Küsimus gondli [Motobot: õige on "gondli"] remondist
Moderaator: Moded
Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja
-
Teema algataja
No nii, sai seda plastiku lappimist siis omal käel uuritud igasugu teadjamate ja vähem teadjamate käest. Kuna selgus et, jah, kondel [Motobot: õige on "gondel"] ongi valmistatud ABS plastist siis puhast ABS plasti peaks ime hästi liimima dicloretaan. Kahjuks pidavat tsiklikondlite plast olema mingi segu sellest ja seda se liim ei võta. Rääkisin ka vanade ARS-i meistritega kes vene ajal olid plasti ja plexi väga edukalt keevitanud sellise väikese fööni laadse asjaga, erinevus praegustest föönidest seisnes selles, et asjal oli selline 5 mm ava kust siis kuuma õhu juga välja puhus. Asi töötas suruõhuga. Aparaat oli isegi olemas ainult selle kütte keha oli keegi tark läbi põletanud, kuna unustas jahutuse taha ühendada. Põhimõtteliselt pidavat asi olema nagu gaasikeevitus, teet täitefaasi ette ja annad toidet peale. Ja veel soovitati ABs plasti mitte klaasriide ja epoksiidiga lappida, kuna esimese väände peale asi lahti pidavat tulema. Se on inf mille mina suutsin välja uurida, täiendaga kui midagi tundub vale olema.
To Piiks: Lubasid ka midagi katsetada, kaugel oled?
To Piiks: Lubasid ka midagi katsetada, kaugel oled?
möhh.. see on küll jama.. Jootekolb töötab suurepäraselt.. tuleb vaid natike kauem ühe kohapeal hoida ja nikerdada, et kogu plastmassist soe korralikult läbi käib... Loomulikult võib ka kiirkorras sinna praole vaid "kilekorra" tekitada....spinna kirjutas:Tähh.. jootekolb.... no sellega saab kokku küll aga siis peab vaatama, et gondli ligiduses isegi kõvemini ei köhata mitte.
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Ja jootekolb on siiski samuti õige jutt - tundub, et kolvi temperatuur peab olema üsna õige ja materjalile vastav ning sulatamisel lisatakse ülessulanud plastile mingit lisa- või täiteainet. Umbes nagu jootmisel või TIG keevitusel.
http://www.autobodydepot.net/scripts/de ... C=standard
http://www.protechnology.com/mechweld.htm
http://www.autobodydepot.net/scripts/de ... C=standard
http://www.protechnology.com/mechweld.htm
-
Teema algataja
Ma ei saa aru kuidas on selle eelmise briborriga suudetud tekitada selline kuumus - ligemale 900 kraadi. Tavaline jootekolb nt tekitab kusagil 250 kraadi kanti. Küsisin ka elektrit tundva inimese käest ja tema ka ei osanud vastata. Kui suudaks kolbi soojendada sellise tembini siis poleks muu tegemine enam probleem.
Võin julgelt keevitust soovitada (stangede parandus põhimõte), käisin oma kondliga [Motobot: õige on "gondliga"], keevitasin ära suht kehv pind jäi (loe: nagu seasongerdus) aga liivapaber ja pahtel tegid oma töö koralikult ja siiani peab ilusti. Võimalus on lasta neil ka lihvimine, pahteldus ja värvimine teha aga see läheb maru kalliks. Keevituse eest küsiti mäletamist mööda 350 EEK.
Kes mett teeb, see mett sööb!
-
Teema algataja
Kui üks paljudest on u.20 cm, siis see hind ju väga hull ei olegi, mul oli 2 pragu u.20 cm ja 2 tk. u 5 ja 10 cm. Hind siis 350.-,eks vaata rahakoti sisu üle ja otsusta ise, sealt saad kindlasti ka garantii ja ei pea ise jalgratast (mootorratast) leiutama hakkama. Kui see 1400 EEK värvimine kahe gondli kohta käib, siis on hind suht norm.
Viimati muutis Pikk, 27 Okt 2004, 11:18, muudetud 1 kord kokku.
Kes mett teeb, see mett sööb!
-
Teema algataja
mina tegin omal nii, nagu yx eelpool kirjutaja ytles et pole hea, aga praegu pysib kenasti, kuigi ei paista (seestpoolt) kena pilt kyll. Lihtsalt vaja epo liim, klaasriie ning puhastamisvahendid gondli [Motobot: õige on "gondli"] jaoks ning midagi millega siluda klaasriiet kenasti kinni liimile. Väljast tuleb veel pahtliga murdumisjoon siluda ja värviparandus teha. Asi oli juba varem samast kohast katki läinud ning parandatud oli mingi plastkeevitusega.. nagu näha ei pidanud eriti hästi, kuna täpselt samast kohast läks katki. Aga ex igayks proovigu ise kuidas parem on. Jõudu!
-
Teema algataja
ABS JA PVC
ABS täiesti parantatav ( basseinitehnikas palju asju ABS`ist ja PVC`st ) liimid olemas !
www.basseinitehnika.ee

ise parandasin enda rolleri gondleid sulatades joote golbiga kinni ilusti..puurisin mõra yhele poole ja teisele poole augud sisse..sidusin traadiga kinni ilusti kõvasti..sulatasin traadid plastiku sisse (pealtpoolt)..ja panin klaasplastikut yhele ja teisele poole..klaasplastik oli pealpool samahästi kui pahtlina ka..lihtsallt lihvisin ära ja korras 

-
Teema algataja
Ma siis võtan ka sõna natukene,ei saa eriti aru miks teile see tavaline poluester vaik ja klaas matt ei sobi? Ma ise olen palju gondleid [Motobot: õige on "gondleid"] parandanud,isegi selliseid,küs 50%tükkidest kadunud on ja siiani ei ole üksi pragu,ega mõra välja tulnud,ilmselt on tegu natuke halbade töövõttetega. Müün ise kõiki neid kemikaale ja siiani pole küll keegi kurtnud,tõsi ta on,seest poolt jääb natuke mitte kaubanduslik,kuid seda ju niikui nii keegi ei näe!
-
Teema algataja
Tartus Ööbiku 13b mingisugune eraisik tegelb autodega, aga teeb ka samas muid keretöid. Ühe esigondli sain seal korda tehtud, ja nägi välja nagu uus. Ja hindadest niipalju, Kui võtad täistöö(st. plasti sulatus, pahtel, ORIGINAAL värv) siis sõltub kõikide nende komponentide hinnast ja töö ajast. Aga hinnad on head uskuge mind. Kui jutt on segane siis parandage või küsige lisa, või MIS IGANES. Mina olen oma sõnaga aidanud
Aga ei tea küll..arvatavasti ikka kuskilt auto-tarvete poest või kuskilt..isa tõi mulle tolle sest toda oli soovitatud..Ta muidu sellises samas purgis nagu pahtelgi ja neil mingid erinevad numbrid peal on ntx:401 Aga mine autopoodi või kuskile kus pahtleid on jne ja küsi klaasplastikut usun et saad selle..Umbes kilone purk 150krCeed kirjutas:to DerbiPR: kust seda klaasplastikut saada võiks? ja palju see maxta võib
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.