Moto ajakiri

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

ja algne teema vajub natukeseks sohu.... 8)
Sportlase seisukohalt, temal on oma eetika ja oma väljundid selleks. Kas raha mis bensiiniks muutub on kolmest kuldhambast või minu palgast pole eriti tema asi arutada sest tal on oma missioon ja töö mida tuleb hästi teha.

Tegelt on see Rein Kilgi poolt arutada küll, sest tema on potensiaalne (proovi korra veel) rahastaja. OK, tema toetab praegu sõudmist, aga temalaadseid on päris mitu. Ja nemad ongi need, kes maksavad bensuarved.

Suurem osa normaalsetest toetajatest eeldab, et tema firma logo kleebitakse kiivrile/tsiklile/särgile ja võistleja on tema liikuv reklaamialus. Mida parem tsiklisõitja on ja mida rohkem teda (ja tema ala üldse!) meedias kajastatakse, seda rohkem toob tagasi annetatud raha. Ehk siis, nii tsiklisõitja kui tema rahastaja huvi peaks olema võimalikult suur meediakajastus.

Praegu on majanduslik kõrgaeg ja raha kipub ikka rohkem üle jääma. Mis juhtub aga siis, kui majandus hakkab langema? Loomulikult lõigatakse maha kõik mõttetumad kulud ja kui motospordi toetamisest mingit kasu ei tõuse (ehk reklaami pole), siis lendab selle rahastamine kohe üle parda. Ehk siis jätkusuutlikuse seisukohast peaks motospordi föderatsioon praegu nahast välja pugema võimalikult suure kajastuse/reklaami/PRi tegemiseks kõikvõimalikel meetoditel, muidu hakkab kitsamatel aegadel paha.

Ja loomulikult on oluline ka antud spordiala hea maine. Ma ei tea, kuidas on mõjunud eesti motospordi mainele paari aasta tagune skandaal, kui tippkorvimeest süüdistati kokaiiniäris või kui väidetav mahalöödud allmaailma juht tembeldati (ekslikult) Eesti motospordi juhiks ja hiljem lihtsalt suurtoetajaks. Kui palju potensiaalseid tõsiseid toetajaid see eemale peletas, ei oska öelda ega spekuleeri.

Kurest aga niipalju, et ma ei tea, kas oli ta tubli ärimees või ebaaus ärimees. "Allmaaaliidrit" kui sõna (mida talle on külge kleebitud) ma ei tunnista, kui inimene on pätt, siis ta on pätt. Ja politseid olen pätile kutsunud küll.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”