Sidesüsteemid mootorrattal
Moderaator: Moded
Re: Sidesüsteemidest rattal
Kui vaatad juhtmega süsteemide poole, siis kindlasti kiika ka StarCom1poole. Ma ise tarvitan seda ning olen väga rahul. Hinnalt peaks olema Autocomist odavam vähemalt samaväärse kvaliteedi puhul, eeliseks on standardkomplekti parem sisu. Vajadusel saad BT lisa kah osta.
Ma ise ei ole rohkem omadusi kasutanud kui kaassõitjaga rääkimine ja muusika kuulamine, ka gepsu juhised tulevad läbi selle. Mürafilter on väga hea, hääle kõvadus kiivri sees ei tundu üldse muutuvat vaatamata müra tasemele: ühe korra keerad volüümi paika ja unustad.
Miks valisin just selle lahenduse:
- Kui ostsin, oli BT värk veel suht lapsekingades ning kallis, ei soovinud suurt klotsi kulutada
- pikal matkal ei teki probleemi peakomplekti laadimisega, lihtsalt ühendad juhtme külge ja ongi olemas.
Mingeid kasutusraskusi seoses juhtmeühendusega pole küll olnud, ei ole enda juhtmega ühendamine keeruline ega tülikas, see vajadus jääb kohe meelde. Väärt riist just pikemate otste jaoks, soovitan.
sang kirjutas:Kui vaatad juhtmega süsteemide poole, siis kindlasti kiika ka StarCom1poole. Ma ise tarvitan seda ning olen väga rahul. Hinnalt peaks olema Autocomist odavam vähemalt samaväärse kvaliteedi puhul, eeliseks on standardkomplekti parem sisu. Vajadusel saad BT lisa kah osta.
Kas Eestis mõnes poes seda katsuda ka saab või on puhtalt netikaubanduse värk?
soolo kirjutas:sang kirjutas:Kui vaatad juhtmega süsteemide poole, siis kindlasti kiika ka StarCom1poole. Ma ise tarvitan seda ning olen väga rahul. Hinnalt peaks olema Autocomist odavam vähemalt samaväärse kvaliteedi puhul, eeliseks on standardkomplekti parem sisu. Vajadusel saad BT lisa kah osta.
Kas Eestis mõnes poes seda katsuda ka saab või on puhtalt netikaubanduse värk?
Kunagi Motodepoo hangeldas nendega, aga juba vist mõnda aega mitte. Motomarket tegeles kunagi Autocomiga, aga ma ei tea, kas praegu veel tegelevad.
Mina ostsin veebi vahendusel ja nii, et eelnevalt ei olnud värgendust enda käes hoidnud, puhtalt loetud materjalide põhjal langetasin otsuse. Kui sa kindlasti tahad oma silmaga näha ja oma käega katsuda, siis Tallinna-Harjumaa piires võin enda apastraadi näha tuua ![]()
Mõned uudised Cardo rindelt - olgugi, et tootja seda ametlikult ei toeta, on võimalik Q2 seadmeid kokku panna rohkem kui 3! Tuli välja ka pisut teistsugune viis seadme reseti tegemiseks, mis pidavat paremini toimima, kui manualis kirjas olev viis. Ilmselt on abiks neile, kel ei ole mingil põhjusel õnnestunud oma Q2 seadet teise 2 seadmega siduda.
Kontrollisin ise üle ringikujulise konfiguratsiooni 3 ja 4 seadmega ning asi töötas. Igal Q2 seadmel on siis kasutada 2 ühendust (n. seljakott ja teine biker või siis 2 bikerit). 4 Seadme puhul saavad mõlemad paarid ka teineteisest sõltumatult töötada.
Seega saab asja kasutada juba vähe tõsisemaks grupisideks, kuigi tuleks ikkagi mängida telefoni, kui on soovi kõigile midagi edastada - "samale lainele" ei lase sinihamba tehnika ikkagi rohkem kui 2 seadet korraga.
Pikemalt on kogu see protseduur kirjeldatud aadressil http://www.vajalik.ee/rev.php?more=10
-
Alex
- Tsikkel: Punane Roller
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 2 korda
Kas keegi kasutab Albrehti vigurit ja milline oleks kommentaar :http://www.tehnoturg.ee/EE/3829/A202
Loomulikult teretulnud ka hea hinna soovitused.Autocomi ja Starcomi asju meie kandis enam ei müüda ja pealegi tundub see vigur ka Starcomist jupi maad odavam olema.Vajalik on siis raadiosaatja,gps-i ja muusika kiivrisse saamine.Kuna kaks esimest on olemas ja ilma sinihambata, siis sooviks jääda juhtmega ühenduse juurde.
Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.
