uus sisse
võib midagi veel hullemat peale halli ´mõga´juhtuda. Ja sinu uue õli sissevalamisviis on ka kuidagi omapärane.Roller teisele poole külili...mille järgi sa tead, et norm kogus õli sees on? Minu väheste teadmiste juures peaks ikka õli sisse-ja väljaniristamine normaalasendis käima.
Püstiasendis siis.
Oman ka uunikumi 1957 a http://www.u-pop.ee/autoline/car/1972/
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Ei usu mitte, et väljalaskeauk küljel on. See ikka allääres pesitseb. Iseasi, kas sa selle ära tunned. Tihti on ta täpselt samasuguse välimusega kui kogu küljekaant kinni hoidev poldirida.
Ja tagaülekande õli läheb ikka küllalt kiirelt selliseks helehalliks (isegi hõbedakarva) olluseks. Mõte sellest, et ta puhas on, kui sealt peale mitut tuhandet välja lasta, küll õige olla ei saa. Igaüks võib soovitada erinevaid vahetusvälpu, kes 1000 km, kes 3000, kes 10 000 km. Samas ei maksa see õlikogus suht mitte midagi. 1 liitrine purk õli on 100.- kr ringis ja seda kulub 1 vahetusele ka sõltuvalt rollust umbes 85-150 ml. Töö ise võtab aega u 10-15 minutit. Olen näinud piisavalt kokku jooksutatud tagaülekandeid. Seda peamiselt õlipuudusest tingituna, kuid eks saastase õli kasutamine kulutab kõiki hammakaid ja laagreis seal rohkem. Seega ei ole mingi suur töö ja finantskulu iga 3000km tagant see veerandtund kulutada ja õli seal ära vahetada.
Väike soovitus neile, kellel õliava on horisontaalpinnal. Abiks on 6 krooni maksev suur süstal esimesest apteegist.
Ja tagaülekande õli läheb ikka küllalt kiirelt selliseks helehalliks (isegi hõbedakarva) olluseks. Mõte sellest, et ta puhas on, kui sealt peale mitut tuhandet välja lasta, küll õige olla ei saa. Igaüks võib soovitada erinevaid vahetusvälpu, kes 1000 km, kes 3000, kes 10 000 km. Samas ei maksa see õlikogus suht mitte midagi. 1 liitrine purk õli on 100.- kr ringis ja seda kulub 1 vahetusele ka sõltuvalt rollust umbes 85-150 ml. Töö ise võtab aega u 10-15 minutit. Olen näinud piisavalt kokku jooksutatud tagaülekandeid. Seda peamiselt õlipuudusest tingituna, kuid eks saastase õli kasutamine kulutab kõiki hammakaid ja laagreis seal rohkem. Seega ei ole mingi suur töö ja finantskulu iga 3000km tagant see veerandtund kulutada ja õli seal ära vahetada.
Väike soovitus neile, kellel õliava on horisontaalpinnal. Abiks on 6 krooni maksev suur süstal esimesest apteegist.
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
-
- Kontakt:
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.