Hälvik- Mootorratturid
Moderaator: Moded
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
Re: Hälvik- Mootorratturid
-
- Tsikkel: Kawasaki z750
- Tänanud: 48 korda
- Tänatud: 5 korda
-
- Tsikkel: Bastard
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 21 korda
20 aastat tagasi sai seda teooriat veel kellelegi sisse sööta, tänapäeval enam mitte. See tühja toru plärin ja turvalisus ei ole absoluutselt mitte kuidagi omavahel seotud.
Eks see ole põhiliselt ikka amatööride rida. Kuidagi peab ju tähelepanu püüdma.
Peaks mingi katse tegema. Võibolla järgmisel survivalil leiab huvilisi. Tavaline sõidukas, peeglid kokku ja sirgete torudega tsikkel. Hakkame testima, mis hetkel on motikas autojuhi jaoks kuulderaadiuses. Ja kes seal kuulderaadiuses on ohutu olla.
Mina teen panuse selle peale, et kui telefoninäppija ühel hetkel ehmatab motika plärina peale, siis ta võib teha rooliga tahtmatult / ehmatusest järsu liigutuse, samal ajal on motikas tema kõrval ja....
Ma võin enda kogemusest kinnitada, et kui ma sõidan oma rattaga 90-100km/h ja minust alustab möödasõitu 150km/h liikuv väga lärmakas ratas, siis ma kuulen teda ikkagi ainult sel hetkel kui ta on minu kõrval ja eespool. Kui ma koguaeg peeglisse ei vaata ja teen möödapõike teel lebavast loomaraipest ning samal ajal lendab pärisuunavööndis minust mööda lärmakas ratas, siis käib laks... Ma vaatan peeglist tagumisi sõidukeid, aga minust kaks korda kiiremini liikuv sõiduk ilmub sinna siis kui ma parasjagu korraks vasakule.paremale-ette vaatan ja kui ma uuesti peeglisse vaatan, siis ta on sealt kadunud ja minu kõrval juba.
-
- Tsikkel: Honda VT600 Shadow
- Tänanud: 93 korda
- Tänatud: 55 korda
Operatiivsõidukitel on ettepoole suunatud sireen mis juhib tähelepanu ja vilkurid mille abil tuvastatakse müra allikas. Ainult mürisev tsikkel on nagu kuskil lendav helikopter - autojuht hakkab seda silmadega otsima, tähelepanu hajub ja olukord läheb veel hullemaks.
Kui just on huvi plärinaga sõita ka seda liiklusohutusega põhjendada siis laternad võiks olla ka heledamad kui muidu ja soome rahvariided (helkurvest) selga
Mõistagi ei õigusta ma tühjade torudega kuskil elamurajoonis kangutamist, aga jah ka minul on valjemad torud küljes. Originaalid samuti riiulis seismas
-
- Tsikkel: Kawasaki z750
- Tänanud: 48 korda
- Tänatud: 5 korda
-
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 7 korda

-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 222 korda
Jalakäijaga või?
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tänanud: 89 korda
- Tänatud: 231 korda
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
-
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
GTS reinkarnatsioonil
Kõik oleks OK kui saadaks aru, et iga foorumi hea tava on, et keegi reeglina ei tee järjestikku rohkem kui ühte enda postitust.

-
- Tänanud: 89 korda
- Tänatud: 231 korda
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Jalakäija või tõuksimees võibolla kuuleks kui tal parasjagu kõrvaklappidest tümakas ei tule. Autoga on keerulisem - aastaringsele kabrioletiga ringisõitmisele ei pea tervis vastu ja kinnised autod on kvaliteetsemaks läinud. Uksetihendid vähemalt kahekordsed, klaasid paksud, konditsioneer sees et akent lahti tegema ei peaks - mitte midagi ei kuule. Just eile juhtusin linnaliikluses ühe BMW kõrvale mille väljalasketorudesse oli ikka hulk raha maetud. Ma kuulsin teda alles siis kui juba praktiliselt kõrval oli. Inimesed tänaval pöörasid küll laisalt pead ja see andis suuna kätte

Samas olen kogenud ja kuulnud et tihedama liiklusega paikades - nagu Hanois või Bakuus kasutatakse tähelepanu äratamiseks signaali. No on küll distantse ja kellaaegasid kus käsi on praktiliselt pidevalt signaalinupul kuid on ka selgemaid hetki kus ei signaal ega plärin kedagi ei sega

-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
Lendavad need killerid mul nahhui sealt uuesti. Üks asi on liikluses ja autod, see on mul savi.
Aga mulle tundub, et möirgav ratas hoiab metsloomad kyll minust eemale tetitades.
-

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Honda VFR800, 2008
- Tänanud: 486 korda
- Tänatud: 585 korda
Noortest saab veel kuidagi aru. Siis tehaksegi kõike, et "penskaritele" närvidele käia. On see siis tätuu, kukehari, ninarõng, valulävel dB uusim ja cuulim räpp vms (tänapäeval on lisandunud veel "popimaid" (täiesti legaalseid

Soliidsemas eas taadid samade tegevuse juures ...
... ah ma olen liiga konservatiivne ja vana juba vist

Lühidalt ilma liigse soigumiseta on mürareostus siiski reostus ning "aga mulle meeldib" jutu saatel torude tühjendamine just liiga respekteeritav tegevus ilmelgelt ei ole.
Millisest dB'st või east alates võib soiu valla päästa ma täpselt öelda ei oska, aga tõenäoliselt on need keskmised numbrid sellegipoolest olemas