Kasutasin ühe hooaja selle eelmist versiooni. Lühidalt: ajab asja ära, mitte rohkemat. Korraliku kvaliteedi eest tuleb rohkem maksta.
Mis häirisid: mürafilter ei olnud eriti tõhus, suurel kiirusel (100+) pidi korralikult häält tõstma, et kaassõitja midagi kuuleks ja ka aru saaks. Suurema müraga avanes ka mikker ning lasi kõrvu veel müra lisaks. Muusikakuulamine maanteekiirusel oli võimatu, lisaks (või tänu) mürale tekkis ülevõimendus ning muusika hakkas hakkima, samuti katkestas müra sissevõttev mikker alatasa muusikat. Muusika oli monos. Taskus kantav intercom oli küllaltki ebamugav, pidi juhtmed iga peatuse ajal taskusse kokkku koguma. Koostisosade kvaliteet oli kehv, pistikud lagunesid korduvalt ära, klemmid paindusid ning juhtmed lagunesid liitekohtadest.
See kõik käis küll eelmise mudeli kohta, loodetavasti on mitmed kitsaskohad parandatud, kuid siiski ma oleks ettevaatlik. On objektiivsed põhjused, miks mõned asjad on oluliselt odavamad kui teised.
-
randel
- Tsikkel: Beta 390
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 204 korda
- Kontakt:
Lisan ka oma kogemuse.
Ise olen läbi käinud samm-sammult: Cobra peakomplekt --> Albrecht --> Autocom
Cobra - üle 100km/h ei kuulnud enam midagi, peakomplektide juhtmed lagunesid iga pikema sõidu lõpuks
Albrecht - juhtmed oli juba paremad, aga heli oli kehv ja kuuldavus samuti nigel
Autocom (mul on Super Pro Avi - sellest aastast on müügil Autocomi toodete uus põlvkond) - nüüdseks kasutan kolmandat aastat igapäevaselt, mitte ühtegi probleemi, väga rahul.
Selle sees ka iga aasta mõni pikem matk, kokku üle 20000km.
Autocomi küljes on (juhtmetega) Zumo 500, mis suhtleb telefoniga üle sinihamba ja mängib ka mp3 ja Kenwoodi saatja (4W - levib 2-3km)- Lisaks saaks vajadusel panna autocomi külge veel otse telefoni+mp3+veel midagi.
Helivaljuse reguleerimine käib automaatselt taustaheli mikrofoni abil - sõltumata kiirusest tuleb klappidest heli sama selgusega, raadiosaatja toimib automaatse VOXi abil - pole vaja nuppugi vajutada, et teistele midagi öelda - lihtsalt räägi. Ja kõik see toimib, ühenda ainult üks juhe.
Mina tellisin oma vidinad Chainspeedi kaudu http://www.chainspeed.co.uk, kõik sujus probleemideta.
Usun, et Starcom on sama hea asi, aga ise pole proovinud, seega ei oska soovitada.
Igatahes soovitan need odavad komplektid unustada, lõpuks on närvid läbi, kuna asi ikkagi ei tööta ja ostad kalli ja korraliku nii või naa. ![]()
-
Alex
- Tsikkel: Punane Roller
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 2 korda
Selge,tänud!Tundus endalegi liiga ilus olevat, et hea olla.Kuna pikem sõit kohe ukse ees, jään vana ja läbiproovitud Cobra komplekti juurde.Minul on ta kuuldav-räägitav ka 150 juures aga tava 100 juures võiks isegi kvaliteetseks pidada.Eks Autocomi-Starcomi soetamine jääb edaspidiseks...krt...miks küll meil nende müük lõpetati?
Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.
-
Raiki
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Midland ei kõlba igal juhul küll koera saba alla kah .... Soome reisi ajal pidasid need vastu 1kiiver 200km.(see vahetati sadamas ümber ja kustus ka välja vahetatud ära enne kui oulusse jõudsime) ja teine oli vist 2 päeva.
siis olid mõlemad kutud ....
-
axz
Teema algataja
http://forte.delfi.ee/archive/article.php?id=24152785
Nendelt meestelt pole selle süsteemi kohta ju mitte ühegis artiklis ühtegi halba sõna selle Midland BT2 kohta kirjutatud! Lisaks Fortele ka jutt Juuli kuu TM-is
axz kirjutas:http://forte.delfi.ee/archive/article.php?id=24152785
Nendelt meestelt pole selle süsteemi kohta ju mitte ühegis artiklis ühtegi halba sõna selle Midland BT2 kohta kirjutatud! Lisaks Fortele ka jutt Juuli kuu TM-is
Nad ei ole selle süsteemiga veel sittagi sõitnud ning samuti puudub neil võrdluse alus teiste süsteemidega.
-
Rein
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Sain enda süsteemide asemele uued, eks näha ole, kui saab uuesti sõitma, kas oli lihtsalt loll juhus, et nii juhtus, et vead nii ruttu välja tulid.
Keski Midland BT2 omanik võiks mulle mõni päev külla tulla. Vaataks-võrdleks Cardo jublakatega ning uuriks, kas ehk õnnestub neid omavahel paaritada. Kontakti saab priva kaudu.
-
Rein
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Ma Viljandimaal nendega. Ilmselt Jõgeva treffile liigun sealt alles välja.
Eile sai installeeritud oma rattale siis Autocom Super Pro koos kõikide tulede ja viledega. Kuna sõidame abikaasaga eraldi ratastel, siis eriti huvitas raadiosaatjate töö (Midland G7). Minul siis lällar läbi Autocomi ja kaasal põhimõtteliselt otse klappidega kiivrisse. Kohapeal seistes ja rääkides oli rõõm suur, kuuldavus ja kvaliteet super, aga.......sõites kiirusega nii üle 50 km/h kadus side täiesti ära. Selline tunne, et sõidad nagu raadiolainetest eespool. Sõidame kõrvuti, näen, et vajutab PTT nuppu, suu käib - mitte midagi ei kuule. Raadiosaatjad olid sadulate all.
Täna läheme uuele katsele - paneme saatjad taskusse, äkki läheb paremaks.
Odavaim viis kahe ratturi vahel sidepidamiseks on telefon
Ostad teleyhe kõnekaardi, sellega Elisa võrkudesse tasuta helistamine, bluetooth headset kõrva ja lobised palju aku peab (ca 3-5 h)
Isegi kui töötaks siis mürafiltrid jne jne on sellisel variandil OLEMATUD, aga tsikliga sõites on need üliolulised
Täpsustan veidi, et kogu süsteem on juhtmete küljes. BT on täna veel minu jaoks natuke "liiga uus" ![]()
-
nolev
- Tsikkel: Raske riisiader
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
Aednik kirjutas:Eile sai installeeritud oma rattale siis Autocom Super Pro koos kõikide tulede ja viledega. Kuna sõidame abikaasaga eraldi ratastel, siis eriti huvitas raadiosaatjate töö (Midland G7). Minul siis lällar läbi Autocomi ja kaasal põhimõtteliselt otse klappidega kiivrisse. Kohapeal seistes ja rääkides oli rõõm suur, kuuldavus ja kvaliteet super, aga.......sõites kiirusega nii üle 50 km/h kadus side täiesti ära. Selline tunne, et sõidad nagu raadiolainetest eespool. Sõidame kõrvuti, näen, et vajutab PTT nuppu, suu käib - mitte midagi ei kuule. Raadiosaatjad olid sadulate all.
Täna läheme uuele katsele - paneme saatjad taskusse, äkki läheb paremaks.
Mina olen kasutanud kahte Cobra jaama tagaistmel istuva abikaasaga suhtlemiseks. Jaamad taskus. Töötasid kuni 80 km/h täiesti normaalselt. Peale seda aga tuulemüra nii suur, et ei kuule midagi. Rattaks TDM, mille kondel [Motobot: õige on "gondel"] ilmselt tekitabki selliseid keeriseid pea ümber. Hetkel kasutan Tehnoturust ostetud Intercomi aga sellega sama jama. Kuni 80 km/h kõik OK aga peale seda on parem käemärkidega suhelda. Intercomi ja raadiosatja koostööd olen kodus proovinud ja töötas normaalselt. Sõidu ajal ei ole seda süsteemi jaamadega hekel veel proovida saanud.
Ostke Cardo Scala Rider, pikemal reisil testitud, rääkisin 120 peal telefoni ja kaasreisijaga ilma kisamisest häält kaotamata. Kallis on aga töötab. Sai enne isegi nende raadiosaatjatega mässatud, kuid suht mõtetu kraam, paras metsa seenele kaasa võtta ainult.
-
Lannu
Teema algataja
Ma olen kuulnud et Cardol on vihmaga probleeme ei talu suuremat vihma. Vist isegi manualis oli kirjas et pole veekindel.
Schuberthi omanikele - Cardot ei saa Schuberthi kiivri külge installeerida, kuna Schuberthi kiivril on paks äär mille vahele klambrit panna ei saa kui just pole nõus oma kiivrit lõhkuma hakkama.