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
Kes usub Jeebust, kes usub, et uriini joomisega saab haigusi ravida jne
Asi see elupäästjast valjemat väljalaset uskuda on.....
"Kui ikka korra gaasi keerad...."
Autoga ka vajutate siduri alla ja tallate gaasipedaali või lasete signaali

Miks ... või ...? Mõlemat ikka. 5,7L Hemi möirgab, rekkalt laenatud pasunad lasevad vilet ja bassikas tümpsub ka täiega.
Sa ei tee nii w?
-
Ja siis tuleb mees Viljandist ja loodab oma tühjaks kraabitud torudele

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
GTS reinkarnatsioonil
-
- Tsikkel: Vulcan S
- Tänanud: 37 korda
- Tänatud: 11 korda
Ühiskonnas on ja on alati olnud selliseid indiviide, kelle jaoks enda ego on suurem ja nende soovid tähtsamad, kui kõigi ülejäänute huvid. Ei saa neid kõiki ühiskonnast päris eraldada ka. Aga võimalikult ebameeldivaks tuleb selline isekus muuta. Seda peamiselt rahakoti kaudu. Samuti peavad nad leppima teadmisega, et enamiku jaoks nad ongi hälvikud.Mell93 kirjutas: ↑25 Juul 2023, 21:54Kasvõi jalakäijaga, mis seal vahet on. Aga kui on hakatud ette keerama ja korra gaasi põhja keerad siis on ikkagi nähtud, niiet on ära tasunud, võite ilkuda palju tahate, näitab ainult teie enda taset. Se susin mis seal originaal sumpsist tuleb on ikka tõesti kõva sõna kes soovib laske aga edasi oma õmblusmasinatega![]()
-

-
Tühi toru oli utreering aga mõte jääb samaks.Mulgimaamehed närivad lõunaks tähti või?
See pläristamine on sul pigem oma ego upitamiseks ja hirmust et keegi ei näe kui äge ratas sul on.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
GTS reinkarnatsioonil
-
- Mode
- Tsikkel: LadyInRed
- Tänanud: 188 korda
- Tänatud: 140 korda
- Kontakt:
Mul on just vastupidine kogemus. Soomes minu vali sumps pani loomad ette hüppama.sepp kirjutas: ↑25 Juul 2023, 21:48ma panin oma akrale killerid sisse... nii lähedalt ma pole kunagi tetil näinud metsloomi kui nyyd nägin.
Lendavad need killerid mul nahhui sealt uuesti. Üks asi on liikluses ja autod, see on mul savi.
Aga mulle tundub, et möirgav ratas hoiab metsloomad kyll minust eemale tetitades.
Mu Husky on tegelikult üldse mu jaoks veits liiga vali. orienteerumisega tegeledes tahad, et ratas oleks just vaikne
TransEuroTrail Estonia https://transeurotrail.org/estonia
-

Se jääb ainult sinu arvamuseks.
Korralik akra või yoshi väljalase on ikka väga mõnusa häälega, se on ainult minu arvamus ja kellegile seda peale suruma ei hakka. Mina usun seda mis minul on toiminud keegi teine ei peagi seda uskuma.
-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
Mul täitsa vastupidine kogemus. Pundiga seitsmekesi sõites oli selgelt näha, kõige valjema väljalaskega ratta juures just hakkasid loomad liikuma. Vaiksematel (nt Wings silent kitiga) ei keera kitsed teist nägu ka. Loomad miskipärast alati tulid sõeladeta 950 superendu eest või järelt, teistel, vaiksemate rataste omanike juures ei toimunud midagi, olenemata, kuskohas järjekorras see 950 paiknes. Ja 7kesi kruusal sõites on vahed piisavalt pikad, et tolmuga näkku ei saaks ja mingeid järeldusi teha.sepp kirjutas: ↑25 Juul 2023, 21:48ma panin oma akrale killerid sisse... nii lähedalt ma pole kunagi tetil näinud metsloomi kui nyyd nägin.

-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Ma ei oskagi selle peale midagi mõistlikku kosta. Uued liikmed on alti teretulnud, kui nad suudavad reeglid läbi lugeda ja mõistlikult käituda. Kahe päevaga 66 posti, mis suures osas rääkisid kirjutajast endast. Põhiliselt sellest, kui äge ta on. Arusaadav, me kõik oleme ägedad (noh, võibolla @Piipz mitte aga see on teine teema

Ma olen aru saanud, et heaks tavaks on uude kohta tulles ... mitte jalaga ust lahti lüüa (...pole kindel, äkki ei löönudki?) .... tutvuda reeglitega (kindlat ei teinud, keegi ei tee) ... tervitada varem tulijaid (tehtud) ... olla sõbralik ja mitte liiga pealetükkiv (siit vist plussi ei saa) ... "lugeda ruumi" ja vaadata, mis toimub (jäi vist kiirustades natuke kahe silma vahele) ... saada aru, millised on väljakujunendud traditsioonid ja üldine toon (jäi vist ka tähelepanuta) .... mitte tollida ja spämmida (hmm, tegemata?) ... noh ja siis veel solvuda selle peale, et teised ei jagagi sinu veendumusi. Vahel tuleb meeste seltskonnas mõni torge ka ära kannatada, eriti, kui oled niivõrd koloriitne isiksus ... tuleb nentida, et maailm on tõepoolest mitmepalgeline ja kirju, et mitte öelda "vikerkaarevärviline".

@Vint, äkki püsiv bänn oli kerge liialdus ja 7 päeva varumeeste pingil oleks ehk indu piisvalt jahutanud? Aeg-ajalt lähevad kõik tiba ülemeelikuks, juhtub parimategagi meie hulgast. Samas, postitaja ju ise soovis, et teda välja visataks ... nagu hiina needus ütleb: "et kõik su soovid täide läheks!"
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.