Endal on kasutusel Midlandi BT2, kaks kinnitamise võimalust kohe kaasas - kas klamber või kleepides. Schuberthi puhul kleepimine töötab väga hästi. Kaasas kas poomiga mikrofon või kleebitav mikrofon. Avataga lõuaga kiivrile ntx C2 sobib poom. Olen ise sõitnud nii paarsada km paduvihmas ja mingeid häireid sellest ei ole, kogu aparaat on kaummist kesta sees mis on veekindel. Aku peab vastu 300+ km jagu sõitu. Üldse on ta mu kiivri küljes olnud nii 4500km jagu. Laadimine kestab 4 tundi ja toimub USB otsaga, nii et võid tööjuures läpakast ka laadida. Käib kergelt kiivri küljes oleva klambri küljest lahti kui vaja laadimiseks ära võtta. Töötab senini tõrgeteta.
Lainer
-
Raiki
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
isandpauk kirjutas:Keski Midland BT2 omanik võiks mulle mõni päev külla tulla. Vaataks-võrdleks Cardo jublakatega ning uuriks, kas ehk õnnestub neid omavahel paaritada. Kontakti saab priva kaudu.
erinevate firmade BT seadmed ei ole ühilduvad... see juba uuritud teema
Kasutusel Cardo Q2 ja Shubert C2. Sõidetud nii vihmas kui tuules. Kõik töötab. Cardol peaks praegu olema samuti kaasas kleebitav klamber.
-
rayarray
Teema algataja
Lannu kirjutas:Ma olen kuulnud et Cardol on vihmaga probleeme ei talu suuremat vihma. Vist isegi manualis oli kirjas et pole veekindel.
Schuberthi omanikele - Cardot ei saa Schuberthi kiivri külge installeerida, kuna Schuberthi kiivril on paks äär mille vahele klambrit panna ei saa kui just pole nõus oma kiivrit lõhkuma hakkama.Lainer
Mul on Cardo + Schubert R1 kiiver.. täitsa edukalt sain ilma kiivrit lõhkumata külge. Uuematel Cardodel on lisaks kiivri serva vahele pandavatele klambritele kaasas ka kleebitav, kui tavaklamber ei peaks meeldima/sobima. Seega Schuberti kiivri omamine küll takistuseks ei ole Cardo ostul
Lisaks olen sõitnud ja rääkinud ka vihmas, aga ma ei tea, kui suur on "suur vihm"... ![]()
Scalal kleebitav asjandus on kaasas ning vihma peab kenasti, sõitsime korduvalt ja küllalt pikalt vihmas ja no problemo. Sukelduma vast pole mõtet minna
ja mingi ulme vihma ja tormiga ei viitsi keegi pikalt sõita nagunii.
-
Bullrider
- Tsikkel: Super Tenere, WR250, cr450f
- Tänanud: 1 kord
- Kontakt:
Mul on nüüd kll eri loll probleem....Cardo omanikud andke nõu - juba mitu aastat see junn kiivri küljes olnud ja kogu aeg aint ühe sama moblaga kasutand. Nüüd sättisin kaardi uude moblasse ja krt...ei leia siukest asja nigu cardo ülessegi sinihammas. Proovisin siis poisi moblaga ja see ka ei näe teda, ei mäleta enam, kuidas ma ta kunagi järgi installisin, manuaalid ka ammu põletatud. Mida ta tahab?? Või pean koos tomtomiga käivitama ja siis selle läbi tunnistab?? Krdi ime......
Bullrider kirjutas:Mul on nüüd kll eri loll probleem....Cardo omanikud andke nõu - juba mitu aastat see junn kiivri küljes olnud ja kogu aeg aint ühe sama moblaga kasutand. Nüüd sättisin kaardi uude moblasse ja krt...ei leia siukest asja nigu cardo ülessegi sinihammas. Proovisin siis poisi moblaga ja see ka ei näe teda, ei mäleta enam, kuidas ma ta kunagi järgi installisin, manuaalid ka ammu põletatud. Mida ta tahab?? Või pean koos tomtomiga käivitama ja siis selle läbi tunnistab?? Krdi ime......
Hoiad suurt nuppu niikaua all, kuni tuluke hakkab kiiresti siniselt ja punaselt vaheldumisi vilkuma (umbes 10 sekundit). Siis paned mobla peakomplekti otsima.
-
Bullrider
- Tsikkel: Super Tenere, WR250, cr450f
- Tänanud: 1 kord
- Kontakt:
Suured tänud, see toimib....nüüd tuli ka endal see install meelde lõpuks ![]()
Bullrider kirjutas:Suured tänud, see toimib....nüüd tuli ka endal see install meelde lõpuks
Kas see Cardo Scala Rider ühendub ka näiteks teiste nende Bluetooth seadmetega nagu Midland jne? Või on see rohkem lihtsalt mobiili kasutamiseks?
Kas läbi mobla see MP3 saab mängitada?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.